Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Somalisk kvinna vill ha visum för att se sin dotters grav


EXPRESSENSNYFTARE Igen tvingas vi läsa en Expressensnyftare om en somalisk kvinna som är så synd om för att hon inte får visum till landet Absurdum för att se sin döda dotters grav.

Den somaliska kvinnan som dessutom sitter i det somaliska parlamentet passade på att gråta ut en skvätt för biståndsminister Gunilla Carlsson (M) under hennes Somalia-besök och bad biståndsminister om hjälp. ”Min dotter dog i Sverige, men jag får inget visum för att åka dit. Kan du hjälpa mig? Jag vill se hennes grav”, frågade den kvinnliga parlamentarikern Beshara.

Ett nytt parlament har tillsatts, med 14 procent kvinnor, och för ett par dagar sedan utsågs en ny president: Hassan Sheik Mahmoud. Som första internationella minister åkte biståndsminister Gunilla Carlsson under stort säkerhetsarrangemang och träffade presidenten i Mogadishu. Dels för att prata politik, dels för att berätta att Sverige ska ge 25 miljoner extra till flyktingar i Somalia.

Förutom presidenten träffade Gunilla Carlsson också de nytillsatta kvinnliga parlamentarikerna. Under det mötet med kvinnorna fick Carlsson frågan av parlamentarikern Beshara (bild).

– Min dotter dog i en brand 2006 i Sverige. Men jag får inte visum så att jag kan åka och se hennes grav. Jag vet inte ens hur branden startade.

Hon sade att dottern flydde kriget i Somalia 2003 och bodde i Sverige i tre år innan hon omkom.

– Men ibland tror jag att hon lever. Jag behöver se hennes grav. Kan du hjälpa mig?

Gunilla Carlsson var först tyst innan hon sa att hon ska be ambassaden titta över fallet.

– Jag hoppas vi kan hjälpa dig.

”Blir rörd”

Efteråt sa Gunilla Carlsson att hon rörts djupt.

– För mig som minister, jag blir rörd av människoöden. Jag kan inte ­personligen gripa in men ambassaden ska titta på det.

Gunilla Carlsson avslutar med att säga att hon känner försiktig optimism för Somalia och att hon ser ett långt samarbete mellan Sverige och Somalia.

Xpressen

 

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Somalia: 256 miljoner bistånd – Sverige: 27.000 somalier 1,3 miljarder

  http://misslyckande.wordpress.com/2012/09/18/1437/

  Mitt motargument till evigam mantrat somalier

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  Klart hon ska få komma hit.  Gunilla Carlsson har säkert gott om plats i sitt hem.
  Jag blir så ledsen när inte alla somalier kan komma hit och invadera politikernas hem så jag hoppas att alla politiker får förmånnen att ta hem en av dessa stackars människor.

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Hon kan få min fot i sitt rectum istället! I muslimträsket Sverige är det väl dessutom stor risk att hon hoppar av och sedan söker asyl i sagda muslimträsk.

 • Andersonszkan

  Men kära nån – inte ska det väl vara så svårt att fixa fram några bilder på en grav i Sverige och mejla till den stackars kvinnan?

 • Andersonszkan

  ”Gunilla Carlsson avslutar med att säga att hon känner försiktig optimism för Somalia och att hon ser ett långt samarbete mellan Sverige och Somalia.”

  Ja, så länge Negerhövdingen håller i sleven som rör om i köttgrytan och hans kusin Waberi sitter och läser svenska försvarshemligheter dagarna i ända så kan vi se fram emot ett långt samarbete mellan Sverige och Somalia – historien har dock en tendens att göra högst oväntade avsteg från det förväntade….

 • http://profile.yahoo.com/7QLCY6BSESRBSPNNECWO2KLALA PK

  Gräv upp Zoomaliskan och skicka kvarlevorna till mamma hemma i Zoomalia med UPS eller liknande. Så får hon ordna med gravsättning hemma istället. Case closed.

 • Andersonszkan

  Nu är det väl änna dags för en liten gonattsaga efter allt detta tyckasyndomande….

  ”En liten somalisk flicka sitter uttråkad och tittar på när de andra barnen badar i simhallen. Hon får inte bada tillsammans med pojkar för sina föräldrar, vilket betyder att hon inte kan bada med klassen. 
  En dag provar hon en baddräkt som ligger slängd på golvet. En påpasslig badvakt ger henne en lapp på somaliska och svenska där det står om särskilda tider enbart för kvinnor. Mamma och Fadumah går tillsammans till simhallen och besöket för dem närmare varandra. Mamma berättar om sin dröm om att lära sig cykla, något som verkar mycket svåruppnåeligt.

  I bilderboken Zahra och det gömda barnet är huvudpersonen en liten irakisk flicka boende i en förort i Sverige. Zahra presenteras i sin hemmiljö som är full av mattor, kuddar och tyger med österländska mönster. Zahras mamma är som alltid uppe mycket tidigt och bakar. 
  Familjen är extremt trångbodd, hela familjen på sex personer delar sovrum. Pappan som är läkare kör taxi. Men det är inte Zahras bakgrund som problematiseras i berättelsen – vilket är skönt. Zahra upptäcker att en flyktingfamilj hålls gömd i hennes hus och hjälper till att lösa deras situation. En berättelse i berättelsen handlar om den gömda familjens flykt från Iran. 

  I ”Baddräkten” problematiseras jämställdhetsfrågor i mötet mellan svensk och muslimsk kultur, medan ”Zahra och det gömda barnet” är mer som en äventyrsberättelse i förortsmiljö. Bägge ger möjlighet till identifikation, både för barn med annan kulturell bakgrund i Sverige och för svenska barn med kamrater från andra länder.”

  Gäääääääsp…….dom här repriserna har man hört hundratals gånger………jag somnade efter första raden…..zzzzzzzzzzzzz………

  • Oxis

   Den här typern av böcker för barn har tuggats om sedan slutet av 60-talet med en topp under 70-talet.

   • Andersonszkan

    Fast på 70-talet fanns det inte en enda svensk som hade sett en livs levande muslim – idag finns det ingen svensk som har sluppit det tvivelaktiga nöjet.

   • antikomunisten

    Sara Lidman var val pionjar pa omradet.

 • farsartat

  …och när hon kommer till Sverige, så får hon gråta ut i SVT. Vad händer sendan? Jo, det blir antagligen PUT och pension livet ut, som vi skattebetalare får dega.

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Och därefter anhöriginvandrar hennes man och 17 barn, 50 släktingar + ett större antal personer som inte är släkt samt ett ospecificerat antal getter.

   • http://avpixlat.info Realisten70

    Tack för dagens skratt :D

   • Andersonszkan

    Varför ska man sätta gränsen vid människor – getter och kameler har också samma mänskliga rättigheter som sina zoomaliska ägare.

 • Kubosuka

  Så går det när man har kärringar inom politiken. Moderskänslor hör inte hemma där och det var därför dom inte hade rösträtt förr i tiden.

 • BirgittaSvenne

  I den här farsen är det endast en person som behöver hjälp och hennes namn är Gunilla Carlsson.
   Vilken typ av hjälp hon behöver, det överlämnar jag till de som är utbildade inom området !

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Det går inte att göra en lobotomi ogjord.  

   • Andersonszkan

    I det här fallet skulle det nog bli en förbättring om man tog bort hjärnresterna och fyllde hålrummet med sågspån.

  • Andersonszkan

   Anticimex?

 • mspired

  Bara ett trick. Sorry men det köper jag inte, fota graven då ocxh skicka den på ett vykort!

 • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

  Alltså i det här fallet har jag faktiskt förståelse för att modern vill se sin dotters grav.

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Eller hur? Nu är du precis lika lättlurad som PK:isterna. Inte ett ord i den här historien är sant.

   För muslimerna så är döden bara början på ett nytt kapitel då de tror fast på livet efter detta. Det är emot muslimernas tro att sörja någon som dött alltför mycket då livet har sin gång och de tror att döden inte är slutet på allt. De får sakna en bortgången närstående men inga onödiga tårar ska spillas och det ska inte ske några onödiga känsloutbrott.

   Första regeln vid eget högre tänkande är att koppla bort hjärtat och använda hjärnan. Andra regeln är att inte okritiskt tro på att det du läser och hör från mediat är sant.

  • 585961

    Ta ett fotografi och skicka dit, för min del tror jag aldrig hon haft någon dotter i Sverige, bara bluff som vanligt för att få en gratisbiljett hit och söka PUT för livstidsförsörjning

 • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

  Hur vet man att dottern är död?

  Om hon omkommit i en brand bör det finnas dokumenterat hos myndigheter, bränder med dödsoffer är trots allt inte lika vanligt som skjutningar :-)

  • Oxis

   Det var en brand i ett höghus i Rinkeby eller Tensta för ett antal år sedan då en somalisk kvinna med ett antal barn omkom, troligen på grund av rökutvecklingen och att de inte förstod hur man gör vid en brand i ett höghus. Hela regeringen + Måna Muslim och Sabuni, bror och syster, var där och snyftade ikapp.
   Om en svensk familj hade dött under liknande omständigheter hade det knappast bliuvit statsbegravning.

   • Andersonszkan

    Fast det var 2009 – men eftersom zoomalier varken kan räkna eller skriva så kanske mamman misstagit sig.

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Cry me a river.

 • Andersonszkan

  Man kan nästan höra kackerlackorna rassla omkring när man ser på bilden och så läser man på ett annat ställe om hur Sverige ytterligare har berikats:

  ”Spindlar stänger bankomat

  En bankomat på Backaplan (shariaghetto med den närbelägna rambergsmoskén) i Göteborg måste saneras eftersom värdehanteringspersonalen vägrar ladda den.

  Orsaken är att spindlar har byggt bo inne i pengamaskinen. De har dessutom bosatt sig i rummet intill där bankomaten fylls på. Det skriver ett skyddsombud på företaget som sköter värdehanteringen.

  Skyddsombudet krävar nu att bakomaten saneras eftersom anställda inte längre vill ladda den. För fylla på bankomaten med pengar måste de först jaga bort 15 till 20 spindlar, rapporterar nyhetsbyrån Siren.

  Det är dessutom dammigt och smutsigt i lokalen vilket gör att flera av företagets anställda reagerat med hosta och kliande ögon. Rummet har tidigare sanerats utan resultat.”

  http://www.svt.se/nyheter/sverige/spindlar-stanger-bankomat

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Sverige har som bekant inga giftiga spindlar i sin flora. Det finns ingen spindel som kan ställa till med skada.

   Från Afrika kan vi få in Svarta Änkan (giftet är 15 gånger kraftigare än skallerormens), Taggspindel (vävnadsförstörande gift), Grottspindel (vävnadsförstörande gift) bara för att ta några exempel. Kommer snart till ditt hus/din lägenhet.

 • Fryke

  Jag och mina inhyrda gråterskor trängs om platsen framför dataskärmen..
  Vi gråter och skakar i extas över såååå synd det är om denna kvinna.
  Vad gjorde hennes dotter i Sverige?
  Var hon bidragstagande (givetvis) så borde dokumentation finnas annars går dotterns ersättning ohämat ut till någon som gladeligen tar emot det.
  Hade dottern barn?
  Var hon gift? Inte får väl en muslimsk kvinna/dotter åka till ett land i norr (utan att ha en man med sig eller någon kvinna som övervakar hennes färdväg) där grisar (vildsvin) springer omkring fritt i skogarna… Hujeda så orent vårt land är.
  Dags att packa sig hemmåt som muslim – leva i ett land med vilda grisar går väl inte?
  All mark i Sverige är trampat av vildsvin = orent

 • Slirre

  Take a picture, it’ll last longer..

 • Denoroligedemokraten

  Gunilla Carlsson var på förra Bilderbergmötet, vilket säger det mesta. Där fick hon nya order angående invandringen till Sverige. Låter jag konspiratorisk? Det är mycket möjligt, men tro inget annat än att 7-klövern (möjligtvis med undantag för vissa Vänsterpartister och Miljöpartister) inte inser hur galen politiken är.

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Var hon med där? Den där gruppen har en enda uppgift. Skydda dom med gamla pengar. 

  • svensk_guacamole

   Bilderberger = Sveriges dolda regenter.
   Hittade intressant info här:
   http://www.frojdh.se/2012/06/06/lyxcharter-med-statsflyget-till-bilderberg/

   • Andersonszkan

    Intressant – sen undrar man ju också i hur hög utsträckning regeringsplanen används till att skjutsa omkring islamister mellan Sveriges alla ny vänorter i MENA.

   • antikomunisten

    Bra framgravt.

  • Ludde73

    Mycket troligt att Bilderberggruppen har stort inflytande. Finns ingen logik alls i att importera en massa analfabeter från Somalia. Behövs inga djupare kunskaper i nationalekonomi och matematik för att inse att det ekvationen är olösbar. Om man tänker sig att de ska generera vinst.

 • Hummlan

  Pengar hit biljetter och bidrag, ska ha ska ha.

  Pensionär med 11.000 i inkomst får 50 spänn extra i plånboken nu jippppppiiiii
  Fy faaan säger jag bara.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/minekonomi/sparapension/article15471935.ab#xtor=AD-500-spara–Textlank-aftonbladet– 

 • PastorCash

  I veckan la svenska Regeringen fram att äldre skall få bo ihop på ålderns höst. Är det någon som vet om detta även gäller vanliga ”svenska pensionärer som skall få återförenas”. Om så, så blir svärmor glad som har betalt skatt hela sitt liv.

  • antikomunisten

   Forslaget betyder att det ar fritt fram att proppa in 20 gammlingar pa 20
   kvadratmeter.Pa sa satt frigors ju mera utrymme for dom nykommande,
   det borjar ju bli ont om sadant.

 • SM811

  Det slutar med att visum ges och regeringsplanet hämtar. Sedan snyfthistorier i PK blaskorna och sju(k)klöverns partiledare besöker graven.

 • Ludde73

  Tittar på översta bilden och Carlsson i slöja och tyg och konstaterar att detta är Sverige om kanske 20-30 år om kulturmarxisterna får bestämma. Islam snart i ditt vardagsrum och alla kvinnor behöver inte springa i en massa klädaffärer. Då är det soppsäckar och slöja, niqab med mer som gäller. 

 • Tigeraldrig

  Kan somalier några fler ord än ”VILL HA” Och ”KRÄV”

 • Oxis

  Det går väl att flytta graven och dess innehåll till Somalia. Eller skall den döda dottern för evigt ligga här och markera muslimsk äganderätt till Sverige.

 • boonkaan

  Det kallas ministerstyre när hon själv lägger sej i på ett enskilt ärende! Ja, fattas ju bara det att dom nu ska hjälpa somalierna själva till dårhuset sverige. 

 • antikomunisten

  Hon blev djupt rord over fallet,men jag har aldrig hort nagon roras av att svenskar
  blir misshandlade,valdtagna,ranade och mordade.Om inte annat sa borde hon och
  andra politker som inte rors over sadant tanka pa att det minskar antalet skatte-
  betalare.Och det kan ju sin forlangning skapa problem.

 • http://www.facebook.com/amelia.vonbergen Amelia von Bergen

  Jättebra att Somalia går en lysande framtid till mötes, då kan vi repatriera alla våra svårintegrerade nysvenskar.De behövs i därnere!

 • knattefnattetjatte

  Gunilla Carlsson kan väl ombesörja att fru Somalia får ett foto på sin dotters grav. Hon,fru Slösa, kan reducera biståndsbudgeten med kostnaden för fotot och alla kringkostnader.

 • Pantertanten

  Varför sitter Gunilla Carlsson där med en sjal halvslängd över huvudet? Fjäskande.

  • Tigeraldrig

   Precis vad jag också tänkte på när jag såg bilden.
   Hon kanske tar seden dit hon kommer istället för att kräva att zoomänniskorna tar seden hit när de kommer.

 • tokeskil

  Tur att det var spindlar och inte somalier .

 • snuffid

  Med den lön Gunilla Carlsson har så kan hon väl personligen bjuda Beshara på en tur och retur biljett.

 • 585961

  Hon vill bara ha en biljett  hit för att söka PUT det borde väl också en hönshjärna som biståndsministern räkna ut fy fan för dessa manipulerande muslimer i tält och skägg, SD 2014 dra in utlandsbiståndet dit dom flesta är ju redan här och suger ut oss

 • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

  Om hon får visum så kommer hon aldrig lämna Sverige och vara försörjd resten av livet utan att behöva lyfta ett finger och det vet hon så väl.
  Hoppas verkligen de har vett nog att säga nej.

 • mspired

  Zoomalierna sätter på GCs feta sosseröv på regelbunden basis!

 • mspired

  GC älskar zoomalisk slang!