Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Vad beror bidragsberoendet i Kristianstad på?


INSÄNDARE KRISTIANSTADSBLADET Den 12 september skrev Katarina Honoré (S) att bidragsberoendet ökade på grund av sänkt restaurangmoms. Jag tror inte att 2 255 personer i Kristianstad får socialbidrag på grund av detta.

Socialbidragstagandet beror i första hand på den ohämmade invandringspolitik borgarna bedriver stöttade av Socialdemokraterna. Sitter man som vice ordförande i socialnämnden har man väl full insikt i vilka som får bidrag.

Som om detta inte vore nog har man beslutat att ytterligare ta emot 200 så kallade flyktingar som späder på underskottet i Socialförvaltningen. Hade ni bromsat invandringen i tid då vi i Kristianstadsbygdens framtid (KBF) påtalade var det barkade hän, hade situationen varit betydligt ljusare.

Nu har alla partier i kommunfullmäktige utom KBF bestämt att sälja Bockebodaskogen för att täcka det galopperande underskottet i Socialförvaltningen. Man har inte brytt sig ett skvatt om kommande generationer, utan bara sålt ut för att rädda sig från en skattehöjning. Vad står på tur härnäst?

Till sist har Miljöpartiet visat vad deras heder betyder. Man säljer inte en gåva, det är en hederssak. Så sa Calle Heise (MP) och vad gjorde han? Jo, han röstade ja till en försäljning av gåvan Bockeboda. Miljöpartiets nya slogan borde vara: Vi som ofta är ute och cyklar.

Men det är väl som jag skrivit tidigare. Folk i allmänhet vill väl ha indragningar i skola, vård och omsorg till förmån för invandringspolitiken. Det vill inte vi i KBF, vi vill i första hand värna om våra barns och äldres trygghet.

Ulf Gilderstam KBF partiledare

KB

Tidigare på KB:
Bidragsberoendet ökar hela tiden

Bockebodaskogen räcker inte

Sälj inte skogarna!

 

 • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

  Den 12 september skrev Katarina Honoré (S) att bidragsberoendet ökade på grund av sänkt restaurangmoms.

  Detta visar hur blåsta sossar är och hur de tänker…

  • NE_Mannen

   Skulle vara väldigt intressant att denna logik förklarad för sig ;-)

  • Agera1

   Ja det var ju just sänkt restaurangmoms som Reinfeldt sa var en så bra jobbskapande insats…. Väldigt konstigt att en jobbskapande effekt får till resultat att bidragsberoendet ökar…

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Detta visar hur sjukt det är ta hit 10000 flyktingar alla säger många aldrig kommer arbeta!

  Jag har börjat fundera på

  1. Måste spara om vi inte får statlig ersättning för flyktingar

  2. Måste höja kommunalskatten om vi inte får statlig ersättning för flyktingar

  Har den borgerliga regeringen en baktanke att öka 10000 flyktingar, muta kommuner ta emot ge dom bostäder före andra?

  Vad fan är logiken att förhandla och kräva statlig ersättning år efter år?

  http://www.svt.se/nyheter/kommuner-far-1-3-miljarder-for-somalier

  Växjö, som räknar med att ta emot 450 anhöriga somalier, välkomnar
  pengarna, men oroar sig för kostnader kommunen får när statens
  etableringsstöd tar slut efter två år.
  –När väl etableringsfasen
  på två år är över så blir många flyktingar hänvisade till kommunens
  försörjningsstöd. Vi vet att det kan ta 10-20 år innan människor utan
  utbildning kommer ut på arbetsmarknaden och blir självförsörjande. Och
  då är det socialbidrag som gäller under lång tid, säger Bo Frank (M),
  kommunalråd i Växjö.
  –Antingen måste vi spara på annan verksamhet eller höja kommunalskatten, fortsätter han.

 • Tomtomaso

  Det är synd att din röst inte når fram i maktens korridorer, där i Kristianstad. Jag tror att det kommer bli en ändring på det 2014. Hoppas att det inte är försent. 

 • Oberst

  ”Vad beror bidragsberoendet i Kristianstad på?” En vild gissning är att alliansen importerar analfabeter och arbetslöshet.

  • j_london

   Du… tur att du inte tog den där T-shirten på dig. För då hade jag inte fått läsa denna gissning – där jag tror att du sannolikt kan ha rätt…!

   • pungrat

    Om du hade ett arbete skulle du inte behöva sitta här och häcka hela tiden

    • j_london

     Du din lilla eländiga pungråtta… vad är det säger? Vad får dig att tro att jag INTE har ett arbete… är det möjligen ditt snålt tilltagna intellekt, som får dig att hallucinera om sådana här obegåvade antaganden?

     Vad är det du stör dig på, pungråtta…?

     Du kanske behöver bege dig från hemmet tidigt på morgonen, och krafsa med dina klor för att förtjäna ditt uppehälle. Det behöver inte jag.

     Jag jobbar i mitt hem, med hjäp av dator, vilket innebär att jag samtidigt kontinuerligt befinner mig online – och därmed lika kontinuerligt kan ta ett kort ”break” och kommentera eller besvara en kommentar.
     Eftersom mitt jobb är av redaktionell karaktär, har jag lätt för att skriva och uttrycka mig – vilket betyder att jag inte ”spiller” mycket tid då jag ändå ”häckar här hela tiden…”

     Upplysningsvis… lilla pungråttan, kan jag berätta för dig att jag just håller på med att översätta en bok för ett svenskt bokförlag!

     Fast det är kanske för mycket att ta åt sig för din del…

 • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

  Mhm säkert!
  Har för mig att jag läste, ganska nyligen, att antalet folk som äter ute har ökat sen sänkningen. Vilket borde leda till högre inkomst av momspengar, eller åtminstone lika stor.
  Men varför inte göra som med bensin, sätt 95% skatt på att äta ute, så får ni in era momspengar, dvs om någon nu skulle ha råd att äta ute.

 • BirgittaSvenne

  Julia Caesar skrev boken ”Världsmästarna”, ja nog är vi världsmästare i att förgöra oss själva !

  • j_london

   Tror att vi skulle kunna sträcka ända ut i universum… och fortfarande vara ohotade!

 • tokeskil

  Inte konstigt om det går helvetet med så hjärndöda som Katarina vid spakarna.

 • antikomunisten

  Jag tror inte att denna Katarina Honore ar kapabel att tanka.Hur kan hon
  ha kommit fram till detta?Men dessa komunister bara svammlar utan
  nagon som halst verklighetsforankring.Dom lever i sin egen varld och
  den har inget att gora med den verkliga varlden.

 • Fryke

  Om en politiker som Katarina Gonorré… oh ursäkta? Menade Honoré…
  Hur som helst så vet man inte orsaken till en sådan sak som varför bidragsberoendet ökar så skulle jag ifrågasätta hennes kompetens.
  Om mina egna kostnader skulle öka och jag inte visste varför skulle jag bli omyndigförklarad skulle jag tro, eller jag möjlighet till politisk karriär då?
  Denna Katarina borde nog avgå och lämna över till någon som kan räkna att minus och mer minis – blir helt jävla logiskt ett STORT MINUS

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Om du inte vet varför dina egna kostnader har ökat kan jag berätta för dig att det beror på den sänkta restaurangmomsen. ;)

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Kristianstad är nog inte värre än andra kommuner, men när man bor här och ser hur ”politikerna” skaltar och valtar med skattemedel – till ”Arenan” – denna förvuxna gymnastiksal som går med ett dundrande underskott – till nya ”Rådhuset” där man förstört en fin gammal byggnad – till nya ”Trafiklänken” som förstört innerstadstrafiken och som kommer att accellerera butiksdöden, ja då undrar man om skåningarna äntligen fått upp ögonen för denna ”svåger- och svägerinna”-politik som bedrivs här. 

  Olagligheter har smutsat ner den politiska arenan utan någon form för åtgärder – och kommentarsmöjligheterna på Kristianstadsbladet är närmast noll – avvikande åsikter från de politiskt korrekta, eller kritik av de ”styrande” raderas, och många har blockerats helt – för egen del var nog orsaken att jag frågade om web-censorn var placerat på blaskan av eXpo.

  Politikernas fullständigt intelligensbefriade uppträdanden är legio – och de lär inte lära sig nu – för förhoppningsvis har de inget jobb efter 2014.

  SD – gärna med mera bett i !!!

 • Andersonszkan

  ”Erik Ullenhag (FP) om Sveriges integrationsutmaningar inför kvällens Debatt:
  Framtidens Sverige bygger på öppenhet och solidaritet

  INTEGRATION Var tredje svensk läkare är född i ett annat land, var fjärde tandläkare likaså. Med allt fler äldre behöver vi fler som arbetar, inte färre. Samtidigt står Sverige inför stora integrationsutmaningar. Därför skärper regeringen kraven på att nyanlända ska kunna ta arbete i hela landet, skriver integrationsminister Erik Ullenhag (FP) inför kvällens Debatt.”

  debatt.svt.se

  Det finns 37 000 lediga jobb, 500 000 arbetslösa och ytterligare några hundratusen bidragsförsörjda. Kan inte någon väcka den där dåren?

  • diedummenschweden

    Ja, det finns många tyska och holländska läkare och tandläkare i Sverige som kommit hit lockade av naturen, stillheten, utrymmena och de för dem likaratade kulturen!

   Jag tror ju inte dessa skulle tycka om att bli ”sammanklumpade” med kath-tuggande analfabetiska get- och kamelskötare från Somalia…

   • Andersonszkan

    Inte jag heller. Dom tillhör gruppen 1,4 miljoner personer som är födda utomlands, men definitivt inte gruppen ”Över 600 000 utrikes födda går till sysselsättning varje vecka.” eller gruppen 800.000 utrikes födda som inte går till sysselsättning varje vecka.

    Det är en liten grupp på några tusen personer som får stå som skyltdockor för den enorma ointegrerbara massan.

 • Andersonszkan

  Arbetslösheten bland somalier är 82 %.Arbetslösheten bland irakier är 80 %.
  I Sverige finns det 200 invandrartäta utanförskapsområden – hälften av dom som är inskrivna på arbetsförmedlingen är invandrare – dessa siffror har naturligtvis sin grund i den sänkta krogmomsen :)

  • Johan Rydberg

   Det stämmer. Eftersom jag har erfarenhet av  arbete inom socialtjänst och arbetssökarverksamhet kan jag verifiera detta även om jag inte har de exakta procentandelarna i huvudet.

    Nu kommer syrier i stor omfattning vilket ytterligare kommer att öka belastningen inom socialtjänsten.

   Vilka kommer i stora horder om fem-tio ar`?

   Sudaneser, algerier, afghaner, marockaner ?

    Här finns en stor potential av nya svenskar fran nuvarande och kommande oroshärdar och Sverige öppnar sin vida och omattligt generösa famn för dem alla.

 • Johan Rydberg

  Att bidragsberoendet ökar pa grund av sänkt restaurangmoms är naturligtvis nonsens. 

  Nu har jag inte siffrorna i huvudet, men majoriteten av svenska företag är sma, med kanske tva-tre anställda. De sociala avgifterna, d.v.s arbetsgivaravgiften ligger pa runt 40 procent vilket gör smaföretagarna ytterst obenägna att anställa nagon.Att ett litet företag skulle anställa en person utan utbildning, erfarenhet och med daliga kunskaper i svenska är självklart uteslutet.Vidare: utan det omfattande momsfusket och skattefusket skulle en mycket stor del av Sveriges smaföretag vara borta inom ett par mander. Här försvinner tiotals miljarder fran statskassan varje manad. Vi skämtar om det genomkorrupterade Italien och Grekland, men i Sverige är det inte sa mycket annorlunda.

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Hur vore det om Honoréskan, precis som Kristianstads övriga politiker (SD naturligtvis undantagna) inser att det största problemet, bortsett från politikerna och deras otroliga förmåga att ta dåliga beslut och bygga vansinnesprojekt, är den huvudlösa importen av icke-civiliserade, icke-kompatibla, icke-bildbara, icke-kristna, icke-vita ”kulturberikare”, även av en god vän till mig kallat ”savannlöpare”.

  Att politikerna verkligen tror på att det är landets nya arbetskraft visar med all oönskad tydlighet att dessa politiker är ännu dummare och ännu mera hjärntvättade än vad som är acceptabelt för en medlem av homo sapiens.

  Återigen ett bevis på att politiker i gemen tillhör avarten homo politicus – en avart som var första steget från att gå på fyra till två ben!