Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Uteslutet att falska irakiska dokument lämnats ut av behörig myndighet


LJUGANDE IRAKIER 33-årige Reving Ismail Hassan boendes i Sundsvall åtalades i tingsrätten för brukande av falsk urkund efter att ha visat upp ett falskt irakiskt medborgarbevis och id-kort på Migrationsverkets kontor på Storgatan 12 i Alvesta den 12 mars 2009.

Reving Ismail Hassan bestred ansvar och menade handlingarna var äkta, alternativt att han åtminstone inte insett att de varit oäkta. Sakkunnig från SKL angav att bägge handlingarna med stor sannolikhet var förfalskade.

ID-kortet borde ha varit tryckt, men var skrivet på bläckstråleskrivare och innehöll felstavningar, och medborgarbeviset innehöll bland annat handgjorda hål istället för maskinellt utförda perforeringar.

Tingsrätten konstaterade också att bägge handlingarna var förfalskade. Det kunde dock enligt domstolen dock inte uteslutas att 33-åringen, så som han själv uppgivit, fått dem från behörig myndighet i Irak och att han därför saknat uppsåt till att bruka falska handlingar.

Åtalet ogillades därför, även om två ledamöter var skiljaktiga och ansåg att det var uteslutet att behörig myndighet lämnat ut två förfalskade handlingar med brister som de aktuella.

Hovrätten delar efter överklagande denna uppfattning. Detta betyder i sin tur att Reving Ismail Hassan måste ha insätt att handlingarna varit oäkta. Han döms nu därför för brukande av falsk urkund till villkorlig dom och 40 dagsböter om 50 kronor.

Hovrätten för nedre Norrland dömer:

 • Reving Ismail Hassan 1979-01- 80 Ponnyvägen 13 i Sundsvall, medborgare i Irak till villkorlig dom och dagsböter för brukande av falsk urkund.
 • Mål nr B 293-12

Noterbart:
Ingenstans i denna dom nämns om han har blivit beviljad eller nekad asyl i Sverige. Men då detta inträffade mars 2009 och han är kvar i landet så pekar nog det mesta på att han kommer att beviljas asyl i Sverige.

 

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  ”Det kunde dock enligt domstolen inte uteslutas attt…”
  Varför kör rätten den här charaden med fejkade domstolar varje gång? Är det för att advokaterna ska få skinna de svenska skattebetalarna eller för att PK:iterna ska förstå att invandrare alltid är oskyldiga?

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Ja visst får han asyl , precis som alla andra brottsliga , ljugande MENA berikarna.

 • Mariah_Magdalena

  Bästa sättet att få asyl verkar vara att begå något brott, så man blir kvar i landet en tid.
  Så kanske har den asylsökande i vissa fall bäst chans till PUT om han mördar någon under tiden, med därpå långt fängelsestraff?
  Med ett brutalt mord får han ju även hela vänsterpressens odelade uppmärksamhet med tillhörande snyftreportage, där hela familjen kan kliva in i rampljuset och berätta vilken fantastiskt fin kille han ”egentligen” är.

 • antikomunisten

  Det skulle vara intressant att veta vad en svensk skulle ha domts till
  for liknande brott.

 • 585961

  Ja svenska domstolarna har åter igen visat  sig helt odugliga  och låter brottslingar  komma in i landet och stjäla våra skattepengar  och advokaterna får vi naturligtvis också betala åt skithögen i skägg ,  SD 2014 nu är jag trött på skiten och  neger skithögarna

 • tokeskil

  Var det inte en apa på fotot så är det falskt.