Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Socialbidragen har ökat med 60 procent i Borlänge


INVANDRING LÖNSAMT En utredning om fler Borlängebor i egen försörjning har genomförts. Den har resulterat i ett förslag om att omorganisera en del av verksamheten.

Socialnämnden upphör enligt förslaget i sin nuvarande form. I stället bildas en ny politisk nämnd med ansvar för individ- och familjeomsorg, arbetslöshetsfrågor, arbetsmarknad, integration och vuxenutbildning. En del ansvarsområden tas över från kommunstyrelsen samt barn- och bildningsnämnden. Syftet är att få en bättre kommunal organisation med helhetsansvar och att förbättra möjligheterna att ge Borlängebor det stöd som behövs för att kunna försörja sig själv.

I utredningen pekas på att försörjningsstödet, socialbidraget, ökat med 60 procent från 2007 till 2010. Under 2011 nåddes dessutom den nya rekordnivån med 91,7 miljoner kronor i utbetalt stöd. 2012 väntas bli ett nytt rekordår.

– Det kan krävas organisatoriska förändringar inom kommunen för att vi ska bli effektivare, konstaterade socialnämndens ordförande Kenneth Persson, när utredningen påbörjades.

Om kommunfullmäktige vid sammanträdet i oktober går på utredningens förslag kan den nya nämnden börja verka från årsskiftet. Det praktiska genomförandet av den kommunala omorganisationen delas då in i tre etapper.

DT

 • pellesverige

  Satt på flyget från sundsvall i morse,
  läste en tidning, socialbidrag 120millar, stackars kommun,
  var ute å gick en sväng i går, i denna stad, ser mörkt ut där, mitt på eftermiddan,

  (där jag bor är det inte bättre)

 • SM811

  Med Fredrik i spetsen och tillsammans med alliansen har gnällt så på att många har fått socialbidrag och det skulle ner till vilket pris som helst. Nu ökat socialbidragen och man undrar varför Fredde? Inte svårt att räkna ut varför?

  • Professorn

   Cirkusnegern vet säkert varför.
   Han har ju skapat problemen.

 • biran

  Man kan bara gapskratta åt idioterna i dessa städer.

 • Johan Rydberg

  Grattis skattebetalare i Borlänge.

  Även om det kan lata cyniskt sa har ni faktiskt förtjänat detta. Den massiva importen av socialbidragsberoende somalier har ni ju själva sagt ja till. 

  Det blir att skära ner i skola, vard och omsorg.

   Aterigen grattis!

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Och jag frågar mig. Var är dalkarlarna? Var är upproret? Hänger lokalpolitiker i lyktstolpar?
  Brinner det upprorseldar? Nähe, ha det så jävla kul med alla somalier då..

 • j_london

  Administrationerna i muslimträsket Sverige börjat bli allt mer desperata i syfte att försöka dölja den förestående sociala & ekonomiska kollapsen i landet.

  Man organiserar, reorganiserar, omorganiserar, byter namn och skapar nya administrationer – allt inom ramen för den havererade massivandringen av totalt arbetsskygga analfabeter från Zoomalia – i tron att man skall bli ”effektivare”, som socialnämndens ordförande Kenneth Persson i Borlänge försöker slå i folk.

  Karlen måste helt enkelt vara helidiot! Eller så ser han inte skogen för alla träden…

  Socialnämndens ordförande Kenneth Persson; i egenskap av företrädare för det stupida etablissemanget är  naturligtvis skolad till att sprida floskeldynga, för att ljuga folket fullt av skit…

  Men å andra sidan: svenskarna i Borlänge har själv röstat in landsförrädaren och muslimkramaren i kommunstyrelsen – och som givetvis tillhör något parti i 7-klövern. Så man är väl antagligen nöjda med den skitstöveln…

  • diedummenschweden

    Socialnämndens ordförande kanske har börjat med seden att tugga kath? ;-)

   • j_london

     Ja… hög tycks han i alla fall vara på någonting, då hans uppträdande och omdöme verkar vara som helt bortblåst!

 • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

  Det kan krävas organisatoriska förändringar inom kommunen för att vi ska bli effektivare << Så hur har de tänkt till här (nej de har de inte, men iaf). Så om man blir bättre organiserade på att betala ut pengarna, så går bidragen ner? Eller är det bara så att ni har tänkt flytta undan bidragen från "bidrags'kontona" i budgeten och försöka gömma dem någon annanstans?!?!
  Eller läser jag helt fel vad han säger?

 • PolarenPer

  Tänk att ni Borlängebor har röstat för den här utvecklingen! Vaknar ni inte upp till nästa val kommer ni aldrig att vakna upp. 

 • YOTHI_TARZAN

  Borlänge kan bli den första svenska stad som faller ihop

 • mspired

  Talk to the hand?

 • kokoo

  Höj skatten för alla Svenska arbetande Borlängebor. Importen av alla Berikande nya Svenskar måste få leva på en bättre ekonomisk nivå minst 30.000 kr per månad.

 • kokoo

  Nu när ni boende i Borlänge ser resultatet av vad ni röstade fram under de senaste valen är ni nöjda med resultatet ? Anser ni att ni fick rätt personer som skall ansvara för er stad ?.

 • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

  En omorgarnisation löser ju alla problem. Nu ska ni få se att alla somalier blir självförsörjande eftersom det uppstår en massa arbeten där inga fanns förut. Och dessa arbeten kräver den enorma kompetens som somalierna besitter.

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  Effektivare? Pengar växer inte på träd politiker inse detta SD Borlänge vad gör dem då?

 • 120620_0

  Finns det någon som helst uträkning på vad hela rasket kostar Sverige,boende,advokater,överklagande,tolkar,fängelsevistelse.skadestånd(som naturligtsvis betalas av innfödda)flyg tebaks te kamelknullar landet,extra insatta poliser när dom ska gnälla på all skit dom nu kan komma på,politeker som enbart lobbar för skiten,samt men inte minst ett stort jävla anhang av politiker som e livrädda för å mista sin inkomst om dom skulle råka nudda vid sanningen nån enda jävla gång????Finns de någon som har ork eller lust till en sån uträkning.Förmodligen är det säkert sekretess på uppgifterna,men nån kanske kan.!!