Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Skönt att det finns folk som står upp för yttrandefriheten, nu när USA säljer sig till mullorna!


Vi är rätt många som är något irriterade på Hillary Clintons försök att flagga videon som påstås ha fått hela den muslimska världen att gå bananas. Nu tror jag inte en sekund på att den här videon har något med saken att göra, det kunde lika gärna varit något annat. Den muslimska världen lever på att ha en gemensam fiende, annars skulle de bara slåss inbördes.

Nu har den nu mer välkända satiriska tidningen Charlie Hebdo åter igen bestämt sig för att ge de där lättkränkta idioterna en rejäl känga. Åter igen ägnar de ett helt nummer åt vansinnigheterna i islam och andra religioner. Men ni kan väl gissa vilka det är som kommer ta på sig offerkoftan. Ni gissade rätt, den franska staten!

Det där med yttrandefrihet är inget som står högt på agendan i Frankrike heller, i alla fall inte i det styrande skktet där mer eller mindre horribla uttalanden redan gjorts!

French Prime Minister Jean-Marc Ayrault’s office said in a statement, ”In the current climate, the prime minister wishes to stress his disapproval of all excess and calls on everyone to behave responsibly.”

”Freedom of expression constitutes one of the fundamental principles of our republic. Such freedom is exercised within the framework of the law and under the supervision of the courts,” the PM said.

Dalil Boubakuer, rector of Paris’s Grand Mosque issued “a call for calm” to members of the Muslim faith, while expressing his sadness over the magazine’s act.

“I learn with much astonishment, sadness and concern that a publication could exacerbate the outcry in the Muslim world,” he said. ”I call on all not to pour oil on the fire.”

But I regret that incitement to religious hatred is not punishable by law is as incitement to racial hatred. We appealed to the District Court of Paris after the cartoons Charlie Hebdo published in 2006, but our complaint was not upheld.”

Till skillnad från muslimer och den franska politiska toppen så är vi på Sweden Confidential FÖR yttrandefrihet, alltid. Det spelar ingen som helst roll om man gör satir av nazister, judar, muslimer eller kantarellplockare, man ska få uttrycka sina åsikter fritt.

Tingeling

 • Grimhild

  Vad mer det finns folk som provoserar Islamister destå svårare har de att agera…eller får de agera hela tiden. Vad det nu kan bli av det :) Till slut måste de omvärdera sina ståndpunkter.

 • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

  Underbart att se att inte alla är sillryggar.
  Och kan  man inte förstå och acceptera satir, så kanske det bästa för alla, vore om de flyttade hem igen och tar bort samtliga västerländska uppfinningar, så kan de sitta på sina sandgolv och läsa koranen.
  Eller vänta nu, den är ju antagligen gjord i en tryckpress och detta är ju ett västerländskt påfund, så de får helt enkelt skriva ner det hela för hand. Eller sitta rund elden och berätta historier.
  Man kan inte äta upp kakan och ha den kvar. Anpassa er till västerlandet där ni bor eller ”put your money where your mouth is” och flytta härifrån.

 • Pantertanten

  Går tyvärr inte att komma in på deras hemsida. Mycké trafik?

 • Pantertanten

  Kolla här:
  http://www.youtube.com/watch?v

 • Andersonszkan

  Stackars, stackars lättkränkta muslimer, hela världen ställer upp och tröstar dom som vore dom blöjkinkiga 3-åringar, men alla kristna och andra ickemuslimer som blir utsatta för deras dödliga våld talas det väldigt tyst om. Det är ungefär som om dom fått carte blanche att låta minsta lilla missnöje gå ut över oskyldiga kristna.

  Alla ska tydligen få låta sitt missnöje gå ut över dom  kristna. I Israel förenas judar och muslimer i sitt hat mot kristna och trakasserar och spottar på kristna präster – vilket nu har föranlett en talesman för Vatikanen att kritisera landets ovilja att sätta stopp för trakasserierna.

  http://www.telegraph.co.uk/news/religion/9529123/Vatican-official-says-Israel-fostering-intolerance-of-Christianity.html

 • j_london

  Det är är alldeles utmärkt. Det är lika bra att – en gång för alla – tala om för de där muslimska sagoboksdyrkarna och mördarideologerna var skåpet skall stå.

  Låt de inavlade pajasarna sedan elda upp sina städer,  ta död på varandra i protester och skrika och vråla framför Al-Jazeeras TV-kameror bäst fan de vill! Och den förste muslim som försöker sig på något i våra länder… PANG!

  Muslimsvensk DDR-media gråter förstås stora krokodiltårar, men det får bli därvid, dom vänjer sig…

 • Tant_Stina

  Mycket bra att Charlie Hebdo är tillbaka med nya satirer. Bra att de inte lät sig skrämmas till tystnad av de islamister som satte redaktionen i brand senast de drev med islam; (Sharia Hebdo)

 • Oberst

  Jag ska låta trycka en T-shirt med motivet ovan och sedan lugnt traska in i Rosengård.

  • j_london

    Då är jag rädd för att vi i samma ögonblick mister en god kommentator här på SweCon. Och det vore ju synd…

   • Oberst

    Tack för det! OK, jag lägger ned det där med T-shirten och Rosengård. :)

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Rasmusson

  Det vi kan göra är att plocka fram penna och papper. Kan man inte rita så kan man alltid göra en karikatyr och en rolig/dråplig situation.

  Kopiera och tejpa fast på lyktstolpar, anslagstavlor, ja överallt! Man kan ju maskera sig med ett tält – he he ;-)

  Kanske vi skulle ha en tävling om att göra den dråpligaste teckningen :-)

 • Andersonszkan

  Tragiskt med alla syltryggade politiker. Tysklands Angela Merkel förbjöd den koranbrännande pastorn Terry Jones inresa i Tyskland häromdagen för att närvara vid visningen av ”mohammedfilmen” och motiverade beslutet med att ”Provokation och intolerans mot religioner kommer vi inte att tåla.”

  Samtidigt ska tyskarna tydligen tåla att häbärgera hundratals rabiata islamister, tex 9/11 terroristerna och nu senast en rabiat muslimsk PKK-mobb som skadade 80 poliser och totaldemolerade ett antal polisbilar vid en ”kulturfestival” som spårade ur.

  • j_london

   De stackars förtryckta tyskarna är ju så tyngda av arvssynden. Och som fortfarande betalar skadestånd till Israel… tror jag. Eller så har dettta upphört i år!

   Man trodde ändå att det var lite mer ”stake” i Merkel, med tanke på uppväxten på andra sidan muren. Men… man inrättar sig naturligtvis fort i leden.

   Har många goda vänner i Tyskland (normala ”vardagstyskar”) varav de allra flesta säger mellan fyra ögon: Wir fehlt einer kleine Adolf!

   • Andersonszkan

    Det är nog fler och fler tyskar som funderar i dom banorna….på tal om skadestånd till judar så betalar Tyskland och andra länder till en fond för överlevande judar – Ungern har precis återkrävt 52 miljoner efter att det avslöjats omfattande fusk med överlevandes identiteter och att hundratls miljoner hade försnillats av de judar som sitter i styrelsen för fonden, belägen i Kanada.

    Juden förnekar sig aldrig, som sagt var :)

    • j_london

     Nä just det… man förnekar sig inte! Och det är ju bekant ”segraren” som skriver historien och dikterar villkoren…

     Fast ”segrarna” hos de allierade, överlevande bland Ukrainas  bönder (och andra av delrepublikernas bönder också för den delen…) efter Stalins tvångsförflyttningar och massakrer – gavs aldrig någon (ekonomisk möjlighet)  att marknadsföra sitt holocaust. En förintelse som får judarnas att hamna i skuggan…

     Detta inte minst för att rullgardinen en gång för alla drogs ned 1945!

 • Shomin_no_koe

  ”If your opponent is quick to anger, seek to irritate him.” –Sun Tzu