Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Åtta kurder gripna för terrorfinansiering – en bodde i Malmö


TERRORISM Åtta personer anhölls i Köpenhamn på tisdagen, misstänkta för att finansierat miljontals kronor till den terrorstämplade kurdiska PKK-organisationen PKK. Ett ouppklarat mord i Malmö kan kanske komma att lösas med hjälp av detta.

Terrortillslaget kom till bland annat av ett dokument som hittades på ett kontor i Antwerpen. Dokumentet tillhör ekonomichefen för PKK i Europa, enligt belgisk polis. Dokumentet hittades när man granskade den kurdiska TV-stationen Roj TV i Köpenhamn. Indikationer pekar på att det under flera år har samlats in pengar i Danmark till PKK. Dokumentet visar en intern konflikt inom PKK – som kan lett till mordet på en PKK-man som sköts ihjäl med ett nackskott i Malmö 2008.

– Mycket tydde också på att det via PKK-relaterade personer i Danmark förmedlades pengar till PKK och Roj TV, säger Jens Møller Jensen, vice polisinspektör vid Köpenhamnspolisen, i ett pressmeddelande.

Delar av dokumentet, skvallrar för att det fanns en intern konflikt inom PKK – ett möjligt motiv till att den 55-åriga PKK-medlemmen sköts ihjäl med ett nackskott i sin bostad i Malmö 2008. Knappt några framsteg har gjorts i den mördarjakten, så nu håller Skånepolisen noga koll på tillslaget i Danmark.

– Det är alltid positivt när de gör tillslag där det finns intresse för oss. Rätt vad det är dyker det upp något som ger oss ny information att gå vidare med, säger Dan Granvik vid länskriminalen i Skåne, som utreder mordet på Malmöbon.

De åtta som nu sitter anhållna är enligt Köpenhamnspolisen alla turkiska medborgare med kurdiskt ursprung i åldrarna 27 till 71 år. Enligt den danska nyhetsbyrån Ritzau ska en man ha anhållits i Sverige, där han ska ha bott den senaste månaden. Brottsrubriceringen är ”terrorfinansiering” och enligt polisen kan det bli fler anhållanden, både i Danmark och i andra länder.

Mellan 27 och 140 miljoner danska kronor misstänks kurderna ha samlat in till PKK, beroende på hur länge polisen anser sig kunna dokumentera personernas tid i insamlingsarbetet. Insamlingen av pengarna har styrts av PKK:s självutnämnda parlament, ”Dansk Folkesamling”, som bildade på ett möte i Ishøj i februari.

Polisutredningen omfattar perioden 2009-12, då det ska ha samlats in 67 miljoner kronor, främst i kurdiska affärskretsar i Danmark. Under samma period ska 140 miljoner kronor ha förmedlats via PKK i Danmark till moderorganisationen. Häktningsförhandling mot de åtta anhållna hålls bakom stängda dörrar i Köpenhamn under onsdagsmorgonen.

Relaterat
”Svenska” politiker i olaglig demonstration i Turkiet
”Frige Abdullah Öcalan” – busskampanj i Sverige

SDS

 • Gatlykta

  Han har bott i Sverige den senaste månaden, räcker nog för att aftonbladet ska skriva att en Svensk man är anhållen för misstanke till terrorbrott.

 • Steenson

  En bor väl på Långa Raden 28 Täby också? Har dom hämtat honom??
  Den idioten har ju sponsrat al-Qaida med flera hundra miljoner….

 • Andersonszkan

  Reinfeldt nämnde ”investeringar” 17 gånger i sitt tal igår – här får vi kvitto på att EN av investeringarna gett ”utdelning”.

  Sen har vi 100 andra terrororganisationer som har sin bas i Sverige – för att inte tala om dom över 1000 krigsförbrytare som vandrar omkring på gatorna.

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Dom känner väl sig kränkta av mohammed teckningarna trots dom är kurder

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Undrar hur många som dör tack vare bidrags pengar i alla dess former som skickas från vårt land av Islamister. Till sina kollegor i andra länder. Vi har ju ingen bakgrunds koll alls på dom som kommer hit, kan va Talibaner från Afghanistan som mördat barn och stenat kvinnor som du går förbi på gatan…..

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Sätt åt dom j-vlarna. Kurder ska spetsa på pålar. J-a snyftbidragare. Räkna upp en invandrad kurd som gjort något vettigt i Sverige. 

  • SM811

    Svårt.

 • SM811

  När skall politikerna fatta att problemet aldrig kan lösas förrän de får bort utlänningarna.

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Ja, turkiska bergsgetter har nu försökt att åstakomma riktiga terrordåd i över 40 år. Det dom lyckats med under denna tid är enstaka mord genom handeldvapen. Listiga killar det där. Det blir väl så när man gifter sig med sïn syster generation efter generation. Mig veterligen är det väl bara kurdiska familjer som lyckats avla fram hela familjer som degenererats till att gå på alla 4. Dessutom ger dom ju monobrows ett ansikte.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10775893.ab

 • snuffid

  Det här med att gå på alla fyra är nog ett mera naturligt tillstånd för dessa individer….men dom är nog bra på att ta sig fram uppe bland bergen.