Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Cristian, 18, utvisas till Irak – men lillasystern blir kvar


SNYFTARE Cristian och hans lillasyster Masarra kom ensamma från Irak till Sverige för fyra år sen. De sökte asyl för att få stanna i Sverige men fick avslag, ett beslut som sen överklagats i flera instanser.

Under tiden har syskonen börjat skolan och funnit sig till rätta i ett familjehem i Roslagen. I juni beslutade Roslagenslutligen att båda syskonen skulle utvisas till Irak. Men i förra veckan kom beskedet att bara Cristian, som fyllt arton, ska skickas tillbaka ensam.

Nu har grannar och skolkompisar startat ett upprop och en namninsamling för att få Migrationsverket att ändra sig.

- Vi här här för att hjälpa vår vän Cristian Rahim att få stanna kvar i Sverige. Han har bott här i fyra år, och som du ser. Alla är här och gör sitt bästa, säger Cristians klasskompis Martin Magnusson.

- Vi har stort stöd bakom oss av både föräldrar och lärare och vänner till Cristian och Masarra, säger skolkompisen Katja Svarfvar.

På onsdag måste Cristian ta ställning till om han frivilligt går med på att åka tillbaka till Irak. Annars lämnas ärendet över till polisen.

- Jag har tappat kontakten med dem sen jag kom till Sverige. Jag känner ingen där, säger Cristian Rahim.

Vad ska du göra om du blir kvar här själv?

- Jag tror inte att jag skulle ha klarat det. Jag tror inte att jag kommer låta honom åka. Jag kommer att göra allt för att få honom att stanna, säger Masarra Rahim.

ABC har sökt Migrationsverket men inte fått någon kommentar till Cristians fall eller till varför syskonen ska skiljas åt. Till Norrtelje Tidning säger Kjell Terge Torvik, som är expert på återvändande inom Migrationsverket att Cristian utvisas ensam eftersom han inte behöver ”ett ordnat mottagande” av en släkting i Irak, vilket Masarra som är minderårig behöver.

SVT

NT

 • Andersonszkan

  Friskt satsat är hälften vunnet.

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Eller som elektrikern sa: Friskt kopplat är hälften brunnet. Jag vet. Den var dålig. Jag försöker lätta upp stämningen så att vi inte går på knäna efter all galenskap. 

 • http://twitter.com/SwedenSpy Doodle

  Är det meningen att vi ska tycka synd om det här?

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Troligen. 91.2% av svenska folket tycker synd om det här. Det är illa.

 • kirtapsweden

  App app app….nu tycker ja det verkar va lite väl mkt navelskådande….Solklart ska han får stanna…men det verkar dom som tjoar å tjimmar över andra solklara fall åt andra hållet inte är så hågade med kommentarer nu?…lite mer tyckande om felaktigheter borde finnas åt båda håll…fel e fel va?…Vi riskerar ju att kallas INSKRÄNKTA ju….    : )

 • stephan4444

  Heter han christian så lär han inte vara muslim och det gör att åtminstone jag tycker att han borde få stanna om det finns skäl för det. Som kristen skulle inte jag vilja vara i Irak heller. Dock verkar ju Sveriges styrande prioritera att just muslimer skall få komma hit och ta över Sverige.

 • Fattigknegare

  Jag förstår att det blev galet här, klart att syrran ska skickas hem med! 

 • Tigeraldrig

  Hej då LANDSFÖRRÄDARE.
  Ta med din syster med det stora inbakade huvudet.