Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Bredsjögården kan bli asylboende


ASYLINVASIONEN Ett tillfälligt boende för asylsökande människor kan komma att öppnas på Bredsjögården i Hällefors. Det skulle i så fall kunna handla om 90 platser.

– Vi har en intresseanmälan från Bredsjögården om att de har möjlighet att ta emot asylsökande på Bredsjögården och i en fastighet i Hällefors som företaget äger, berättar Angela Gravheden, tillförordnad enhetschef på Migrationsverket i Lindesberg.

Inget avtal är undertecknat mellan Migrationsverket och Bredsjögården och när ett sådant avtal skulle kunna vara verklighet är oklart.

– Vi har varit och tittat på Bredsjögården men hanteringen med avtal sköts på central nivå inom Migrationsverket och där ligger ärendet nu. Men vi har en stor inströmning av asylsökande och vi har akut platsbrist i hela landet så visst är vi intresserade av platser i Bredsjö, säger Gravheden.

Om ett avtal om asylboende i Bredsjö/Hällefors tecknas så handlar det med stor sannolikhet om tillfälligt boende med en avtalsperiod som skrivs för tre månader i taget.

Torgny Trygg, ägare av Bredsjögården, bekräftar för NA att företaget just nu diskuterar asylboende med Migrationsverket.

– Jag har berättat för Migrationsverket att jag har kapacitet att ta emot 90 människor, men inget är avgjort och jag har inte sett några siffror som jag kan ta ställning till heller ännu, säger Trygg.

Trygg berättar att samtalen med Migrationsverket initierades med en diskussion om eventuella platser för asylboende i en annan konferensanläggning han ägt i Älvkarleby.

– Den anläggningen har jag sålt. Men jag har berättat att jag har en fastighet i Hällefors och att jag har Bredsjögården och Migrationsverket var här och tittade på anläggningen för 2-3 veckor sedan.

NA

Bredsjögården

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

  Det kanske vore en idé att mejla Trygg med fakta om olika händelser på andra flyktingboenden? Han och framför allt de boende i närheten kanske drar öronen åt sig när de får läsa om Gärdeshyttan, Lundegård och Hotell Eskilstuna.

  • Andersonszkan

   Trygg är bara intresserad av pengarna, inte den otrygghet han skapar.

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Det är så här miggan ska göra med 40.000 asylsökande

 • svartamalin

  Svensk människohandel: Halliken och prostituerad delar på miljonerna helt enligt Svensk lag:(! Migrationsöverdomstolen!

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Migrationsverket har ändrat siffrorna på årtalen på första länken jämfört med andra länken

  http://www.migrationsverket.se/download/18.434af89012f6ed3a42980002826/Beviljade+uppeh%C3%A5llstillst%C3%A5nd+1980-2010.pdf

  1.304.933 beviljade uppehållstillstånd

  http://www.migrationsverket.se/download/18.478d06a31358f98884580007980/tabs1.pdf

  1.529.666 beviljade uppehållstillstånd

 • lundabo58

  Hällefors är väl en ingrodd sossekommun? …så där får väl folket vad dom alltid önskat

  • rippen

   Stämmer bra.
   Nu kanske det blir lite fart på det sovande folket i byn när deras saker försvinner helt plötsligt.Som man röstar får man lida

 • Denoroligedemokraten

  Det viktigaste om man ska bosätta sig i ett småsamhälle är med andra ord att kolla upp så att där inte finns några kursgårdar, gamla skolor eller andra större byggnader. Då kan det vara kört.

  Å andra sidan är det kört ändå för nästa steg blir att myndigheterna konfiskerar folks sommarstugor.

 • tokeskil

  90 st det blir ju bara 170.000 om dagen om samma idiot sköter kontraktet som i Glava.

 • tokeskil

  Dom kan väl bo i den där misslyckade tunneln i Hallandsåsen den behöver ju inte ordnas till nånting sand så långt ögat når.  Då måste dom ju känna sig hemma skulle det bli överbelagt kan man väl skicka in ett tåg utan att varna först.