Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

En månads fängelse för antisemitisk kommentar


HETS MOT FOLKGRUPP Tingsrätten dömde i fredags Emil Hagberg, medlem i nationalsocialistiska organisationen Svenska Motståndsrörelsen (SMR), till en månads fängelse för en läsarkommentar på en websida som Hagberg står som ansvarig utgivare för.

Tingsrätten gick på åklagarens linje och dömde Hagberg till maxistraffet en månads fängelse för en kommentar som någon i våras postade på SMR:s websida patriot.nu. Förutom fängelse ska Hagberg även betala 6 874 kronor till staten. Hagberg som inte raderade kommentaren gjorde då sig skyldig till hets mot folkgrupp, enär han står som ansvarig utgivare.

Tingsrätten motiverar domen så här:

Sett i sitt sammanhang – särskilt med hänsyn till rubriken ”Sagan snart slut för finansjuden”, är det enligt tingsrätten tydligt att uttalandet i kommentaren syftar på folkgruppen judar. Det budskap som förmedlas är att det är judar som är hänsynslösa kapitalister. Det står även klart att orden parasiter och kryp i uttalandet syftar på judar. I sitt sammanhang uttrycker dessa uttalanden missaktning för folkgruppen judar.

Vidare måste uppmaningen ”res galgar” i sitt sammanhang ses som ett tydligt hot angående vad som kan ske om judarna kommer till Sverige. Att galgar ska resas inför någons ankomst innefattar ett dödshot, vilket är särskilt allvarligt. Sammantaget finner tingsrätten att uttalandena klart överstiger gränsen för en saklig och vederhäftig diskussion och ger uttryck för missaktning och hot mot judar. Det är därmed styrkt att Emil Hagberg har gjort sig skyldig till yttrandefrihetsbrottet hets mot folkgrupp.

nordfront

 • http://www.freesweden.info/blog vinterbadaren

  Bara att stödja insamlingen på Nordfront.

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  Detta är ett skämt! 

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  Så man åker in i finkan pga en kommentar man inte själv skrivit? Vad är det här för skämt

 • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

  Hagberg har inte uttryckt detta själv. Nätkommenterinsfunktionerna är fortfarande i sin linda och även de stor etablerade medierna klarar inte att censurera alla inlägg.

  Att ”resa galgar” skulle vara ett dödshot är en väl illvillig tolkning då vårt språk rymmer allt från sarkasmer och ironier till bildspråk och retoriska överdrifter för att i skrift, i en kort kommentar åskådliggöra en synpunkt.

  Att ta ett ord ordagrant kan inte göras om det finns flera tolkningar av innebörden och bildspråk, om det skulle vara ett exempel på sådant, kan inte omgöras till ett bokstavligt uttalande. I det aktuella fallet kunde Hagberg inte ens försvara innebörden då han inte hade skrivit det själv.

  Det enda skälet varför mannen blir dömd är för att han är, eller anses vara, nazist. Det hela är således ett justitiemord. Hade mannen varit en islamist hade hela vänstermediakåren skrikit. Utan sympatier har en man inget stöd och ingen rätt, inte heller i en rättsstat.

  Jag försvarar här yttrandefriheten. Inget annat. Jag hoppas att Haberg och hans advokat överklagar. Det här kan aldrig få passera i en demokrati. http://snaphanen.dk/2012/09/14/nar-friheden-er-vigtigst/

  • Bolivera

   Problemet ar att Sverige inte ar en demokrati.

 • isleofavalon

  Hagberg är en hjälte och rubriken han åtalas för ser jag inga konstigheter med. Att judarna är otroligt överrepresenterade i allt vad gäller finansiellt inflytande och ägandet av alla medier är intet nytt under solen.

   

 • http://www.obekvamasanningar.com/ Obekväma sanningar

  ”Finansjudar” är alltså en egen folkgrupp nu. 

  Ja, de goda slår sig för brösten om yttrandefrihet, men bara när det passar dem. Till och med Amnesty International – av alla! – stöder absurd lagstiftning mot ifrågasättanden av ”Förintelsen”. 

  Det finns inte mycket äckligare än ”demokratisk” skenhelighet. 

  För bara någon dag sedan stördes NDs möte av vänstern med oljud och äggkastning. En av motdemonstranterna, en Abdul nånting, sade i en tidning: ”vi kommer dit för att förhindra att de får föra fram sitt budskap”. Tidningen hade inte mycket att säga om det. De kallas sällan för vänsterextremister, trots att nationalister – och helt fredliga sådana – regelbundet kallas för högerextremister.

  Massmedierna är väldigt, väldigt tysta om vänsterns trakasserier. De anser till och med att sionistiska Expo, som har kopplingar till våldsvänstern och som gör sig skyldiga till dataintrång och åsiktsregistrering, är en giltig källa.

  Lagar som HMF finns i många västliga demokraturer nu. Det är dags att vi tar bort dessa vidriga yttrandefrihetsinskränkande lagar.

  • Sven Olsen – (argdansk)

   Du har fel på en mycket viktig punkt – eXpo är inte sionistisk, de är vänsterpöbel av värsta art – och vi vet ju från Stalins Sovjet hur juderna behandlades av marxisterna.

   I övrigt håller jag med dig – jag är en ivrig förespråkare av att eXpo stängs ner – medlen underordnade och helgar målet.

   • http://www.obekvamasanningar.com/ Obekväma sanningar

    Faktum är att de (paradoxalt) har kopplingar till både sionism och våldsvänster: http://u2.lege.net/friaordet.nu/friaordet.nu-20110820/sv/2011/03/31/expo-exponerar-eller-morklagger/

 • swebyggare

  Men ingen muslim döms för liknade kommentar eller värre.  

  • Oberst

   Förvånad?

   • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

    Inte mycket inte.

 • elefantter

  Jag undrar hur många polisbilar en muslim behöver slå sönder innan han döms till 1 månads fängelse? (Och då naturligtvis inte med motvieringen att han skulle ha uttryckt hat på något sätt) (Svaret är troligen : Aldrig, eller snarare : Hur många som helst, eller : Frågan är felformulerad.)

  • Sven Olsen – (argdansk)

   Varför skall vi tar ner dem? Vi behöver dem snart – direkt efter valet i ’14!

 • Bolivera

  Hur manga andra saker som ar varre har inte Expo och liknande skamforum
  skrivit utan att nagon reagerat.Den sortens domar ar enkelriktade.Korrupta
  domsolar ar ju numera normalt.Demokrati och rattvisa existerar inte i Sverige.

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Ja – där passar det sig att idöma fängelsestraff – om en islamist hade gjort motsvarande hade han väl fått en belöning – om inte annat då av kalifen av Reepaluville, Ilmar.

 • Roland X

  Emil Hagberg kommer att få hög status bland araberna på kåken eftersom han är dömd för ett brott mot judar.

 • Strandnypon

  Om du vill veta vilka som härskar i ett land, ta reda på vilka som inte får kritiseras!

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Han klarade sig med nöd och näppe från livstid. 

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Sverige har inget rättsväsende. Alla som nar varit inne i en domstol idag kan se på alla pågående förhandlingar på alla tavlor vilka det är som åtalas och för vilka brott. För att väga upp dessa nya svenskars sjuka leverne måste dom aktivt söka svenskar som man med lite politisk vilja kan döma för något. Allt för att i naiva försök att bättra på statistiken. HMF lagen är en vansinnig lag som måste bort. Den står i bjärt kontrast till vår grundläggande rätt att uttrycka oss.

 • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

  Med andra ord är det nu fritt fram att göra kommentarer på bloggar, ta screenshots, ringa ”polisen” och se folk i fängelse till höger och vänster. Se upp Alex, ”here we come!”

  • Sweetasplumpie

    Det fungera tyvärr inte så hos de röda- vi är olika inför lagen uti Konunga riket

 • Andersonszkan

  Så här står det i koranen (med reservation för ev. översättningsfel):
  ” – Stenarna och träden kommer då att ropa, ”O du muslim, O du Allahs tjänare, det står en jude gömd bakom mig, kom och döda honom!”

  Nu förväntar jag mig att svenska staten dömer alla muslimer som läser koranen till en månads fängelse och böter.

  • Suecote

   Det är kanske dags att någon polisanmäler koranen för detta hatspridande. Judarna, till skillnad från oss etniska svenskar, är ju en minoritet som är skyddad av lagen om hets mot folkgrupp, dags att JK tar tag i det!

 • Broktorp

  Hade man ett sinne för konspirationsteorier kunde man undra om domstolen går hand i hand med media för att ge en anledning till att man nu måste stänga av kommentarsfunktionen?

  Den här domen kommer knappast gynna yttrandefriheten. Lagen om Hets Mot Folkgrupp verkar direkt strypande på yttrandefriheten. Alla utom svenskar klumpas ihop till olika folkgrupper så det är väl snart bara svenskar och svenskhet man kan kritisera utan att riskera att fällas för HMF.
  Muslimer är ju en folkgrupp. Kan man inte anse att papperslösa är en folkgrupp?

 • PastorCash

  Ännu ett kvitto på att Sverige har blivit en bananrepublik – Bara att gratulera. 

 • 585961

  Svenskt rättsväsende igen , en  mån fängelse och dessutom höga böter för en svensk ,men en muslim kan hota att döda får en klapp på axeln , fy fan vi är  minst en miljon svenskar som kommer att ……….. vänta bara

  • Calaverra

    Vi lever i ett anti-vitt samhälle.

 • Sveagarde

  PATETISKT!!Snacka om Pravda, värre än Östtyskland och Nordkorea ihop.
  Hets mot folkgrupp sker ju dagligen mot Svenskarna i vårt egna land men inte får Reinfeldt 1 mån i buren för det??