Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Man häktad för brott – i Turkiet


MISSHANDEL 2009 dömdes 54-åringen till skyddstillsyn och böter för misshandel av sin dotter i dåvarande hemmet i Hedemora. På fredagen häktades han för grov misshandel av ”en anhörig” i Turkiet under 2008. 54-åringen greps på Arlanda i tisdags när han kom till Sverige från Turkiet.

Misshandeln mannen dömdes för drabbade dottern sedan hon utan sina föräldrars lov varit ute med kompisar och kommit hem sent. Vid rättegången förringade den då 19-årig kvinnan vad hon utsatt för, förklarade att hon varit ”uppkäftig”, provocerat fadern att slå henne på kinden och över ena armen och att fadern straffats nog med att de inte träffats sedan hösten 2008.

54-åringen nekade själv till alla anklagelser, medgav att han blivit arg då hon inte lytt honom och umgåtts med personer som han inte ville att hon skulle träffa. Han förklarade de skador dottern fått med att hon trolgen ramlat och slagit sig. Falu tingsrätt fann dock misshandeln styrkt och dömde 54-åringen till skyddstillsyn och böter.

I början av 2012 framkom nya uppgifter om att dottern under vistelse i Turkiet under 2008 utsatts för vad som bedömts som grov misshandel. I februari hade detta fått sådan substans att kammaråklagare Niclas Eltenius anhöll 54-åringen i hans utevaro och efterlyste honom internationellt.

– Grov misshandel är inte preskriberad och jag har varit i kontakt med Turkiet och fått besked om att vad vi misstänker honom för är straffbart även där. Eftersom han skulle ha rest tillbaka i natt (mot fredag; DDs anm) har jag begärt honom häktad, säger Eltenius.

När 54-åringen anlände till Arlanda på tisdagen utlöste inpasseringen larm om att han var efterlyst. Han greps, fördes till Dalarna och häktades sent på fredagseftermiddagen.

DD

 • Sighsten

  Niclas Eltenius var åklagare i rättegången mot Mats Alm och vi såg ju hur det gick.

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Den rättegången är en skam för rättsväsendet. 

 • Andersonszkan

  Vad trött man blir…..jag tänker gå och lägga mig att sova och tänka bort dom – åtta timmar i John Blunds Paradis – God Natt.

 • PETER NYMAN

  Brotten i Turkiet bör lagföras där.Då får han avtjäna sitt straff i Turkiet bland nära och kära.Vi visar oss även humana då den egna kulturen måste gå före.I ett Turkiskt fängelse får han uppleva sin egen kultur

 • Pingback: Turk misshandlade dottern – döms till fängelse « Sweden Confidential