Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Hepatit A-smitta på förskola i Göteborg


SJUKSPRIDNING Ett barn på en förskola i Kärralund i Göteborg har smittats av hepatit A. Anhöriga, personal och barn i förskolan har vaccinerats.

I går morse fick föräldrarna information om att ett av barnen på förskolan hade smittats av hepatit A. Många blev oroliga men Peter Ulleryd, jourhavande smittskyddsläkare i Västra Götaland, tonar ner farorna.

- Vi får i snitt något fall av hepatit A vartannat år på någon förskola i Västra Götaland, säger han. Vi försöker spåra smittkällan och vaccinerar alla som kan ha kommit i kontakt med den smittade personen.

Under fredagen vaccinerades cirka 100 personer på förskolan, elever och personal, samtidigt som anhöriga och bekanta till det smittade barnet vaccinerades. Ungefär 20 personer i Västra Götaland drabbas av hepatit A varje år i samband med resor till länder med dålig hygien.

Hepatit A är en virussjukdom. Viruset överförs via förorenad mat och vätska som mjukglass, vatten och skaldjur. Sjukdomen klingar normalt av och leder till livslång immunitet.

- Men verkningarna av sjukdomen kan bli rätt kännbara, särskilt hos vuxna människor, säger Ulleryd. Därför är det viktigt att så snabbt som möjligt stoppa spridningen.

- Hinner man vaccinera i tid blir det ingen spridning av smittan men om vi hunnit stoppa spridningen i Göteborg är ännu tidigt att bedöma.

GP

Smittskyddsinstitutet

 • http://www.freesweden.info/blog vinterbadaren

  Den perverterade mångkulturen skall till vilket pris som helst pådyvlas det svenska folket. Inte ens våra lintottar går fria.

 • Riket

  En vecka för lilla Lisa som går på ett berikat dagis….

  Måndag : huvudlöss
  Tisdag :   Hepatit
  Onsdag : TBC
  Torsdag:  Revorm
  Fredag :  Salmonella

  • Andersonszkan

   Och på helgen leker hon med sina tama kackerlackor som hon fått av lilla Fatima

 • pica_pica

  Det kan väl inte vara kränkande att göra en hälsoundersökning av alla vi tar in i landet? Det vore ju bra för dem själva att få behandling så snart som möjligt. Någon gång måste våra barn också tas hänsyn till.

 • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

  Snart har vi också fall av hepatit-B, hepatit-C, TBC, lepra. Väntar med spänning på ytterligare exotiska sjukdomar som den flitigt resande svensken har med sig i bagaget….

  • Exilenskalman

   Snart? Vi har troligen massor av folk i landet med både Hepatit B och TBC redan.
   Hepatit C drabbar fortfarande mest narkomaner så den risken är extremt liten och risken för att nån ska smittas med lepra i Sverige torde också vara rätt liten.

   Men visst. Hepatit B och TBC är illa nog.

   • 585961

     Och HIV , Aids (våldtäkter)och skabb mm mm

   • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

    Jag uttryckte mig slarvigt, jag menade att snart har vi fall där svenskar smittats av smittbärare bland invandrarna.
    Det har nog redan inträffat misstänker jag och att det mörkats för att inte spä på ”främlingsfientligheten”.

  • Odalmannen

   Det har redan förekommit flera leprafall bland afrikanska invandrare i Sverige. De hade uppstått genom att invandrarna hade varit på semesterbesök i de länder som de helt felaktigt påstått sig ha ”flytt” ifrån. Sedan tog de med sig denna fruktansvärt vanställande sjukdom tillbaka Sverige med uppenbar riskt för att vanliga svenskar kanske skulle smittas ner. Tack och lov var det inte så långt gången lepra så den gick tydligen att behandla medicinskt innan några kroppsdelar började trilla av. Det är helt vansinnigt att man inte tvingar alla asylsökande att genomgå obligatoriska hälsoundersökningar, i dag är det i stället frivilligt och helt upp till de asylsökande att själva bestämma.

   • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

    Det är mer troligt att dessa afrikanska invandrare redan var smittade när de kom till Sverige. Lepra (bakterien är närbesläktad med tuberkelbakterien) har väldigt lång inkubationstid, upp till ett par decennier. Det betyder att man kan smittas  som barn men att sjukdomen bryter inte ut förrän i vuxen ålder. Smitta sker genom inandning av bakterier utsöndrade av redan smittade personer. Efter vad jag förstått så behöver inte sjukdomen ha brutit ut för att smitta skall spridas utan man smittar redan innan man insjuknar.

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Svensken får skylla sig själv. Om svensken inte reste så mycket på semester till grushögarna i Afrika skulle vi slippa all skit här hemma. Eller hur? Jo, så är det. Det har våra folkvalda (jaja, inte av oss) politiker bestämt, att så är det.

 • j_london

  Självklart… så måste sådant här tonas ned. Allra helst helt tystas ned, i likhet med vägglöss, huvudlöss, kackerlackor, skabb, TBC… HIV och AIDS.

   Det kan ju sätta ”fantasin” i rörelse hos RASISTER och FRÄMLINGSFIENTLIGA och alla dom som inte tror på ALLAS LIKA VÄRDE och sedan förknippas med den destruktiva och sedan länge havererade massinvandringen från de muslimska sopstationerna i Mellanösterns Koranbälte, Afghanistan, Zoomalia och Nordafrika…

 • Exilenskalman

  Tja. Hepatit A är extremt smittsamt och kan mycket väl komma från semesterfirande människor och behöver i sig inte ha samband med våra pensionsräddare. Nån som är från Götet som vet hur befolkningssammansättningen på Kärralund ser ut?

  • Teo76

   I Kärralund ser man sällan några invandrare. Det är en del av välbärgade Örgryte.
   Många dyra villor..

   • Exilenskalman

    Tack. Då är risken för berikningssmitta med andra ord tämligen låg och risken för semestersmitta tämligen hög.

    • Andersonszkan

     Det finns även hyreshus i Kärralund, eller i dess omedelbara närhet – hälsa på och titta själv.

     Titta tex in på Norra Gubberogatan 16 (via ratsit) och räkna själv.

     Där finns både indier, muslimer och en pizzeria.

     • Teo76

      Skulle inte räkna Norra Gubbero till Kärralund..de som bor i Kärralund ser sig som Örgrytebor, iaf de jag känner där.
      Göteborg är inte jättestort så det klart att det finns hyreshus i närheten.Jag bor i Johanneberg men skulle inte vilja nämna Mölndal som omedelbar närhet i detta sammanhang ändå.

     • Andersonszkan

      Nej Kärralund tillhör väl snarare Olskroken, men det hindrar ju inte att dom får lämna sina barn där – liksom om man bor i Bergsjön eller Hjällbo.

 • Oberst

  Sluta res, svenne banan!

  • BannlysHedersmord

   Tror du verkligen på att det är svenskar som tar hit dessa sjukdomar?

   Massinvandring av invandrare –> massinvandring av sjukdomar (pga att det inte finns obligatorisk hälsokontroll så att HIV-smitta och antibiotikaresistenta kan upptäckas i tid, innan invandrarna kommer ut i samhället.).

   • Oberst

    Jag var ironisk.

 • isleofavalon

  Negersomalier på dagiset?

 • PETER NYMAN

  Skydda barnen genom att ha dagis med enbart ETNISKA-SVENSKA barn

 • 585961

  VARFÖR är det ingen koll på  vilka sjukdomar dessa djungeldjur  drar med sig in i Sverige och vad görs för att skydda våra svenska barn  ?? och som  har  föräldrar som arbetar och betalar skatt och dagisavgift och som borde kunna   få känna sig trygga  , dessa invandrar barn går dessutom gratis på dagis fast föräldrarna INTE ARBETAR, sjukt land som utsätter sina minsta medborgare för denna skit och inte tar ansvar för dessa

 • Jarnsida

  Jo, fan vad alla ska börja resa helt plötsligt. Angående skadedjur så var det ju såklart i vissa invandringstäta orter som svenskarna helt plötsligt börjat resa en massa. Fick de nog av mångkulturen och ville därifrån när tillfälle gavs eller är det någon som har en bättre teori?