Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Falkenbergs kommun vill köpa villor till flyktingfamiljer


VANSINNET FORTSÄTTER Kommunen vill köpa in några villor för att därigenom kunna erbjuda flyktingfamiljer, med många barn, ett godtagbart boende när de ska förenas med sina nära anhöriga i Falkenberg.

Det är socialnämnden som i sitt budgetförslag föreslår att kommunen under den närmaste treårsperioden köper in två bostadshus per år för det här ändamålet. – Vi har tagit reda på hur många anhöriginvandrare som vi kan räkna med under den närmaste tiden. Den här lösningen är den ekonomiskt mest hållbara, säger Wolf Zughaft, avdelningschef på socialförvaltningen.

Bakgrunden är anhöriginvandringen från Somalia. Migrationsverket räknar med att i år ta emot omkring 15 000 ansökningar från somalier som vill komma till Sverige för att förena sig med sina nära anhöriga.

Tidigare har det varit utomordentligt svårt för somaliska barn och makar att komma efter och förenas i Sverige med en person som ensam flytt hit och fått uppehållstillstånd. Tidigare har de svenska myndigheterna krävt en styrkt identitet, men i ett land som Somalia kan det vara omöjligt att få fram godtagbara identitetshandlingar eftersom landet till stora delar saknar fungerande myndigheter.

Nu kan man dock, efter ett vägledande beslut i Migrationsöverdomstolen, gå förbi bekymret genom dna-tester som bevisar en familjeanknytning. Detta gäller kärnfamiljer, alltså barn och makar, som nu får det lättare att komma till Sverige.

I Falkenbergs kommun har man försökt analysera hur många somaliska flyktingar som nu kan väntas få hit sina familjer. Det rör sig om några få personer, men med förhållandevis många barn.

Eftersom det i regel är svårt att hitta stora lägenheter, så vill kommunen istället förbereda sig genom att köpa in villor som familjerna kan hyra.

Nyanlända flyktingar är sällan självförsörjande under de första åren i Sverige, utan beroende av bidrag. Men under den tiden ger staten en ersättning till kommunerna som ska täcka kostnaderna för de nyanlända flyktingarna och deras familjer.

HN

 • Bolivera

  Det finns inga granser for skamligheterna.

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Men för h-e.

  • http://www.facebook.com/people/Eva-Andersson/596985605 Eva Andersson

   För ju hoppas att det finns jacuzzi i badrummen så att de inte blir upprörda över dålig standard.

  • 585961

    Ja efterfrågan på kamelskötare och kat tuggare är inte stor i Sverige

 • cghansson

  Den här lösningen är den ekonomiskt mest hållbara, säger
  Wolf Zughaft,  avdelningschef på socialförvaltningen.
  Det betyder väl att en återförening i Somalia skulle bli dyrare.
  Vi som skall betala utgår ifrån att alla alternativ har prövats.

 • j_london

  Med överinseende från läsarna… Jag lånar en kommentar av mig själv, som jag skrev innan i dag till: Flyktingboende klart för 380 000 kronor dygnet…

  ”Den första tanken som slår en, då man läser den surrealistiska rubriken är: Kan det verkligen vara riktigt?

  Och efter att läst resten av texten, tillsammans med kommentarerna, undrar man åter igen: Kan detta verkligen vara riktigt?

  Så tänker man efter en sista gång, och konstaterar: jo, det är med allra största säkerhet alldeles riktigt.
  I och med att Sverige låtit sig degraderas och erhållit status som ett IQ-reducerat muslimträsk – i likhet med länderna i Koranbältet i Mellanöstern, Turkiet, Zoomalia, Nordafrika… måste man givetvis anpassa det nya medlemslandet så det hamnar på samma mentalt kollapsade nivå som broderländerna.
  Man måste oreserverat medge att man lyckats över all förväntan; mycket naturligtvis tack vare alla överlöpare, landsförrädare och beundrare som låter sig fascineras av massmördarideologin islam.

  Vi blir i allt större omfattning avtrubbade av alla de vansinnigheter som dagligen präglar det nya muslimska Sverige. Det skall till mer och mer för att vi skall reagera och öppna ögonen. Ribban höjs så att säga för varje vecka.

  Det blir först vid sådana groteskt sjuka händelser som artiklen beskriver, som vi hoppar till och undrar om vi drömmer eller fortfarande är vakna. Men vi är naturligtvis vakna. Klarvakna. Och vi befinner oss fortfarande i muslimträsket Sverige.

  Vi kommer i både accelererande och eskalerande omfattning att konfronteras med ännu värre vansinningheter, den rådande situationen med en sedan lång, lång tid totalhavererad massinvandring av araber/muslimer ger belägg för vad jag skriver. Vansinnet kommer att öka med kvadraten.
  Detta eftersom då araber och islam och svenska numera muslimanpassade myndigheter finns inblandade, finns inga som helst gränser för hur långt vansinnet kan drivas. Det finns ingen bortre gräns…!”

  (Det visar sig att inte finns någre bortre gräns för vansinnet, detta har man klart och tydligt i Falkenberg precis aviserat!)

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Det går ju faktiskt att göra någonting åt det. Det bästa sättet är att söka kontakt med likasinnade. Kanske maila till någon som kommenterar och skriver här och som verkar vara vettig.

  • 585961

    Ja och nu vill Björklund införa ettårigt  gymnasium utan teoretiska ämnen , undrar vem det är avsett för ,kan det var de IQ befriade inavlade  skaran från mellanöstern och somalia

   • j_london

     Med allra, allra största sannolikhet: JA! 

    Det är mycket viktigt att vi (Sverige) intellektuellt och utbildningsmässigt sänker oss ner till samma muslimträsksnivå som de älskade broderländerna i Mellanösterns Koranbälte, Zoomalia och Nordafrika! Och alla de andra muslimländerna med islam på den dagliga agendan.

    Det kvittar numera vad regimen i muslimträsket Sverige företar sig i anslutning till de korkade och obildbara araberna, så blir det bara fel.
    Regimens desperata utslag av att försöka integrera zoomalienanalfabeter och muslimaraber i samhället ter sig allt märkligare ut.

    Handlar det inte om kvotering, skattelättnad, instegsjobb, lägre krav  för att komma in på polishögskolan, stryka skolämnen, förenkla behörigheten, gratis körkort… så handlar det om svartjobb som myndighetrna blundar för.

    Och det blir bara fel… Fel, fel, fel och åter bara fel!

    Svenskarna är så in i helvetes dumma, så att dom tror att muslimerna plötsligt blir omvända när dom sätter sina fötter på svenskt territorium. Svenskarna fattar inte att de istället beter sig som parasiter – fästingar & blodiglar – då dörrarna öppnas till GRATIS-landet!

 • Talibananas

  Tänk så många som helt felaktigt inbillat sig att det råder bostadsbrist. Hoho!

 • kokoo

  Hur många tusentals Svenska familjer som arbetat hela sitt liv men ändå inte har råd att köpa en villa?  Sen skall vi Svenska skattebetalare betala för att parasiter som ALDRIG kommer att bidraga med en krona till vårt samhälle få flytta in och leva sina liv i VILLOR! som vi BETALAR . ÄR detta klokt ?????

  • j_london

    Nej, det är inte klokt. Kanske sådana här saker kan hjälpa till att aktivera den tändande gnistan… Man kan i alla fall hoppas.

  • 585961

   Och som dom dessutom fyller med mögel, vägglöss och andra löss, kackerlackor, eldar på parkettgolven mm  mm  en ruin efter några månader och dom begär dom reparation gratis av svenska skattebetalare förstås

 • Hummlan

  Sitter o tittar på Kunskapskanalen och inser att vansinnet inte kan trollas bort. På 70 talet när galenskaperna med muslimerna tog fart, hade jag inte en aning, just som ungdomarna idag inte inser faran.
  Kanske allt måste gå åt h-e för att senare byggas upp igen.. Våra folkvalda verkar inte heller förstå vad de gör, åtminstone de med makt.

 • svartamalin

  Snart kan man inte ansvara för sina handlingar:(!

 • Andersonszkan

   Wolf Zughaft; Abteilung der Scwedenvernichungskommmando:
  (Avdelningen för den Svenka rasens Förintelsekommando)

  -Så som statens första uppgift i tjänstgöringen och för dess nationalkänslas välgång erkänner vi bevarandet, omsorgen och utvecklingen av de bästa rasinslagen, det är naturligt att denna omsorg inte bara måste utsträckas till varje liten medborgares och raskamrats födelse, utan också måste den (staten) utbilda den unga avkomman till att bli en värdefull del i framtida fortplantningskedja. Den arabiska rasens självklara rätt att kn-lla den degenererade svensken i r-ven och gruppvåldta svenskens honor, råna och misshandla svenska barn och åldringar ztår zkrivet mit Gold i Himmelen – Heil Reichfeldt!!!

  (som ni alla förstår så är detta bara ironi, hämtat ur fantasin – helt utan verklighetsförankring)

  • Hummlan

   Men dj–lar så passande.

  • j_london

   Zieg Heil, Herr Obersturmbannführer!

   Nej, jag vill inte påstå att detta är fantasi. Utan helt och hållet verklighetsförankrat! Det går inte att tolka utvecklingen i muslimträsket Sverige på annat sätt. Både tyskar och svenskar har nog det gemensamt att, de är lätta att vilseleda politiskt!

   Svenskarna särskilt, med facit i hand, och med den traumatiska rasbiologiska fakulteten vid Uppsala Universitet, som inte ens tyskarna vid denna tid hade inom sina egna gränser. Detta måste man nu försöka kompensera genom att islamisera Sverige!

   • Andersonszkan

    Det tragiska är att alla tyska judar som inte flydde till USA flyttade till Sverige och skapade samma muslimträsk här som dom lämnade i M-Ö för hundratals år sedan.

    • j_london

      Du menar samma förhållande (präglat av judendom) i Malmö som en gång rådde där… Och som man senare reestabliserade efter kriget… med skrotfirmor, business och diverse intellektuella och akademiska inslag i miljön…

     • Andersonszkan

      Ja….ungefär så.

 • ren_svensk

  Nu kokar det snart över……..

 • HOTorpeden

  Dessa idioter till kommunala tjänstemän/politiker! De ser inte längre än näsan räcker. De verkar tro att staten är nog slags fe som skakar fram pengar ur sitt trollspö. Om kommunen inte behöver betala så skiter man i kostnaden!!! Men vad säger den vanlige skattebetalande falkenbergaren om kommunens tilltag att köpa villor åt somaliska bidragstagare?
  Upp till kampen!

  • 585961

    Och somaliska bedragare och båtpirater

 • http://pulse.yahoo.com/_E5QTORP2S5TAW64XAPLZUSJDUQ Johannes Brahe

  Varenda gång man tror att vansinnet är maxat så slår det nya rekord. Ett hus i skogen utan grannar är numera det enda alternativet. För vad gör du om din granne säljer sitt hus till kommunen? Då är ditt hus värt bara exakt det kommunen är beredd att betala för att hysa asylsökande där med. Och det lär inte vara mycket när de vet att du vill därifrån.

  • tudora

   Smart uträknat för att komma över hus billigt fortsättningsvis. 

 • Fryke

  Det är fan i mig helt jävla otroligt hur helvetes dumknullade dessa jävla politiker är!! (ursäkta ordvalet)
  ”Den här lösningen är den ekonomiskt mest hållbara, säger Wolf Zughaft”
  Så fan heller – det är HANS lösning på ekonomisk finansiering för VÅRA skattepengar. VI – du o jag o alla andra dumma ”svennar”, JOBBAR till dessa penger som asen i regering och kommuner bara ger bort..
  Inte en förbannade jävla tanke på logikt eller vett finns i dessa pantade dumma as.
  Jag blir så jävla heligt förbannad, eller jag menar kränkt. Kränkt på så sätt att svenskar som inte har tak över huvudet får fortsätta att sova ute, medans dessa somaliska as FÅR lägenheter, FÅR pengar får att bo här i landet och FÅR allt annat gratis!! (Japp jag kallar dom as för dom är inget annat för mig just nu då dom enbart ÄR parasiter på oss arbetande svenskar vilket ni även här får ursäkta – är lite förbannad bara)

  Hur som så barn till föräldrar som jobbar få INGA jobb – INGEN lägenhet – INGEN utbildning gratis (= studielån som gäller där)… MEN dessa somalier, och annat pack, får ta mig fan allt dom behöver… Tror någon att dom kommer åka tillbaka till Somalia igen?
  Det kommer att bli en kall dag i helvetet INNAN dom åker hem..
  Tänk att få betalt av en stat bara för att man ÄR i landet… kan en megafamilj på 2 vuxna och 10 barn (+/-) få det bättre?
  Ingen behöver jobba och betala skatt.
  Ingen behöver ens lära sig språket i landet.
  Skola gratis
  Sjukvård/tandvård gratis (ev betald av soc)
  Kläder gratis.
  Möbler – bil (en familj på 10 kan väl inte åka buss) – elkostnad – mobiler (en till varje familjemedlem) – nöjen betalda – skadestånd konstant pga kränkningar…

  Åt helvete med Sveriges invandrarpolitik.
  Vad ska man göra? Karikatyrer av Muhammed för att staten ska fatta??

  • Andersonszkan

   Den här lösningen är den mest slutgiltiga, menade nog Wolf Moritz Zughaft.

   -Tschugå år till zå är den zvenska razen verintad…..

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Så länge vi har emotionellt handikappade och intellektuellt outvecklade lallande idioter till politiker så kommer ingen att fatta. Lägg sedan till ett folk som är lika puckat så har vi receptet på en nations förfall och död.

   • 585961

     Regeringen Reinfelt och Hottentott verkar härstamma från Somalia eller var det nåt musseland , har ungefär samma  intelligens

 • mspired

  Dom kan bo på Titamic. se bild.

 • mspired

  Titanic.

 • YOTHI_TARZAN

  När dom sen en gång flyttar ut från huset ser det ut som ett bombat skithus

  • Oberst

   Ja, i bästa fall.

 • Karl_the_swede

  Att pumpa in somalier är aldrig en god affär!!!Att låta somalier få åtnjuta svensk levnadsstandard utan motprestation är också en dålig affär!!!I ett sjukt land – Ja, då är självfallet allt möjligt, fram tills landet stupar!!!!För stupa, det kommer detta genomsjuka land att göra – Nu räknar vi månader innnan det händer!!!!Stackars de villaägare som blir grannar med de dräktiga kossorna och deras storfamiljer, priserna rasar snabbare än vad ni anar.Mäklarna använder oftast uttryck som LÄGE-LÄGE-LÄGE när området är synnerligen attraktvt.Här blir det i dessa fall: LÄGE – LÄGE – ICKE LÄGEMed andra ord: PRISRAS!!!
  - – - MÅNGKULTUR RUINERAR OCH DÖDAR – - -

 • cazzie123

  kommunerna spelar ett högt spel med mycket pengar..de kör över vanligt folk..vi är förlorarna..var är vår identitet?Måste Sverige köras i botten innan vi tar tillbaka den?Identitet är inte gratis..att va svensk är inte gratis..låt oss ta tillbaka vad som är vårt

 • http://www.facebook.com/people/Maria-Lindstrom/630692648 Maria Lindström

  Nej Falkenbergs Kommun – Det VILL NI INTE!! – ge f-n i det, och måste nu köpa villor så gör det till folk som redan lider illa under SOC’s piska…. 

 • farsartat

  Tänk ett scenario, om alla skulle sälja sina villor till kommunen i Falkenberg och flytta. Bostadsbristen för den nya adeln skulle vara löst, som genom ett trollslag. Skulle vara festligt att se hur de klarar  ekonomin sedan :-) 100% som går på bidrag. Ok, nog skämtat!  Jag hoppas att ingen säljer ett p*ss till kommunen. 

 • farsartat

  Politikerna och tjänstemän leker med våra skattepengar, som om de spelade monopol. Har de aldrig haft ett vanligt kneg? Alltså ett arbete där man får slita och stressa för att klara försörjningen. Nej, troligtvis inte. Skatten skall gå till sjuk o äldrevård, skola etc. INTE TILL MENA-FOLK.

  • 585961

    Det har aldrig regeringen Reinfelt och Hottentott fattat , tror dom behöver psykvård snarast

 • Brummelisa

  Nu är ni väl ändå bra missunnsamma hörni! Även de som bor i villaområden ska väl ha rätt att njuta av lite mångkultur?! ; )

 • Orregyllensnorre

  Jag uppmanar alla att spotta i backen när ni ser en företrädare för denna samhällsomstörtande pakt ! Ett sätt att inom lagens råmärken visa sitt totala förakt för dessa sv*n !

 • Micke22

  Är det bara jag som reagerat på att de skriver att ”familjerna kan hyra” efterföljd av ”utan beroende av bidrag”?

  Oavsett vad är det du och jag som får pröjsa…

  Fan vad trött man blir :(

 • Twinballs

  Det tar aldrig slut!

  Politikerna kommer att gödsla landet med Somalier tills någon gör en Breivikare!

  Det hela är ett enda stort socialt experiment för att se hur lånt man driva en befolkning!

  Det här kommer att gå åt helvete!

  • Allanoskar

   Politikerna har blivit totalt bindgalna. Det är dags att vi säger ifrån och tar över styret av landet!

  • Micke22

   FEL!

   Det ÄR på väg åt helvete och har varit så under dom senaste i alla fall 5 åren.

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Varför inte kungliga slottet ? Där finns ju gott om rum,vilket behövs,då dom ynglar av sig värre än råttor ! Centralt läge också,vilket underlättar integreringen !

  • Allanoskar

   Håller med. Dessutom flyttar många stora företag ut från Stockholms innerstad nu, t.ex. Apoteket, Swedbank mfl, så då blir stora ytor tillgängliga för flyktingboende. Dessutom bör man bebygga Gärdet på Östermalm (vid TV och Radiohuset) med stora flyktingkomplex. 

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Rasmusson

  En konspiratorisk fråga;

  Var kommer egentligen alla dessa pengar ifrån? Är det bara våra skattepengar eller kommer det mera som inte redovisas öppet? Kan det vara så att det trillar ner oljepengar i Sveas börs? Nu ska det ju satsas på moskéer också.

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Judaspengar. Inte helt otänkbart faktiskt.

   • j_london

     Judaspengar var ordet… Och det är precis vad det handlar om! Se vad jag skriver här ovan till Gunilla Rasmusson.

  • Bolivera

   Mycket intressant fraga,men hur undersoka detta?Kanske det finns
   nagra iderika personer som har forslag

   • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Rasmusson

    Det måste ju vara någon som kan detta med att spåra pengar. Jag har personligen inte vare sig kunskap eller idéer till hur arbetet kan gå tillväga. Men jag vet en sak

    -follow the money and you will find the truth

    • Bolivera

     Det var sa jag ocksa resonerade.Jag har heller inga ideer hur
     det skall ga till men vi far hoppas att din tanke satter nagon
     kunnig pa sparet.

     Den 16 september 2012 14:06 skrev Disqus :

  • j_london

   Ja, detta har jag skrivit om tidigare. Islamiseringen av muslimträsket Sverige finansieras delvis (det är jag fullständigt övertygad om…) till stora delar av Saudi Arabien.

   I träsket snackas det ju ständigt om ”utmaningar”. Här kan vi snacka om en utmaning för alla s k grävande journalister i landet…

   Hur skall annars Sverige – med kympande exportintäkter, utflyttad industri, minskad etablering av företag (nu räknar jag inte kebabkiosker & pizzerior) och en enorm utlandsskuld på 163 miljarder och med en konjunktur som fortsätter nedåt på bred front – kunna betala en stadigt ökande faktura som världens största socialbyrå för muslimer ständigt drar på sig!

   Visserligen ser vi som har ögonen öppna att, landet håller på att falla sönder på de allra flesta plan – till följd av akut brist på pengar.

   Det är klart att man genom falskspel får kapital utifrån. Den dagen sanningen kommer i dagen kommer man att göra med Reinfeldt som med Mussolini och Ceausescu och Vidkun Quisling, tillsammans med andra likande mördare och landsförrädare.Islamiseringen av Europa finansieras i huvudsak av Saudi. Det är allmänt bekant. Lika känt är det att massmördarideologins sambands- och terroristcentraler (av vissa kallade moskéer) erhåller finansiellt stöd av Saudi.Alldeles för få känner dock till detta. Då svenska folket systematiskt har försts bakom ljuset under åratal av muslumvänlig och lögnaktig DDR-media.

   • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Rasmusson

    Jo jag tror också att här finns judaspengar från många olika källor. Visserligen är jag inget snille i matte, men här är något som absolut inte stämmer!

    • j_london

     Det där med att inte vara snille i matte, kan vi ta varandra i hand på.

     Men… precis som du säger, det är något som absolut inte stämmer.
     Och för oss som är normalbegåvade är detta inte alls svårt att se.

     Hur ett land kan plocka in 100 000-tals parasiter, asylturister, arbetslösa… för att ge dem livstids försörjning och betald evighetssemester – utan att landets sociala och ekonomiska strukturer fullständigt brakar samman, låter vare sig rimligt eller sannolikt.

     Det är ganska uppenbart att statens bankkonto fylls på utifrån…

     Förresten, blev det inte snabbt märkligt tyst kring den där vapenindustrin i broderlandet Saudi? Det tycks som om locket ganska fort lades på…

     • Andersonszkan

      De enda bankkonton som fylls på är svenska politikers privatkonton – pengarna till parasiterna tas från alla håll och kanter; besparingar på svenskar, pensionsfonder, allmänna arvsfonden, utlandslån, skattehöjningar, försäljning av statlig och komunal egendom osv.

      Det är bara en tidsfråga tills hela sk-ten kollapsar.

     • j_london

       Menar du att det är så galet att, Saudi-pengar går direkt ned i fickorna på politikerna – för att de skall knipa käft om vad som sker…?

      För tror du inte att Sudi ligger bakom… Vad säger du om detta:
      Blev det inte snabbt märkligt tyst kring den där
      vapenindustrin i broderlandet Saudi? Det tycks som om locket ganska fort
      lades på…
      Och ja, kollapsa kommer det att göra – och jag tror inte att det är särskilt långt borta innan den stinkande gödseltunnan rämnar… och dränker hela landet!

     • Andersonszkan

      Visst minskade intresset väldigt snabbt, men att inte saudierna föder patrask från alla världens hörn är väl en självklarhet, däremot så är jag övertygad om att dom finansierar vissa partiers valkampanjer och att dom stoppar en och annan krona i fickan på medgörliga svenska toppolitiker.

     • j_london

       Jo, men det är ju känt att Saudi är den stora och viktiga finansiären av islamiseringen av Västeuropa.
       
      Och det vi kallar löss och patrask, är för Saudi och den muslimska världen den stora och viktiga folkarmén… Och försörjningen av denna måste ju tryggas på något sätt.

      Detta handlar också om en tidsmässigt lång strategi. Det handlar om investiering!

      Om Saudi skickar en trailer lastad med 100-dollarsedlar till Sverige, märks inte då det finns 1000-tals trailers med motsvarande last! Diktaturen Saudi håller på att bygga upp ett imperium i Europa.

      Varuhus, banker, industrier, logistik… kontrolleras redan av Saudi, eller saudiska intressen genom bulvaner.

     • Andersonszkan

      Bara det saudiska bolaget Preem sysselsätter tusentals personer i Sverige – inom energi- och byggbranschen, så visst håller dom på att lägga under sig Sverige.

      Här är lite mer apropå makarna Holmberg:

      ratsit i kombination men andra nät-tjänster kan ge mycket intressant information. En enkel sökning ger vid handen att paret Holmbergs grannhus, en 14-rumsvilla såldes för 3 år sen till det facila priset av 6 600 000 kronor. På en satellitbild kan man se att paret Holmbergs villa och tomt upptar ett helt kvarter, så priset torde ligga en bra bit över grannfastighetens.

      Undrar vad makarna Holmbergs villa hade varit värd idag om det hade varit Migrationsverket som hade köpt grannvillan och fyllt upp med ensamkommande skabbynglingar.

     • Andersonszkan

      Titta här, tror du att Hästflinet eller Ulltotten har något att sätta emot detta?

      ”Ett bra år för Preem
      Preems resultat för 2010 blev, efter finansiella poster och före skatt, 1 822 MSEK (3 828). Avkastningen på arbetande kapital blev 15 %. Preems operativa resultat för 2010 är i nivå med föregående år, men väsentligt lägre lagerprisvinster för 2010 har haft en negativ påverkan på Preems sammanlagda resultat. Omsättningen inkl punktskatter steg till 87 004 MSEK(73 592) vilket var en effekt av ökande världsmarknadspriser på olja som till viss del eliminerades av en svagare dollarkurs.”

      http://www.preem.se/templates/page____10211.aspx?newspageid=10254

     • Andersonszkan

      Jämför med Volvo:

      ”Under 2011 ökade nettoomsättningen till 22.289 Mkr (20.516) med kraft av ökade leveranser i Sydamerika, Nordamerika och Europa. Rörelseresultatet förbättrades till 1.036 Mkr (780) och rörelsemarginalen uppgick till 4,6% (3,8). Lönsamheten påverkades positivt av ökade volymer och förbättrad marknadsmix.”

      Om Volvo skulle hota med att flytta utomlands så skulle samtliga svenska 7klöverpolitiker ställa sig på alla fyra med aschlet i vädret och be dom stanna – och då är Volvos omsättning ändå bara en fjärdedel av Preems.

     • j_london

       Ja du… man skulle nog blivit politiskt korrupt statsvetare, och gift sig med en politiskt korrupt tangentpillare på GP.

      Men nu blev det inte så… suck!

     • Andersonszkan

      Vi kommer i alla fall att somna in med frid i våra sinnen.

     • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Rasmusson

      Märkligt att vissa saker bara försvinner *poff*- Men Saudi är ju en demokrati, var det ju någon som sade………

 • PETER NYMAN

  Det låter bra,med dom hårdare ekonomiska kraven från bankerna kan inte SVENSKA yngre köpa hus.Det gör även att gamla insommnade villa områden får lite fart.Det kommer även att innebära en viss prissänkning av hus i områdena.Det är ju bra det blir då billigare för skattebetalarna att ordna ett fint och stånsmässigt boende,för våra hjärligt välkommna arbetskrafts innvandrare från Zooland

 • 585961

  Falkenberg kan räkna med fallande huspriser och högre skatt för dessa djungeldjur kommer aldrig att tillföra en skattekrona till kommunen och ingen vill ha med dom att göra ni får behålla skiten och staten törs inte ta hur mycket som helst av våra skattepengar då blir det upplopp i Sverige , gamla blir utan vård , skolor färre lärare, sjukvården dyrare, mm mm, men ni får väl stå ert kast som valt in skiten i kommunledningen

 • mspired

  Och en stackars svensk får inte ens ha en gammal bil värd max 5 000, trots särskilt behov. Fy Fan!!

 • mspired

  Men granne med toppolitikern ute på Lidingö blir de nog aldrig – det ser de till att det aldrig sker.

 • MN10

  Tycker man också skall ge stackarna en ny rejäl Volvo, kanske för få sittplatser, eller hellre en VW transporter som rymmer alla barnen så att de inte blir rastlösa och slår sönder villorna i väntan på en fritidsgård.  Bilarna skall också med framgång kunna användas till taxi för de som vill kunna använda sina entreprenörsegenskaper. Körkort skall absolut inte krävas med tanke på att dessa personer kommer från andra kulturer och miljöer som vi med svenska värderingar måste lära oss att uppskatta, acceptera, anpassa oss till och låta normaliseras i Sverige.

 • diedummenschweden

  Man kan ju undra hur dessa hus kommer att se ut efter det att analfabeterna lämnat dem.. Förstår de sig överhuvudtaget på hur spisar, tvättmaskiner etc. fungerar och hur kommer de elektriska installationerna att vara efteråt?