Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Zigenarfamiljen frias även i HR i traffickingmål


ZIGENARKULTUREN Även hovrätten friar nu de familjemedlemmar som anklagats för att ha köpt en minderårig hustru, då 14 år, till sin förståndshandikappade son, 26-årige Gusti Sarkevic och haft henne inspärrad i en lägenhet på Timjansgatan 28 i Angered.

Det var den 2 november 2011 som polisen slog till mot bostaden på Timjansgatan 28 i nordöstra Göteborg, där den 15-åriga flickan uppgavs ha hållits inspärrad i över ett års tid. Två av de tre gripna – den intellektuellt funktionshandikappade 26-åringens föräldrar – har genomgående nekat till brott, med viss hänvisning till kultur, tradition och gamla sedvänjor inom den etniska grupp som de tillhör.

Flickan, som inledningsvis lämnat den information som åtalet vilat på, tog dessutom tillbaka sina uppgifter i tingsrätten. Hon har, enligt åklagaren, känt sig mer eller mindre tvungen att göra detta:

- Flickan har haft att ta hänsyn till sin far och andra släktingar i Serbien, alltså till relationer och personer som hon är beroende av i framtiden. Jag vill poängtera att detta är ett barn, som inte har ett lika genomtänkt förhållningssätt till omvärlden som kanske vissa vuxna, menade vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand i samband med tingsrättsförhandlingen.

Hovrätten säger sig dock inte fästa så stor vikt vid 15-åringens berättelse. Däremot hänvisar rätten till förhören med hennes 60-åriga pappa.

Denne man hävdar att överenskommelsen om giftermålet varit korrekt, att resan till Sverige skett på frivillig väg och att motparten tydligt informerat om att det ”kanske inte skulle kunna bli något på grund av den 26-årige mannens psykiska sjukdomsbild”.

Vissa av de tre rekvisiten för människohandel anses uppfyllda, men inte alla. Därför frikänns den 49-årige mannen och den 46-åriga kvinnan. Flickan blev gravid vid två tillfällen, under sina 13 månader i Göteborg.

15-åringen har i förhöret vid tingsrätten uttalat ”att hon gillade 26-åringen, att han var snäll, trevlig och lugn men hade perioder när han var nervös och orolig”.

Hovrätten konstaterar att den yngre mannens särdrag inte varit sådana att en relation med honom skulle innebär att flickan befann sig i ett nödläge.

GP

Relaterat:
Zigenarfamilj åter i rätten för människohandel

Zigenarna som köpte 14-åringen som sexslav friades (Med tidigare domen och annat godis)

Hovrätten för Västra Sverige friar:

 • Gusti Sarkevic, 860115-2351, c/o Sarov Valentina, Timjansgatan 28 Lgh 1102, Angered, medborgare i Serbien, åtalad för människohandel, misshandel, våldtäkt och våldtäkt mot barn.
 • Mara Bogdanov, 660220-4981, c/o Dragana Berta, Blåkullagatan 23 C Lgh 1201, Helsingborg, medborgare i Serbien, åtalad för människohandel, olaga hot, våldtäkt och våldtäkt mot barn.
 • Lajos Sarkevic, 621117-6059, c/o Lojos Sarkevic, Pimpinellagatan 59, Angered, medborgare i Serbien, åtalad för människohandel.
 • Jovan Novakov, 59 år, misstänkt för människohandel (flickans far).
 • Mål nr B 1689-12 Domen finns här.

 • http://avpixlat.info Realisten70

  Helt rätt Maria Leissner.
  Sanningen om romerna måste fram.

  Min sanning i jobbet är att dom stjäl som korpar och företagen runt om ringer varandra när dom är i antågande så man kan låsa dörrarna alternativt ringa in vaktbolag.

  • Pantertanten

   Jag har en väninna som har en liten butik. Jag och några andra kompisar ställer upp för henne och springer till hennes butik då hon ser romer i sikte. Hjälper henne att hålla dom i schack så att säga, kollar vad dom gör etc. För att låsa butiken går inte. Hon åkte på ett skadestånd för några år sedan då hon gjorde det! Hos DO förståss.

 • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

  Hur fan kan domstolen vara så mongo? Flickan var 14 år när hon köptes, hade klamydia när hon omhändertogs och varit gravid. Våldtäkt mot barn – missade åklagaren den punkten? Odugliga idioter i svenska rätter.

 • Patrik999

  Fyfan vad Sverige kommer att gå under. Ett riktigt skämt!

 • Andersonszkan

  Jag tar mig för pannan – jag har alltid trott att Helvetet skulle vara en plats där man långsamt blir grillad, styckad och uppäten av små röda ettriga djävlar varje dag och att det hela skulle upprepas nästa dag…och nästa dag…och nästa dag igen – men detta är ju sjufalt värre!

  I Muslimträsket Sverige anno 2012 är det alltså helt OK att köpa ett barn som sex-slav åt sin retarderade son om man är zigenare eller annan berikare!

  (nu undrar man ju bara hur många det var i släktkretsen som satte på 14-åringen och orsakade dom två graviditeterna…….nej, jag undrar inte, jag går och kräks och sen går jag och lägger mig och vaknar till en ny skön dag i Muslimträsket Sverige :(

 • Pantertanten

  Svenska rätter är ett skämt!! Fy f-n för dessa hjärndöda människor!

 • http://www.facebook.com/karolinen.captainsweden Karolinen Captain Sweden

  Ett brott är väl ett brott?

  Att särbehandla med hänvisning till att det är ”normalt” i deras land, är som att tillåta stening i Sverige för att man gör så i vissa länder.

 • thomas59

  Kanske den utvecklingstörda killen kan få behålla sin sexxlav av kulturella skäl också
  Det är ju trots allt kulturår och vi måste bavara kulturen