Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

700 flyktingar väntas till Östersund


ASYLINVASIONEN Migrationsverket öppnar kontor i Östersund vilket ger 10 till 15 nya arbetstillfällen. Dessutom kommer drygt 700 flyktingar att beredas plats på olika orter i länet. Redan den i början på nästa månad väntas de första flyktingarna anlända.

Flyktingströmmen till Sverige har ökat markant de senaste veckorna. En orsak till det är den oroliga situationen i Syrien. Vanligtvis anländer 600 flyktingar per vecka till Sverige. På senare tid har den siffran ökat för att nu ligga på drygt 1200.

Nu är läget kritiskt. Jämtlands län tillsammans med Gotlands län är de enda län i Sverige som hittills inte haft någon mottagningsverksamhet. Orsaken har varit brist på bostäder och de långa avstånden.

– Sen i maj har vi fört en dialog med Jämtland där bland andra kommunerna, landtinget, polisen och frivilligorganisationer varit inblandade. Vi vill nämligen ha en så tidig dialog som möjligt för att alla ska vara redo den dag flyktingarna anländer. Vi vill uppnå trygghet och förtroende både för flyktingarna och för jämtlänningarna, säger Per Florell på Migrationsverket.

Enligt planerna kommer det att bli två typer av flyktingboende, dels ett långstikigt boende, men också ett kortsiktigt boende.

– Långsiktigt handlar det om mellan 80 och 100 lägenheter som ska ta hand om cirka 400 flyktingar på olika orter i länet. Det kortsiktiga boendet handlar om drygt 300 personer som ska beredas plats här i länet, säger Kenneth Karlsson, expert på mottagningsfrågor hos Migrationsverket.

Redan i början av nästa månad hoppas Kenneth Karlsson att de första flyktingarna ska kunna anlända till det tillfälliga boendet, ett boende som är planerat att hålla på till och med årsskiftet. Flyktingarna till det långsiktiga boendet däremot väntas anlända först i början av november.

– Här räknar vi med cirka 50 flyktingar per ort. För att allt ska flyta kommer vi också att ha viss personalnärvaro på respektive ort för att på bästa sätt kunna ta hand om flyktingarna, säger Karlsson.

Samtliga politiska partier står bakom mottagandet av flyktingarna.

– Asylrätt är en mänsklig rättighet. Sverige tar, och har tagit, ett stort ansvar i den frågan och självklart ska vi kommuner ställa upp. För att mottagandet ska bli bra krävs att kommunerna ställer upp, framför allt vad gäller att erbjuda alla nyanlända barn skolgång. Det här kommer vi att klara, den beredskapen finns i organisationen, säger Katarina Nyberg-Finn (S).

Tord Jemteborn (M), representerar oppositionen och han understryker att det råder total politisk enighet bakom mottagandet.

– Vi har diskuterat mottagandet och vi är alla eniga om att stödja Migrationsverket i det här, säger han.

Nu närmast kommer jakten på ledigt boende, samt lokal för Migrationsverket, att inledas. Redan från nästa vecka ska en dialog med berörda parter inledas.

ÖP

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  2012: Östersund – 700 flyktingar – Östersund bostadsbrist 2003-2010

  http://misslyckande.wordpress.com/2012/09/14/1424/

  Södertälje 2012: 100 tals syrier – 2008: det är fullt

  http://misslyckande.wordpress.com/2012/09/14/1423/

  2012: Gotland behöver öka – Gotland bostadsbrist 2002-2012

  http://misslyckande.wordpress.com/2012/09/14/1422/

  Sossar vill ge syrier bostad – Stockholm bostadsbrist 2002-2012

  http://misslyckande.wordpress.com/2012/09/12/1408/

  Nu kanske folk fattar min poäng bostäder är a och o med massinvandringen som alltid förnekas! Likaså i Östersund!
   

 • Solsken

  Nu finns det snart inte en plätt där lugn och ro råder.

 • nitohu

  Hjälp ”!! Visst hade ni en artikel om Nicolai Sennels den danske psykologen som förklarar dom bakomliggande orsakerna till varför muslimer är överrepresenterade i danska fängelser.Kan inte hitta den.Vore bra med en länk.

  • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

   http://www.swedenconfidential.info/2012/01/26/gangsterstaden-malmo-uppmarksammas-pa-amerikansk-blogg/

   • nitohu

    Tackar

   • nitohu

    tack men det var en lite mer utförlig artikel i ämnet.Så gott som säker på att det var här jag läste den.Men jag kan ju förstås minnas fel.

   • nitohu

    Det är lugnt nu.Jag hittade bra  engelsk variant 

    http://www.jihadwatch.org/2012/04/robert-spencer-interviews-nicolai-sennels-muslims-are-taught-to-be-aggressive-insecure-irresponsible.html

 • humanalltoohuman

  Sverige är ett rikt land och lyckligtvis har vi råd att ta emot flyktingar från hela världen, ge alla PUT och därmed förskona dem från det fruktansvärda psykologiska traumat, som det innebär att behöva riskera att återvända till sitt eget hemland en vacker dag samt att behöva tänka på att jobba för att försörja sig.

 • SM811

  ”vilket ger 10 till 15 nya arbetstillfällen”. Tärande arbetstillfällen, betalande av skattemedel.

 • Patrik999

  Fan vad Storsjöyran blir spännande nästa år! Vilket kulturbidrag de får, kanske en keabvagn?

 • SM811

  Snart inte en plätt i Sverige som man kan slippa se vandrande tält.

 • Nikkson

  Har politikerna totalt tappat fattningen. Vad är det som händer???

 • j_london

  Sannolikt dags för en uppdatering…

  Jag har nämligen en stark känsla av att kollapsen och sammanbrottet i muslimträsket Sverige kommer långt tidigare, än vad kritikerna till den sedan många år havererade massinvandringen av araber/muslimer räknat med.

  Själv känner jag på att ”domedagen” infaller långt tidigare än vad vi i vår vildaste fantasi kunnat förutspå, eller förmått föreställa oss.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Kan mycket väl komma inom 100 dagar då den mayanska kalendern slutar. Snabbt som fan kommer det gå.

 • pica_pica

  Som Jämtlänning blir jag ledsen. Nu är det nog slut med mina kvällspromenader. Blir heligt förbannad på politikerna. Både den rödgröna röran och oppositionen tycker det här är bra. Mittuniversitetet Östersund har tills i år haft bostadsgaranti för studenterna. I år klarade vi inte det,  men fixa 200 lägenheter till flyktingar går bra?
  Tittar inte politiker på utländska nyheter? Har de inte sett hur muslimerna (båda sidorna) har begått de mest bestialiska brott i Syrien? Har de följt med vad som hänt i otaliga muslimska länder de senaste dagarna? Men om vi är ”goda” och importerar dem till Sverige så blir de tacksamma små änglar?

  • naviclima

   Som ägare till en liten semesterstuga i Jämtländska  fjällvärlden som står olåst men nu blir det till att låsa ordentligt.Fick en smärre chock när vi kom till järpen och skulle handla, hucklestina sitter på konsum och väntar på taxi och själv gick jag in i kundvagnarna trodde att det var fritt från dessa individer här.Nu får man väl söka sig längre norrut så man slipper se eländet.. 

   • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

    Snart kommer man att kräva att privatpersoner skall upplåta sina fritidshus eller hus man ej är permanentboende i till flyktingboende. Man har tidigare haft funderingar i de banorna så det är risk att idén snart dammas av.

   • http://avpixlat.info/ Morningstar

    Sälj stugan medan du kan. Den kommer snart att bli exproprierad på grund av bostadsbristen av staten. Tror du mig inte så googla Planerna på Sveriges undergång. Dessa planer har funnits i minst 20 år. 

 • Andersonszkan

  Man börjar förstå agendan bakom det accelererande infödet av muslimer till Sverige.

  I riksdagsvalet 2010 röstade 339 610 personer på SD – nu försöker man nolla denna siffra genom att skyffla in lika många MENA-asylanter och ”papperslösa” som mutas med fri sjukvård och livstidsförsörjning på de allt färre svenska skattebetalarnas bekostnad.

  För varje ny SD-sympatisör som tillkommer så tillkommer det minst en svenskhatande bidragsparasit. På det här sättet försöker man bibehålla Status Quo. Eftersom SD har en vågmästrställning som bara kan brytas genom att det ena eller det andra blocket skaffar sig hundratusentals nya sympatisörer så pågår nu rena champagnegaloppen i massinvandringsvansinnet och det enda som är säkert är att det är svensson som kommer att bli sittande med alla ständigt krävande svartepettrar i knät.

  • Denoroligedemokraten

   Mycket bra teori, men problemet är att berikarna i mycket större utsträckning röstar på de Rödgröna. Fast det finns kanske en hemlig överenskommelse blocken emellan …

   • Andersonszkan

    Alliansen motdrag är ett ta in så många islamister som möjligt i sina partier för att locka till sig dom muslimer vars högsta intresse är att få sharialager och andra särbestämmelser.

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Dessa berikare som väller in Landet och som myndigheterna tror sig bli försvenskade i samma sekund och släppt sin islam mentalitet kommer att bli vår undergång.

  Dom har med sig sina djupt rotade beteenden och kommer INTE att förändras till något annat än den blodsugande, kristendräpande  våldtäktsmaskin den blev skapat till!

  Det kommer att bli inbördeskrig förr eller senare och i vilken form vet jag inte ännu men det ger sig med tiden.
  Jag rekommenderar alla som inte tidigare har någon vapenträning att skola in sig på olika utbildningar typ pistolskytteklubbar eventuellt hemvärnet etc. den lagliga vägen ;)

  Gärna ta egen licens för för möjligheten att ha egna vapen hemma när den dagen kommer att man behöver låsa upp vapenskåpet och använda eldkraft emot dessa parasiter som det är frågan om!

  • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

    Man behöver inte kika i kristallkulan för att se Sveriges framtid om inflödet av muslimer får fortsätta, det räcker med att titta på Libanon.

 • geeezen

  Grattis Östersund!

 • hva410e

  Östersundsborna måste leva i ett ”lyckorus” nu när de har fått detta glädjande besked.

 • PETER NYMAN

  Nu börjar jag tröttna på alla lögner om bostadsbristen om nedskärningar i sjukvården.VI har bostäder och sjukvård till 250Tusen inom en2års period Vi har 7rumslägenheter till Zoomalir i överflöd.Vi har resurser och lärare till alla analfabeter.VI har hur mycket resurser som helst.Student bostäder saknas kanske några men det kommer alldrig vära kära inbjudna analfabeter att ha behov av så då är det lilla problemet löst

 • Hotel_Suecia

  Det råder total polititisk enighet, 95% av svenskarna stödjer detta och tydligen Östersundsborna då får jag förmoda. Varför har jag en krypande känsla i kroppen att det inte stämmer?

 • biran

  Grattis jämtar, ni slapp OS men fick vinstlotten zoomalier.

 • Nohjarntvatt

  Är det rätt att söka asyl eller få asyl som Katarina Nyberg-Finn (S) menar är mänsklig rättighet? Borde inte journalisten på ÖP begärt att politikern förtydligat sig här? Varför används begreppet flykting om asylsökande?