Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Mordförsök på vårdare på rättspsyk


MORDFÖRSÖK En vårdare på rättspsykiatriska avdelningen i Hisings Backa attackerades och stacks i halsen med ett vasst föremål på onsdagen. En 25-årig intagen man har anhållits misstänkt för mordförsök.

Vårdaren, som är i 30-årsåldern, attackerades av en intagen 25-åring vid 15.30-tiden på onsdagen. Det är oklart vad mannen använde för föremål, men han stack det i halsen på den manlige vårdaren. Från Sahlgrenska sjukhuset, där mannen vårdas, lämnas ingen information om hans tillstånd.

Den intagne mannen avtjänar ett fängelsestraff men är tillfälligt överflyttad från Kriminalvården till Rättsmedicinalverket. Mannen greps strax efter attacken och anhölls senare under kvällen av en jouråklagare. Mannen är misstänkt för försök till mord alternativt dråp.

– Vi har genomfört en teknisk undersökning på platsen under eftermiddagen och kvällen, säger Peter Adlersson, som är presstalesman på LKC, polisens länskommunikationscentral.

Om någon bevittnade attacken, och vem som larmade, är ingenting som LKC kan säga.

Så sent som för två veckor sedan överfölls en överläkare på samma rättspsyk och överöstes med knytnävsslag. Gärningsmannen, Caisedo Lopez Javez Itan var då liksom nu en intern från Kriminalvården. Den läkare som misshandlades då mådde efter omständigheterna bra.

GP

Relaterat:
Överläkare misshandlades av patient med tolkbehov

  • 585961

    Jämt ska svenskar drabbas för att politiker inte sköter sitt jobb utan släpper in vilken skithög och insnöad idiot som helst i landet utan pass och papper,ut med skiten ur landet, fy fan säger jag,det blir som vanligt SD 2014