Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Familj i Dalby flydde ungdomsgäng


VANDALER Ett tiotal pojkar och flickor i nedre tonåren misstänks ligga bakom hoten mot en familj i Dalby. Polisen har nu fått in nio polisanmälningar om trakasserier.

Hoten och trakasserierna har varit mer omfattande än man först trott. Det konstaterar polisen efter samtal med den drabbade familjen. – Det var en anmälan i maj och en i augusti men det var nu i september som det tog fart, säger Håkan Persson, närpolischef i Dalby.

(Om någon läsare vet mer om gänget, familjen m.m tar vi på Swecon tacksamt emot den informationen.)

Eftersom ungdomarna är under 15 år så överlämnas ärendena till socialtjänsten. Den yngste deltagaren i gruppen är enligt polisen 11 år.

Trakasserierna och hoten av familjen började redan under våren då en familjemedlem hotades till livet. Sedan dess har det också förekommit skadegörelse.

Efter samtal med familjen och vittnen har fler polisanmälningar skrivits.

– Vi har fått mer information och det har blivit fler anmälningar. Det finns uppgifter om vem som gjort vad och framöver blir det samtal med ungdomar och föräldrar. Det finns många trådar att dra i, säger Håkan Persson.

Samma grupp av ungdomar som trakasserat familjen misstänks även för skadegörelse på olika platser i Dalby.

– Vi har haft en situation där många ungdomar i åldern 12-14 hittar på mycket bus, säger Håkan Persson.

Det finns ett 20-tal polisanmälningar om skadegörelse. Enligt polisen har gruppen av ungdomar en kärna och sedan är det andra som deltagit ibland.

– Det är viktigt att det här bli belyst och kommer ut så att det skapar en diskussion bland föräldrar och ungdomar i Dalby. Det är fullständigt oacceptabelt att någon ska behöva fly sitt hem, säger Håkan Persson.

Efter helgens händelser där familjen flydde sitt hem efter hot har polisen satt in extra bevakning.

– Vi har ökat tillsynen i området och kommer att prata mer med ungdomar och vuxna när vi är ute. Vi ska se till att familjen får hjälp och stöd.

Sydsvenskan

 • http://avpixlat.info Realisten70

  Om nu familjen är svensk förväntar jag mig fackeltåg och ministerbesök samt flera spaltmeter i media. 

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Swecon måste börja twittra detta på #svpol som @avpixlat gör

  • http://twitter.com/rixalexander Alex

   Absolut, swecon med sina ofta mkt vinklade artiklar får gärna visa att etniskt svenska ungdomar kan vara likadana kålsupare. 

 • SM811

  Flathetens lyckta lyser över sju(k)klöven som påhejas av PK och miljökommunisterna på nyhetsförmedlingarna. Självklart blir det då på detta viset.  Polisen sitter bakbundna och får inte ingripa för då kommer rasistkortet, främlingsfientlighet mm fram.

 • ejpk

  ” Eftersom ungdomarna är under 15 år så överlämnas ärendena till socialtjänsten”

  och där får man saft och bullar och klapp på huvudet.

 • Sweetasplumpie

  Forserumsrasister gissar jag

 • 585961

  Nu måste väl ändå Ulltotten och Reinfelt dit och ta reda på  varför invandrare diskriminerar Svenskar och kanske sätta upp en mobil polisenhet , för i Sverige ska väl ALLA behandlas lika?????????????????

 • PETER NYMAN

  En normal vardag i det lilla Dalby. Det nya SVERIGE växer fram 

 • Sveagarde

  Samla ihop ett antal MEDBORGARE och vänta sedan in pöbeln för en utbildning i socialkunskap… Enda sättet då dessa kanel-bullsätare och sitsvärmare inte bryr sig om något annat än deras feta lön.

 • http://twitter.com/rixalexander Alex

  Etniskt ”svenska” stenkastande ungdomar som hotar och jagar bort en familj, gör Dalby osäkert genom vandalisering och som resulterat i 100 talet anmälningar. Inte så oskyldiga som rasisterna här vill få det till. :)