Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Sex (6) nya moskéer planeras och kanske redan byggs i Stockholm.


 

Har varit sjuk några dagar, och när jag började friskna till satte jag mig vid datorn och letade nyheter. Angående denna nyhet, har jag letat länge efter underlaget. Jag har bara sett en blänkare på Twitter för ett tag sedan och blev intresserad.

Personligen hade jag ingen susning om det här. Detta är inte färskt, utan SR publicerade denna sk nyhet i Maj, 2011.Om nu någon anser detta inte är en nyhet, så håller jag inte med. Som tur är, får vi tycka olika, än så länge. Muslimska rådet påstår de är politiskt obundna, men jag hittade ett par länkar, som jag tycker säger tvärtom.

 

Så här skriver Muslimska rådet på sin hemsida, som tydligen fortfarande är under konstruktion:

Sveriges muslimska råd (SMR) startades 1990 och är en paraplyorganisation för rikstäckande muslimska organisationer i Sverige.

Vi är partipolitiskt obundna men för gärna samtal med våra folkvalda eftersom det är de som ska se till att minoriteternas rättigheter tillgodoses. Även vi arbetar för att en minoritet i Sverige – muslimerna ska få sin röst hörd i samhället. I dagens globala värld måste vi förena krafterna för att integrationen ska gå smidigt och för att kulturkrockarna, i möjligaste mån, ska undvikas eller åtminstone mildras. Därför för vi gärna dialog och agerar tillsammans med andra samhällsaktörer för att detta ska vara möjligt.

Tillsammans med våra medlemsorganisationer spänner vi över ett brett verksamhetsområde. Vi arbetar med religiösa och sociala frågor för integration och mot diskriminering. Sveriges Muslimska Råd samarbetar med organisationslivet, kommunerna och myndigheter liksom med företag. Vår verksamhet baseras på respekt för människors lika värde

Är detta början till en islamistiskt parti? http://www.mpfsweden.se/index.php?option=com_content&view=article&id=1&Itemid=5

 

Stockholms muslimer är trångbodda. I länet finns bara två moskéer - men nu planeras sex nya.

Nya moskeer ska byggas i Stockholms län

Nya moskéer planeras

Två ändamålsenligt byggda moskéer finns nu i Stockholms län. En vid Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm och en i Fittja i Botkyrka kommun.

Tre nya moskéer planeras i Stockholm stad; i Skärholmen, Rinkeby och Tensta. Beslut om moskéerna i Skärholmen och Rinkeby kommer toligen tas av stadsbyggnadsnämnden 2012. Moskén i Tensta har en markanvisning men ärendet är vilande och planarbetet i stadsbyggnadsnämnden har ännu inte påbörjats. Det beror bland annat på frågetecken kring finansieringen.

I Fisksätra i Nacka planeras ett såkallat ”Guds hus”. Till det ska en moské byggas. Den ska vara sammankopplad, genom en ingladsad gång, till en kyrka som ska vara anpassad både för protestanter och katoliker. Kyrkan finns redan, men ska byggas om efter de nya behoven, med start i sommar. När moskébygget ska påbörjas är ännu inte klart.

I Brandbergen i Haninge planeras ett kulturcentrum som i första hand riktar sig till muslimer, där finns en detaljplan för moskébyggnaden och ett tillhörande torn.

I Eriksberg i Botkyrka beviljades nu i vår bygglov för ett såkallat allaktivitetshus för muslimer. Det ska bland annat innehålla en bönesal.

Det finns ett flertal andra församlingar som har visat intresse för att bygga en moské, främst i Järvaområdet i Stockholm. Men i dagsläget är ingen av dessa i startgroparna utan de är fortfarande i diskussionsstadiet.

– Många vill gärna be i en riktig moské. Det är därför det kommer mycket folk, det är mer än 2000 människor och det är jätte trång. Folk ber till och med i korridorer och konferenssalar varje vecka. Det här är en stor säkerhetsrisk också, brandsäkerhet och sådant. Om det finns andra moskéer är det lättare för oss att undvika alla problem som kan uppstå på grund av att det kommer mycket folk, säger Mahmoud Khalfi.

Den här moskén och en moské i Fittja i Botkyrka är de två moskéer i länet som är byggda för sitt ändamål. Men sex till planeras nu i länet. I Stockholm är det Skärholmen, Rinkeby och Tensta som är på tal. Och så planeras moskéer i Haninge, Botkyrka o Nacka. De här sex är de som kommit lite längre än idéstadiet. För några har detaljplan beviljats och för några är bygglov på gång eller har just beviljats.

Men det finns många andra lokaler som används som moskéer i dag. Källar- kontorslokaler, som på utsidan inte skvallrar om innehållet.

Men det är mycket bättre med en sådan här riktig moské tycker Iptisam Jama, som bor i Rågsved men som brukar besöka den här moskén vid Medborgarplatsen.

– I en sådan här moské träffar man ju folk från olika länder. Man umgås och man pratar och det är mer öppet och trevligt för alla. I en källarmoské är det lite trängre och det är oftast folk från samma länder där, säger Iptisam Jama.

Det blir inte samma mötesplats?

– Nej, det blir inte samma möte. Det blir mer att man kommer dit och ber och sedan kanske man går hem.

Mahmoud Khalfi säger att det är viktigt med en byggnad som är en riktig moské. För att muslimer i länet som hänvisas till små lokaler som inte är ändamålsenliga kan känna sig utanför i det svenska samhället.

– Man känner sig utanför samhället i källarlokaler, bortglömd. Men moskén hjälper muslimer att integreras i samhället, att vara en riktig och aktiv del i det svenska samhället, säger Mahmoud Khalfi.

 

Fann även denna information på en muslimsk hemsida.

Stockholms muslimer är trångbodda. I länet finns bara två moskéer men nu planeras sex nya.

- Många vill gärna be i en riktig moské. Det är därför det kommer mycket folk, det är mer än 2000 människor och det är jätte trång. Folk ber till och med i korridorer och konferenssalar varje vecka. Det här är en stor säkerhetsrisk också, brandsäkerhet och sådant. Om det finns andra moskéer är det lättare för oss att undvika alla problem som kan uppstå på grund av att det kommer mycket folk, säger Mahmoud Khalfi.

Den här moskén och en moské i Fittja i Botkyrka är de två moskéer i länet som är byggda för sitt ändamål. Men sex till planeras nu i länet. I Stockholm är det Skärholmen, Rinkeby och Tensta som är på tal. Och så planeras moskéer i Haninge, Botkyrka o Nacka. De här sex är de som kommit lite längre än idéstadiet. För några har detaljplan beviljats och för några är bygglov på gång eller har just beviljats. Men det finns många andra lokaler som används som moskéer i dag. Källar- kontorslokaler, som på utsidan inte skvallrar om innehållet. Men det är mycket bättre med en sådan här riktig moské tycker Iptisam Jama, som bor i Rågsved men som brukar besöka den här moskén vid Medborgarplatsen.

- I en sådan här moské träffar man ju folk från olika länder. Man umgås och man pratar och det är mer öppet och trevligt för alla. I en källarmoské är det lite trängre och det är oftast folk från samma länder där, säger Iptisam Jama.

Det blir inte samma mötesplats?

- Nej, det blir inte samma möte. Det blir mer att man kommer dit och ber och sedan kanske man går hem.

Mahmoud Khalfi säger att det är viktigt med en byggnad som är en riktig moské. För att muslimer i länet som hänvisas till små lokaler som inte är ändamålsenliga kan känna sig utanför i det svenska samhället.

- Man känner sig utanför samhället i källarlokaler, bortglömd. Men moskén hjälper muslimer att integreras i samhället, att vara en riktig och aktiv del i det svenska samhället, säger Mahmoud Khalfi.

Två ändamålsenligt byggda moskéer finns nu i Stockholms län. En vid Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm och en i Fittja i Botkyrka kommun. Tre nya moskéer planeras i Stockholm stad; i Skärholmen, Rinkeby och Tensta. Beslut om moskéerna i Skärholmen och Rinkeby kommer toligen tas av stadsbyggnadsnämnden 2012. Moskén i Tensta har en markanvisning men ärendet är vilande och planarbetet i stadsbyggnadsnämnden har ännu inte påbörjats. Det beror bland annat på frågetecken kring finansieringen. I Fisksätra i Nacka planeras ett såkallat ”Guds hus”. Till det ska en moské byggas. Den ska vara sammankopplad, genom en ingladsad gång, till en kyrka som ska vara anpassad både för protestanter och katoliker. Kyrkan finns redan, men ska byggas om efter de nya behoven, med start i sommar. När moskébygget ska påbörjas är ännu inte klart. I Brandbergen i Haninge planeras ett kulturcentrum som i första hand riktar sig till muslimer, där finns en detaljplan för moskébyggnaden och ett tillhörande torn. I Eriksberg i Botkyrka beviljades nu i vår bygglov för ett såkallat allaktivitetshus för muslimer. Det ska bland annat innehålla en bönesal. Det finns ett flertal andra församlingar som har visat intresse för att bygga en moské, främst i Järvaområdet i Stockholm. Men i dagsläget är ingen av dessa i startgroparna utan de är fortfarande i diskussionsstadiet.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=4508061

http://gudskelov.wordpress.com/2011/05/17/stockholm-far-6-nya-moskeer/

http://www.islamguiden.com/popuptjanster/moske.html

http://www.abc.se/~m9783/mosk_svst.html

 

 • Agera1

  Bygg några till, några riktigt stora med minareter med utrop vid varje bön, men dessa skall givetvis byggas i Djursholm, Danderyd, Täby, söder etc…

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Pågår ingen islamisering? Därför angriper pk lars vilks med ”rondellhund” som är oren i Islam!

  Detta är inte liksom ”utanförskapsområden” skapt medvetet?

  Skillnaden på ”utanförskapsområden” med många invandrare är ”islamisering” av många muslimer

  Vad tjänar borgarna på detta?

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Visst, bygg fler.  Så vi vet var vi hittar dom när det är dax att åka hem. Vi vet när och då också var. Perfekt.

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Jag citerar Cato den äldre: ”Ceterum/Praeterea censeo Carthaginem esse delendam” (För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras).

   • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

    Som han sa vid all kommunikation oavsett ämne. Lite som ”våga vägra skatt”
    Det skulle ha samma effekt på Sverige som Catos uppmaning om den efterföljdes.

    • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

     Jag ser det mer som att Cato var rejält trött på Karthago efter de första två Puniska krigen och det var förmodligen det han gav uttryck för. Karthago blev ju förstört i det tredje kriget så hans önskan gick till slut i uppfyllelse. Men det spelar mindre roll.

 • muddder

  Det pågår ingen islamisering, nej inte alls.

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Endast för stofiler och panchos: ”What goes up must come down. Spinning wheel got to go ’round”. 

  • https://twitter.com/#!/Lotassen Sunngifu

   Chicago.

   • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

    Nära, men ingen cigarr. Blood, Sweat and Tears ska det vara.

 • bittan

  Inte här i Sverige hoppas jag

 • SM811

  Muslimerna är inte för trångbodda. De är för många i Sverige. Flytta tillbaka så löser sig detta utan några nya kvinnofientliga hus behöver byggas.

 • SM811

  ” Men moskén hjälper muslimer att integreras i samhället, att
  vara en riktig och aktiv del i det svenska samhället, säger Mahmoud Khalfi.”
  Vilken förbannad lögn. Vad var det som Janne avslöjade om vad som hölls på med i de kvinnofientliga husen. Inte var det att bli en del av det svenska samhället inte.
  Lögner och åter lögner från dessa muslimer. Måste vara något i deras kultur.

  • Pantertanten

   Genetiskt. Sjukligt. Följder av inavel.

  • 585961

    Ja det är en facistisk och rasistisk lära  grundad av en pedofil och hans sagobok som inte har någon kultur och föredrar våld mot alla som inte tycker som sandlopporna

 • Theobservermum

  Det riktigt farliga är när moskéerna får ett annat klientel. När de som vistats där blir radikala islamister. 

 • svartamalin

  Sju partier i riksdag o regering på skyndar islamiseringen som skall överta kontrollen av Sverige. Dessa sju partier allierade med mördarideologin utrotar sig själva och oss fredliga medborgare. Detta är sanning tyvärr, som politikerna är för dumma att förstå. Sverige är ett hjälplöst schizofrent land utan sjukdomsinsikt .

 • Gatlykta

  Jippie, alltid lika kul när det byggs något som gynnar ”svenskar”!

 • Pantertanten

  Nu när SvD drar ner på personal blir det ju massor av ledig lokalyta hos SvD. Bygg moské där! Samma hus som DN har jag för mig. Då blir ju alla journalister glada!

 • 585961

  Skynda att gräva ner några grisar på bygget det blir billigast i längden och dom som finns kan också behöva några grisar, ingen muslim vill gå in i ett GRISMOSKE

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Rasmusson

  Det är nog bara en tidsfråga innan vi alla väcks av en böneutvrålare.

  Och detta med det islamiska partiet, det visste jag inte att det redan fanns. Det kommer säkert att dyka upp flera sådana, en för varje falang. Och sedan kommer Muslimska Brödraskapet in och tar alla under sitt paraply.

 • Harold_the_Barrel

  Djävulens och ondskans anhang slår ner sina bopålar i VÅRT Sverige och ingen VÅGAR protestera. Detta kommer att sluta allt annat än lyckligt.

  Islam har inget överhuvudtaget i VÅRT Sverige att göra!

  Svensken har fått nog och snart märks det!

 • Kleagles

  Man kanske kan ”offra” en gris, måla satanistiska tecken i grisblod på marken och förtrolla platsen för gott?

 • Suecote

  Finns det ingen som jobbar pa Scan som kan slanga ut lite grishuvuden pa marken innan bygget kommer igang? Eller garna medan det ar pa gang, sa kan vi se lite mer av Saudis oljepengar ga till ingen nytta…

 • http://3kronor.wordpress.com flumnisse

  därför skall vi uppföra kors i närhet till moskeer gärna högre beläget än toppen på minareten..
  därför skall vi begrava grisar i marken där bygglov sökes..
  därför måste vi börja protestera och överklaga alla bygglov för en moske..

  vi saknar organisationer som verkar mot islam, det är dags att samlas i tankesmedjor för att rädda sverige men även för att upplysa svensson  om vad islam egentligen är och vad som just nu sker runt om i världen, och konsekvensen av det, vi måste vara medvetna och förberedda om vad som kommer att ske även i europa när tiden är rätt, det vi ser ske i mellanöstern är bara början.. förberedelser, oljan som smörjer maskineriet, det är mycket större saker i görningen,, vi måste vara medvetna förberedda i sinnet ha en klar bild av vad som kommer framförallt vara starka i sinnet och inte ge efter en millimeter.
  de kommer försöka med allt att rättfädiga islam som en religion med lika rätt att existera, intala oss att islams värdegrund inte skiljer sej från andra trossamfund, att de respekterar mänskliga rättigheter (enbart det som överensstämmer med sharia talas det inte högt om men det står i klartext att sharia är gällande) osv.

  samtidigt stödjer väst (eliten) rebellernas kamp för ett sharia styrt samhälle, är de villiga att offra europa till muhamedanerna eller kommer de stödja försvaret av europa och den vita civilisationen,, jobbiga frågor när vi ser hur eu systematiskt inför åtgärder som enbart leder till nationers suveränitet, självstyre upphör att existera för att infogas i en union styrd av en grupp självutnämnda ledare som i sin tur bara följer order… 

  spännande tider vi lever i, eltien envisas med att vilja öppna gränser för fri invandring trots att det strider mot all logik, det finns inga bostäder, det finns inga arbeten, det finns inget att erbjuda, vi kan inte ens skapa arbeten som invandrarna kan utföra, de saknar kompetens, vi har inte resurser att bygga de bostäder som behövs… vad är det som pågår ??
  jag ser bara elände och misär inom en snar framtid, en degenerering av den kultur/tradition/samhälle vi är vana vid, snart ett minne blott, är det det vi vill ??
  är detta vad eliten planerat för europa i så fall varför ??

  för att förstå islam och agendan som ligger bakom krävs inga specialkunskaper, det är inget måste och kan bara förklara hur det blev, det är inte relevant men bra att veta, det som är relevant är nutiden vad som sker nu och vad som är pågång, det som berör oss just nu.. insikten att det finns goda krafter inom islam hjälper inte ett dugg, de utgör inget hot.
  det onda islam däremot är mycket reellt och hotar hela vår existens om vi accepterar dess existens mitt ibland oss…

  vi kan roa oss med att dela in muslimer i grupper om muslimer, vad och vilka vi anser är muslimer är inte detsamma som salafister tycker till och pekar ut andra muslimer som icke muslimer enligt deras ”rätta tro”.. det som sker nu i syrien muslimer dödar muslimer är det verkligen så ?, är landet så splittrat att eliten är tvungna att hyra in legosoldater (islamister) utifrån för att kunna upprätthålla oppositionen och kriget,, 
  om vi leker med tanken att alla som inte är syrier lämnar landet finns det då kvar någon inre stridighet eller var det så att det fanns inte några större oroligheter från börjar utan att allt är styrt utifrån ?
  har det inte alltid varit så att i syrien har de levt sida vid sida muslim som kristen i samförstånd plus alla andra avarter med ledningens goda minne och tillåtelse, inga förbud eller särlagar ?? 
  tror att landets invånare var nöjda med livet innan och nu ser med asky på utvecklingen, libyen där skedde samma sak sponsrat av eliten, historien upprepar sej från pest till kolera, efter en revolt blir det blodigt tills den dagen en ny diktator tar makten och sätter folket på plats så har det alltid varit i mellanöstern..

  det är lätt att fokusera på händelser men i det stora perpektivet är det något helt annat pågång, ett emperie är på väg att växa fram där främst ond islam tar plats med hjälp av sunni, salafist och whahabister bokstavstroende korandyrkare det är de som nu systematiskt rensar upp i leden och bereder vägen för khalifatet som skall erövra resten av världen, det är en tidsfråga bara, faller iran och syrien ja då är det nog bara att inse fakta och gå i strid mot muhajedin..

  iran har en annan agenda och kan ses som alierade med syrien ev några till, även om dessa avskyr västs ideer så är dem att föredra som en maktbalans i mena än att de upphör existera, visst de lever efter sharia och det kan synas oacceptabelt med våra värderingar, men i deras ögon så lever de efter det gudomliga och goda sättet och i grund och botten så är det meningen att grymma straff skall avhålla folket från syndigt leverne enkelt och resurssnålt (ingen hotelvistelse som i svenska fängelser) en annan viktig aspekt är att de respekterar andra trossamfund på ett helt annat sätt än tidigare nämnda butchers som härstammar från arab pennisuela…

  no islam in europe
  no surrender

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Vi kan i dessa dagar skåda syftet med skapandet av EU. Islam besitter inte kompetensen att erövra alla våra länder. Med militärmakt hade dom kanske lyckats ta enstaka mindre länder som Sverige och Norge på sin höjd. Nu är visserligen inte Norge med men dom kommer falla ändå, dels på grund att dom kommer vara omgivna på alla flanker av fienden men också för att fienden redan finns innanför portarna. Så därför har man skapat EU, så att alla länderna, nej det finns inga nationer längre, bara EU. Så när EU faller så är det europeiska kalifatet klappat och klart på en enda gång.

   • http://3kronor.wordpress.com flumnisse

    har vi då någon chans att stoppa eller vända händelseutvecklingen ?
    eu börjar redan spricka i sitt fundament, de precis som sveriges förda politik fungerar inte och leder bara till problem, en förlust affär, vi blir skuldsatta och med den berikande tanken om att invandring är lönsamt så närmar vi oss en ekonomisk kollaps, systemet brakar ihop i hela europa pga av bla islams ökande närvaro, lobbandet av eu om ännu mer öppna gränser och mottagandet av utomeuropeisk ”arbetskraft”.

    >50miljoner muslimer finns det i europa, eu vill ha hit minst 50milj till, ser vi till sverige som ansetts vara ett bra land så lyckas vi bara sysselsätta xx procent av den muslimska delen av befolkningen tror vi att resten av europa lyckas bättre eller kommer göra det ?

    det bildas enklaver som växer till paralellsamhällen som till slut väljer att följa sharia före andra lagar, vi håller på att bli invaderade och varje person som kommer skall ha tak över huvudet och mat för dagen,, vi föder vår egen undergång,,

    den jihad som förs mot europa skiljer sej från afrikas just för att de inte har kompetensen och kraften kanske oxå avsaknaden av lagar och regler,, en annan civilisation helt enkelt… som kräver andra metoder

    vad kan vi då göra för att motverka, är milis medborgargarden rätt medel mot den ökande kriminaliteten och våldskulturen som kommer med importen av främlingar från muslimska länder ?

    finns det en politisk lösning ?
    existerar det fred mellan muslimer och icke muslimer, existerar det fred mellan muslimer ?

    vi måste ta lärdom av historian vi står inför en djup kris vill vi att historian skall upprepa sej, sist var det andra världskriget och depresionerna före, nu ser vi samma mönster, eu vill köpa andelar i länder (obligationer ?) jämför usa (fed) osv 
    vill vi inte ändra kurs ja då får vi anpassa oss till omständigheterna, förbereda oss måste vi oavsett, bygga nätverk, organisera oss för att på bästa sätt få tillgång till ett bra liv…

    war is money