Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Rumänska medborgare dömda för narkotikasmuggling


NARKOTIKASMUGGLING Det var på morgonen den 5 juni i år som två bröder, 25 och 36 år, samt den äldres 29-åriga flickvän stoppades av tullen vid betalstationen på Lernacken.

Vid den följande tullkontrollen påträffades två paket med nästan ett kilo kokain i en gördel som 25-åringen bar över midjan. Narkotikan togs i beslag, varpå trion greps, anhölls och häktades. I förhören nekade 36-åringen och hans flickvän till brott. De förklarade att de åkt från Madrid, där de bor, till Tyskland och sedan beslutat sig för att åka vidare till Sverige. Hur narkotikan hamnat i en gördel på 25-åringen visste de inte.

25-åringen sade att uppgifterna kring deras resa stämde i stort. Men tillade att han under färden till Sverige blivit tillfrågad av sin äldre broder om han ville tjäna pengar.

Brodern berättade att det var narkotika i paketen och att 25-åringen skulle få runt 10 000 kronor för besväret. Något som förnekas av såväl 35-åringen som hans flickvän. Istället har de kommit med nya förklaringar till varför de åkt runt i Europa. En av versionerna var för övrigt att stjäla fästningsmedel.

I sammanhanget skall också nämnas att kvinnans fingeravtryck fanns på narkotikapaketen. De inblandade åtalades för grov narkotikasmuggling och tingsrätten går helt på åklagarens linje.

I domen, som kom på tisdagen, bestämmer rätten påföljden till fem års fängelse. Efter avtjänat straff skall alla utvisas ur landet på tio år. Vid straffmätningen tar rätten viss hänsyn till att kvinnan fött hennes och 36-åringens barn under tiden i häkte.

Skånskan

 • Mariah_Magdalena

  Öppna gränser, löjligt låga straff, och en ointresserad och vänsterdominerad poliskår.
  Vad kan gå fel ….?

 • Riket

  Domstolen skulle befriat de anklagade från narkotikabrott – när de sen
  skiner upp av glädje inför beslutet skulle domaren tillagt att de däremot
  döms till livstid för det avskyvärda brottet ” förberedelse till stöld av
  fästingmedel ” .