Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Newsmill stänger kommentarsfälten


CENCUR Newsmills redaktion: Våra öppna kommentarsfält har paradoxalt nog lett till att den fria debatten blivit mindre fri. Den som inte har resurser att ta hand om kommentarsfält bör heller inte hålla dem öppna.

Internet är det fria ordets bästa vän. Fler personer får komma till tals – inte minst här på Newsmill – och det som inte stämmer i etablerade medier står inte längre oemotsagt.

Öppenheten och mångfalden är något att välkomna. Men det betyder inte att samtalsklimatet är gott överallt på internet. Efter terrordåden på Utöya har de flesta av oss som jobbar på medieredaktioner funderar över kommentarsfältens baksidor.

När artikelkommentarerna är som bäst lyfter de debatten med andra perspektiv, ny kunskap och korrigeringar av fel. Dessvärre har de ofta även varit en plats för personpåhopp, hat och rena hot.

På Newsmill har vi en tid diskuterat hur vi ska förhålla oss till dessa avarter. Efter dåden i Norge blev vårt beslut att fördelarna ändå överväger nackdelarna. Men att få kommentarsfälten att vara en plats för ett gott samtal kräver arbete. Där har vi på Newsmill brustit. Även om vi löpande låtit rensa och städa undan påhopp och spam har redaktionens huvudfokus alltid varit de inskickade artiklarna.

Det har lett till att det trots många konstruktiva inlägg stundtals varit en mycket hätsk ton i kommentarsfälten. Vi har flera gånger märkt en rädsla hos potentiella skribenter för de påhopp som vissa kommentatorer står för. Ibland har de avstått från att skriva. På så sätt har våra öppna kommentarsfält paradoxalt nog lett till att den fria debatten blivit mindre fri.

Och även om kommentatorerna själva är juridiskt ansvariga för sina inlägg faller det moraliska ansvaret på Newsmill. Den som inte har resurser att ta hand om kommentarsfält bör heller inte hålla dem öppna.

Därför stänger vi nu med omedelbar verkan möjligheten att kommentera artiklar på Newsmill. Istället koncentrerar vi våra resurser på att bredda och fördjupa samhällsdebatten genom de artiklar vi publicerar. De som tidigare har haft underbyggda invändningar mot publicerade texter i kommentarsform är nu välkomna att i stället skicka in dem som repliker i artikelform.

Beslutet är dock inte skrivet i sten. Om vi i framtiden kan finna sätt att hålla uppe nivån i kommentarsfälten öppnar vi dem gärna igen.

Newsmill

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

   Borde inte vår grundlag om yttrandefrihet gälla alla Svenska sidor också? Med tanke på alla andra lagar verkar gälla.

  • boonkaan

   Den har slutat gälla alla som tycker annorlunda än merparten, som tyvärr är så hjärntvättade med information om vad man som svensk ska tycka. 

 • Riket

  Får människor inte harmlöst skriva av sin frustration kommer
  den att ta sig andra uttryck.

 • Andersonszkan

  Man stärker alltså yttrandefriheten genom att tysta sina läsare – må ni ruttna i h*lvetet, ingen kommer att sakna er.

  • boonkaan

   Tyvärr så är snart hela sverige så. Ingen får säga, tycka tänka eller skriva vad man vill, så länge man inte tycker som Helin och Melin. 

  • j_london

   Samma förbannade DDR-fasoner som övriga media i muslimträsket. Vuxna människor skall fostras av en klick PK-missfoster i hur man skall skriva ”rätt” och kuvas till ”riktiga tankar”.

   Alla jobbar för en och samma unkna sak. Islamisering av Sverige och att alla etniska svenskar skall inrätta sig i ledet, och absolut inte sticka ut med annorlunda åsiker eller formuleringar.
   De svenska slavarna skall FOSTRAS redaktionellt och lära sig tänka i lagom proportioner…. lagom kritiskt.

   De kuvade och hunsade svenskarna anförtros vare sig att skriva eller läsa fria tankar och åsikter, utan inblandning av CENSUR. Och sedan utifrån vad man läser, bilda sig egna uppfattningar om det samhälle man tvingas leva i. I muslimträsket Sverige medges man inte diskutera sig egen vardag, sina barns eller barnbarns framtid.

   DDR-media har haft copyright på vår gemensamma vardag och våra barns framtid, alldeles för länge. Dessa tider är förbi. Vilket man uppenbarligen tycks ha svårt för att fatta och förstå.

   Redaktionen på Newsmill har visat sig vara skitstövlar av samma ynkliga redaktionella kaliber – som gör att de passar in på vilken dyngpridare som helst bland landets DDR-press.

   Vilken välsignad tur att SweCon finns! Leve det fria ordet och den fria tanken! Och leve chefredaktör Capitán Krok!

   • Andersonszkan

    Kan bara hålla med – i varenda stavelse.

    Jag har hängt med SweCon nästan ända från begynnelsen och har hunnit med att posta ca 1900 kommentarer – två var för grovt underlivssnuskiga och togs helt riktigt bort, en annan kommentar blev korrigerad och sen återställd. På Pravdasajten debattSVT som ”värnar yttrandefriheten och en allsidig debatt” har jag fått ca 3000 av 10 000 kommentarer censurerade, trots att jag alltid ansträngt mig för att hålla mig på rätt sida om råmärkena.

    Ja, det är en välsignad tur att internet och alla sajter som värnar yttrandefrihet och sunt förnuft finns, annars hade vi befunnit oss på samma intellektuella och mentala nivå som den nordkoreanske arbetaren – vi får väl se hur länge glädjen varar.

    • Andersonszkan

     PS. Ett axplock ur dagens PravdaNyheter:

     ”Bilden av Sverige runt om i världen håller på att förändras. I alla fall om man ska tro den senaste tidens rapportering. Började med kontroversiella tårtan

     Det började i april när kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth skar en tårtbit ur det kontroversiella konstverket föreställande en naken, svart kvinna. Bilderna spred sig i medier över hela världen och blev en världsnyhet.

     Andra stora nyheter som förändrat bilden av Sverige är bland annat turerna kring Julian Assange, komikern och bloggaren Sonja Abrahamsson som i somras twittrade provocerande om judar på Sveriges officiella Twitterkonto och även Sverigedemokraten Pär Norlings uttalande om att han vill förbjuda Islam.”

     ”Skadades svårt av tunnelbana En man som hoppade ner till en person som ramlat ner på tunnelbanespåret rånade honom istället för att hjälpa till. Mannen som lämnades kvar på spåret blev sedan överkörd av tåget mitt i natten.” (man ser tydligt på videon att det är en blatte men det låtsas man inte om).

     ”Ger 3 timmar till Regeringen vill satsa 409 miljoner kronor under 2013-2016 för att förbättra utbildningen för utrikesfödda elever i grundskolan. EnsamkommandeEn förklaring till att de nyanlända elverna numera är äldre kan vara att andelen ensamkommande flyktingar i tonåren har ökat.Det sade integrationsminister Erik Ullenhag, som förutom Nyamko Sabuni och Jan Björklund, deltog vid pressträffen.En annan faktor bakom de försämrade resultaten är, enligt Jan Björklund, att invandringen har ändrat karaktär under senare tid. I dag sker invandringen i stor utsträckning från Somalia och Afghanistan, där skolan ofta inte fungerar.-I Afghanistan har ju flickor till och med varit förbjudna att gå i skolan, sade han. (Man riktigt känner hur det rasslar i det oranga kuvertet när den ena jackpotten efter den andra trillar in)

     ”Vilks på antimuslimskt möte i USA. Vill inte ta ställning Trots förhandskritiken talade Lars Vilks på ett antimuslimskt möte i New York, elva år efter terrorattackerna mot USA:s östkust.”

     ”Regeringen ger mer pengar till BRÅ. Höjer anslaget till Brottsförebyggande rådet Regeringen höjer anslaget till Brottsförebyggande rådet, BRÅ , de tre kommande åren. Det för att göra rättsväsendet mer effektivt.”(Rättsväsendet blir alltså mer effektivt av fler lögner och förvanskningar av verkligheten!)

     ”Svensk dömd till fängelse i Colombia. Är medlem av Farc enligt domstolen Den Colombiafödde svensk, som åtalats i Colombia för att vara ledare inom Farc-gerillan förklarades i dag skyldig av en domstol i Bogota.” (På bilden ser man att ”svensken” är ungefär lika svensk som bin Ladin).

     Kulturministern: Alla måste betala (Utom den offenligförsörjda Nyadeln som får sin TV-licens betald ac soc).DS.

     ”Sverigedemokrat vill kastrera pojkar”

     http://www.svt.se/nyheter/

     • j_london

      Dina kommentarer till nyheterna är långt, långt bättre än själva nyheten!

      Som denna till exempel:
      (Rättsväsendet blir alltså mer effektivt av fler lögner och förvanskningar av verkligheten!)

      Samt naturligtvis den som handlar om TV-licensen…

     • Andersonszkan

      Med såna lögnaktiga sk*itnyheter som vi matas med dagligen så har man lärt sig att skåda igenom dom lika lätt som genom ett vidöppet panoramafönster.

      Det bekymrar mig att det är så lätt att sälja in lögnerna hos dom naiva svenskarna, men 20 års frånvaro av en grundskola värd namnet i kombination med världens mest bedrägliga TV har väl gjort sitt.

     • j_london

       Du har så rätt så rätt… som så många gånger förr.

      …20 års frånvaro av grundskola… samt svensk TV… Allt i gammal god förljugen och manipulerande DDR-anda.

  • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

   Kan,tyvärr,bara instämma !

  • j_london

   Andersonszkan… du får helt enkelt inte missa detta!

   Det måste vara ett av kloakröret Expressens mest begåvade och intelligenta tävlingar, alla kategorier.
   Det måste helt enkelt vara chefredaktör Mattssons eminenta examensarbete som ledde till hans redaktionella post på Fekaliepärsen…

   http://www.expressen.se/noje/extra/kan-du-tutt-missarna/

   • Andersonszkan

    Ja, kära nån…vad ska man säga – i alla fall en mycket trevligare bild att titta på och bättre journalistik än Metro:

    http://www.swedenconfidential.info/2012/09/09/15-arige-alis-gode-man-annette-cromwells-kladsmak/

    • j_london

     Oj… det hade jag helt missat. En mängd poängvinnande kommentarer, som piggade upp så här en stund innan John Blund förväntade ankomst…

     • Andersonszkan

      Hoppas att du inte får mardrömmar av pinup-häxan :)

   • 530729

    Jag klarade inte ens fråga 1 i Sexpressens tutt-tävling… man hänger inte med längre.
    Jörgen 

    • j_london

      Inte jag heller… Vi är hopplöst ute!

 • Anna-Lena Norberg

  Uppsök en läkare istället

 • Rupert

  Ett beslut som i förlängningen kommer att reducera Newsmill  till noll!

  • boonkaan

   Så blir ju foljden av det hela. Vilket goer att jag redan tagit bort dom på min webläsare. 

  • http://avpixlat.info Realisten70

   Exakt.
   Kolla hur det gått för kvällstidningarna eller ja media rent allmänt.
   Det är uppsägningar och neddragningar pga att folk inte längre bryr sig om dom.

   Kan man inte kommentera så läser ingen heller till slut så frågan är bara när Newsmill lägger ned helt och hållet.

   Ja man kan kommentera på en del ställen genom att logga in med sin Facebook eller annat socialt media men inte alla som har Facebook eller så blir man uthängd för det man tror på och så vips så blir man av med jobbet eller är utesluten ur facket.

   Går fort idag i detta land när rödvinsnäsorna styr och ställer ihop med AFA och Expo.

 • anders.granstrand

  När man läser vissa  kommentarer här, förstår jag deras beslut.
  På flashback är det åtminstone viss diskussion…
   Här är det många gånger ren sörja…

  • boonkaan

   jo, kanske det iblan där ren smoerja, MEN här på SC råder det fria ordet och du kan än så länge tycka och skriva vad du vill. Den friheten är snart borta i sverige. Ingen, absolut INGEN kan snart utrycka sin oro, ångest och rädsla for framtiden i mitt gamla hemland! I N G E N ! ! ! Utan alla ska tycka lika. Därfor älskar jag SC och känner mej hemma här. Jag själv forstår I N G A beslut att strypa tryck eller åsiktsfriheten i Sverige, men det gor tydligen du? Foerklara gärna till ställningstagande varfor folk inte ska få säga och skriva vad dom vill? Vore intressant att läsa vad du tycker kan skrivas och inte kan skrivas?! 

  • svartamalin

   Här har du friheten att lämna om det inte passar ditt stjärterum;/

  • http://avpixlat.info Realisten70

   Klart kommentarer kan vara hätska och det kan svida hos den som läser det men som det sägs så är ju sanningen oftast illa hörd.

   Orkar man inte läsa de kommentarer som finns så låter man bli och bryr sig om artikeln i sig. Är man också aktiv så lär man sig vilka som är friska kommentatorer och vilka som inte är det.

   Sen kan du inte jämföra Flashback med detta diskussionsforum.
   Stor skillnad i mängden folk och mängden moderatorer.
   På Flashback sorteras det betydligt fortare och du kan också välja att blocka dom du inte gillar så slipper du se personens inlägg.

   Annars håller jag med Svartamalin att om det inte duger så måste man ju inte läsa här heller.

 • Mariah_Magdalena

  Det Newsmill önskar är att endast de som har medlemskort och till V och MP kan kommentera, och föra fram de ”rätta” PK-tankarna.
  Eftersom det (än så länge) skulle se illa ut – t.o.m. i Sverige- så skyller man hellre på blablabla, och hoppas läsarna sväljer nödlögnerna.
  Det gör de inte.

 • PETER NYMAN

  Cencuren är till för att vanligt folk inte skall få felaktiga uppfattningar.Då kanske inte alla vill ta bort åldrinsvård eller kanske bara försämra den.Vanligt folk kanske skulle kräva samma pension som berikarna.O.S.V

 • Slasher2

  Det är ofta jag bara läser rubriken på en artikel och sedan går direkt och läser kommentarerna. Jag tycker ofta de kan vara mer intressanta än en enda journalists åsikt. Det är också väldigt sällan som jag ser påhopp eller annat osakligt. Tycker man kan lösa det som på youtube där läsarna kan ge negativa poäng och när det blir för mycket negativt så göms kommentaren. Man kan dock få fram den genom att klicka på den. Absolut ett system man borde införa på disqus.

  Sidor utan kommentarsfält framstår för mig mer och mer som rena propaganda/pr-sidor utan någon journalistisk vilja. Av gammelmedia är det bara SvD kvar nu.

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Newsmill har alltid varit ett tillhåll för rättrogna. Ett ställe jag inte besökt på länge.