Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Falska rykten och lögner bakom oro för asylboende


UPPDRAG GRANSKNING Ikväll SVT1 20:00 – 21:00. Ett nyöppnat asylboende i den lilla orten Landsbro oroar invånarna. Rykten om kriminalitet bland flyktingarna florerar i samhället. Men när Uppdrag granskning tar reda på sanningen bakom alla rykten visar sig inte ett enda stämma.

Asylboendet i Landsbro är helt nyöppnat. Aldrig tidigare har asylsökande flyktingar bott i Landsbro. Många av de boende på orten menar att boendet aldrig borde förlagts där, – De kostar bara pengar, vad fan ska de här och göra. Vi ska inte ha hit dom, säger en äldre man.

I det lilla samhället har rykten snabbt tagit fart. Det ryktas om stölder och snatterier begångna av asylsökande som dessutom ska ha blivit flyttade till Landsbro för att de varit för stökiga på tidigare ställen.

Att de asylsökande skulle kosta mycket pengar och att det egentligen inte är de som verkligen behöver komma som flyttat in är uppfattningar som Uppdrag granskning får höra när vi besöker Landsbro. Men också att det rör sig om kriminella människor, som redan tidigare utmärkt sig genom stölder och bråk.

De flesta har själva aldrig sett något men säger sig ha hört av andra att det stjäls från tvättstugor och affärer. Men det finns också de som själva säger sig ha sett problemen.

- Ja, alltså kriminalitet, slagsmål och barn som är ute sent på kvällarna när de egentligen borde ligga och sova, säger en ung kvinna på frågan om vad hon sett.

Inbrott i lastbilar, stölder, snatteriet och slagsmål. Listan på rykten är lång. Men när Uppdrag granskning går till botten med hur det egentligen ligger till visar det sig bara vara just rykten.

Att de asylsökande tidigare skulle orsakat problem visar sig vara omöjligt. De har aldrig tidigare bott på ett asylboende. Inte heller verkar de ha orsakat Landsbro några besvär. Polisen har inte ett enda brott som de kan koppla samman med asylboendet. Inte ens ett snatteri.

- När det gäller snatterier i Landsbro så har vi inga sådana anmälda, säger polisenhetschefen för Höglandet Christer Edlund. Och ICA-handlaren på orten bekräftar den bilden, han har inte haft några som helst problem.

Inte heller när man räknar in de andra asylboendena på Höglandet finns det något som skvallrar om att brottsligheten skulle ökat.

- Jag har tittat på de tre sista åren och där ser vi inga sådana trender, säger Christer Edlund.

Det visar sig att de enda mätbara effekterna asylboendet har på Landsbro är positiva. Skolan i Landsbro får en tjänst till, som betalas av Migrationsverket.

- Det känns positivt. Vi får ju resurser från Migrationsverket så vi kan anställa personal och vara förberedda. Så ja, spännande, säger Henrik Wågesson områdeschef skolan i Landsbro.

SVT

 

 • Mariah_Magdalena

  Jag bara undrar…..när man skulle välja vilket litet samhälle man skulle skildra …..kan det vara så att man valde att göra reportaget i ett där de asylsökande var ovanligt skötsamma?
  För motsatsen skulle aldrig kommit på tal.
  Alla program i vår svenska propagandakanaler går ju normalt ut på att visa  hur ofarlig och oskyldig invandringen är, och hur hemska svenskarna är som inte omfamnar lämmeltåget som kommer för att överta landet.
  Och med det syftet har även detta program gjorts.

  • Lassekolja

   Tyvärr har Du helt rätt! Vi kommer förmodligen aldrig få ta del av en kostnadskalkyl per ”barn” och dygn o.s.v.
   När (den förmodligen ovanligt naiva alt. korkade) tvåbarnsmamman blev gruppvåldtagen av ”barnen” i Mariannelund var det tyst i medierna.

 • svartamalin

  Klart ICA-handlare och övriga krämare gnuggar sina giriga händer när horderna kommer med VÅRA PENGAR på sina inköpsronder Det som stjäls i butikerna får VI också betala för, girigbukarna lägger detta på priset.

 • Buttington

  Men vad bra då, så länge som inga brott begås är det således helt ok att byta ut en befolkning mot en annan. Man skulle kunna öka på det inhemska barnafödandet genom t.ex. höjda barnbidrag eller annordna singelkvällar på ett kommunalt betalt discotek. Men icke, den socialistiska regelboken står över allt.

 • boonkaan

  Underbart korkade batikhäxor. Vänta bara tills verkligheten kommer ikapp med bilbränningar, vapenbrott, misshandel, våldtäkter, krav om halalslakt och moske! Då är nog inte allt så underbart längre. Men Ullenhag har ju lovat livslångt socialbidrag så kommungubbar och kärringar kan nog vara lugna, i bästa fall går dom i vinst av att ta in analfabeterna. 

 • Riket

  Ikväll SVT1 20:00 – 21:00. Ett nyöppnat asylboende i Malmö oroar svenskarna.Rykten om kriminalitet bland berikarna florerar i staden. Men när Uppdraggranskning tar reda
  på sanningen bakom alla rykten visar sig att inte ett enda
  rykte stämmer, polisen har inte fått in någon anmälan riktad mot nysvenskar.

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Åsså vinklar vi till det så att de rättrogna hemma i sofforna ser att
  inget har hänt och att alla som säger motsatsen är rasister. Vi har hört
  det förut. 

 • PETER NYMAN

  Ett klart exempel är asylboendet i Värmland där facket stoppat städningen då städarna blivit mordhotade och fått dom vanliga sex trakaserierna .Facket skulle lyssnat på SD varningarna,men då det inte är sant och SD-folk kastades ut.Då kan man tycka att fackmedlemmar inte skall ljuga om dom stackarna som måste lämmna sin älskade hemländer för att få en bättre ekonomi.

 • boonkaan

  klart som fan dom som är politker och annan personal omsorg är positiv, dom får ju mera pengar. Det som är intressant i frågan är ju hur positiva B E F O L K N I N G E N är, helst infoer D O L D kamera, precis som dom gamla sossarna och moderaterna som uttalde sej infoer dold kamer infor valet 2010 och som sen gjorde en pudel när det kom fram. Jag tror inte ett dugg på detta program! Helt lojeväckande och otroligt riktat, samt att det är gjort av SVT goer ju inte saken mera trovärdig. Skrämmande journalistik. brukade respektera josefsson, men den respekten har foersvunnit när han goer såna här vinklade program och inte vågar visa vad verkligheten tycker, då han inte får tag i folk som vill visa sej på bild. 

  • Andersonszkan

   SVT har väl tagit honom i örat efter succén med moskéreportaget.

 • SluggoTuff

  Hade kanske varit mer relevant om man gjort ett program om situationen där asylboenden funnits tidigare. Påminner lite grann om han som tappade plånboken men letade på ett helt annat ställe för det var ljusare och lättare att se där.
  DDR-SVT förnekar sig inte t o m uppdrag gransking som trots allt ska föreställa det seriösaste som finns.

  • nitohu

   Och snart ska vi alla i bästa kommuniststil, tvångsbetala till eländet.Vare sig vi har TV eller ej.

 • Twistlock

  Janne Josefsson Åk till Seved i Malmö å gör ett reportage om HUR bra det blivit….DU är en förrädare du med som alla politiker !!

  • http://www.integrationellt.n.nu/ Integrationellt

    Han åkte ju till Malmö och blev berikad, finns ju filmat!

   • Twistlock

    Jag tycker han kan göra en uppföljning i Seved ta Repalu med dig å njuuuuut i det nya Sverige !! (Förrädare)

    • Rednecknick

      Repalu VAR med…..

     • Rednecknick

       De fick iof fiskarna varma där. :-)

     • Twistlock

      Jag vet att Repalu var med å höll på att få stryk…..därför ska dom dit igen å kanske få redigt med pisk av dom nya duktiga svenskarna som ska ta över detta landet FÖRLÅT DOM har tagit över !!!

 • http://www.integrationellt.n.nu/ Integrationellt

  Bara vita på migrationsverkets informationsträff

  Forserum har 2000 invånare – trycker dit 160 svarta somalier – ingen ”rasbiologi” alls där?

  SVT har ju inslag sedan tidigare ”blond flicka sandlådan”

  • wimarg

   Bara vita som dansade små grodorna också :-)

   • http://www.integrationellt.n.nu/ Integrationellt

    Detta har upprepats i 20-talet år sedan Sjöbo och Rinkeby med Carl Bildt

    Varför, varför vaknar inte folk?

    Hur är detta ”naturligt” att en statlig myndighet raggar upp snåla mäklare som ska tjäna?

    Hur fan är detta ”solidaritet”?

 • http://www.integrationellt.n.nu/ Integrationellt

  Sossekommune Forserum kör med ”fira midsommar” med muslimerna, de muslimska beslöjade kvinnorna dansade inte runt stången.

  Undrar varför?

  Det skriker islamisering av Forserum på Uppdrag Granskning

 • http://www.integrationellt.n.nu/ Integrationellt

  Granskning bevisar det är en fastighetsägare som Migrationsverket kontaktat, ytterligare ett sätt att tjäna på massinvandringen alltså.

  Frågan är hur utbrett dessa fastighetsmäklare är i kommunerna? Det är ju tack vare dessa Migrationsverket kan köra över kommuner som inte vill ta emot.

  Är detta demokrati?

 • j_london

  Allt detta förbannade snack om det okända… För normalbegåvade manniskor i landet, som haft ögon och öron öppna de senaste 15-20 åren är detta ingenting okänt.

  Det är absolut ingenting okänt!

 • http://www.integrationellt.n.nu/ Integrationellt

  I Forserum drar man upp rasistkortet mot svenskar direkt

  Sen hoppar man över till Mariannelund och hoppar på ”nynazister” men tiger om den 2 barnsmamma som blev våldtagen av 7 flyktingar?

  Detta nämnde man ingenting om! En av Sveriges grövsta våldtäkter erkännt i media! Man blir äcklad hur SVT gör bevisar bara svenskar är rasister, aldrig invandrare oavsett brott!

  Att förstöra fönster är väl ingenting mot en gruppvåldtäkt!?

 • snuffid

  Den dagen en Svensk kvinna kan gå barhuvad och i kort kjol genom Mogadichos gator utan att bli våldtagen eller misshandlad (stenad) då kan vi väl acceptera  deras besynnerliga nycker med sitt klädval tex med niqaben på är dom ju inte lämpliga till poliser, ambulanssjukvårdare, läkare mm mm.Så det bli städning. Nä kasta falsarietkoranen och kom kvickt in i rollen som svensk. Lämna den muslimska religionen hemma och försök bli Svenskar så fort det bara går, era seder tycker vi inte om så försök anamma våra så fort ni kan, vi har varit tvingade att göra det samma om vi kommet till ert land. Av med tältet och va som en människa.

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

  HURRA!

  Antar att ni såg Uppdrag Gransknings tillrättalagda reportage om de asylsökande i Landsbro?
  2 minuter ägnade man åt Forserum där man endast intervjuade en somalier. Snacka om grävande och granskande reportage.Enligt UG:s reportrar finns det inga större problem med svensk flyktingpolitik. HURRA!
  Dock saknade jag granskande reportage från Gärdeshyttan, Hotell Eskilstuna, Lundegårds camping och alla andra orter där både polis och media vittnat om ständiga bråk.Vi fick inte heller några grävande uppgifter om kostnaderna för kalaset, hur det saknas bostäder, hur man ska hitta jobb till alla, hur områden som Rosengård och Rinkeby uppstått efter en misslyckad integrationspolitik eller hur svenska kommuner blöder ekonomiskt för att staten inte skjuter till pengar samtidigt som miljarder kastas in i flyktingindustrin. 
  Ska man döma av UG:s rapportering finns inga problem, absolut inga alls. Ser verkligheten verkligen ut så?
  Media kör hårt nu för att rättfärdiga Europas mest extrema flyktingpolitik.

 • http://www.integrationellt.n.nu/ Integrationellt

  När jag googlar fastighetsägare + migrationsverket får jag upp över 77.000 träffar

  Hur omfattande tror ni detta är satt i system köra över kommuner med massinvandringen?

  https://www.google.se/search?q=fastighets%C3%A4gaer+migrationsveket&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:sv-SE:official&client=firefox-a#hl=sv&client=firefox-a&hs=Fit&rls=org.mozilla:sv-SE%3Aofficial&sclient=psy-ab&q=fastighets%C3%A4gare+migrationsverket&oq=fastighets%C3%A4gare+migrationsverket&gs_l=serp.3…5440.8291.0.8440.19.18.0.0.0.0.184.1829.10j8.18.0…0.0…1c.1.tKuWp8ODSIs&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=9016a6b900dd04b7&biw=1280&bih=885

 • http://www.integrationellt.n.nu/ Integrationellt

  Det är uppenbart SVT gör detta i förebyggande syfte med tanke på glesbygder som Forserum, och nu Hållsta, operation ”generationsväxling” är i full gång och vi ser propagandan genomröras månad efter månad i någon ny glesbygd

  Varför många i dessa glesbygder inte röstar på SD när de säger som de säger är för mig en gåta.

  Men en gång en sosse alltid sosse?
   

  • bibo57

   Igen, det är känsligt att bli stämplad som rasist! Tror många tiger och lider.

   • http://www.integrationellt.n.nu/ Integrationellt

     Bara vita pursvenskar på mötet med Migrationsverket, ingen ”rasbiologi” alls

 • http://profile.yahoo.com/2B46VHB22JZHNDXFNVJGKLKFHY Lars

  Ett pinsamt vinklat reportage där tittaren ska förmås tycka synd om de asylsökande genom att framställa ortsbefolkningen som onda rasister. Något ifrågasättande av de asylsökandes berättelser förekommer givetvis inte utan reportern sväljer allt med hull och hår.
  Låt oss lägga inslaget på minnet, vi får säkert orsak att återkomma till detta avsnitt när problemen på orten eskalerar.

  • http://www.integrationellt.n.nu/ Integrationellt

   Mest pinsamma när man drog upp propagandan ”kanada” och 1,3 miljoner svenskar emigrerade för att fly fattigdomen

   Somalier må nog också fly fattigdom men inte tusan bygger dom upp Sverige med massarbetslöshet

   Och Kanada har väl bekräftat invandringen är dålig affär?

 • Fattigknegare

  Sämsta programmet hittills. Mariannelund fick ju problem när folk skulle julhandla, ficktjuvar som härjade. 3 män som misshandlar en annan man grovt. Allt det här stod i Mariannelund tidning kort efter gruppvåldtäkten. Finns en gemensam nämnare på det med, invandrare och då är det mycket som dom inte tar med.

  Borgholm fick ett helvete med sina asylboende. Knivbråk, hot, misshandlar, massor av snatterier, män som porrsurfar och onanerar helt öppet när barn ser på i biblioteket. Allt det från Ölandsbladet, en sak gemensamt, invandrare alla dom med.

  Men vad väljer Uppdragsgranskning att visa? Ett asylboende som det inte råkar vara problem på. Det som stör mig ändå att en polis står och ljuger svenska folket rakt i ansiktet att dom inte märker någon skillnad.

  • http://www.integrationellt.n.nu/ Integrationellt

   Blev så jävla äcklad när dom angrep ”nynazister” och teg om 2 barns mamman som blev våldtagen av 7 flyktingar

   Som den där batixhäxan försvarade, hur i helvete kan hon sova gott om nätterna?

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  SKÄMS SVT!

 • humanalltoohuman

  Som sagt, Janne Josefsson är mästarnas mästare vid klippbordet. Men han är även Sveriges skickligaste politiska dramaturg och använder TV-mediet hänsynslöst för att få genomslag för de frågor han väljer att driva.

  Ibland gör Janne ett och annat reportage som faller SD-anhängare på läppen, men det är verkligen inte för att vänsterextremisten Janne gillar SD. Nej, istället handlar det om att kärnkommunisten Janne irriterar sig på att välfärdssamhället exploateras av många nysvenskar, vilket drabbar barn och gamla som slitit hela sitt liv och nu blir utan resurser eftersom den nya adeln har sådan aptit.

  Det senaste reportaget om islams kvinnosyn var begränsat till just kvinnosynen, eftersom Janne inte klarar av könsförtrycket inom islam.

  Men tro alltså inte att vänsterextremisten Janne börjat gilla SD - där när han ett outsinligt hat, liksom för allt som kan uppfattas som konservativt eller gammeldags borgerligt, något som idag endast kan hittas hos SD och i någon mån hos KD samt framför allt KDU.

 • svartamalin

  Det är ytterst skrämmande att vi har en poliskår som är så politiskt styrd så de frångår det de är satta till. Att tjäna allmänheten! Och i inslaget ljög polisen nästan värre än våra politiker gör. Detta var ett bland det värsta lögn reportage som kommunist-SVT visat.

 • http://profile.yahoo.com/2B46VHB22JZHNDXFNVJGKLKFHY Lars

  All heder till den äldre mannen som törs säga det som alla egentligen tycker. Dessutom ställer han i förbifarten kvällens mest intressanta fråga: Vem betalar?

  • farsartat

   Exakt! Folket är hjärntvättat, eller så tror man att migrationsverket har en magisk trädgård, där sedlarna växer på träden. Tror att de sållat bort många ”obekväma” kommentarer, men kände att de skulle ta med åtminstone en.

 • kalleman

  Sveriges enda grävande journalister har nu sällat sig till den gällande PK-agendan, dvs den totala avsaknaden av tilltron till oss Svenskar (kanske äldre inte så djärva).
   Trist att se hur dessa intervjuade förnedras för att framstå som ufon pga den rädsla dom har att framföra sina åsikter med risk för repressalier efter detta program.Vaddå uppdrag granskning, mer åt förnedringsTV tycker jag!Varför fick inte den unge mannen från nationell… tala till punkt. Han visade dessutom också rädsla för att vara med i programmet. Är Sverige en demokrati så måste alla få uttrycka sin åsikter utan att förnedras.

  Svt bör be de medverkande om ursäkt för detta förnedrande program, det är inte brottsligt att vara Svensk och orolig för den utveckling som nu sker inom invandringspolitiken.

 • Observanten

  Det var lika i Forserum inga eller få anmälningar! Men där var somaliernas klagan kalla fakta! Och media drog igång snyftvalsen! Man borde döpa om programmet till: UPPDRAG FÖRVANSKNING!

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Efter wallraffningen i moskéer för några månader sedan utgick nog order från Rosenbad till Eva Hamilton att locket skulle läggas på och propagandan ökas.

 • farsartat

  Snuten tyckte inte heller det fanns några problem som kunde kopplas till asylboenden. Det kan ju hända att gruppvåldtäkten i själva verket bara är en myt… Det är liksom Svenskarnas fel hela tiden. Det finns inga asylanter som bär sig illa åt.

 • svennejavisst

  Där försvann Janne Josefsson på min favoritlista..vad skönt att det bara inte var jag  som tänkte att det var vinklat..tv äcklar mig mer och mer

  • farsartat

   Yes…och snart är alla skyldiga att via skattsedeln pröjsa för propagandan.

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Japp, där försvann Janne Josefsson. Gör som jag, sluta att titta på indoktrinerings-TV. Ladda hem det du vill se istället. Då menar jag inte från dom svenska play-kanalerna förstås.

 • http://www.integrationellt.n.nu/ Integrationellt

  SVT tog upp precis det som svenskar anser om flyktingpolitiken

  Varför får vi inte ha öppen debatt utan tigs ned med ”främlingsfientlig”?
   

 • Oberst

  Svenne banan ska duperas till varje pris.

 • http://www.facebook.com/bolivard.eriksson Bolivard Eriksson

  Det är synd att man inte längre litar på tv och tidningar

 • Hotel_Suecia

  Han kunde lika gärna leta upp ställen där man varit positiv men bittert ångrar sig. Inte någon granskning värd namnet, är denna man det bästa Sverige kan uppbringa om grävande journalistik blir jag mörkrädd. Det är ett land i förfall och fritt fall.

 • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

  Nä, det är helt riktigt, inte någonstans har stölder, snatterier och andra brott mot sak eller person ökat i samband med att en förläggning  placerats på orten… att påstå något annat är ren och skär rasism och ska därmed avfärdas…
  OBS-ironi…

 • Leikin

  Är detta sant så är det naturligtvis jättebra. Tyvärr är detta i så fall ett särfall som skiljer sig ifrån andra invandrartäta områden, där stölder och skadegörelse ökat dramatiskt. 

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  SVT, vänstervridna SVIN!!!

 • Kommunalgubben

  Ser inte på SkitTV längre…

 • http://twitter.com/UrbanSvitjod Urban Svitjod

  Jaså, invandrarna gör inte brott! Vi kan ju se hur det är i Malmö, se hur problemen bara ökar. Vi ser på TV3:s Efterlyst, hur många av de efterspanade brottslingarna är svenska?
  Kom tillbaka till Landsbro om ett par år och gör ett reportage, hade polisen då vågat berätta (utan att bli kallade rasister) så kunde ni fått statistik på hur mycket brottsligheten hade ökat.
  Ett litet samhälle har bara en möjlighet och det är att medborgarna måste demonstrera högljutt samt sätta press på sina politiker så att de stoppar en utbyggnad av flyktingmottagandet.
  Det finns gott om exempel på kommuner som har råkat väldigt illa ut i och med flyktingmottagandet och de kommer i många år att ha problem med ekonomin. Det är de arbetande medborgarna som får betala genom höjd kommunalskatt och höjda kommunala avgifter.
  /Urban

 • Suecote

  Nej alla mordbrander, vald, valdtakter och stolder runt om pa andra forlaggningar ar bara pahitt forstsa…. Just nar man borjade fa lite tro pa UG sa gor de san har skit igen! Propaganda i statens tjanst.