Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

F.d. vänsterpartists barn omhändertas efter sjukbluff


Maria Hällström Sandberg

SJUKA FÖRÄLDRARBarnen sitter i rullstol men läkarna hittar inget fel på dem. Föräldrarna, Maria Hällström Sandberg och Kristoffer Sandberg misstänks ha förmått barnen att använda rullstol i onödan. Förvaltningsrätten i Uppsala har nu beslutat att barnen ska omhändertas.

Barnen från Fagersta kommun, har under lång tid undersökts av läkare runt om i landet för olika smärtor. Ett av barnen har gått på medicinska kontroller i åtta år. Ett annat av barnen har haft ont överallt, oavsett var på kroppen läkarna berört honom. Varken undersökningar eller laboratorieprover har dock påvisat något onormalt.

När sjukvården meddelat resultaten av undersökningarna har föräldrarna ofta inte nöjt sig med svaren. I stället har de fört fram nya symtom och velat gå vidare med ytterligare utredningar.

Alla barn i familjen är eller har varit beroende av rullstol. Men när sjukvårdspersonal har avlett barnens uppmärksamhet har de kunnat röra sig relativt obehindrat. En annan omständighet är att barnen inte uppvisat riktigt samma symtom då föräldrarna inte varit med.

Samtliga barnen har missat målen i flera ämnen i skolan på grund av hög frånvaro och de har varit borta utan läkarintyg. Ett av barnen har varit i skolan i snitt en eller ett par timmar per dag den senaste terminen.

Läkare och skolpersonal har under åren slagit larm om att något varit fel, utan att det lett till ingripande. Men i våras gjorde en läkare vid Akademiska sjukhuset i Uppsala en anmälan till socialtjänsten och hävdade att två av barnen satt i rullstol utan medicinska skäl.

Det ledde till att barnen togs in på ett utredningshem och har där klarat allt mer när föräldrarna inte varit närvarande. Socialnämnden i familjens hemkommun har begärt att barnen ska omhändertas. Enligt nämnden sjukdomsbelägger föräldrarna sina barn och ger dem en felaktig självbild.

Socialnämnden anser att barnen har felmedicinerats och utsatts för felaktiga behandlingar eftersom vården trott på föräldrarnas berättelser om barnens sjukdomssymtom. Föräldrarna uppges se till att barnen sitter i rullstol vilket gör att de inte kan delta i fysiska aktiviteter.

I en utredning hävdar en läkare att familjen fastnat i sjukdomsfixering och han anser att barnen kan drabbas av fysiska skador till följd av den till synes omotiverade rullstolsanvändningen. Flera läkare misstänker att det hela handlar om det som kallas Münchhausens syndrom by proxy.

Föräldrarna å sin sida påstår att barnen visst har medicinska problem, att de inte farit illa och föräldrarna har sagt nej till ett omhändertagande. Förvaltningsrätten i Uppsala slår fast att barnens identitet blivit starkt förknippat med olika sjukdomstillstånd och att deras utveckling riskerar att försämras ytterligare om bristerna får fortgå. Därför ska de tvångsomhändertas.

UNT

Nyheter24 skriver den 12/3 2012
Ytterligare en politiker i Fagersta kommun har enorma skulder till Kronofogden. Vänsterpartiets ledamot i kommunfullmäktige Maria Hällström Sandberg jagas på grund av obetalad skatt och skulder till privata fordringsägare. Totalt har hon dragit på sig skulder på omkring 180 000 kronor. – Jag vill inte kommentera de uppgifterna, säger Hellström Sandberg till Nyheter24. Hon meddelar samtidigt att hon av privata skäl sagt upp sina politiska åtaganden, något som kommer att offentliggöras vid nästa kommunfullmäktige.

N24

 

 • boonkaan

  Det är väl ungefär så här alla flyktingbarn behandlas av sina foeräldrar när dom ska utvisas? Varfor kan inte sanningen också komma fram där? Nej, då är dom apatiska och sjuka som fan!?!?! vad är skillnaden? 

 • Nemasproblemas

  Vet inte vad det är för fel på politikerna i Fagersta.
  (Mer än att alla utom ett par Sverigedemokrater) verkar vara dragna långt till vänster.

  Härom dagen var det en politkier som gjorde en något annorlunda jämförelse ang importer och Sverigefödda.
  De importerade är ju i arbete efter ca 10 år (!) och betalar skatt, medans de Sverigefödda behöver ca 20-22 år på sig för att bli skattebetalare. (Räknat från födseln då)
  Att föräldrarna betalat skatt under dessa år verkar ha gått helt förbi.

  • http://tveklost.wordpress.com/ Tourni

    Haha, tack för dagens skratt! Helt fantastisk verklighetsuppfattning dessa politiker har, hans resonemang är verkligen likt ett barns. Att de ens tror på sig själva är ju det som är skrämmande.

   Här har vi igen en vänsterpartist (okey, föredetta då) som gör allt för att utnyttja systemet för egen vinning. Jag börjar undra ifall det är detta som kommunisterna och sossarna diskuterar i deras möten, de bästa sätten att håva in pengar från skattebetalarna?

  • Andersonszkan

   Lysande logik – han förbisåg naturligtvis att invandrare också föder barn – många fler än svenskar dessutom – som i bästa fall får ett jobb efter ca 20-22 år.

   Med den logiken det ljushuvet besitter så är det ju bara att byta ut alla svenskar snabbt som ögat så har man avskaffat allt vad arbetslöshet och dålig ekonomi heter.

  • 530729

   Snacka om logisk kullerbytta! Och vad kostar dessa importerade oss i försvunna skattepengar under dessa 10 (?) år innan de är i arbete och själva börjar betala skatt? (”Tänkte inte på det…”) Se’n verkar nog även den somaliska massimporten ha gått denne politiker helt förbi… från den gruppen kan vi knappast hoppas på någon återbetalning av alla skattemiljarder som de kostar oss. Inte efter 10 år, inte efter 20 år, inte efter 30 år…
   Nej, den där politikern verkar behöva friska upp sina kunskaper (?) i matematik, speciellt vad en ekvation år. 
   Jörgen

 • Andersonszkan

  Parasiterande kommunister som tänkte att funkar det för nyadeln så måste det väl funka för oss också.

  Jag skulle tro att den här typen av fusk föekommer i så gott som varje nyadelsfamilj med många barn – fast oftast behöver dom ju inte ljuga eftersom inavelsrelaterade defekter är mycket vanliga i den här gruppen. Hemma i deras hyddor i öknen utgjorde dessa barn en svår belastning – här i Sverige blir dom dyrbara guldklimpar som kan ”vårdas” i hemmet för 10 000-tals kronor i månaden.

  • Andersonszkan

   Så länge dom lever!

 • PETER NYMAN

  Det var bra för barnen att dom räddats ur en asocial familj,som har drivit med ett syniskt utnyttjande av barnen

 • http://avpixlat.info Realisten70

  Känns som föräldrarna lider av Münchhausen by proxy

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Ett solklart fall av Münchausens by proxy (MBP).
  MBP är en benämning som används för att beskriva ett beteendemönster där vårdnadshavare avsiktligt överdriver, och framställer eller anför fysiska, psykiska, beteendemässiga eller mentala hälsoproblem hos de som är i deras vård. Münchhausens är en form av barnmisshandel vilken genom ett listigt bedrägligt beteende är svår att upptäcka. Beteendet leder till potentiellt dödlig medicinsk vanvård som är svår att definiera, identifiera och bekräfta.

  Det är föräldrarna som är sjuka, inte barnen. Barnen behöver få ett riktigt liv och föräldrarna behöver få vård. Dom skulle inte ha haft barn överhuvudtaget.

  • Erik_den_Helige

    kan vara en obehandlad postpartum ;)
   .
   Nej, du har naturligtvis rätt. Finns en fruktansvärd amerikansk dokumentär om en kvinna med MBP. I slutet låter dottern, som utsatts för år av fysisk och psykisk misshandel av moden, meddela att hon HATAR sin mor. Kommer inte ihåg vad den hette men mkt sevärd, man blir riktigt förbannad på kärringjäveln och inser vilket lidande dessa baaarn genomgår.

   • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

    Ja det är obehagligt att se på. Just den där har jag inte sett men jag har sett ett antal amerikanska nyhetsklipp och det var riktigt obehagligt. Tyvärr verkar MBP vara rätt okänd i Sverige, vilket förvånar mig.

    • Erik_den_Helige

      jag har bara sett ett fall under tjugo år inom psyk men jag kan tänka mig att det är ganska vanligt med tanke på den ”epidemi” av personlighetsstörningar som förpestar vårt land.

 • 585961

  Bra att åtminstone barnen är räddade från sina psykotiska föräldrar  , undrar vad dom ska suga ut i fortsättningen nu när bidragen för barnen utebliver de kräken

 • http://avpixlat.info/ Berit

  Varför gör man inte samma sak med de apatiska flyktingbarnen, undersöker dem när inte föräldrarna är med? 

 • Erik_den_Helige

  fundering… blir man dum i huve när man blir kommunist eller är man kommunist för att man är dum i huve?

 • Nemasproblemas

  Länk till den förvirrade kommungubben i Fagersta som tycker att somalier är mycket bättre än svenskar, som behöver 20-24 år på sig för att börja betala skatt medans en somalier bara behöver 10-12 år.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=5259991

  • 530729

   Jag skrev tidigare att massimporten av somalier måste ha gått denne politiker förbi… ack, vad fel jag hade, efter att ha läst din länk om kommunisten Stig Henriksson ser jag ju att han tvärtom välkomnar den och säger att det är framtiden för Fagersta, lösningen på alla samhällsproblem… Suck!
   Jörgen

 • 125Nalli

  Är det så att barnen är friska, så stämmer min tes att det finns inga Kommunister som
  är friska i huvudet.

  • Erik_den_Helige

    kan medicin mildra symtomen eller är skadan så allvarlig att man bör överväga nödslakt?

 • Frank_Einztein

  Så det finns även Svenskar som bluffar med vårdbidragen?
  Dock en fullblodskommunist så dom har samma tankegods som ”nybyggarna” från
  MENA länderna!

 • Oberst

  Endast toppen av kommunistberget?

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Typiskt kommunister att utnyttja samhället och ljuga för egen vinning , och detta gör även muslimerna , så jag förstår att dom har en underbar mytoman gemenskap.

  Att man dessutom skadar sina egna barn , visar hur sjukt kommunistisk man är.