Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

409 miljoner till utrikesfödda elever


ISLAMISERINGEN Regeringen lägger 409 miljoner kronor under de kommande fyra åren på att förbättra undervisningen för utrikesfödda grundskoleelever.

Trenden under senare år har varit tydlig: elever födda utanför Europa presterar sämre än elever födda i Sverige eller födda i Europa. Ett skäl är att i dag kommer allt fler från länder med mycket bristfällig utbildning som Somalia eller Afghanistan. Ett annat är att eleverna är äldre när de kommer till Sverige och följaktligen har mer förlorad kunskap att ta igen.

- Konsekvensen blir att vi inte kan organisera undervisningen på samma sätt som tidigare. Vi måste lägga om undervisningen och anpassa den efter denna nya grupp, säger utbildningsminister Jan Björklund (FP).

Därför ska sammanlagt 105 miljoner kronor satsas på att utöka undervisningstiden för nyanlända elever. Det räcker till tre extralektioner i veckan under det första året i Sverige för alla elever mellan årskurs 5 och 9.

Dessutom ska lärare och rektorer erbjudas utbildning för att bättre hantera elever med ett annat modersmål än svenska. Även utbildningen inom svenska för invandrare, sfi, kommer att stärkas. 150 miljoner kronor avsätts för ändamålet mellan åren 2013 och 2016.

R & D

Skolvärlden

 • pica_pica

  Om vi nu behöver arbetskraftsinvandring – kan vi inte invitera andra än MENA-folket?

  • bibo57

   Varför kan vi inte satsa alla dessa miljoner på att utbilda/omskola alla svenskar som är arbetslösa istället?

 • http://www.integrationellt.n.nu/ Integrationellt

  Och svenske Tobias 38 som har downs syndrom får  beskedet han får ingen assistent

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15429344.ab

  Så sjukt land detta land är

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Det måste sparas in nånstans och med den sjukdomen han har så väntas han inte att protestera heller.

 • Andersonszkan

  ”Vi måste lägga om undervisningen och anpassa den efter denna nya grupp, säger utbildningsminister Jan Björklund (FP)”

  Att anpassa invandringen efter behoven och resurserna är naturligtvis otänkbart – hur kan svenskarna köpa detta?

  Hade någon minister sagt så i nästan vilket annat europeiskt land som helst så hade den politiska karriären varit slut – men i muslimträsket Sverige idisslar 7klöverns kreatur på som vanligt, omedvetna om vad som väntar dom.

 • http://verklighetenisverige.wordpress.com/ Verkligheten

  Jizya.

 • Oberst

  Jahapp. 409 miljoner ner i toan. Fint!

 • Hotel_Suecia

  Ungdomar som anstränger sig och sköter sig betalar priset.

 • Leikin

  Varför kan inte Reinfeldt och hans kumpaner avstå 50% av sin lön om de tror så mycket på dessa unga analfabeter. Naturligtvis är det kollektivet av svenska skattebetalare som skall pröjsa för detta dödsdömda projekt. 

 • 585961

  Varför tar Reinfelt och hans kompisar hit världens dummaste människor som aldrig  kommer att anpassa sig varken till det ena eller andra, ett gäng med inbisilla och kriminella som stryker omkring och förstör vardagen för dom som jobbar och försörjer skithögharna, ska ni ta in några så är det välutbildade skötsamma människor som har klara papper och pass och kan börja arbeta direkt och försörja sig själva , inte drägg från arabland som bara djävlas och kräver