Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

23-åring friad för mordet på Esa Rano


MORD 23-årige Jerry Polvi som åtalats för mordet på Esa Rano frikändes i går av Haparanda tingsrätt. Det trots att tingsrätten skriver i domen att det är högst troligt att 23-åringen är den som skjutit Rano.

Men det kan inte uteslutas att någon annan person befunnit sig på platsen och avlossat det dödande skottet, konstaterar tingsrätten som inte är enig: Två av nämndemännen är skiljaktiga i skuldfrågan och menar att möjligheten att någon annan än 23-åringen skjutit Esa Rano är så liten att den kan bortses ifrån. De två nämndemännen ansåg att Jerry Polvi skulle dömas till 14 års fängelse för mord.

En annan avgörande faktor för den friande domen är bristen på teknisk bevisning. Tingsrätten påpekar att det saknas bevis som binder 23-åringen såväl till mordvapnet som till den plastflaska som ska ha använts som ljuddämpare.

Tingsrättens dom var inte oväntad: När rättegången avslutades för två veckor sedan försattes Jerry Polvi på fri fot. Rättegången präglades av dramatik och oväntade vändningar.

Bland annat bombhotades tingsrättens lokaler i Luleå, där rättegången hölls. Dessutom greps ett vittne så som misstänkt för mordet på Esa Rano, för att kort därefter friges.

Jerry Polvis advokat Lars Grönberg säger att hans klient förstod att han skulle bli frikänd, men att det känns skönt att ha det ”på papper”.

- Nu blir det tre veckors spänd väntan på om domen överklagas till hovrätten, säger Lars Grönberg.

Esa Rano hittades död i sitt hem i Kärrbäck den 11 april i år. Först två veckor senare, när kroppen obducerades, stod det klart att han mördats med ett skott i bakhuvudet.

NSD

Relaterat:
23-årige Jerry Polvi åtalas för mordet på Esa Rano

Jerry Sorvoja Polvi häktad för mordet på Esa Rano

Polis missade offrets kula i huvudet

Happarandas tingsrätt friar:

 • Jerry Mikael Sorvoja Polvi från Haparanda.
 • Mål nr B 344-12 (Domen finns att läsa här)

Esa Rano

 • http://vargiveum.wordpress.com Varg i Veum

  Är zigenarkopplingen helt utredd tro?

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Men det kan inte uteslutas… Vadå uteslutas? Kan det ha varit jultomten? Eller Pippi Långstrump? Svenskt rättsväsende är ett enda stort skämt.

 • boonkaan

  Ytterligare en dom av Sveriges Dumstolar. Men där uppe är så mycket inavel så nämdemännen är säkert släkt med den som nu friats. Och åklagaren är väl släkt med Esa Rano!!! 

 • YOTHI_TARZAN

  Jag har en granne som kommer från dom trakterna – han säger att det bor mycket konstigt folk där och då menar han inte alla kommunister som bor där.

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Inkompetenta åklagare och polis , det är bekymret.
  Att sedan en dam dödades nyligt , som är släkt med en av dom inblandade , visar vilken cirkus det är där uppe i norr.