Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Sverigedemokraterna vill folkomrösta om flyktingbarn


SKÄGGEBARNEN Sverigedemokraterna i Vellinge vill i en motion ha en folkomröstning om Vellinge ska ta emot några ensamkommande flyktingbarn eller inte.

Vellinges avtal med Migrationsverket gick ut den 30 april i år. I nuläget har man hand om 15 ensamkommande flyktingbarn och Kommunstyrelsen har lämnat ett förslag till kommunfullmäktige att ta emot fem till. Det vill inte Sverigedemokraterna.

”Vi vet nu att den mottagning som sker av s.k. ensamkommande flyktingbarn kommer kosta kommunen åtskilliga miljoner kronor och det kommer på sikt helt säkert att medföra skattehöjningar i Vellinge kommun”, skriver Karl-Johan Persson och Tommy Nilsson i sin motion där man nu vill att kommunfullmäktige beslutar att hålla en folkomröstning i frågan.

Men kommunstyrelsens ordförande Lars-Ingvar Ljungman (M) har lämnat ett förslag att avslå motionen.

- Ja, det här har de inte stöd för och det vet de om. Det är bara ytterligare ett sätt så de kan få spela sin offerroll som de tycker så mycket om, säger han.

Skånskan

Den demokratiske Lars-Ingvar Ljungman

 • H@ck£r

  Sverigedemokraterna vill folkomrösta om flyktingbarn
  -
  Härligt, kan detta gälla resten av Sverige med?
   

 • Integrationellt

  Efter drevet ”ali” kan vi glömma detta!

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Rasmusson

  Bra förslag av SD. Man kunde ju gjort tagit ett procentaltal av kommunens totala invånare. När detta överstiger ett visst värde så måste folket få säga sitt. Det skulle folkomröstas mycket mera i detta land, så hade inte politikerna kunnat köra över de personer som har röstat på dem. Det räcker inte med att lägga en valsedel och sedan inte få en chans att bry sig – iavsett vad sakfrågan gäller.

  Vellingeborna vill INTE ha några baarn där. Det var ett himla liv när de öppnade det där stället och ska de fylla på nu efterhand, det går Vellingeborna ALDRIG med på! Så väl känner jag dem

  • Storeberg

    Varför röstar dom inte bort dom nuvarande politikerna då?

   • boonkaan

    Det beror kanske på att det är val vart 4e år i Sverige, om inte det är ändrat. Tiden kommer när dessa politiker åker från sina stolar. Det gäller bara av SD och de andra partierna som är emot detta, profilerar sej på ett bra sätt vid nästa val. Tyvärr skrivs det bara om SD när PK kan forstora upp det och blåsa upp det till nåt som är till nackdel for partiet. Men som sagt, tiden kommer när dessa invandrarälskande politiker får lämna sin plats till foerfogande! 

   • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Rasmusson

    Moderaterna har alltid varit starka i Vellinge Kommun och är så fortfarande. Men det har uppenbart skett en kappvändning när ”starke man” Göran Holm avgick. SD finns representerat i kommunen och jag skulle våga satsa på att SD kommer öka vid nästa val.

 • Lassekolja

  Den gode Ljungman var inte lika kaxig när Reinfeldt drog partipiskan i häcken på honom för några år sedan.
  Direktdemokrati i flyktingfrågan? Nej USCH!

 • Oberst

  Jag anser att vi i hela Sverige skall folkomrösta om invandringspolitiken. 

  • Carolus_XII

   Vill nog dom flesta Svenskar men det får vi inte pga att resultatet blir negativt för AfroFredrik och Ullenaset !

   • 585961

     Och dom gör allt för att trycka ner SD , detta är ett odemokratiska sverigefientliga land ,

 • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

  Vi får väl se vem som spelar på sin offerroll när berikarna knackar på din dörr. Och kom inte och gnäll då eller säg att du inte var förvarnad.

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  Tillåts inte svenska folket få chansen att påverka demokratiskt genom folkomröstnig så kan det ju hända oförutsedda saker, det har ju t.ex. Breivik visat. 

  Detta är säkert bara början. Här ytterligare exempel på detta:

  Bil försöker köra på flyktingbarn.
  Vid två tillfällen har en bil försökt köra på flyktingbarnen vid ett boende för ensamkommande barn i Älvdalen, rapporterar Dalarnas Tidningar. Nu har boendet polisanmält händelserna.

  - Vi vet att det förekommer blickar och ges finger, åt det är det inte mycket vi kan göra. Men när en bil nu vid två tillfällen kört i full fart mot våra ungdomar så är det betydligt allvarligare. Därför har vi också polisanmält det inträffade, säger verksamhetschefen Mathias Jones till Dt.se.

 • PekingNorroping

  http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article15425302.ab underbara EU…

 • http://twitter.com/PAPersson PA Persson

  Hur kan det vara att dom flesta politiker tänker på sina bidrag, medan folket tänker på sin trygga framtid??????

 • Pingback: SD Vellinge kommenterar dagens artikel i Sydsvenskan | Sverigedemokraterna i Vellinge

 • j_london

  Demokratin drar allt oftare det kortaste strået i flyktingdiktaturen, asylturisternas och bidrgasparasiternas förlovade land. Muslimträsket Sverige, där allt är GRATIS bara du är muslim. Men absolut inte svensk!

  I flyktingdiktaturen får inte svenskarna bestämma sin egen, sina barns eller sina barnbarns framtid.
  Den bestäms av begåvningshandikappade och korrumperade politiker – assisterade av marxisterna och extremvänstern inom svensk, vidrig DDR-media.

  Men å andra sidan… varför skulle man hålla ytterligare en nationell folkomröstning om den havererade massinvandringen, som håller på att sänka landet ner i ett bottenlöst, kriminellt  och utarmat muslimträsk.

  Senaste ”folkomröstningen” 2010 talar väl sitt egt tydliga språk: 94 procent av de röstberättigade svenskarna VILL förinta sig själv! Medan samma 94 procent fullständigt struntar (läs: skiter i…) i sina barn och barnbarn. Och dessa 94 procent önskar naturligtvis även islamisering av landet, med islam som statsreligion… om jag tolkar valresultatet rätt.

  Dessa korkade 94-procentare vill även att deras gamla anhöringa drogade ligger på äldreboenden runt om i landet och ruttnar till döds i nerpissade och nerskitna blöjor – medan skäggungar lever lyx på herrgård, och zoomaliska 10-barnsfamiljer blir uppassade och övergödda på bekostnad av av svenska skattemedel.

  Samtidigt som samma 94-procent av de dumma svenskarna älskar att se utbrunna bilvrak på snart varje parkering och i varje gathörn över hela landet, och arabgängen som drar runt i städer och samhällen från norr till söder och vandaliserar, tänder eld, skjuter, misshandlar, rånar. stjäl…

  Nä, någon mer folkomröstning behövs defenitivt inte! Svenskarna har redan valt: den självdestruktiva linjen – genom att vilja förinta sig själv, genom att jobba likt slavar och betala världens högsta skatter…

  …så att 100 000-tals araber, afghaner, zigenare, zoomalier och övriga afrikaner kan låta smuggla sig till GRATISLANDET för en livslång betald semester på de dumma svenskarnas bekostnad!

  • Storeberg

    Gnäll inte utan arbeta för en politisk förändring.

   • j_london

     Där är du igen… Storeberg…  Du har säkert trillat av sängen – i symptomatiska PK-konvulsioner – och vaknat av misstag.

    Så det är bäst du drar täcket över dig och kryper ner igen!

   • 530729

    Sluta gnäll på oss som gnäller!
    Jörgen

    • j_london

      Rätt!

  • boonkaan

   Håller med dej i varje ord. Eftersom du bor utomlands, och jag också sedan många många år, så har iaf inte jag blivit påverkad och hjärntvättat som svenska folket är numera. Det har gått sakta men säkert, och idag är svenska folket som bor där helt oveteande om vilka åsikter dom har personligen, utan dom rabblar samma ramsa gång efter gång. Detta gäller dock inte alla, en liten % är fortfarande vakna och vet vad personligt tyckande är. När jag ser och lyssnar på svenska nyheter så är det dock inte nyheter, utan samma ramsa med olika ansikten bakom och lite olika ordval med med samma PK budskap. 

   • j_london

    Nej, jag bor inte utomlands. Har däremot åkt mycket (och gör så fortfarande) i många länder, och sett mer än detta arma Kalle Anka-land som fortfarande av de ovetande kallas för: Sverige.

    Har dock möjlighet att dra mig tillbaka till muslimfritt territorium då situationen i muslimträsket Sverige blir ohållbar. och det kommer jag att göra utan saknad… Ingen saknar ett förrött och våldtaget land. Sverige har jag redan saknat länge, så det börjar gå över…

    • resenaren

     Skulle vilja veta var detta territorium finns ;-) Möjligen nåt av dom länderna som har mindre än 1%.

     http://edition.cnn.com/SPECIALS/2009/generation.islam/map/

     • j_london

      Muslimfria territorier… Baltikum (Estlankjd, Lettland och Litauen), Polen, Ungern, Tjeckien, Slovakien (dock mycket zigenare)… sedan Vitryssland om man vill.

      Detta om man villa hålla sig någorlunda inom sin egen nordiska kultursfär; sagt framför allt med tanke på Baltikum.

      Som vi vet är hela Västeuropa ockuperat av de vidriga muslimerna. Slutade åka i Västeuropa för för flera år sedan; finns inte längre någon glädje med att åka och färdas i dessa länder. Det finns muslimer i vartenda gathörn!

     • resenaren

      Har nu hittat fakta om att det i Portugal endast finns drygt 40.000 muslimer där på en folkmängd av 10.5 miljoner! Jag som tänker fly till Portugal tycker det verkar bättre än Sveriges 350.000 muslimer på en folkmängd av 9,5 miljoner :-)

     • j_london

      Men… 350 000 muslimer i Sverige… Var har du fått den siffran ifrån.
      Jag har länge hört nästan det dubbla antalet!

     • resenaren

      Det råder ju rätt så stor förvirring om hur många muslimer det finns i Sverige. Allt från ca 150 tusen till 700 tusen, helt beroende av vem man frågar. Jag tog siffran på röstberättigade från muslimska länder. Såg nånstans den siffran vara 339 tusen.

     • 530729

      Vore det bara 1000 muslimer vore det 1000 för många.
      Jörgen

     • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

      560 000 muslimer finns reggade i Sverige utan de illegala. Vi skrev nyligen en artikel om det där dispach international hade tagit reda på det.

 • Saxtorparen

  I detta landet som är så datoriserat borde det gå att både rösta och folkomrösta hemifrån i många fler frågor än vad man gör.
  Men Svensken är rätt inrutad ändå för det enda vi tänker på är att rösta , Tänk om någon vinner valet genom valfusk .
  Dagspressen är på PK sidan så det rapporteras kanske rent av inte om det utbredda valfusket som har inträffat.
  Vad gör vi då ?

 • surkart

  Våra politiker i 7 klövern verkar inte så där över hövan intresserade av demokrati!? Har de  nåt att dölja :) ?

 • svennejavisst

  Varför gör inte alla SD representanter lika dant i alla kommuner samtidigt ? även att de inte får igenom något så får de gehör och väcker  frågan + att det blir lite omskrivet i media..det gäller att synas till 100 %…

  • j_london

    Bra idé… jag tycket nog att landets enda opposionsparti är märkligt tyst på nationell nivå…

 • Talibananas

  Ska Vellinge bli det nya Malmö? ; )

 • Ben_Hur

  Men det var väl tur att SD finns så att du kan få bräka, men fakta kvarstår de är i sin fulla rätt att lägga motioner både med och utan offerroll…det är nämligen därför man lägger motioner …just för att få stöd ditt p*cko

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Borde vara lag på om ett parti (som fått över 4% röster) vill ha folkomröstning för ett viktigt beslut, så blir det automatiskt. Kanske max 1 gång om året eller liknande dock så man inte har en omröstning i veckan.

  För det funkar inte att dom som vet en omröstning skulle förloras, är dom som bestämmer om den ska ske.

 • Erk23

  De vet väl vad medborgarna kommer att säga, därför vill de inte ha någon folkomröstning…

 • gteborgaren

  Enligt den nya kommunallagen från 2011 måste en kommun ta ställning till att utlysa en folkomröstning om minst 10% av invånarna kräver det.
  Undantaget är dock frågor som kan vara diskriminerande för en folkgrupp.
  Är den bestämmelsen bara tillagd för att förhindra ett nytt Sjöbo?

  • resenaren

   Det kan väl knappast vara diskriminerande att folkomrösta om en för kommunen avsevärd ökning av kostnader som i framtiden kan rendera i en höjning av kommunalskatten!

 • 530729

  Vid en folkomröstning om en specifik fråga finns det ju en stor risk att medborgarna röstar emot sig själva, så att säga. Om ni förstår vad jag menar…
  Den politik man röstat för i valet, alltså 7klöverpartiernas lögner, multikultikramande och miljonslöseri, kanske man plötsligt förstått att man egentligen inte vill ha.
  Jörgen

 • 585961

  Då tycker jag att Ljungman ska ta på sig ansvaret att själv försörja skiten han tar in och sluta stjäla skattepengar från invånare i Vellinge utan att dom blivit tillfrågade

 • YOTHI_TARZAN

  Vellinge Höllviken Skanör Falsterbo har på något sätt lyckats att slippa blatteproblemen – men å andra sidan har man aldrig gillat utbölingar, Har man pengar är det kanonfint att bo där och det är Sveriges varmaste plats men det blåser friskt där.

 • BannlysHedersmord

   ”- Ja, det här har de inte stöd för och det vet de om. Det är bara
  ytterligare ett sätt så de kan få spela sin offerroll som de tycker så
  mycket om, säger han.”

  Men då har han väl inte några problem med att bjuda in 20 afghanska gubbar att bo i hans hus?