Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Sjukhuspersonal får ta med eget kaffe


SVENSK VÅRDMISÄR Den svenska vårdens ekonomi är inte som det en gång varit, det har vi alla blivit varse om så fort vi öppnat en tidning. Förr fanns det alltid gratis kaffe, frukt och lite smått och gott åt personalen för att hålla sinnena vakna.

Dessa tider är nu svunna tider, i alla fall på kirurgen på Östersunds sjukhus. På kirurgen tvingas nu personalen att ta med sig eget kaffe till personalrummet – om du inte är läkare vill säga – det är ju en kostnad som inte får förekomma längre. Några korgar med gratis frukt har inte skymtats till på flera år. ”Läkarna får frukt och kaffe för att de ­ofta jobbar över och inte hinner äta”, säger undersköterskan Susanne Störvold.

– Läkarna har frukt för att de ­ofta jobbar över och inte hinner äta. Tja, vi hinner inte alltid heller att äta, särskilt inte sjuksköterskorna, säger Susanne Störvold, själv undersköterska.

Frukt eller inte, det är knappast där det går att spara in de miljoner som behövs för att få landstingets ekonomi i balans, menar Susanne Störvold.

– Gräv högre upp, kolla alla resor till exempel. Görs de verkligen på billigaste sätt? Det tycker jag man ska kolla.

Den stora utgiftsposten är personalens löner, men det är också personalen som ger vård. Susanne Störvold vill inte se några personalminskningar.

ÖP

 • Andersonszkan

  Finns det inget ensamkommandeboende i närheten som dom kan slinka in på – där dignar väl borden av allt man kan önska sig.

  • j_london

   Och vad var det jag läste för någon dag sedan… att en ensamkommande skäggunge kostade (grundtaxan) skattebetalarna 1,35 miljoner om året, om jag nu minns rätt.

   För vad EN (1) skäggunge kostar skulle man få flera fulla trailerlass med olika, vitaminrika fruker för Östersunds och övriga landets sjukhuspersonal.  För två bluffande skäggungeparasiter har det blivit råd till kaffe och wienerbröd också!

   • El Cid

    Jag har sagt det förr och jag säger det igen.

    Det är snart dags för ett envars ingripande, mot sittande regering. Man begår övergrepp och skadar landet och dess befolkning.

    Sverige kommer se ut som en sopstation om 5-10 år.

    Fyllt med mänskligt avfall från jordens alla hörn.

    • j_london

     Muslimträsket Sverige ser redan ut som en sopstation. Och är en sopstation!

     • El Cid

      Så trött på att se skäggiga gubbar, kärringar i sina förbaskade lakan, och uppkäftiga turkungar så fort man rör sig i landet.

      suck.

     • j_london

      Jag också… Jag mår illa av allt detta etniska muslimavskräde.

    • 585961

     Och i dag har dom utökat säkerheten på Rosenbad, undrar varför ?? ska dom dricka kaffe hela dagen

   • Andersonszkan

    Den svenska dårslungan snurrar allt snabbare – du vet vad en dårslunga är?

    • j_london

      Nej, vad är en dårslunga? Har aldrig hört talas om en sådan…

     • Andersonszkan

      Inte lätt för dagens ungdom att veta – noll googleträffar, men frågar du vilken äldre svensk stockholmare som helst så säger dom Danvikens hospital. Där hade man nämligen en sorts karusell där man spände fast dom stackars ”dårarna” och sen kunde vårdarna mha mekaniska trampor få karuselllen att snurra så fort att dom stackars ”dårarna” kräktes och svimmade om vartannat – en sorts föregångare till dagens elchocker och psykopharmaca som man botat både en och annan med, tex Quick.

      Alltså en bra beskrivning på det mentala tillståndet i det muslimträsk som kallas Sverige idag.

     • j_london

      Tack för den intressanta lektionen i mental kulturhistoria; låter nästan som arkitekterna till denna rehab-karusell fått sin grundutbildning på Hadamar i Tyskland på 1930-talet…

      Ja visst… den svenska dårslungan, som är på väg att övervarva. När kättingarna brister är katastrofen ett faktum!

     • Andersonszkan

      Dårslungan Sverige övervarvar och det skriker i lagren – haveriet kan inte vara långt borta.

 • pica_pica

  Tidigare omorganisationer har inneburit flera chefer. Dessutom har vi landstingsfolk (politiker) som är förtjusta i exklusiva ”studieresor”. Fotfolket, de som jobbar, får springa fortare och fortare. 

  • http://www.facebook.com/hakan.thuren.9 Håkan Thurén

    varför är dom med i facket dom bryr sig inte ändå.strejka på studs

 • boonkaan

  så sjukt att jag inte finner ord. 

 • http://www.facebook.com/bolivard.eriksson Bolivard Eriksson

  Grattis tänk så många nya svenskar det räcker till

 • kripokommissar

  Som vanligt, sila mygg och släppa in kameler.

 • johan persson

  Man kan tycka att det borde vara så att alla arbetsplatser även statliga kunde bjuda på lite kaffe och någon frukt, frukt är ju indirekt hälsofrämjande också man ska ju ha i sig 500g om dagen. jag sj har legat länge på en avd inte i Östersund men i en annan del av det nordliga Sverige helt sjukt är det dom får inte ta någonting självklart tjuvar dom lite välförtjänt men det ska inte va så dom ska få allt dom vill dom som tar hand om oss alla hur sura, bortskämda, ont, skrikiga el problematiska vi är jag tycker dom likt våra äldre är värda all Heder!

 • StefanTenn

  Kostnaden för vård av ”papperslösa” måste ju tas någonstans ifrån.

 • 585961

  Ja men serva papperslösa och slita häcken av sig det fodrar landsförädarna i regeringen och landstingen, hur går det när alla svenskar säger upp sig för dålig arbetsmiljö???????? ja  visst jag glömde ni har ju importerat raketforskare som kan ta över, eller ???