Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Utländsk organiserad liga åtalas för grova stölder


VÅRA ÖPPNA GRÄNSER Öststatsligor och andra schajasar huserar vilt i vårt land tack vare våra öppna okontrollerade gränser. Guldbutiksrånen är ett exempel men här har vi ett till.

Det handlar om ligor som stjäl båtar, motorer och annat. Den aktuella ligan i detta fallet har under sommaren koncentrerat sig på båtmotorer och en husvagn som de stal utmed Norrlandskusten. Men lyckan är inte evig utan polisen grep dem för stölderna och åtalas nu för grov stöld. Fem män av de sex tjuvarna som greps precis före augusti månad åtalas för grov stöld alternativt grovt häleri. Samtliga är utländska medborgare.

Männen är bördiga från ett EU-land utanför Sverige och alla nekar till brott. 24 olika stölder är summan som åklagaren kunnat åtala tjuvarna för. Tack vare tips till polisen återfanns de stulna båtmotorerna i en gömma i Hörneforsområdet.

Åtalet berättar att de fem männen, tillsammans med en kvinna som inte åtalas, har kört en stöldturné i Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten. Männen är i åldern 19 till 41 år. Om åklagare yrkat på utvisning framgår inte.

Husvagnen var värd 300 000 kronor och stals utanför Timrå. Listan på stöldgodset var en lång novell och förutom ett stort antal båtmotorer stal de även en fyrhjuling, bildäck och verktyg. Enligt kammaråklagare Andreas Bogseth tänkte ligan föra ut stöldgodset ur landet.

– Brotten är grova då det varit fråga om organiserad och planerad brottslig verksamhet av särskilt farlig art, säger han.

Så länge straffen i Sverige är ”Aja-baja” och ett drag i örat så kommer detta fortsätta och öka. SweCon uppmanar regeringen är lagstifta hårdare straff.

VK

 • Roland X

  När man köar för passkontroll på Arlanda så tar det kanske 5 minuter i snitt. Vore det inte värt att köa 5 minuter för en passkontroll på Öresundsbron om det minskade kriminaliteten i Sverige?

  • Blodsven

   Ur EU och spräng bron…

 • Blodsven

  En polare till mig blev av med sin nya 30hkr fyrtaktare på midsommarhelgen. Var med och hämtade den nya ett par veckor senare hos försäljaren, då jag skämtade och sa att ju fler dom snor, ju fler får du ju sälja. Han svarade att försäljningen på nya motorer har gått ner lavinartat just p.g.a. detta jävla ofog, så vi är alla stora förlorare på skiten. De flesta lär visst hamna i Baltikum och Polen, vilket förmodligen är korrekt. Får väl gratulera norrlänningarna till att avskummet torskade denna gången, men jag har en känsla av att det var privatpersoner som såg till att det blev så. Detta ofog har pågått  flera år i Sverige, och många båtklubbars medlemmar går vakt om nätterna, för man vet att Kling & Klang sällan löser detta jätteproblem… 

  • Agera1

   Båtklubbarnas vaktstyrkor är ju egentligen en version av ett medborgargarde och dessa kommer öka…nästa steg blir väl villor, garage etc och vips så har vi snart Gated communities…

   • Blodsven

    Det är väl så våra idiotpolitiker vill ha det, så att snuten lägger alla resurser på att skydda dessa svin.

  • 585961

    Har alltid velat ha visumkrav på dessa länder eftersom dom har dåligt rykte och är kända för att fara  till andra EU länder i ett enda syfte att stjäla allt dom kan, men skitgubbarna i regeringen har kanske inte blivit drabbade ÄN, men snart åker dom också dit , jag ser fram emot den dagen

 • YOTHI_TARZAN

  Skönt att det händer där uppe i Norrland eftersom man alltid har sett problem med kulturberikare som ett Stockholms problem .
  Detta år har norrläningarna blivit rekord kulturberikade med ett zigenargäng i varje skog och stölder från Gävle till Haparanda.
  Kanske man däruppe i Norrland skulle börja att fundera på att INTE rösta på såssepartiet.

 • Pingback: Polisen hårdsatsar mot utländska inbrottsligor « Sweden Confidential

 • Pingback: Östeuropeiska ligor kommer till Sverige för att begå bostadsinbrott « Sweden Confidential