Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Turkisk kvinna högg huvudet av våldtäktsmannen


VÅLDTÄKTSMORD Den turkiska kvinnan blev våldtagen upprepade gånger under åtta månaders tid – och blev gravid med våldtäktsmannen. Till slut fick tvåbarnsmamman Nevin Yildirim, 26, nog. Enligt CNN sköt hon mannen som attackerade henne och högg av hans huvud.

Nurettin Gider, 35, var gift med en släkting till Nevin Yildirims man. När maken arbetade på annan ort våldtog Gider henne upprepade gånger under flera månader.

Enligt Huffington Post hotade han att döda hennes två barn om hon berättade för någon om våldtäkterna. Men Nevin Yildirim, som nu är gravid i femte månaden med våldtäktsmannen Giders barn, tänkte inte låta attackerna förbli ostraffade.

Enligt CNN sköt hon först mannen, högg sedan av hans huvud och bar ner det till torget i den turkiska byn.

– Prata inte bakom min rygg, kränk inte min heder. Här är huvudet av mannen som kränkte min heder, sa hon då till folket runtomkring.

Nevin Yildirim står åtalad för att ha dödat mannen. Men företrädare för kvinnorättsorganisationer har kallat henne en hjälte för att hon vågade slå tillbaka. Fallet har också lett till en debatt om abort i Turkiet.

Nevin Yildirim ska ha gått till en abortklinik innan mordet – men nekats att genomgå en abort för att hon var gravid i 14 veckan. I Turkiet får man bara genomgå aborter fram till tionde veckan.

Men den turkiska åklagarmyndigheten överväger hennes förfrågan om att få genomgå en abort.

– Hennes extrema handlande visar på vilket trauma som våldtäkten orsakade. Vi borde inte distraheras av mordet, om hon vill ha en abort i månaderna efter övergreppet så borde hon ha den rättigheten, säger Dr. Gürsel Öztunali Kayır från Foundation for Women’s Solidarity till International Business Times enligt Huffington Post.

Expressen

 • snuffid

  Bra gjort och naturligtvis skall hon gå fri.

  • Andersonszkan

   Hon agerade bara efter sin lokala kultur, genom att man ställer sig på torget och visar upp ett blodigt avhugget huvud så förstår alla byborna att man är oskyldig och har tvättat bort skammen med förövarens blod, som varje from muslim bör göra.

   Hade hon valt att polisanmäla honom så hade det ju krävts fyra rättrådiga manliga vittnen till våldtäkterna och plötsligt hade hon haft fem våldtäktsmän att polisanmäla och sen hade det krävts 20 vittnen………… så att det är de här två alternativen som finns.

   • Theobservermum

    Det fanns ett ordspråk när jag var liten; ”turk på burk smakar urk!” Och detta smakar verkligen urk.

  • Bajen666

   Och naturligtvis så vet du hela historien……tänk om hon bara har hittat på det hela, kanske inte troligt i detta fall men har hänt..!

   Då kommer allt i ett annat ljus eller hur, då är det naturligtvis INTE bra gjort och hon SKA absolut inte gå fri….bara en tanke jag hade..!

   SD 2014.

 • http://vargiveum.wordpress.com Varg i Veum

  Vad är det med muslimer och det här med att hugga av huvuden jämt o ständigt? Jag förstår henne på ett sätt, men lite vämjelse känner jag inför hennes motivering. Hon gjorde det alltså pga att kulturen hennes skulle annars tycka att hon var en hora? Och nu har hon alltså, åtminstone i sina egna ögon, med våldtäktarens huvud tvättat bort sin ”horighet”? Sjukt.

 • LtHornblower

  Jag uppmanar alla i Sverige som uttsätts för våldtäkt att göra samma. Hugg huvudet av förövarna och lägg dem i en hög på torget. Lär bli en stor hög med färglada huvuden.

  • Bolivera

   He he he.

  • Pantertanten

   Lättare sagt än gjort. Hur många svenska kvinnor har vapen? Men jag håller med dig, det här borde göras i Sverige så kanske våra politiker vaknar då det ligger en massa färgglada huvuden på torget!!

  • tudora

   Man kan väl stapla dem lite prydligt så som det görs med melonerna 
   i torgets grönsaksstånd.   

 • PETER NYMAN

  Instämmer helt med alla här,om att sådana kvinnor skulle VI ha.Samtidigt som Turkiet ligger så långt efter SVERIGE som är Värdsledande i våldtäkter.vill ingen mer än SD nämna saken.Någon 0-vison av våldtäkter får inte förekomma då det är rasism

  • Pantertanten

   Jag tror ju inte riktigt på att Sverige ligger så långt fram då det gäller våldtäkter. I islamländerna rapporteras ju inte våldtäkter som sker inom familjen, släkter, klaner osv. En muslimsk kvinna måste ha 4 vittnen osv. En muslimsk kvinna som blir våldtagen stenas osv.
   Det här handlandet från denna kvinna är ju mycket ovanlig. Starkt av henne.

   • tudora

    ”Det här handlandet från denna kvinna är ju mycket ovanlig.”
    Men har förekommit tidigare, menar du?

 • pellepojken13

  Jag undrar hur medias rapportering skulle sett ut om Den torterade Pojken Rudolf hade dumpat ett par somaliska skallar i Jordbro centrum?

 • Theobservermum

  Vad hände om hon inte hade gjort det här? Hade hon blivit stenad? Islam visar ingen nåd för kvinnor. 

 • Oberst

  Halshuggning är kanske lite over the top, men ett maffigt headshot är helt OK. :) Good on you, woman!

 • swebyggare

  En kvinnlig hjälte som gjorde abort av våldtäktsmannens huvud. Det borde göras här i parti och minut, yxor finns att låna

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Bra gjort ! Bidrog till en bättre värld !

 • FrankKristensen01

  Et eksempel til etterfølgelse.

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Men kom ihåg

  Praise To Allah – The Most Mercyful :)

 • Sweetasplumpie

  Handlingskraft!

 • mGTFO

  Mycket lämpligt straff för alla våldtäktsmän …pedofiler också för den delen!

 • Johan Rydberg

  Way to go. woman

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Bra gjort ! Hoppas damen slipper straff.