Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Scouterna i Leksand har svaret på bostadsbristen för flyktingar


BOSTADSLÖSNING Rotary i Leksand har under lördagens Kulturnatta gjort gemensam sak med SMU-scouterna. Tillsammans visar de upp ett ShelterBox-tält som är hem för många av världens flyktingfamiljer. DT var med när de övade på att resa tältet härom kvällen.

Ett febrilt arbete drar igång på gräsmattan utanför SMU-gården Solvi. Efter en knapp halvtimme står där ett ShelterBox-tält som ute i världen bokstavligt talat räddar liv. Tältet – med spis, grytor, myggnät, filt, vattenrenare med pump, diverse verktyg, rep samt skolmaterial till barnen – ryms i två stora gröna lådor och härom kvällen övade man på att sätta upp det. Förhoppningen är att under Kulturnatta samla in pengar för att kunna skänka ett tält till behövande. – 6 000 kronor kostar ett ShelterBox tält, berättar Margareta Troive-Hallström medlem i Rotary. Fler bilder finns på DT

 • Fryke

  Dom kunde få tält i hemländerna i stället. Röda Korset brukar väl tillhandahålla tält?

  Tycker det är för jävligt när kommuner inte kan bygga hus och hyresrätter som INTE är lönsamma… ”För man kan inte ta skattepengar från budgeten och bygga hus som inte är lönsamma…” *WTF??*
  Inte lönsamma?
  När blev flyktingar och boenden för dom ”lönsamma”??
  DÅ går det att ta hur mycket jävla pengar som helst tydligen, MEN att fixa bostäder till exempelvis studenter i olika städer går inte då det inte blir ”lönsamt”??
  Vad prioriteras? Inte svenskar alla fall.
  Lovar att i detta fall som näms här ovan så kommer det byggas barackar och/eller nya hus för dessa. DÅ går det hosta upp pengar minsann.
  Sjuk prioritering staten har.
  Vi ska betala skatt i vårt land – men våra EGNA barn får inte den tillgodo.

  • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

   Men Sverige går både och, skickar miljarder till deras länder. Som dock försvinner påvägen till Röda korset chefens nya Lamborghini etc. Och det som kommer fram hamnar i fickan på nån lokal krigsherre.

   Samtidigt sparar vi miljarder på våra egna sjukhus, äldrevård och skolor. Som vi sedan ger till Somaliska ”anhörig invandrare”. Logik? Finns ingen….

 • mamma1234

  Min första tanke… Är det sådana  ”bostäder”  vi ska bo i när kommunerna nu börjat vräka oss svenskar för att få in kulturberikarna i det som alldeles innan var vår lägenhet???

  • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

   Arbetar klassen ska bo i tält, medans nya adeln MENA folket köper herrgårdar att bo i, utan att arbeta en dag i sina liv.

   • mamma1234

    Ah, precis som jag trodde då…

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  6000kr, det är väll 10% av vad ett ”ensamt barn” kostar i månaden. Undrar hur snyftarna förklarar att man köper slott till enstaka barn, istället för att köpa massor med sånna här tält och skicka dom till Somalien, Afghanistan etc.

 • Integrationellt

  Är 2003

  http://www.corren.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4494836

  För att trots krisen kunna ge tak över huvudet till de asylsökande
  tänker Migrationsverket bland annat utnyttja alla de platser som
  kommuner redan förbundit sig att ta emot – utöver inkvartering på
  vandrarhem, stugbyar och campingplatser på flera platser i landet.

 • SorenAnderson

   Asylsökande ljuger sig till asyl för bidragen och åker hem till ex: Irak och bygger miljonvillor för pengarna!!! Politiker och företag är inblandade i denna verksamhet och tjänar pengar i egna privata bolag! Fy fan, säger jag bara. SD 2014

  http://www.youtube.com/watch?v=pR_GWJyES_Q

 • Andersonszkan

  Vad fint, då är det bara att sätta upp tälten i Stockholms innerstad och fylla dom med invällande zoomalier så att våra PK-politiker och journalister kan måna om dom på riktigt nära håll – för det är väl inte tänkt att tälten ska användas av svenskar som blivit vräkta för att ge plats åt zoomaliska bidragssurfare?

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  2002: Flykting kostnad 40.000kr år – Vad tror ni kostnaden är per år idag?

  https://misslyckande.wordpress.com/2012/09/09/1392/

      Den lägsta kostnaden var cirka 20 000 kronor per flykting och år. I storstäderna kan det kosta mer än dubbelt så mycket.

      Jämfört med 1997 års mottagning ökade kommunernas kostnader med cirka 10 000 kronor per flykting och år. Men ju längre en flykting stannar, desto mer minskar kostnaderna eftersom möjligheten att själv försörja sig ökar med tiden.

  • Steenson

   Jag vet inte vad det är för kostnader du har hittat?

   ”Boendet Villa Ossian i Påryd kostar 765 000 kronor per barn och
   år. Boendet Horisont i Kalmar kostar 483 000 kronor per barn och år.
   Boendet Slöjdaregatan i Kalmar kostar 550 000 kronor per barn och år.”Read more: http://www.swedenconfidential.info/2012/09/08/dyrt-boende-for-flyktingbarn-i-paryd/#ixzz260p0VoCs

 • 125Nalli

  ”Förhoppningen är att under Kulturnatta samla in pengar för att kunna skänka ett tält till behövande. – 6 000 kronor kostar ett ShelterBox tält,”

  Jag skulle mer än väl skänka 6000:- till dem om pengarna gick till Returbiljetter (till vilka det kan Ni själva räkna Ut)

 • Lucidor

  Utmärkt alternativ till boendena i gamla anrika herrgårdar och liknande. Kanske kan bli en tankeställare för lycksökarna och ett berikande av sjuklövriterna, som ju med glädje upplåter sina gräsmattor som campingplatser. Infanterispade 1b för grävande av latringrop och urindito ingår förstås liksom övrig utrustning som lämpligen inhandlas på valfritt överskottsbolag.

 • Bolivera

  Skauterna kommer att laggas ner nar dom foreslar nagonting sa oerhort
  och fornedrande. D.O kanske det till och med finner det rasistiskt.

 • Oberst

  Kulturnatta? Föregås inte det av kulturskymning?

  • Legimitation

   Med tanke på läget i landet är skymning redan passerad.

 • Steenson

  Jämför detta med vad en Svensk pensionär får, som dessutom har jobbat och betalat för sig i ett helt liv!!

  ”Boendet Villa Ossian i Påryd kostar 765 000 kronor per barn och år.

  Boendet Horisont i Kalmar kostar 483 000 kronor per barn och år.Boendet Slöjdaregatan i Kalmar kostar 550 000 kronor per barn och år.”

  http://www.barometern.se/reage

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Fy satan vad sjukt!! Hur kan man få närmare 800 000kr för att ta hand om 1 (ett) barn?!?!?!?

  När det finns barnfamiljer, svenska sådana som har en gemensam inkomst på kanske 500 000 kr som fostrar 3 barn och allt annat runtomkring som ska betalas av den summan.

  Förstår man inget i utbetalande myndighet? 
  Självklart så är dom som driver dessa ”barnhem” ute efter pengar och dessutom otroligt mycket pengar!

  Vem eller vilka har bestämt dessa enorma summor som ska utbetalas som ersättningar? 
   En mer riktig ersättning borde vara en normalt svenskt barnbidrag och ett tillägg på ca 30-40% på det.
  Men då försvann nog dom flesta ”godhets samariter” kan jag tänka :)

  Ett tält låter i mina öron alldeles perfekt i mina öron och att man sen ger dom en fick peng på ca 100kr i veckan borde vara rimligt då dom säger sig inte vara ute efter pengar :)

  • snuffid

    Du måste räkna på allt jobb ett litet barn skapar, flyktingmottagningen, psykologer, sjukvården och så småningom polis, advokater, åklagare, fängelsepersonal. Sen har vi alla journalister och batikkärringar.

 • http://tveklost.wordpress.com/ Tourni

  Jaha, återigen ska det skänkas till somalier(antagligen) i all god tro. Skänker vi inte redan tillräckligt till dessa parasiter i alla form av bidrag, boende, sjukvård och skola? Nu har vi alltså scouter som frivilligt fortsätter skänka pengar och tält till dessa, något som borde doneras till helt andra ändamål. Vad sägs om att skänka dessa pengar till våra gamla och fattiga? Som stöd till handikappade? Ibland undrar jag om det vore dags att bygga ett tak över detta rike och sätta upp en stor neonskylt med texten ”dårhus”.

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Finns det någon enda (etnisk) svensk, som inbillar sig att dessa nedlusade MENA-parasiter,har kommit hit för att arbeta ? Strategin är att yngla av sig så att dom blir i majoritet.”Avelstjurarnas” arbete består i att varje månad lyfta sin feta ”lön” (läs:bidrag)! Jobba och betala skatt:glöm det !

 • http://twitter.com/JimmieRydholm Jimmie Rydholm

  Bättre att skänka dessa tält till dom uteliggare som finns i sverige som kommit pga invadringen!