Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Polisen ska synas mer i Torpsbruk


MÅNGKULTURENS PRIS I början av veckan berättade Smålandsposten om oroligheter kring Migrationsverkets anläggningsboende i Torpsbruk. Närpolischef Ola Severinsson har fått flera påstötningar om upplevda problem med asylsökande i Torpsbruk.

”De boende är mycket upprörda över situationen i samhället. Cirka 25 procent av invånarna är invandrare som bor i Migrationsverkets regi, mycket romer och syrier. Det är nästan omöjligt att sälja husen. Ingen vill flytta till Torpsbruk.

På torsdagen togs ärendet upp i Brottsförebyggande rådet där kommunalrådet Mats Johnsson (M) är ordförande. Närvarande på mötet var bland annat också Allbohus, samhällsföreningen, Migrationsverket och polisen.

– Det var ett bra möte, i positiv anda, säger Johnsson.

Enligt honom ska polisen synas mer i Torpsbruk och prata med både asylsökande och Torpsbruksbor. Allbohus och Migrationsverket ska göra olika informationsinsatser. Dessutom ska det diskuteras en grannsamverkan. Bland annat.

– Vi ska ha ett uppföljande möte i Brottsförebyggande rådet i november, säger Mats Johnsson.

Närpolischef Ola Severinsson hade fått flera påstötningar om upplevda problem med asylsökande i Torpsbruk. ”De boende är mycket upprörda över situationen i samhället. Cirka 25 procent av invånarna är invandrare som bor i Migrationsverkets regi.

Ingen vill flytta till Torpsbruk. De boende anser att kommunen inte lyssnar till dem”, skrev Severinsson i ett mejl till kommunledningen. Det klagades också på nedskräpning och att personer kör omkring i oskattade och oförsäkrade fordon.

SMP

Tidigare artikel vi missat.

Problemen kring Migrationsverkets anläggningsboende i Torpsbruk har åter ställts på sin spets. Frågan ska nu upp på torsdagens sammanträde i Brottsförebyggande rådet. Närpolischef Ola Severinsson har fått flera påstötningar om upplevda problem med asylsökande i Torpsbruk.

”De boende är mycket upprörda över situationen i samhället. Cirka 25 procent av invånarna är invandrare som bor i Migrationsverkets regi, mycket romer och syrier. Det är nästan omöjligt att sälja husen. Ingen vill flytta till Torpsbruk. De boende anser att kommunen inte lyssnar till dem”, skriver Severinsson i ett mejl till kommunledningen.

Ola Severinsson påpekar att han bara framför de synpunkter som kommit från Torpsbruk.

– Det vore lämpligt att föra en dialog om detta i Brottsförebyggande rådet tycker jag, säger han till Smålandsposten.

Har det förekommit stölder eller annan brottslighet?

– Nej det tror jag inte är problemet, utan det handlar om en oro kring att det finns så många flyktingar. Situationen är upp och ned. Tidigare var det en del ensamma män som kom, nu är det många barn.

Bengt Andersson är ordförande i Torpsbruks samhällsförening. Inte heller enligt honom är direkt brottslighet ett problem.

– Det är en allmän oro.Det Torpsbruksborna är mest irriterade på är att folk springer in i trädgårdarna.

Bybor har reagerat på oklarheter i ansvarsfrågor om det skulle inträffa en olycka med exempelvis ett barn inne på en privat tomt. Det handlar enligt Bengt Andersson även om nedskräpning och att personer kör omkring i oskattade och oförsäkrade fordon.

– En del vill att alla asylsökande ska flytta från Torpsbruk. Andra säger att de aldrig har något ont av dem. Det är så olika. Men man måste förstå att det finns en oro.

Bengt Andersson säger att de genom åren arrangerat stormöten där frågan om Migrationsverkets boende diskuterats.

– Men det går inte, folk skäller och är förbannade och drar ibland upp gamla saker som hände för många år sedan.

Nyligen hade man i stället ett möte där bara boende från en gata var inbjudna.

– Vi var ett 20-tal. Och då går det att resonera och ställa frågor.

Mats Johnsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Alvesta, är ordförande i Brottsförebyggande rådet som håller sitt nästa sammanträde på torsdag.

– Ärendet kommer upp på dagordningen. Vi tar Torpsbruksbornas synpunkter på största allvar, säger han.

SMP

 • Mariah_Magdalena

  Liter varmkorvförsäljning ordnar nog upp det hela.

 • TorgnySund

  Ovan beskrivna, skulle kunna vara en programförklaring från Svt, om deras nya satsning på granskande när-Tv. Ett team söker upp kommunernas asyl- och flyktingboenden och beskriver vardagen i det rasistiska Sverige. Stjärnorna på slottet, intervjuas med tolkhjälp och både hushållerskor och betjänter berättar om sitt arbet i de godas tjänst. Sändningen sker i svartvitt, varje vardagskväll på bästa sändningstid.

 • Agera1

  Citat: ”Dessutom ska det diskuteras en grannsamverkan.” = medborgargarde…

 • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

  Om alla upprörda svenskar röstar på SD nästa val så kommer problemen snart att vara löst. Tyvärr tror jag att de flesta ändå kommer att rösta på de gamla invanda partierna.

 • GudrunSpyman

  Nu väntar vi bara på ett Forserum-liknande mediadrev som pekar ut orsbefolkningen som rasister.

  Edit: och givetvis är det inte fråga om några ”barn”.

 • SM811

  Alla i sju(k)klövern och PK måste ha fått hjärnsläpp. Tror dom att att beteende går att vaktas bort är man bra korkad. Beteendet skall bort. Transportera invandrarna till gränsen och säg att hit får ni aldrig mer komma. UT.

 • jannejakan

  Stackars invånarna i Torpsbruk säger jag bara. Måste ju vara som att leva i ett fängelse. Att inte kunna släppa ut sina barn för att leka, ens i den egna trädgården.
  Men frågan är, hur röstade Torsbruksborna i förra valet?