Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Flyktingboende oroar bybor för sänkta huspriser


INTE I MIN NÄRHET I Östra Vemmerlöv utanför Simrishamn finns planer på att starta ett transitboende för flyktingar. Men bland byborna finns en del oro kring det planerade boendet.

Lägre huspriser, brist på poliser och affärer och dålig kommunikation var några av de argument som byborna rest emot att asylsökande skulle placeras i byn. Flera bybor ifrågasatte även initiativtagarens motiv och menade att han bara var ute efter att tjäna pengar på flyktingarna.

Det rör sig om ett trettiotal asylsökande som kan komma att inhysas i en nedlagd skola i Östra Vemmerlöv. Initiativtagaren är en privatperson och nyligen bjöds byborna in till ett möte om boendet.

Två mil från Östra Vemmerlöv ligger Borrby, och där bildades i våras en stödgrupp för flyktingar när några afghanska asylsökande slog sig ner där. Och flyktingarna har integrerats väl i samhället tack vare ett vänligt mottagande menar Anna Lindberg som är aktiva i stödgruppen.

– När de känner att de är omtyckte så kommer de också att tycka om Sverige och kommer att integreras på ett positivt sätt, säger Anna Lindberg.

Förstår ni inte alls oron i Östra Vemmerlöv?

- På sätt och vis är det ju så att allt som är främmande blir ju oroligt.

SR

 • Professorn

  .
  ..”allt som är främmande blir ju oroligt.”

  Nej, ingenting av detta är främmande!

  Alla (utom stödgruppen) vet precis vad som
  kommer att hända, när parasiterna kommer
  invällande till byn.
  Det är för f_n därför alla byborna är rädda!
  .

  • boonkaan

   Snälla alla, goer att SC blir känt bland alla och växer……det gor jag, och har inte många vänner på FB numera, men det B J U D E R jag på. 

   • Professorn

    Förstår tyvärr inte ett ord av vad du skriver.
    Vad menar du?
    Vad är det du ”bjuder på?”

    • Theobservermum

     Han menar att han förlorar vänner på facebook för att de inte delar samma åsikter längre. 

     • Professorn

      Tack för tolkningen!

     • Theobservermum

      Bara trevligt att få hjälpa till. 

   • Agera1

    Du kan få bli vän med mig och säkert flera andra här inne… Hahaha

 • Fryke

  Om det även var Anna Lindberg som yttrade:
  ”På sätt och vis är det ju så att allt som är främmande blir ju oroligt”

  Hon menade nog:
  ”Det är ju så roligt att bli påsatt på alla vis av främmande det”

 • Snurpan

  De som har planer på att nån gång sälja sina hus bör överväga att göra det omedelbart medan det går att få betalt för dom

  • Pantertanten

   Priserna har nog redan börjat gå ner. 

  • Fryke

   Migrationsverket kan väl köpa eller lösa in dom?
   För om staten gör något som stör ens boende så har man väl rätt att bli inlöst eller?

   • Pantertanten

    Skulle staten erkänna att de gör något som stör boendet här? Ånej, tvärtom.

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Man börjar undra om detta är medvetet? 

  • 585961

    Upplever att 7 klövern gör detta på ren djävulskap för att kväsa SD  och deras politik, vi ger igen 2014 SD

 • SM811

  Börjar invånarna se vilka konsekvenser det får med massinvandring? Det är så dags nu att se över sitt hus. Det skulle ni tänkt på när ni röstade i valet. Hoppas att ni blir rikligt belönade av de partierna som ni röstade på.

 • Andersonszkan

  Gudrun Schyman bor väl i Simrishamn. Hon kan väl härbärgera dom hemma hos sig och passa upp på dom klädd som Alis batikhäxa, så kommer dom att känna sig omtyckta dom också.

  • BirgittaSvenne

   Gladsax, där hon bor att närmre än Simrishamn, imellan ligger den fina krogen Karlabykrog.  Hon är nästan granne med ”skönheterna”. Åtmindstånde någon förutom profitören som är nöjd, så måste det vara.

  • boonkaan

   Inte fan vill gudrun ha dom hos sej? Om dom nu inte råkar ha nåt specialbrännvin från sitt hemland med sej kanske??

   • Andersonszkan

    Jäst jakmjölk tror jag inte hon kan tacka nej till…och i brist på jak så kan hon ju ta vad som finns till hands :)

 • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

  By efter by och stad efter stad skjuts, bokstavligen, i sank i den heliga och enfaldiga mångkulturens namn.
  Vägen till h-lvetet är kantad av goda föresatser, ett uttryck som jag tycker passar in.

 • BirgittaSvenne

  Priset är ca 900000 agera rätt för en gång skull, köp skräpet, riv skiten och ta vara på marken. Det blir billigare än att ni förlorar värdet på era hus !!!!!!!!! Fatta någon gång, ta initiativ rädda era barn och barnbarns framtid, sluta att gnälla.

  • http://friatider.se/ Allan Sethsson

   Helt rätt. Jag och mina grannar köpte en markbit på orten för att de tänkte bygga ”flykting”boende där. Ren självbevarelsedrift.
   Blir det för många av dem i barnens skola så startar man en friskola.

 • Andersonszkan

  Det här med sjunkande priser kommer att dra fram som en farsot i muslimträsket Sverige – vi har inte ens sett början ännu. Så fort dom har satt ner sina bopålar och fädjur (löss och kackerlackor) nånstans så är det ajöss goodbye med området och sen kan soc köpa upp bostäderna billigt. En etnisk rensning som hade gjort självaste Slobodan grön av avund.

  Snart får man väl flytta ut på den svenska fjällbygden om man ska slippa patrasket – fast då gör väl samerna åtel av en för att locka dit vargar och järvar som dom vill skjuta.

  • boonkaan

   Tänk om dom kunde ta in några musslor till Ostermalm, så jag kan investera i en lgh där?? Haha. Men dom rika jävlarna vill inte ens känna lukten av dom, och dessutom skulle ju varje fastighet få vägglus. 

 • j_london

  Plockar ännu en gång fram GRATTIS-skylten!

  Ännu en gång får dumma svenskar smaka på effekterna av hur man röstade i valet 2010. Det finns ingen anledning att gnälla, vare sig i Laholm (Lilla Tjärby) eller i Östra Vemmerlöv., i Kristianstad, Katrineholm… eller på alla andra platser i muslimträsket Sverige.

  94 procent av de röstberättigade svenskarna röstade ju precis för detta – och nu får man exakt det som man ville ha.
  Nu skall man i stället vara glad, och omfamna alla skäggungar och muslimaraber och kreativa zoomalier som den destruktiva och katastrofala och havererade och utarmande massinvandringen bidrar med.

  Leve massinvandringen alla 94-procentare!

  • 585961

   Muslimer har aldrig i hela sitt liv betalt skatt och kommer inte att göra det i Sverige heller enligt deras religion , därför ser det ut som det gör i deras hemländer, inbillar sig väl att i Sverige regnar pengar frän himlen

   • 530729

    Tyvärr inbillar de sig inte bara, det regnar ju faktiskt pengar från himlen! Allahu Akbar!
    Jörgen

  • 530729

   Det verkliga problemet, eller egentligen den psykologiska gåtan, är att de flesta svenskar som röstar emot sina egna intressen, faktiskt inte VET vad de röstar för.
   Jörgen

   • j_london

    Ja Jörgen, du har med allra största sannolikhet dessvärre alldeles rätt.

    Man har inte den logiska förmågan att se kopplingen mellan massinvandring och det samhällskaos – på i stort setta fronter – som för närvarande råder i landet.

    Samtidigt som man dagligen genom massmedia – press, radio & TV – indoktrineras och hjärntvättas med ständiga lögner om den totalt havererade massinvandringens förträfflighet.

    För att inte tala om hur man i allra bästa DDR-stil undanhåller den verkliga sanningen. Det är är mycket sofistikera propagandaapparat
    som är i gång 24 timmar om dygnet.

    Svensken konfronteras med den fabricerade lögnen och det falska budskapet jämt och ständigt. I TV-program, i radioprogram, i pressen, i raklamen, i kulturartiklar, i ”hemma hos reportage”…. ständigt och dagligen.

    Svenska staten – i likhet med vad som gång var verklighet i länder som DDR och Sovjetunionen – förfogar över i stort sett alla kanaler som finns för att nå ut med sitt förljugna budskap.
    Samt naturligtvis kapital, för att föverkliga och sprida den lögnaktiga propagandan. Det kostar enorma pengar för statsapparaten att kanalisera lögnen över hela landet. Men det går utmärkt eftersom staten har monopol på radio och TV (åtminstone de ekonomiska resurserna) att hjäntvätta de passiviserade svenskarna.

    Genom att sedan sedan korrumpera landets press genom presstöd, har man en annan ovärderlig kanal för det förljugna budskapet.
    För att inte tala om alla kulturtidskrifter och alla månadstidningar som producerar genom de olika (kommunistiska/marxistiska bildningsförbunden) som erhåller stora stöd från staten. Här flödar en propaganda som inte är av denna värld, till mångkulturens och islams fördel. Det kan jag lova. Ta en runda inom biblioteket nästa gång och kika, och du skall få se. Det är rent frånstötande!

    Och sedan har vi naturligtvis skattefinansierade Expo. Hela det svenska totalitära samhället är äckligt… Men det är alldeles för få som fattar…

    Och det får kosta precis hur mycket som helst för att fylla det svenska folket med skit! Tio miljoner, 500 miljoner, 1 miljard, 3 miljarder… Det spelar ingen roll. Pengarna tas ur statskassan; svenskarna betalar varje dag till sin egen undergång genom en mänga olika kanaler.

    Detta är precis samma förhållande som rådde i totalitära stater som DDR och Sovjetunionen och som i dag är receptet för att ljuyga och dölja sanningen i länder som Nordkorea, China och en massa andra bananrepubliker runt om i världen med ingen eller reducerad demokrati.

    Svensken fattar i allmänhet inte ett skvatt av vilken manipulering som han/hon dagligen utsätt för. Svensken begriper inte ett dugg.

    Röstsiffrorna från senaste valet talar väl sitt eget klara och tydliga skråk:
    inte mindre än 94 procent av de röstberättiga svenskarna är för en vandalisering och nedbrytning av det svenska samhället. Lika många är för ett muslimskt övertagande på längre sikt och islamisering av landet.

    • 530729

     Jag har skrivit detta citat från Vilhelm Moberg, från en artikel i Dagens Nyheter 1965 (!), i någon tidigare kommentar, och du känner antagligen till denna klarsynta analys, men hans kloka ord förtjänar att upprepas.
     ”I en demokratur råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps.”
     Låter det som en beskrivning av Sverige idag, eller?
     Jörgen  

     • j_london

      Ja visst! Detta är en absolut korrekt beskrivning av Sverige i dag, i går och för 30 år sedan!

      Och som vi vet, Moberg var ju inte heller politiskt korrekt, utan förklarade redan tidigt krig mot etablissemnaget. Han tog parti för de svaga, som svenska myndigheter utan hänsyn körde över.

      Och det var väl detta som egentligen tog Villes liv…

 • kokoo

   Resultatet av Alliansens politik är att sänka hela Sverige till ett låglöneland  vilket gör att hus och lägenhetspriser kommer att sjunka  med 30 – 40 % Varför tror ni att dom låter lågutbildade, analfabeter komma i tiotusentals? Vilket arbete finns för dessa personer ? För att klara kostnaderna för att försörja dessa personer under hela livet, så måste vi jobba längre samt få en lägre pension  Nuvarande regering kör Sverige i botten på ett par år. VARFÖR säger SOSSARNA inget, dom är helt tysta ???

  • Bolivera

   Naturligvis tiger sossarna, det ar ju i linje med deras onskemal. 

 • boonkaan

  ja, allt som är främmande blir ju oroligt??? vilket jävla svar?? Allt som gor mej orolig nu for tiden är alla jävla kommunpampar som skyddar sej själv och sin egen jävla politik. Ruttna kommunpolitiker, och jag hoppas på SD i nästa val i helst alla kommuner i hela sverige. Dom tänker en sak och säger en annan. Är overtygad om att ingen av alla politiker vill ha dessa apor i bygden, men det vågar dom inte säga, for då är man rasist, och inte en som tänker på den egna befolkningen som roestat fram dom! Det är S K A M L I G T ! ! ! att dom inte vågar representera dom som valt dom. 

 • YOTHI_TARZAN

  Något liknande hände i Vallentuna för ett halvår sedan …

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Naturligtvis så är det så att ingen vill bo jämte en hop med invandrare som inte är rumsrena.
  Att priser faller där dom tillåts ”häcka” säger sig självt.

  Har själv 2 olika boende, ett helsvenskt boende i ett hus i en mindre ort och det andra i ett område där mångkulturismen börjar göra sig märkbar.

  Det skiljer som natt och dag på livskvalitet och det finns ingen plats i Sverige som inte blir negativt påverkat av invandrarna…inget! 

 • http://www.facebook.com/bolivard.eriksson Bolivard Eriksson

  Grattis Östra Vemmerlöv

 • kalle008


  – När de känner att de är omtyckte så kommer de också att tycka om Sverige och kommer att integreras på ett positivt sätt, säger Anna Lindberg.”

  Problemet är ju att de invandrade från vissa länder inte visar att de tycker om svenskar, inte visar tacksamhet, inte anpassar sig, inte fogar sig efter svenska regler. Det enda de gillar är de bidrag de får.

  Men om de gjorde det så kanske de skulle kunna integreras på ett positivt sätt.

  • 585961

    Du har helt rätt, de kommer hit för bidragen , lär sig inte svenska fast dom får 12000 kr/mån , vill inte arbeta och kärringarna går omkring i tält och gör ingenting, det blir som vanligt SD 2014

 • Gunther Grötleben

  Vilken symbolik.
  Nedlagda skolor som ska användas för att härbärgera analfabeter.

  Välkommen till framtiden.
  Eller var det medeltiden?

 • knattefnattetjatte

  I min multikultiby är huspriserna minst 50 % lägre än i de renrasiga områdena. Finns en del etniska äldre svenskar kvar, som ej har råd eller ork att flytta härifrån. Antagligen kommer döden, som en befrielse för oss och från detta eperimentella och sverigefientliga multikultiprojekt.
  Kadhammar behöver ej resa till USA för att upptäcka att huspriserna sänks i områden, som ej efterfrågas av vanliga medborgare.De finns överallt i Sverige. Sök så finner du ! 
  Skippa flyget och ta tunnelbanan!!!

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  I filmen Boyz N The Hood beskriver Laurence Fishbourne (Stavning?) detta hyfsat med svarta och vita bostadsdaler hur göra de mer och mindre attraktiva än andra

  Jag tror dagens massinvandring handlar mycket om det

 • Pingback: Hotfullt inför planer på flyktingboende i Östra Vemmerlöv « Sweden Confidential