Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Fängelse för alla tre polska cigarettsmugglare


POLSK IMPORT De tre polacker som greps i juli vid Karlsöarna med 400 000 cigaretter ombord, dömdes i förrgår av Gotlands tingsrätt till mellan ett år och åtta månaders fängelse för grovt tullbrott.

Enligt domen ska smuggelgodset förverkas. Däremot får en av de åtalade tillbaka 4 000 euro i kontanter som hittades i hans byxfickor. Två av männen – 44 och 59 år – dömdes till ett års fängelse. Den tredje, en 20-åring, döms till åtta månader. Han får ett kortare straff för att han haft en mindre framträdande roll i smugglingen.

En av nämndemännen ville fria honom helt, dels på grund av mannens låga ålder, dels för han litat på att resan inte skulle ha några olagliga inslag.

För två av de dömda gäller att reseförbudet kvarstår till dess domen vinner laga kraft, alltså till den dag de börjar sitta av straffen. Alla tre nekade till grovt tullbrott. Vid rättegången framhöll de att den hyrda segelbåten av misstag hamnat på svenskt territorialvatten, att man helt enkelt navigerat fel.

Tingsrätten kommer fram till att den möjligheten inte kan uteslutas. Men felnavigering eller inte: det har inte någon juridisk betydelse eftersom de tre varit likgiltiga till var de passerade svensk gräns. Därmed anser rätten att smugglingsbrottet skedde med uppsåt.

Enligt domen var det utan tvekan så att båten med smuggelgodset var på väg till Sverige. Dels var kursen ställd mot Sverige, dels skulle båten snart återlämnas till den svenska uthyraren, påpekar tingsrätten.

Det var den 27 juli som båten stoppades på svenskt vatten. Männens färd över Östersjön hade då noga följts av både svenska och ryska myndigheter. När tullarna klev ombord fann man cigaretterna förpackade i 22 väskor.

HG

 • Riket

  Pengarna som hittades skulle självklart beslagtas , för övrigt skulle polackerna
  låsas in i en liten cell tillsammans och inte återfå friheten förrän de rökt upp alla
  400 000 cigaretterna. Host,host

  • Andersonszkan

   Så innovativt och nyskapande och så hade dom ju uppvärmningsfrågan under den kalla vintern löst också och när stinkpinnarna var slut kunde man skicka hem dom i samma båt som dom kom med.

  • Bolivera

   Tack.Jag fick ett hjartligt skratt.

  • bittan

   hahaha, det var ett bra straff,

  • 530729

   Hahaha! Jag gillar ditt kreativa tänkande. Ett salomoniskt straff!
   Jörgen

  • Sven Olsen – (argdansk)

   Hehe – fast som rökare håller jag på att få röken i vrångstrupen!

   ;o)

 • Andersonszkan

  Nyhetstips till Kapten:

  Hittade dom här grejorna på tyska nätet men kan tyvärr inte hitta nyheterna på någon engelskspråkig sajt.

  ”Kurdisk våldsorgie överraskar polisen fullständigt. En sådan eskalering av våld hade ingen räknat med. En kurdisk kulturfest i Mannheim med 40 000 besökare urartade utom kontroll. Bokslut: 80 poliser skadades, en del av dem svårt. Mer än ett dussin polisfordon demolerades. Hundratals PKK-fanor.

  http://www.welt.de/politik/deutschland/article109110732/Kurdische-Gewaltorgie-erwischt-Polizei-eiskalt.html

  ”Judar och muslimer demonstrerar tillsammans på gatorna i Berlin. Med en demonstration har judar och muslimer demonstrerat gemensamt mot omskärelseförbudet som Landegericht i Köln utfärdat. Dom känner sig stämplade som barnplågare. På plakaten: ”Förhud – nej tack!”. Omskärelse hör till judendomens kärna.”

  http://www.welt.de/politik/deutschland/article109113576/Juden-und-Muslime-gehen-gemeinsam-auf-die-Strasse.html

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Bekämp smuggling av narkotika – sänk i övrigt priserna på alkohol och tobak till en nivå där det inte är intressant att smuggla dessa dagligvaror.

  Det är så enkelt – varför fattar inte politikerna? 

  Orsaken är att där vi andra har hjärnor har de tomrum, eventuell innehållande tre islamistiska hjärnceller, två som slåss, och den tredje, som heter Achmed, tittar på – i mörkret.