Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Ystadspolisen varnar för åldringsstölder


ZIGENARKULTUREN En 80-årig kvinna blev bestulen på en rad värdeföremål i sin lägenhet i de östra stadsdelarna av Ystad. Nu varnar polisen för trend med brott mot äldre. Offensivt, ja nästan aggressivt, tvingade sig den yngre kvinnan in i lägenheten.

Medan kvinnan uppehöll den gamla damen i lägenheten gick hennes kumpaner in och länsade sovrummet. Nu råder polisen äldre människor att vara försiktiga med vem de släpper in. Den misstänkta Kvinnan är cirka 30 år, 155 lång och har mörkt hår. Han bar kjol och en svart topp med paljetter och pratar med brytning, säger Anders Telsing, chef för närpolisenheten på Österlen.

När det ringde på dörren vid 9-tiden på torsdagsförmiddagen öppnade den äldre kvinnan och möttes där av en kvinna i 30-årsåldern. Den yngre kvinnan hävdade att det var en vattenläcka i lägenheten och att hon behövde komma in för att undersöka den.

Den äldre kvinnan förstod att det inte stod rätt till och uppmanade den påstridiga kvinnan att istället kontakta vaktmästaren. Men den yngre kvinnan gav sig inte utan tog sig in i lägenheten. Hon föste 80-åringen med sig till badrummet. Där tog hon på vita bomullsvantar.

Den äldre kvinnan fortsatte att insistera på att kvinnan skulle lämna lägenheten. Efter några minuter gjorde hon det. När kvinnan försvunnit såg den 80-åriga kvinnan att flera lådor var utdragna och förstod då att ytterligare någon eller några personer passat på att ta sig in. Efter besöket saknades ett halsband, en klocka och andra värdesaker.

Närpolischef Anders Telsing varnar nu för fler stölder hos äldre.

– Det har hänt flera gånger den senaste tiden, inte bara i Ystad utan hela sydöstra Skåne. Vi ser mycket allvarligt på det här.

Han ber allmänheten att vara vaksam och att kontakta polisen vid misstanke.

– Ring hellre en gång för mycket än för lite.

Enligt Anders Telsing har den äldre kvinnan lämnat en bra beskrivning av den yngre kvinnans utseende.

– Kvinnan som tog sig in var i 30-årsåldern, hade mörkt hår och var ganska kortväxt, runt 1,55. Kvinnan bar en topp med paljetter och hade blålila nagellack. Det är inte alltid meningsfullt att gå ut med signalement men i det här fallet är det ganska iögonfallande. Så ring oss om ni har sett något.

YA

Skånskan

 • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

  Vad! Ett signalement! Kors i taket.

 • PETER NYMAN

  Varför i helvete är det inte alltid meningsfullt att gå ut med signalement din halal grillande islamist älskande inkompetenta polisman Telsing

 • pj73

  Var det en man eller kvinna?

  • svenne42

   En hen

   • svenska12

     Hahahahaha……den va bra  : ))

 • pj73

  spelar ingen roll att polisen blir inblandad dom har vare sig tid lust eller befogenhet att göra något åt detta.

 • Andersonszkan

  Det är zigenarnas år i år och i tro***a på den blonderade zigenerskan Leissner vattnas det dag ut och dag in – vilket lyckorus hon måste vandra omkring i.

  På 20 år har hon och kompisen Westerberg förvandlat Sverige till ett zigenar/muslimskt träsk.

 • svartamalin

  Zigenare och Folkpartister är ytterst oärligt folkslag.

 • Talibananas

  Telsing? Det skulle behövas en van Helsing, att driva bort blodsugarna. Telsing kanske kan bidra med en dräpande silverkula?

 • Pantertanten

  Ingen beskrivning på kjolen?

 • http://www.facebook.com/chase.buttocks Chase Buttocks

  Det verkar som att de glömde signalementet ”kjol” i Skånskan jämfört med i YA! Jag undrar varför… 

 • Oxis

  Märkligt tyst om Zigeunerjahre 2012 från Ullenhag och Leissner. Har verkligheten hamnat i halsen?

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Rasmusson

  Hänger på här med min berättelse från idag lördag. Den gamla damen som bor över mig blev rånad i sin lägenhet i eftermiddags. Jag hörde att hon bankade i golvet/taket, men det gör hon ibland, men jag tyckte det var konstigt att det var så ihärdigt. Sedan bankade hon  i balkongräcket. Jag tittade ut/upp men såg inte något. Det är i sådana här ögonblick som man ska lägga sig i, och jag gjorde inte detta.

  Det finns en notis om detta i Sydsvenskan. 92 åring rånad på Holma i Malmö.

  En gammal tant som inte borde bo hemma och ensam. Usch vad jag känner för den gamla damen. Får ta ett snack med grannarna i morgon.

  Detta ska ha varit en lång man. Alla män är nog långa för denna kvinna som säkert inte är över 155 cm. Känns lite läskigt också, Han bara stod i hennes lägenhet. Hon hade väl inte låst dörren. Usch usch!