Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Somalierna vädjar om pengar till flygbiljetter


SOMALIEINVASIONEN Integrationsminister Erik Ullenhag, folkpartiet, känner stolthet över de kommuner som ställer upp på Reinfeldt-regeringens tillfälliga lagändring som öppnat för anhöriginvandring.

Splittrade somaliska kärnfamiljer ska få återförenas i Sverige. För Ludvika handlar det om 121, fruar, män och barn. För Smedjebacken om 102 personer. Deras problem är flygbiljettkostnaden.

– Vi har kartlagt vad somaliska återföreningar av kärnfamiljer innebär för Ludvika och Smedjebacken, säger föreståndaren för integrationsenheten Mohammed Alkazhami i Ludvika.

– Utifrån somaliernas egna uppgifter, det de valt att berätta för oss, handlar det för Ludvika om 121 personer. För Smedjebacken om 102 personer. Fruar, män och barn, som långsiktigt kommer i höst, i vinter och 2013.

Kartläggningen anger för Ludvika att på väg hit, inom ett år, är: 100 barn, 53 flickor och 47 pojkar (Smedjebacken 84 barn, 39 flickor och 45 pojkar). 15 barn (18) är 0-5 år, 28 (20) är 6-9 år och 51 (45) är 10-17 år.

Utanför karläggningen finns 12 (5) barn som dessa familjer har adopterat i Somalia av olika anledningar. Vuxna fruar och män är 21 (19).
Det förekommer utanför kartläggningen även ungdomar 18+ år som egentligen inte har rätt att komma som återförenad kärnfamilj då de betraktas som vuxna och utflugna.

På Frändskapshuset i Ludvika möter DD ordförande i Somaliska föreningen Mustafe Elmi och tolken Abdi Salar i häftigt samspråk med tre landsmän som inombords jublar över att få sina splittrade kärnfamiljer återförenade, återse sin partner och barnen – men nu har fått stora penningbekymmer till flygbiljetter à cirka 3 600 kronor.

– Vi vädjar till alla som vill och kan, organisationer, föreningar och enskilda, att hjälpa dessa mödrar och pappor att kunna återförenas med sina kärnfamiljer. För till exempel Nadifa här handlar det om make och sex barn som måste ha flygbiljett från Etiopien till Sverige. Hon behöver 25 000 kronor och har noll i inkomst… säger Mustafe Elmi.

– Varför omfattas inte våra somaliska återföreningar av Geneve-konventionen från 1947 om gratis flygbiljetter?

– Denna anhöriginvandring blir en lång process, framförallt för att var och en måste ordna flygresorna själva med egna medel, säger Mohammed Alkaz-hami.

– Varefter familjemedlemmarna kommer bor de givetvis med sin anhörig i lägenhet som är ordnad. De kommer att bo i olika områden. Barnen kommer allteftersom till olika förskolor och skolor.

Kommunerna, där Ludvika och Smedjebacken är två av 30-tal som ställt upp på att vara öppna och toleranta till medmänsklig återförening av splittrade kärnfamiljer, är av Erik Ullenhag (FP) lovade 375 miljoner kronor för 2013 och 450 miljoner 2014 för utmaningarna som mottagandet innebär.

Tyvärr är detta besked redan till hälften återtaget så hälften av pengarna ska gå till insatser på arbetsförmedlingen.

Kommunerna har också avtal med Migrationsverket att leva upp till att dessutom årligen ta emot en flyktingkvot; för Ludvika 80 per år (Smedjebacken 33). Hittills i år har på den kvoten kommit 51 (19).

– Flyktingströmmen från inbördeskrigets Syrien har nått Sverige, många vistas på statens flyktingförläggningar, men de har ännu inte kommit till kommunerna, säger Mohammed Alkazhami.

DD

Somaliska föreningens, från vänster, Abdi Salar och Mustafe Elmi med sonen Mohammed, tolkade och pratade igår återförening på Frändskapshuset i Ludvika med hittills ensamkommande föräldrarna Ibrahim M Wehela, Fadoma Askali och Nadifa Ali.

 • Integrationellt

  Men ni har ju dragit in bidrag i flera år, då har ni väl sparat?

  Ojojoj PK – Ni gör bort er område efter område! Hur ”toleranta” tror ni svenskarna är?

 • Integrationellt

  När man ser muslimer bära dessa tält. Är det någon som tror många av dessa överhuvud taget kommer att få ett jobb de närmaste 20 åren?

  • 585961

    Ja det visar vilka tjuvar vi har i regeringen satsar pengar som ska gå till skola, vård och omsorg för svenska SKATTEBETALARE på parasiter från  afrika, vill bara spy

 • surkart

  Får inte Sd 20% i de berikade kommunerna då har väl folk tappat allt sans och förnuft! Kan man tänka sig bättre valarbetare än dessa tält!?

  • hva410e

   Får inte SD 80%, så har folk tappat sans och förnuft, därför deras kommuner
   kommer att på sikt få en total social/ekonomisk kollaps inom tio år.

 • svennejavisst

  Ja vad ska man säga,om dessa kravmaskiner.. om de slutade att skicka våra bidragspengar hem till Somalia och tog sitt ansvar i samhället ,istället för att lägga sin energi på föreningar och rövsittandes matas som gapande fågelungar…blir så trött.

  • 585961

    Dom har alltid suttit och väntat på bidrag utifrån aldrig klarat sig själva en enda dag och nu sitter dom här och väntar på socialbidrag, dra in utlandsbiståndet för det hat flyttat sina behov hit, SD 2014

 • svennejavisst

  Deras slogan är..”Vi blir illa behandlade,vi får bara sitta och vänta på att det kommer en ny lag så även våra anhöriga kan komma hit och vänta på nästa socialbidrag,då kan vi vänta på det tillsammans.

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

  Det har gått så långt att jag inte ens klarar av att se en somalier.

  • elefantter

   Det har gått så långt att jag inte klarar av att höra musik med congas i.

   • troutbum55

     hahaahahaaha den var riktigt bra!

  • Andersonszkan

   Det har gått så långt att jag inte ens orkar läsa om skiten.

  • 585961

    Och gungande tält med skäggiga karlar i släp, snart rycker jag av tältet när jag ser någon

  • Prellen

   Tyvärr har jag råkat ut för samma åkomma. Jag blir illamående av att se packet.

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Fy fan!…..

 • bittan

  Dom Svenskarna som inte vill vara med att betala till detta, måste väl få bestämma det själv,jag känner ingen samhörighet med Islam o dess utövare

  • 585961

    Borde vara folkomröstning om detta, fast det vågar väl inte landsförädarna i regeringen och det kommer att bli Sveriges fall

 • StefanTenn

  Det lever miljarder människor i fattiga länder som vill leva gott i Sverige. De kan inte komma hit. De reproducerar sig som kaniner! Abdi, Mustafe och Ibrahim på bilden ovan befruktar sina beslöjade kvinnor så fort dessa förlöst. De är HELT OANSVARIGA, kåta och befriade från konsekvenstänkande!

 • http://www.facebook.com/people/Maria-Lindstrom/630692648 Maria Lindström

  Nu vill jag verkligen veta att dessa ankommande är släkt med dom som redan är här – DNA!! TACK!! – för passar det inte in då ska de inte in….

  Men återigen – om en mamma/pappa – har lämnat man/fru + sjuttioelva ungar i ett land som är i vad de kallar för krig – vad farao ger dem rätt att ha barn alls?  De lämnar de sina i sticket och hoppas på guld o gröna skogar i landet i Norr!!

  Och med det har jag sagt mitt…!!

 • swebyggare

  När behövs flygbiljetter till balkongflygningar? Dessa kan fara och flyga dit pepparn växer.

 • kokoo

  Sverige har under Alliansens makt utveklats till VÄSTVÄRDENS  IDIOT  LAND !!!

  Migrationsverket begär ytteligare 8,1 MILJARDER  KRONOR för flyktingströmmen till Sverige. 

  OBS. Otrolig summa av 8,1 MILJARDER SVENSKA KRONOR !!!

  DU och jag samt alla skattebetalare  skall stå för kostnaderna !!!

  • http://tveklost.wordpress.com/ Tourni

    Problemet är att svensken är mer rädd för att kallas för rasist än över problemen som massinvandringen för med sig.

 • 2Lkopp

  Skicka regeringsplanet i skytteltrafik, endast det bästa är gott nog

 • Tigeraldrig

  Apadjävlar som förråder sitt land.
  Fy fan, ingenting står rätt till i inavlenas skallar.

 • nitohu

  Parasiter

 • SWEbuilder

  Dessa avskräden kommer bli Sveriges undergång.

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Fick ett brev från en berikare där han hotade mig med diverse saker pga av mina skriverier här inne och jag välkomnade honom och hans kusiner.
  Han påstod vilket kan vara både rätt och fel då dom alla LJUGER att muslimska kvinnor tar hormonsprutor sen tonåren så att dom kan producera många barn så att dom kan ta över i världen genom öka andelen muslimer på det sättet.

  Tror kanske att det var mest för att provocera då han i samma brevväxling skickade bilder på iranska porrfilmstjänor!?! Hahahah..Trodde att deras kvinnor var dom renaste i världen och lika oskyldiga som nyfödda?! :)

  En enda enkel fråga om alla dessa somalier… Vad fan ska vi ha dom till?
  Dom kommer ALDRIG att integrera med oss etniska svenskar och det svenska samhället!  

  • Oxis

   Hur fick han tag på vem du verkligen är för jag antar att Jonathan Lejonhjärta är en pseudonym? Är intresserad av att veta eftersom jag fått några konstiga mail själv.

   • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

    Ingen fara då jag har en mejl box kopplad till namnet Jonathan lejonhjärta och dit kom brevet och inte till min riktiga box.Vet att man hackar upp boxarna om man vill…

  • 530729

   Kan även ha varit någon svensk muslimkramare som skrev till dig bara för att håna och provocera… ingen lugnande tanke det heller iochförsig, det kanske var någon av Alex Bengtssons kamrater på expostasi.
   Men mycket oroande på flera vis med besöket du fått… om våra ‘fiender’, som trots allt är människor de också, är inne här på SweCon (eller avpixlat och friatider) och läser utan att drabbas av insikten om att de har fel och sanningen inte bekommer de det minsta… vad behövs då för att rädda deras själar? Och Sveriges framtid?
   Jörgen

   • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

    Ja det kan ha varit så och jag spårar just nu så vi får se vad som dyker upp..man lämnar spår efter sig på olika sätt och man får inte säga och skriva vad som helst i den demokrati som vi lever i tydligen för då blir man stenad :)

    Jag tror inte på att man kan omvända dessa islamistiska muslimer eller för den delen vänster fascister till att bli empatiska älskvärda individer som värnar om allt levande på jorden, tyvärr.

    Så vi har en lång kamp framför oss polarn. 

    • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Rasmusson

     Det sorgliga är att man blir stenad av sina landsfränder……….

    • 530729

     ”I en demokratur råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps.”
     Vilhelm Moberg, 1965
     Låter det som en beskrivning av Sverige idag, eller? Ledsen, Jonathan, men vi lever inte i den demokrati vi trodde. Som vi vill leva i.
     Jörgen

 • VIKINGKRAFT

  Undra hur mycket tältapan får i efterskott i barn bidrag med 6st baaaaaaarn !

  Den endan rätta vägen för Sverige är ett inbördeskrig som kommer för eller senare !

 • pj73

  köp era biljetter själva för H-E!!!

 • SM811

  Enkel biljett till Somalien skall det vara.

 • http://twitter.com/solros05 Baltic Sea

  Jag bara vill spy.

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Går det inte att betala flygbiljett så att dom som redan befinner sig i Sverige sticker tillbaks till sin familj i Somalien? 

 • Talibananas

  Undrar om det underlättar integrationen att hela stora familjen flyttar till Sverige, istället för att tillämpa asylskäl och med nödens tvång som motivator skaffa sig ett bättre liv… Undrar om integration överhuvudtaget är en ambition i Sverige eller om det är den segregerade mångkulturen som är målet… Undrar om det alls finns någon tanke bakom immigrationskatastrofen, som dock styrts av hållningslösa politikers beslut med lite eller inget konsekvenstänkande.

  • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

   Målet är islamsk överhöghet ! Det är tanken bakom !

   • Talibananas

    Från islamistisk synvinkel ja, men det är inte riktigt den svenska synvinkeln, riktigt så illa är det inte. Men det är illa med bristen på analys av konsekvenser och bristen på ärlighet från politiker och journalister. Hade antingen politiker eller journalister gjort sitt jobb så hade katastrofen och det eskalerande vansinnet kunnat hindras, men inte med båda dessa ”institutioner” i symbios. I slutänden är det ändå ”fundamentet”, befolkningen, som avgör samhällsutvecklingen, så vid kritik av politikerna och medierna slår i långa loppet kritiken tillbaka på befolkningen; det måste till en självkritik och någon form av väckelse om tillståndet, även om jag tycker illa om många sorters väckelser, iallafall den som har som metod att likt fundamentalister trycka ”den enda sanningen” i trynet på folk. Vi som kvävs av statstelevisionen och den förbluffande likriktningen i gammelmedias rapportering och opinionsbildning har iallafall internet som syre. Likriktningen är inte att undra på, när ca 70% (!) av journalisterna har sin lojalitet hos Mp, V och S (SOM-institutets enkät).  

 • http://vargiveum.wordpress.com Varg i Veum

  Varför är jag inte förvånad? Ge lillfingret…osv…

  • 585961

   De flesta är väl båtpirater som dödat   europeiska medborgare

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  Återförenas i ert eget land! Skitbutto eller vad det heter

 • 530729

  Somalierna vädjar? Det ska väl stå: Somalierna kräver!
  Jörgen

 • 585961

  Krav och åter krav  skicka hem skiten så behövs inga biljetter till någon, den peson som är här får väl ta båten ”hem” här  delar  ingen ut gratis flygbiljetter och ingen annan stans heller men Ullenhag öppnar väl gärna sin plånbok, och ge fan i skattebetalarnas pengar och nu Stjäler du 8 MIILARDER av oss till invandrare , undrar vad regeringen ska skära av denna gång eller kanske nya skatter som inte drabbar höginkomsttagare, ordna upp alla problem i äldreomsorgen först innan du stjäl våra skattepengar som ska  GÅ DIT, Ullenhagen och Reinfelt har blivit stortjuvar

 • Tesak

  Jag vill bara en sak att säga om somalier. Åk hem till erat skitland eller dö

  http://www.youtube.com/watch?v=_vg5lnL_i4E&feature=related

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Det måste vara både enklare och billigare att återförenas i respektive hemländer ! En del av dessa zoomalier är ju från djiboti men uppger att dom är zoomalier,allt för att kunna utnyttja sveriges generösa flyktingregler! SKICKA HEM SAMTLIGA ! SD 2014

 • j_london

  Detta är väl inget problem att hänga upp sig på. De sjuka, gamla och åldriga och senila svenskarna är en outtömlig resurs att spara pengar på… Och inte heller hör man några klagomål från dem!

  Stryp mattillförseln på några äldreboenden, klä av de gamla och öppna fönstren på vid gavel när det blir vinter och smällkallt, ”glöm” att ge dem livsviktig medicin… låt dem ligga kvar i sina sängar utan tillsyn.

  Det finns oändliga möjligheter för förrädarpolitikerna att spara pengar på våra gamla anhöriga. Så att de blivande parasiterna/analfabet-negrerna från Zoomalia skall få det riktigt bra i muslimträsket Sverige.

  Det är bara fantasin som sätter gränser!

 • http://profile.yahoo.com/7QLCY6BSESRBSPNNECWO2KLALA PK

  Hahahaha..haha..jag blir f-n galen. Jag hatar allt och alla.

 • Prellen

  Jag ställer gärna upp med ett bidrag till en enkel biljett till Zoomaila.

 • PETER NYMAN

  Det är väl bra att DNA inte behövs för dom10tusen adopterade barnen behövs,då deras föräldras har överstämmande DNA men dom kommer inte förrän nästa  vecka.Först måste VI fixa billjeterna hit 45TUSEN st X 3600 det fixar Ullenhag på en dag. 

 • http://www.facebook.com/people/Eva-Andersson/596985605 Eva Andersson

  Varje man har ju minst 8 fruar med 49 ungar var.

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Rasmusson

  Ensamkommande föräldrar !!??
  Jag har ofta undrat över hur man som ansvarstangande förälder kan lämna sina barn. För mig är detta otänkbart.

  Ensamkommande barn !!??
  Hur kan föräldrar skicka iväg sina barn och lämna över ansvaret på barnet ifråga att sedan få hit familjen?

  Jag förstår inte hur dessa människor fungerar!

  • http://www.facebook.com/people/Sven-Svensson/100003772576907 Sven Svensson

    Människor?

 • zelotai

  Jag föreslår att de arbetar ihop pengarna.

 • Swemyth

  Alltså, INGEN vill bo i områden där invandrarna blir för många. 2-4 invandrarbarn per klass om 25 elever låter rimligt, sen börjar fan flyttlassen.

  Och INGEN vill integrera sig med de här hucklena, så hur fan ska de gå om 30-50 år?

 • svenska12

  Dom får väl jobba!!! Ingen jävel betalar min semester, eller mina anhörigas för den delen heller….. gapa och gapa och gapa…passar det inte så flytta tbx……så j**** trött på dom…suck

 • mspired

  No more!! Komvux, där de till slut hamnar, ser redan ut som ett j-a trältläger!

 • Oberst

  De måste lära sig att göra rätt för sig!

 • http://www.freesweden.info/blog vinterbadaren

  Åter igen. Enligt ”UNHCR” skall ALL återförening I FÖRSTA HAND ske i HEMLANDET!
  Således är det bara att repatriera avskummet. Klart som korvspad. Spotta och skölj.