Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Dyrt boende för flyktingbarn i Påryd


SKÄGGEBARNEN Boendet i Påryd som ägs av Karlsunda byalag är dyrt i jämförelse med kommunens två andra boenden. Boendet Villa Ossian i Påryd kostar 765 000 kronor per barn och år. Boendet Horisont i Kalmar kostar 483 000 kronor per barn och år. Boendet Slöjdaregatan i Kalmar kostar 550 000 kronor per barn och år.

Varför ska skattebetalarna i Kalmar kommun betala överpris för ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Påryd? Socialnämnden i Kalmar kommun har ett stort underskott så de måste se över sina kostnader. Fastighetsägaren har dessutom inte lyckats svara upp till de krav som Socialstyrelsen har ställt på ett sådant boende.

Enligt socialchefen är huset i Påryd slitet och inte ändamålsenligt för en sådan verksamhet som bedrivs idag. För att vara kvar i Påryd krävde fastighetsägaren 1,8 miljoner kronor i renoveringskostnader per år under en tioårs period vilket skulle ge socialnämnden ytterligare 18 miljoner i underskott. Det skulle helt enkelt vara billigare att bygga ett helt nytt hus.

Anette Lingmerth (S) som har ansvar för integration och socialnämnden och Ingemar Einarsson (C) ordförande i Södermöre kommundelsnämnd känner sig inte informerade vilket är svårt att förstå då det är deras skyldighet att känna till att boendet inte lever upp till Socialstyrelsens krav.

Folkpartiet anser att ensamkommande flyktingbarn ska få den bästa hjälp till integration då de kommer till Sverige. Därför är det bra att se över hyreskostnaderna och istället satsa pengarna på undervisning och annat de behöver. Det är viktigt att se över kommunens utgifter precis som vi gör med vår egen hushållskassa.

Lene Polteg – ordförande i Folkpartiet i Kalmar
Yvonne Sölvingar – ledamot för folkpartiet i Socialnämnden

Barometern

 • surkart

  Gamla Svedala läcker som ett såll överallt. Svensken vid länsarna hela tiden. När sjunker skutan ?

 • kokoo

  Vansinne !! Det tar aldrig slut,så länge det finns Svenskar som jobbar i sitt anletes svett och betalar skatt så kommer dom folkvalda att vräka ut våra skatte pengar på nya parasiter som väller in i landet. 

  • Pantertanten

   Det är ren stöld mot oss skattebetalare. STÖLD!!

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Har kan en person under 18år flyga själva över halva jorden? Borde det inte finnas reglar minderåriga inte får flyga själva?

  • http://www.facebook.com/people/Lennart-Johansson/1604932372 Lennart Johansson

   Upplysningsvis så går det inga direktflyg från Somalia eller dess grannländer till Sverige. Dessa ”barn” har således mellanlandat i något annat europeiskt land och ska söka asyl där. Vidare så finns det inte ett flygbolag i världen som släpper ombord någon utan giltigt pass.
   Vi måste ha världens mest korkade politiker i riksdagen som inte känner till dessa fakta. Eller rör dom sig aldrig utanför rödvinsdimmorna på Södermalm?

 • pica_pica

  Har vi verkligen ansvariga för integration både på riks- och lokalnivå? Är inte alla överens om att integrationen inte fungerat på mycket länge? Kalla dem inkastare istället.

 • svartamalin

  Politikerna och deras människohandlare som stjäl våra skatter har förbrukat sitt existensberättigande.

 • PETER NYMAN

  Detta kommunala vansinne börjar,precis som kommunpolitikerna dra ett löjes skimmer över sig.Att det sen drar ett löje i värden över SVERIGE och SVENSKAR börjar bli besvärande då man utomlands hela tiden måste förklara varför vi i SVERIGE har Värdens högsta våldtäkts frekvens även skolbränderna är omtalade runt om i EU.Flera politiker i EU lovar sina väljare att deras land aldrig skall nå SVENSKA våldtäkts siffror,dom har även beklagat SVENSKA KVINNOR.Vilken ingen SVENSK politiker mer än SD har gjort och SD har för detta beklagande till KVINNORNA blivit kallade rasister äv dom icke beklagande politikerna.

  • 585961

    7 klövern och S gör allt för att sabba SD politik , men vi låter oss inte luras av landssförädare

 • Bulldoggen

  Kanske är en strategi från Påryd. Om jag hade hyresgäster som inte är önskvärda & tär på samhället så skulle jag se till att det blev orimligt dyrt att bo just hos mig. Bara en spekulation från min sida.
   

 • Oberst

  Tröttsamt att läsa. Stoppa importen!

 • Andersonszkan

  ”Varför ska skattebetalarna i Kalmar kommun betala överpris för ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Påryd?”
  Vilken dum fråga – varför ska skattebetalare betala något överhuvudtaget för ett slödder som bara kommer att kosta mer och mer för varje år som går och ställa till en massa elände så länge dom lever?

  Det rätta svaret är naturligtvis att svenska skattebetalare inte ska betala ett enda öre för den här vidriga verksamheten.

 • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

  För att vara kvar i Påryd krävde fastighetsägaren 1,8 miljoner kronor i
  renoveringskostnader per år under en tioårs period vilket skulle ge
  socialnämnden ytterligare 18 miljoner i underskott. <<< Nu är det väl så att det är fastighetsägaren som skall betala för renoveringen och inte staten? Men det är klart, det handlar ju om vår adel.

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  Edit.

 • svennejavisst

  Varför kan inte nybyggarna snickra lite,perfekt terapi..men allt ska serveras på silverfat.Hade glömt att folket i Påryd måste stå med mössan och buga nu när de nya väljarna gör entre..inte långt därifrån inom småland får vi nya medborgare som ska berika oss..bara 280 stycken..känns bra..blaskan i hemkommunen brukar gå i ide när stan berikas med brott..min stad har berikats många ggr,Danskarna brände ner staden,men folket reste sig..allt var lugnt tills balkanfolket kom..blev mycket skit.
  Nu kommer 5 vågen tror jag..det är en liten stad och folk muttrar,lemmeltåget knallar på från campingen och rensar så gott de kan,2:veckan kommer de på cykel som polisen har skänkt enligt hörsägen.Själv spyr jag varje dag på eländet.

 • luttrad78

  OT..
  Hållå SC och Kaptenen, skulle inte ni ha lite ledigt eller?
  Se om huset lite vetja ;-)

  TACK FÖR ATT NI FNNS!!!!
  KRAM och som alltid, BRA JOBBAT! (fastän ni skall ha ledigt)

 • Talibananas

  Tryffel, tillräckligt mycket tryffel! Nanna, många nanna, hela tiden! Uggelibuggeli.

 • dibben49

  Det som de små barnen kostar låt säga de första 4-5 åren är sannolikt mer än vad de kommer att betala i skatt under sin livstid. Invandring bra för Sverige, nja skulle inte tro det

 • Agera1

  Hur uppför/beter man sig om det sätt på vilken bor, medför att bostaden måste renoveras för 1,8 miljoner varje år….? Tvättar kläder i diskmaskinen, grillar med grillkol på spisen osv har man ju läst om….

 • http://www.facebook.com/bolivard.eriksson Bolivard Eriksson

  Grattis åter några röster

 • 585961

  Ska inte berikarna försörja  sig själva och dessutom vara svenska pensionsräddare så låter politikerna , bevisa och lev upp till det  och ge fan i våra skattepengar idioter i kommunerna, har ni tagit fan  båten får ni ro den iland , SD 2014