Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

SD Laholm svarar kommunråd Thomas Jönsson (M)


REPLIK ”Thomas Jönsson (M) kommer med konstiga påståenden! I artikeln den 5/9 i Hallandsposten så påstår denne man att man på nätet använder sig av ren lögn för att rättfärdiga sitt egna ställningstagande när det gäller ensamkommande och dess boende! Detta är ju faktiskt något som man inom moderaterna gjort ända sedan denna debatt drog igång.

Man har avsiktligt bortsett från de faktiska omständigheter som man kan se runt om i sverige gällande denna typ av verksamhet. Förre kommunalrådet Per Asklund är väll den enda moderat som visat någon form av ärlighet i denna fråga, genom att vid ett tillfälle i fullmäktige yttrat ”Att då får det kosta”.

Att ständigt tala om att allt bekostas av stadsbidrag är ren och skär lögn av Thomas Jönsson, och detta grundar vi inom SD på hur det ser ut gällande den frågan runt om i andra kommuner, enligt (SKL) 2007 att endast 22% av den faktiskt kostnaden för en ”flykting” under introduktionen betalades av staten.”

”Kommuner runt om i sverige har allt oftare påpekat dessa ekonomiska problem som denna verksamhet ang ensamkommande sk flyktingbarn skapar. Sedan detta ständiga yttrande om att staten betalar! Vem är staten? Moderaterna och laholms kommun har konstant arbetat för att inte invånarna skall bli upplysta om mer fakta än man själv vill i denna fråga vilket även det är att föra osanning för dess invånare. I ett utskick från KUN där enhetschefen framlägger att rätt fakta skall framföras fick jag själv mottaga bara för en kort tid sedan, med andra ord fakta som passar kommunen. Detta visade om inte annat Elisabet Babic vid fullmäktige den 28/8 när hon valde att bara svara på en del i den interpellation som vi lämnat in i frågan där vi inom SD benämner problemen gällande den kriminalitet mm som ofta medföljer. Hon gav inget svar när det gäller beredskap för att hantera de problem som brukar uppstå i samband med invandring från avlägsna kulturer: segregation, ökad kriminalitet osv

När det sedan gäller köpet av denna fastighet för de ensamkommande,så kan man inte göra annat än säga att man kört över invånarna. Till en början så visade man i Kommunstyrelsen sin iver att komma över denna fastighet snabbt och lätt, sedan visar det sig att andra budgivare av någon anledning inte fått möjlighet att vara med i leken,vilket är en uppgift som vi direkt fått del av från en av budgivarna. utöver detta så höll man tyst om vad utgångspriset var när detta planerade köp första gången kom på tal ut i pressen. Det påstods från (LP) i fullmäktige att detta bara kommer att vara en kortsiktlig verksamhet! Fakta säger annat på av den utveckling som sker på detta området med ständigt ökande trafik av dessa sk ensamkommande,vilket migrationsverkets egna uppgifter ständigt visat.

SD Laholm har ända sedan debatten kom upp motsatt sig mottagandet av ensamkommande sk flyktingbarn till Laholms kommun. Detta grundar sig på ett flertal fakta! Ärligheten när det gäller denna verksamhet ang ålder på de kommande som är klart tveksam,detta enligt studier som flera länder gjort. Fakta gällande den kostnad som faktiskt medföljer denna verksamhet,då det visat sig att kommuner själva fått stå för stora delar av kostnaderna,som medföljt svåra ekonomiska problem att klara av övrig verksamhet,detta är något man kunnat läsa om till viss utsträckning i etablerade media. Sedan har vi även övrig problematik gällande denna verksamhet som man kunnat se runt om i kommuner, även detta är fakta, fakta som våld mot personal,avsiktlig skadegörelse av sitt egna boende,misshandel,våldtäkter, samt annan brottslighet. Vi påstår inte att det är så överallt,men att dölja alla dessa problem som dock finns är att från (M) sida är att gå med osanning och mörklägga.

Vi inom SD har föreslagit ett klart bättre alternativ i fullmäktige i denna fråga gällande dessa ensamkommande, och det är att ledarmöterna själva öppnar dörren för dessa pesoner i familjehemsverksamhet! Det blir både billigare och ger dessa personer bättre start att redan från början införlivas i svenska samhället, både när det gäller svenska språket samt hur det fungerar i vårt samhälle! Men som vanligt har etablerade politiker visat att man själva på personligt plan hellre lever i sin skyddade verkstad än att själva personliga bli delaktiga i denna verksamhet man beslutar att belasta andra med.

Att förneka eller undanhålla uppgift är att gå med osanning.”

SD Laholm

Bonus:

Laholms kommun polisanmäld

Som vi tidigare berättat så har Laholms kommun ingått ett köp av fastigheten 1:29 i Lilla Tjärby! Det har visat sig att det finns vissa frågetecken gällande detta förvärv.

Vi var redan vid fullmäktigeförhandlingarna lite fundersamma hur detta köp gått till, och efter att en av budgivarna per telefon hade hört av sig till oss och berättat vad han hade varit utför gällande denna affär så beslutade vi oss för att titta närmare på frågan.

Efter att i den palamentariska gruppen hållt samråd,samt tagit upp det med styrelseledamöterna gällande frågan per telefon, så bestämde vi oss för att polisanmäla Laholms kommun gällande detta ärende.

Med tanke på att vissa oklarheter dykt upp,så kan risken finnas att fler sådana finns, och då anser vi att saken måste granskas grundligt.

Nu skall markeras att denna anmälan inte under någon omständighet är gjord pg av den verksamhet som skall föras i fastigheten, utan handlar helt och hållet på hur allt har gått till i detta uppköp.

Vi ser det som av stor vikt att kommunen skall föregå med gott exempel. Det får vara slut med att köra över  skattebetalarna när det så passar.

uppdaterat: mottagit ett svar från kommunstyrelsens ordförande nu under sen eftermiddag efter begäran om full redogörelse i denna affär..

Jag citerar:  Hej! Kommunen har köpt denna fastighet via Länsförsäkringar fasighetsförmedling. Vill du veta detaljerna om hur köpet har handlagts får du vända dig till LF. Våra tjänstemän har lämnat kommunens bud till nämnda fastighetsförmedling, och säljaren har accepterat kommunens bud. Det är säljaren som själständigt avgör till vem man vill sälja fastigheten.

SD Laholm

Relaterat
Laholms kommunråd försvarar fastighetsköpet till ensamkommande

 • SveaLydig

  När nu SD kommer med detta generösa erbjudande att låta företrädare för 7 -klövern verkligen få rå om och gosa med dessa barn som söker sig till den svenska värmen så ta de inte detta erbjudande.

  • Professorn

   Javisst!

   Om inte företrädarna för 7-klövern vill göra
   slag i saken och själva rå om och gosa
   med dessa ”barn” (som de tvingar andra till)
   så är de ju rasister och främlingsfientliga!
   .

 • Professorn

  Javisst!

  Om inte företrädarna för 7-klövern vill göra
  slag i saken och själva och rå om och gosa
  med dessa ”barn” (som de tvingar andra till)
  så är de ju rasister och främlingsfientliga!
  .

  • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

   Midnatts pyromanen kanske slår till om vi har tur :)

 • j_london

  Mycket, mycket bra av Geibert Strömdahl (SD) i Laholm. Det är så här information gällande politisk aktivitet och verksamhet skall bedriva gentemot medborgarna.

  Ärligt, öppet, sanningsenligt och upplysande – samt ifrågasättande. Samt inte minst – DEMOKRATISKT.

  Det är bra att SD finns och som kan slå hål på alla lögner och all desinformation som dyngspridarna inom 7-klövern älskar att trycka ner i halsen på det redan sönderljugna och kuvade svenska folket.
  Och de skurkaktiga lögnhalsarna inom kommunstyrelsen i Laholm visar att det ser samma ut i precis hela landet.

  Även lokalpolitikerna, med moderaten Thomas Jönsson i spetsen, i lilla Laholm vill medverka till att befästa epitet ”muslimträsket Sverige”.
   
  Samtidigt som man tycks vilja göra allt för att Sverige skall leva upp till det föga hedersvärda begreppet: Världens största socialbyrå för araber/muslimer.

  I Laholm skyddas man som politiker naturligtvis av lokalpressen – Laholms Tidning och Hallandsposten.
  Två likadana tidningar av samma muslimkramande PK-kaliber, och som givetvis inte ens skulle tänka den redaktionella tanken att kritisera kommunens nära nog förståndshandikappade politiker, då man förskingar medborgarnas pengar på snyltgäster och parasiterande asylturister (i PK-sammanhang kallade ensamkommande barn…) som satt sig för att permanenta en plats i det svenska bidragssystemet och få en livstidsbetald semester på svenska skattebetalares bekostnad.

  Kommunpolitikerna i Laholm är en samling kriminella bedragare, som genast skulle häktas och ställas inför rätta och lagfaras för bedrägeri och trolöshet mot medborgarna!

  Jack London

  • Andersonszkan

   Den sista meningen gillar jag – hade detta hänt i något annat land så hade det mycket väl kunnat sluta så.

   I Kina hade det troligtvis slutat med en arrangerad trafikolycka och i USA med dubbelt livstidsstraff – men i muslimträsket Sverige kan man utan risk plundra och spotta sina egna medborgare i ansiktet.

   • j_london

    Muslimträsket Sverige är sedan länge oduglingarnas, och i bästa fall medelmåttornas, förlovade land.

    Ingen behöver veta något, kunna något, säga något eller ta ansvar för någonting; vare sig gärningar eller handlingar.
    Går det åt helvete, vilket det alldeles för ofta gör, skyller man bara på någon annan.

    Vi har ju här ett färskt exempel här från Laholm. Ett beslut fattat av lokalpolitiker utan vare sig kunskap, insikt eller omdöme. Och som är alldeles åt helvete.
    Man kan misstänka att moderaten Thomas Jönsson fått sin hjärna amputerad innan han tog plats i Laholms Kommunhus.

    Men som sagt… i muslimträsket är numera precis vilka sinnessjuka handligar och gärningar som helst möjliga – utan att det krävs vare sig ansvar eller omdöme. Det som nu hänt i Laholm, händer dagligen på olika platser i hela landet.

    Men så håller muslimträsket Sverige också på att sjunka som ett modernt Atlantis!

  • ogudaktig

    Oleg  Datsishin är ännu bättre.

   • j_london

    Visst är väl Oleg alldeles förträffligt bra, men man finns i olika kommuner…

 • INTEgrerats

  Bra SD agerat snabbt, händer inte allt för ofta i kommunnivå tyvärr

 • Kubosuka

  Kan väl erkänna att jag haft lika dåligt ekonomisinne som många av dessa politiker, när jag var 5år ville jag ha en leksak när jag var och handlade med mamma. Då sa hon att jag kunde ju använda mina pengar som jag hade vilket på jag svarade att dom kunde jag ju absolut inte slösa på sånt där skit. 

  För mig var mamma då likvärdig med staten, hon hade pengar och kunde fixa allt och jag behövde inte bry mig. Vid det laget var jag väl på samma nivå som Nils Gossas(MP Borlänge) men kom till insikt med ett och annat efter den händelsen och höjde mig till Thomas Östros(S) nivå men växte ganska snabbt ifrån honom också så småningom.

 • Nordkoster

  Det är på kommunnivå som man gör mest nytta. Här är problemen konkreta och berör i vardagen. Viktigt därför att SD kritiserar allt som har med dessa beslut att göra.

 • PETER NYMAN

  Gott med en ordentlig SD insats i kommunalärenden Fler i fler kommuner hoppas VI på,
  det är detta so kommer att stärka SD

 • SM811

  Kommunpolitikerna tycker de har rätt även om det är många andra som har en annan ståndpunkt. Kom att tänka på beväringen som gjorde exercis. Korplaren skriket till Andersson att han går i otakt varpå Andersson skriker tillbaka att det är alla de andra som går i otakt. 

 • http://www.facebook.com/gejbert Gejbert Strömdahl

  Läser här att jag personligen får beröm! Jag måste markera att Jag har en fantastisk medarbetare i form av Rikard Vesterlund med i det palamentariska laget. Utöver detta så har jag en helt underbar kommunföreningsstyrelse bakom mig..Vi är ett stort sammansvetsat lag i detta. Så kan inte under någon omständighet själv ta åt mig äran för detta arbete

 • svartamalin

  Bra SD i Laholm. Hoppas flera röjer upp i kommunträsken, och snart vill man se dessa politiker  ligga i drivor och plågas av sitt sjuka samvete. Deras kompisar i massmedia är lika usla landsförrädare som sju(k)klöver politikerna och skall slängas i samma drivor i väntan på kremering.

 • EF90

  Måste verkligen fråga er här om hur ni tänker. VARFÖR ska ni rösta på SD nästa val? Svenskarnas Parti är mer ett ärligt parti. Jag kommer rösta på dom och hoppas att fler kommer göra det.

  • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

   Därför att om vi samlar alla våra röster och får upp SD i 10% eller mer strecket. Får dom ökad förmåga påverka beslut om tex invandring i våran (och landets även om många inte fattat det än) fördel.

   Säg ni är 1% som röstar på Svenskarna Parti istället för SD, då får SD kanske 9% istället för 10%, medans det partiet med 1% kommer endå inte kunna påverka nånting.

   • johan persson

     Rösta SD

   • EF90

    Tack för ni har svarat. Hade lite svårt att förstå hur ni tänkte.

  • StefanTenn

   Rösta i alla fall på SD i riksdagen och SvP i kommunal- och regionval. Det borde vara en fungerande kompromiss.

  • http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar/ Torxen

   Man kan se det som taktik. Om SD stiger från 5.7 till exempelvis 25% på bara 4 år så är det en tydlig signal för de 7 att förd politik inte gått hem och att de raskt måste ändra på sig själva vilket dock inte låter sig göras så snabbt utan att bli avslöjade för de flesta så 2018 skulle bli ett bättre val för dem vars hjärta klappar för svenskarnas parti.

 • resenaren

  ”Det är säljaren som själständigt avgör till vem man vill sälja fastigheten.”

  Detta är en sanning med modifikation! Vid budgivningsförfarande så gäller alltid bästa bud!
  Enda undantaget från detta är om det i förmedlarens uppdrag klart och tydligt har deklarerats skriftligt från säljarens sida att denne förbehåller sig rätten att välja vilket bud han vill anta!

  Fd. mäklare

  • http://www.facebook.com/gejbert Gejbert Strömdahl

   Problemet här är att andra budgivare i princip omöjliggjorts att kunna ge bud

   • resenaren

    Det är tyvärr alltid säljaren som håller i taktpinnen! Det finns inga klara reglar för budgivning utan varje mäklarföretag har egna. Vanligast är att högsta bud gäller eller att säljaren begär att få besluta om vilket bud som gäller. (De flesta mäklare vill ha detta skriftligt, just för att slippa eventuella anklagelser). Detta är inte alltid högsta budet, säljaren kan ju tycka att ett snabbt tillträde slår högre än ett högre bud. Är inte insatt i hur detta har gått till, men då jag förstått att säljaren tillhör köparens ”umgänge” så kan det ju vara inblandat en hel del ” Om du kliar min rygg, så skall jag klia din rygg”.

 • 125Nalli

  Hur många politiker bor det i Lilla Tjärby som har röstat för detta beslut.?

  • http://www.facebook.com/gejbert Gejbert Strömdahl

   39 av 41 politiker sa ja till detta.. enbart SD sa nej

   • resenaren

    Vad säger revisorerna?

   • j_london

    Sanslöst… det är ett högt pris muslimträsket Sverige och dess etniska svenskar får betala för att politikerna skall slippa bli kallade ”rasister” och ”främlingsfientliga” och inte ställa upp på ”allas lika värde”.

    Och i värsta fall bli bortkörda från köttgrytorna av ”storebror” och ”storasyster” i Stockholm, i sedvanlig, totalkorrumperad  DDR-anda.

    —————————————————

    Senaste nytt från från MUSLIMPOSTEN i Halmstad, i ärendet om skäggbarnen. Vilken fenomenal saga som muslimkramarna på Hallandsposten rafsat ihop, läs och må illa av denna vulgopropaganda angåenden de ”små föräldralösa barnen”:

    http://hallandsposten.se/asikter/ledare/1.1757052-varlden-tar-plats-i-lilla-tjarby

    Världen tar plats i Lilla Tjärby! Ja, ja, där ser man. Världen finns redan på plats i Laholm sedan flera år genom kosovoalbaner…! Och fråga laholmarna vad man tycker om dessa…
     

 • Oberst

  *Då* får det kosta? Det verkar bara gälla berikarna, aldrig etniska svenskar.

 • Lassekolja

  Gejbert, hur ofta får Du höra i KF att ”när det gäller de äldre, som byggde Välfärdssverige, ja då får det kosta!”?

  • http://www.facebook.com/gejbert Gejbert Strömdahl

   Ja när det gäller övrig kommunal verksamhet så har jag aldrig hört de orden.. då har det enbart handlat om att spara

 • Leikin

  Normalt sett får svenskarna försörja sig själva genom att arbeta och betala skatt. Varför skall inte utlänningar göra det samma? Kan de inte försörja sig själva bör de återvända till sina hemländer i stället för att leva som parasiter på svenskarnas surt förvärvade pengar.

 • j_london

  Senaste nytt från från MUSLIMPOSTEN i Halmstad, i ärendet om skäggbarnen. Vilken fenomenal saga som muslimkramarna på Hallandsposten rafsat ihop, läs och må illa av denna vulgopropaganda angåenden de ”små föräldralösa barnen”:

  http://hallandsposten.se/asikter/ledare/1.1757052-varlden-tar-plats-i-lilla-tjarby

  Världen tar plats i Lilla Tjärby! Ja, ja, där ser man. Världen finns redan på plats i Laholm sedan flera år genom kosovoalbaner…! Och fråga laholmarna vad man tycker om dessa…
   

 • Erk23

  Vi får se hur lång tid det dröjer innan polisanmälningar om allt från våldtäkt till rån och inbrott börjar dugga in…

  I min hemstad tog det inte fullt två veckor innan det hastigt och mindre lustigt blev två villainbrott/inbrottsförsök i direkt anslutning till de små gossarnas boende, sedan har det bara rullat på!

 • 585961

  Ja då har ni i Laholm 39 svårt sjuka politiker i kommunstyrelsen  var det detta ni röstade på 2010, hoppas ni återfått vettet till 2014 om det inte är för sent då, hur ska ni bli av med dessa kriminella och våldtäktsman och skolbrännare hade ni tänkt, SD 2014