Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Narkotikadömd litauisk kvinna slipper utvisning


ÖPPNA LANDSKAP 40-årige Romas Lopata som förvarat drygt nio kilo metamfetamin och närmare 2 700 PMMA-tabletter i skogsområdet vid Örnens väg i Haninge kommun dömdes i tingsrätten för grovt narkotikabrott till sju års fängelse och livstids utvisning.

21-årige Gentare Maorezkite dömdes för medhjälp till grovt narkotikabrott till fängelse i två år och sex månader samt fem års utvisning då hon hjälpt till att bevaka tabletterna och en del av metamfetaminet. 41-årige Julién Smagon dömdes till fängelse i två år sex månader för försök till grovt narkotikabrott.

Efter överklagan av Romas Lopata och Gentare Maorezkite fastställer hovrätten tingsrättens domslut gällande Romas Lopata. För kvinnans del anser hovrätten, mot bakgrund bland annat av hennes underordnade roll i narkotikahanteringen, att straffvärdet är lägre än vad tingsrätten kommit fram till och mildrar påföljden till fängelse i två år.

Domstolen ändrar även tingsrättens dom på så sätt att beslutet om utvisning upphävs, mot bakgrund bland annat av att hovrätten inte anser att risken för fortsatt brottslighet kan anses tala för utvisning.

Svea hovrätt dömer:

 • Romas Lopata 1972-06-63 Saknar adress i riket, Medborgare i Litauen till fängelse i 7 år för grovt narkotikabrott. Den tilltalade utvisas ur riket och förbjuds att återvända hit.
 • Gentare Maorezkite 1991-01-73 Saknar adress i riket, Medborgare i Litauen till fängelse i 2 år för medhjälp till grovt narkotikabrott.
 • Julién Marc Jansson Smagon 1970-09-17 Lindevägen 126 Enskede Gård till fängelse i 2 år 6 månader för försök till grovt narkotikabrott.
 • Mål nr B 6887-12

Romas Lopata dömdes senast den 29 juni 2011 för brukande av falsk urkund och brott mot utlänningslagen till fängelse två månader. Villkorligt medgiven frihet förklarades till en tid av två månader förverkad. Romas Lopata frigavs villkorligt den 6 september 2011 med en återstående strafftid på en månad och tio dagar.

Prövotiden går ut den 6 september 2012. Dessförinnan dömdes han den 5 mars 2010 för grov stöld vid sex tillfallen och häleriförseelse till fängelse ett år och åtta månader. Han utvisades ur riket i fem år (gäller fram till den 7 januari 2015). Prövotiden gick ut den 15 december 2011.

Julién Jansson Smagon är dömd tidigare. Brotten ligger dock så pass långt tillbaka i tiden att de inte påverkar valet av påföljd på ett avgörande sätt.

Frida Wallin tillerkänns ersättning av allmänna medel med 62 520 kr i hovrätten och med 241 456 kr i tingsrätten. Lars Hurtig tillerkänns ersättning av allmänna medel med 47 127 kr i hovrätten och med 232 625 kr i tingsrätten. Charlie Tvärenvigg tillerkänns ersättning av allmänna medel med 232 699 kr. Henrik Olsson Lilja tillerkänns ersättning av allmänna medel med 222 737 kr.

”Kostnaden ska du som skattebetalare stå för”.

 • kokoo

  Enligt Alliansen så skall vi Svenskar vara tacksamma och rädda om BERIKARNA som importeras i tusentals, dom skall fixa våra framtida pensioner. Kriminella skall naturligtvis få stanna annars kommer vi inte att klara framtida pensioner. Finns det fortfarande Svenskar som tror på  politikernas sagor.???

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Är detta ett skämt? Ingen fast adress. Inget arbete. Ingen risk för återfall? Hur f-n tänker hovrätten egentligen? 

  • Andersonszkan

   Googla namnen så får du se var du hamnar – i Rumänien och Polen.

   Det handlar alltså om ”bärplockare” – träffande nytt epitet på egendomsutjämnare. Att plocka svenska åldringar på deras pengar och smycken är lika lätt som att plocka bär i skogen.

   Zigenare är hårdvaluta i muslimträsket Sverige.

 • PETER NYMAN

  Givetvis skall ingen behöva utvisas ur SVERIGE det vore att ta ifrån människor sin livstids garanterade försörjning

 • ledsenfarmor

  Vem granskar våra Hovrätter? Något är fel hos dem. Hur kan de släppa sådana här grova brottslingar?

  • Pantertanten

   Och tingsrätter. Amatörer helt enkelt. Politiskt tillsatta lekmän.

 • Bolivera

  Det ar konstigt att det blev grovt narkotikabrott.Det var ju bara nagra kg.En zzomalier
  med flera hundra kg.khat i bilen doms ju for ringa mangd.Ar dom i domstolarna sa
  forstandshandikappade att dom inte klarar att tolka vad lagen sager?

  • ledsenfarmor

   Regeringen har ökat mängden till 400 kg, för att det ska räknas som ett grovt narkotika brott. Ännu en gång har de gått muslimerna, och speciellt somalierna till nytta.

   • Bolivera

    otroligt.

    Den 7 september 2012 04:01 skrev Disqus :