Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Tvivelaktig somalisk mamma får permanent uppehållstillstånd


ASYLINVASIONEN 32-årige Hodan Adan Sahal och hennes nu fyraåriga dotter nekades uppehållstillstånd av Migrationsverket, som också beslutade att de skulle utvisas. Nu finner migrationsdomstolen att båda ska beviljas flyktingstatusförklaring och permanent uppehållstillstånd.

Domstolen konstaterar att risken är stor att flickan, i likhet med sin mamma, kommer att utsättas för könsstympning vid ett återvändande till Somalia eller Djibouti.

Migrationsdomstolen finner nu att Hodan Adan Sahal och hennes fyraåriga dotter inte styrkt sina identiteter, att kvinnan inte gjort sannolikt att hon och dottern har haft sin hemvist i Mogadishu och att deras asylskäl istället ska prövas mot Somaliland och Djibouit. I denna del av Somalia är den allmänna situationen inte sådan att den i sig är tillräcklig för att uppehållstillstånd ska beviljas, varför individuella skäl krävs.

Migrationsdomstolen finner att kvinnan inte gjort sannolikt att de kommer att utsättas för kränkningar på grund av sin klantillhörighet. Däremot konstaterar domstolen att den allmänna risken för en flicka i dotterns ålder och situation att utsättas för könsstympning är mycket stor. Denna allmänna risk är enligt migrationsdomstolen så överhängande att den måste anses utgöra en risk även för henne. Könsstympning utgör en sådan könsspecifik förföljelse riktad mot kvinnor som utgör grund för flyktingskap.

Då migrationsdomstolen alltså finner det sannolikt att dottern skulle riskera att utsättas för förföljelse på grund av sitt kön och något inre flyktalternativ inte anförts är dottern att betrakta som flykting. Hon beviljas därför permanent uppehållstillstånd, flyktingstatusförklaring och resedokument.

Med hänsyn till principen om familjens enhet är även kvinnan, som redan är könsstympad, att betrakta som flykting och beviljas därför permanent uppehållstillstånd, flyktingstatusförklaring och resedokument.

Kvinnans överklagande i helhet:
Hodan Adan Sahal och dottern yrkar i första hand att ärendet ska visas åter till Migrationsverket för prövning av skyddsbehovet mot Mogadishu och i andra hand att de ska beviljas uppehålls- och arbetstillstånd, skyddsstatusförklaring och resedokument. Som grunder åberopas att de är flyktingar, alternativt eller övrig skyddsbehövande eller att det föreligger synnerliggen ömmande omständigheter.

Till stöd för sin talan vidhåller de vad de tidigare anfört och lägger till i huvudsak följande. De kommer från Mogadishu i Somalia. Anledningen till att Hodan Adan Sahal besitter begränsade kunskaper om Mogadishu är att det förekommit stridigheter i Mogadishu och som ung kvinna har hon har inte kunnat vistas fritt i staden.

Att hon inte i detalj kunnat redogöra för maktförhållanden i Mogadishu beror på att hon ägnat sig åt mer vardagliga saker. Hon visade att hon hade detaljerade och omfattande kunskaper om Mogadishu hos Migrationsverket före den genomförda realiaanalysen. Att hon inte lämnade lika omfattande information vid realiaanalysen tyder på inkompetens hos analytikern som borde se till att få ut så mycket information som möjligt ur den han intervjuar.

Hon har inte en ”Mogadishudialekt” på grund av att hon växt upp med sin mor som kommer från norra Somalia. Då de gjort sin hemvist i Mogadishu sannolik ska deras skyddsbehov prövas mot Mogadishu. Al-Shabab har dödat Hodan Adan Sahals make och krävt att hon ska gifta sig med en av deras män. Hon fruktar att hon kommer att sökas upp och utsättas för övergrepp eller dödas av Al- Shabab.

De tillhör minoritetsklanen Ashraf och de kan varken få skydd från klanen eller myndigheter i landet. De har även skyddsbehov mot norra Somalia och Djibouti då de står helt utan socialt skyddsnät och dottern riskerar könsstympning. De har lämnat in läkarintyg som styrker att dottern inte är könsstympad och att Hodan Adan Sahal är det.

Av tillgänglig landinformation framgår att 98 procent av alla flickor könsstympas och att myndigheterna i realiteten inte gör något för att förhindra detta, vare sig i Somalia eller Djibouti. Migrationsverket har inte korrekt återgivit den landinformation om könsstympning som de hänvisar till.

Enligt brittiska Home Office OGN skulle det kunna vara möjligt att undvika könsstympning om en mängd förutsättningar är uppfyllda. Det framgår inte av Migrationsverkets beslut på vilket sätt Hodan Adan Sahal har goda möjligheter att skydda sin dotter mot könsstympning.

Traditionen att könsstympas är mycket stark i både norra Somalia och i Djibouti och traditionen finns också i deras familj vilket visas av att både Hodan Adan Sahal och hennes äldre dotter har könsstympats. Att förvänta sig att Hodan Adan Sahal ska stå emot den egna familjen och omgivningens tryck framstår som orimligt.

På grund av den allmänna situationen i Somalia föreligger även synnerligen ömmande omständigheter, särskilt med beaktande av att målet också rör ett barn. Den humanitära situationen närmar sig en katastrof med brist på basala nödvändigheter som livsmedel, vattentillgång och sjukvård.

Migrationsdomstolen i Stockholm ger:

 • Hodan Adan Sahal 1980-01-15 Skolgatan 9 i Boliden permanent uppehållstillstånd, flyktingstatusförklaring och resedokument.
 • Mål nr UM 3279-12

 • Svensk_Tiger

  Att det sitter politiker i migrationsdomstolarna är ett nog så starkt skäl till att få in mer radikala partier runt om i kommunerna. De har förmodligen mer makt där än i fullmäktige ändå. 

 • PETER NYMAN

  Läs detta och förstå varför våra jurister inte är SD.Men det är juridiskt en bra innlaga
  Tänk om dom hade visat sammakvliteter när det gällde SVENSKAR

 • SM811

  Jag blir så förbannad på denna Migrationsdomstol som gång på gång går emot Migrationsverket. Självklart är det Migrationsverket som har rätt och tomtarna på Migrationsdomstolen fel.

 • Integrationelt

  Varför har stapeln hos miljötalibanerna inte rasat?

  Är ”migrationsdomstolen” verk av Fredrik Reinfeldt? Har för mig han velat sätta upp fler runt om i landet?

  Och hur ska SD påverka detta oavsett om dom får mer mandat i riksdagen? Det är ju tydligen migrationsdomstolen makten om integration finns idag?

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Två olika verk som motverkar varandra. Mycket bra sätt vara ineffektiv och bränna pengar, samtidigt som galna beslut går igenom i en slags kamp mellan dom.

 • kokoo

  Idiotin i vårt land fortsätter. Något liknande land finns inte i västvärden. Helt öppna dörrar kom hit !!  Svenska Skattebetalarna Betalar, Betalar, Betalar. Vi själva går snart på knäna.

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Nej, något liknande finns inte i världen. Det verkar som om svenska folket blivit kollektivt lobotomerade.

 • ren_svensk

  Könsstympning av pojkar börjar bli lagligt i Svenska Somalia, så varför inte på flickor.
  Vad hjälper det då med flyktingstatus?

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Det föds ca 22 000 flickor i Somalia per år. Ska vi ta in alla flickorna till Sverige. Till det kommer då mammorna. 22 000 mammor per år. Därefter startar anhöriginvandringen med man och 12 barn, 42 kusiner och 12 föräldrar samt ett oräkneligt antal getter. Per mamma/barn alltså. Ja ni fattar.

  Men det är inte bara i Somalia vi har (den avskyvärda) könsstympningen. Följande länder borde väl också omfattas av skyddet för könsstympning eller är Unkenstank rasist?

  Djibouti 15 000 flickor
  Egypten  12 000 flickor
  Eritrea  18 000 flickor
  Etiopien 15 000 flickor
  Guinea   20 000 flickor
  Mali     23 000 flickor
  Sierra Leone 20 000 flickor
  Sudan 16 000 flickor

  Lägger vi till anhöriginvandring 100 per familj (getter oräknade) blir summan invandrade per år: 1 600 000. En miljon sexhundratusen personer per år.

  • Andersonszkan

   Ja, det är väl där vi är om några år :(

   • http://avpixlat.info/ Morningstar

    Hästflabben kommer väl bli helt exaltherad trots att hon då har annat jobb än minister.

 • PETER NYMAN

  Om risken för könstympning är skäl till PUT så får vi väl tge alla afro och islamister PUT

 • Fryke

  Men då måste man också förbjuda dessa att åka till hemlandet på semester.
  För logiskt sett kan dom könsstympa barnet då, vilket även brukar vara sedvanligt rörande muslimer.
  Varför i helvete får tvivelaktiga personer som ljuger mm PUT?
  Är det somalier som sitter i beslutande fattning? Då är det jäv och beslutet borde upphävas

 • j_london

  Jag tror inte Hodan Adan är mer tvivelaktig än andra zoomalier från Zoomalia. Alla ljuger och bedrar i samma omfattning, då man till varje pris vill ha en gratisbiljett till det kravlösa muslimträsket Sverige och en livstidsbetald semester på svenska skattebetalares bekostnad.

  30 000 anhörighets-zoomalier bara under 2012-2013 står i kö för att bänka sig runt det dukade smörgåsbordet på ”Hotel Suecia”.
   
  Hotellet där allt är GRATIS utom för etniska svenskar, utan som måste betala – inte bara för sig själv och sin familj – för alla parasiter och snyltare från sopstationer som Zoomalia, Iran, Irak, Afghanistan, Palestina, Libanon, Eritrea, Libanon… alltså värdelösa muslimländer!

  • Andersonszkan

   Ja, hur var det hon sa den där somaliskan i Rosengård som blev intervjuad?

   ”Det är som att bo i Somalia …Fast med lön”

   (den sista satsen – om uttrycket tillåts (här finns tydligen en och annan som inte gått ut SFI med godkänt) kompletterade jag med – jag är nämligen tankeläsare).

   • j_london

     Med din synnerliga begåvning inom det paranormala, skulle detta utan minsta tvekan kunna bereda dig en god försörjning min vän.

    Dessutom, ditt utmärkta komplement finns det säkert ingen här, inom denna upplysta och politiskt orienterade svär som ifrågasätter

    • Andersonszkan

     Ja, pensionsåldern närmar sig – PPMkuverten är inte särskilt upplyftande idag och inte kommer dom att skapa några muntra leenden i framtiden heller – jag har faktiskt övervägt att ge mig in i den paranormala branschen; Massinvandringsindustrin – hundratusentals andra är ju redan beroende av den.

     Jag befinner mig i ett vägskäl i livet – antingen utvandrar jag och börjar ett nytt liv som pistvakt och skidinstruktör i Norge eller i Alperna, eller så stannar jag och låter mig försörjas av pappa staten – och vad vore väl bättre än legitimerad klärvoajant eller exorcist?

     • j_london

      Ja, jag vet uppriktigt sagt inte hur de de där PPM-kuverten ser ut innehållamässigt (för min del) i dag.
      Jag råkade öppna ett… för ungefär tio år sedan, och höll på att drabbas av en massiv hjärnblödning.
      Sedan dess har de – av exkluisivt mediciska hälsoskäl -oöppnade vidarebefordrats direkt till papperskorgen.

      Pistvakt, skidinstruktör… låter spännande. Själv är jag inte mycket till utförsåkare; hoppar gärna över det där och satsar istället desto mer på after-ski-konceptet. Det brukar fungera ganska bra, måste jag poängtera!

      Har mest hållit till i Zakopane (Polen), Sudeterna (Tjeckien) och Vysoké Tatry (Slovakien) vilka är helt underbara platser. Skulle nog hellre rekommendera dig att skicka ditt snö-CV hit…

      Och dessutom, kan garantera dig att dessa alpina paradis är totalt befriade från muslimer. Ja, jag kan i det närmaste garantera dig (förutom snögaranti…) att här inte finns några vandrande tält. Inte heller några Koranrabblare i addidas-byxor med vita stripes och gympadojor… Vare sig under vår, sommar, höst eller vinter!

     • Andersonszkan

      Det är bla frånvaron av muslimer och deras stinkende cigaretter som gör att jag älskar backarna och att se alla barn och ungdomar som ägnar sig åt vettiga aktiviteter är upplyftande – fördelen med Norge är att jag har Nordens brantaste och längsta störtloppsbacke mindre än 50 mil hemifrån.

      Afterskin är lite dyrare i Norge än på de platser du rekommenderar, men jag älskar Gudbrandsdalen i Norge (mycket likt alperna, även byggnadsmässigt) och dessutom har jag en massa vänner där – problemet med att emigrera till Norge är att den svenska PPM-pensionen knappt ens räcker till fickpengar där.

     • http://avpixlat.info/ Morningstar

      Satsa på exorcist och driv ut alla onda djinner och demoner från muslim-sophögarna.

     • Hotel_Suecia

      Någonting med invandring är en tillväxtbransch, allt som kan ge service till dem och där du skickar fakturan till staten.

 • Lena2222

  Ni har väl läst Per Gudmundssons senaste artikel?

   http://blog.svd.se/ledarbloggen/2012/09/03/i-en-papperslos-varld-ar-alla-somalier/

 • Andersonszkan

  ”Då migrationsdomstolen alltså finner det sannolikt att dottern skulle riskera att utsättas för förföljelse på grund av sitt kön och något inre flyktalternativ inte anförts är dottern att betrakta som flykting. Hon beviljas därför permanent uppehållstillstånd, flyktingstatusförklaring och resedokument.”

  Gääääääääääääääsp…..det där har vi ju hört till leda – hur är det med våra döttrar som riskerar att ”utsättas för förföljelse på grund av sitt kön” – 10 000 gruppvåldtagna varje år av bla zoomaliska landsmän till dessa högvinster.

  Lägg ner skitsnacket – om tio år kommer Landstinget att bekosta dotterns dotters faraoniska omskärelse.

  Och svenne betalar!

  (OCH VAD F-N SKA DOM MED RESEDOKUMENT TILL – FÖR ATT ÅKA TILL SOMALIA OCH BLI OMSKURNA?)

 • GudrunSpyman

  Migrationsdomstolen är politiskt tillsatt så gissa vilka som sitter där?
  Sett i det ljuset är beslutet väntat.

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Dom får gnälla bäst dom vill. Chansen att det rör sig om en parasit snarare än en riktig flykting är säkert minst 99,99%! Så bara UUUUUUUUUUUT!!!

 • Leikin

  Vadå könsstympning? Det är ju vad somaliska kvinnor gått i bräschen för i hundratals år. Detta är ju knappast ett straff, det är ju vad islam och deras kultur erbjuder.