Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Medarbetare i kvinnojouren startar ensamkommande-boende – SD motparerar


DET TAR ALDRIG SLUTTre medarbetare, med Maria Corneliusson som frontfigur, i kvinnojouren i Kungsbacka vill till hösten starta ett boende i Frillesås, ett par mil söder om Kungsbacka, för ensamkommande flyktingbarn.

Maria Corneliusson är ledamot i nämnden för individ- och familjeomsorg för Kungsbackaborna. Dessutom sitter hon i styrelsen för kvinnojouren i Kungsbacka, där hon är aktiv. Bolaget som fått namnet Flyttfåglarna AB har ansökt om ett ramavtal med kommunen för att ta emot ”barn” som fått permanent uppehållstillstånd. Om det blir ett ja är de beredda på att ta emot de första barnen redan i mitten av oktober. Men SD Kungsbacka har gjort motdrag.

Planerna för det privata hemmet för sju så kallade ”ensamkommande flyktingbarnen”, som Norra Halland benämner dem, har gjort att SD Kungsbacka gått ut med flygblad till invånarna på orten. Flygbladet ”varnar” för att orten kan bli ett nytt Rosengård med socialbidragarkultur och grov brottslighet:

”Sverigedemokraterna står på Frillesåsbornas sida i kampen mot att förvandla Frillesås till ett nytt Rosengård i miniformat”.

– Vi har följt debatten om ensamkommande flyktingbarn i kommunen. Vi har läst Socialstyrelsens rapport om hur de här barnen har det, och det är ingen rolig läsning, och vi har förstått att det är svårt att hitta boenden för dem i Kungsbacka, Vi bryr oss och anser oss ha kompetens för att göra en insats, säger Maria Corneliusson (bilden).

Maria Corneliusson (bilden) berättar också att till sin hjälp ska de även ha personal i form av bland annat behandlingsassistenter på boendet som är tänkt att ha sex till sju platser – och givetvis kommer det vara bemannat dygnet runt, fattas bara annat.

– Vi tror att vi skulle kunna ge dem ett bra boende och hjälpa dem att bli integrerade i . Målet är förstås att de ska få arbete och bli skattebetalare.

I flygbladet upplyser man även helt korrekt Frillesåsborna att ”så kallade ensamkommande flyktingbarn” förknippas med bilbränder, stenkastning mot polis, våldtäkter, personrån och segregation” och menar att de flesta sökande barnen har skägg och åldersrynkor.

Mattias From på SD Kungsbacka menar att Frillesås är i farozonen även om det bara anländer sju stycken nu.

– Ja. Rosengård såg inte ut som Rosengård för 30 år sedan. Mångkulturen kommer stegvis och vi vill undvika att Frillesås blir ett mångkulturellt samhälle. Det kommer inte bara sju barn, det kommer sju stycken varje år och sen anhöriga utöver det, säger Mattias From, SD Kungsbacka.

Boendet ska inte vara något ideellt arbete som det i kvinnojouren är det inte frågan om, säger Maria Corneliusson. Bolaget ska satsa på bra kvalitet och god personalpolitik, där syftet enligt Maria inte är att ge aktieägarna avkastning. Larry Söder (KD) som är ordförande i nämnden för individ- och familjeomsorgen är det som ska pröva ansökan.

– Jag är försiktigt positiv. Ett ramavtal skulle försäkra att kommunen kan klara sitt åtagande till Migrationsverket. Men det här ändrar inte våra egna planer i kommunen att bygga ut.

Maria Corneliusson ser absolut inga problem med att hon själv sitter i nämnden.

– Då anmäler jag bara jäv och går ut, precis som när det gäller ärenden som rör kvinnojouren.

Kungsbacka har i dag redan sju platser på det egna flyktingboendet Fyrtornet, och enligt avtal med Migrationsverket ska tre av dem alltid finnas tillgängliga för ”asylsökande barn”.

Men på grund av svårigheter att få fram egna boenden för de som har fått PUT placerar kommunen de vuxna barnen på hem som drivs av stora riskkapitalbolag. Fyrtornet fick i våras skicka iväg en bråkstake från Kungsbacka som inte kunde uppföra sig alls, något media har lagt locket på.

Norra Halland frågar ut Mattias From (SD):

I flygbladet skriver SD ”vad har frillesåsborna gjort för ont?” Vad menar ni då?

– Varför ska man tvinga Frillesås att gå in på den mångkulturella vägen? Vi vill inte att fler kommundelar ska bli mångkulturella.

Ni skriver att ni ställer er på Frillesåsbornas sida, vilken sida är det?

– Jag är övertygad om att om det blir en folkomröstning i saken blir det ett nej. Vi har hört många negativa röster både i Frillesås och i Kungsbacka i övrigt.

Larry Söder, KD, frillesåsbo och ordförande i nämnden för individ- och familjeomsorg har sett flygbladet.

– Jag håller förstås inte med. Det är skrämselpropaganda som de kör med och försöker få det att låta som massinvandring, vilket det inte är. I Frillesås finns många av kommunens familjehem, här finns det hjärta att hjälpa andra, säger Larry Söder.

Även Maria Corneliusson som är en av dem som vill öppna det privata boendet i Frillesås reagerar på innehållet:

– Jag tycker det är förfärligt. De borde nog ha bättre på fötterna. Det förstår varje sund tänkande människa att bara för att vi tar emot sex ungdomar eller barn så blir det inget Rosengård. Det säger mer om SD än någon annan. Inser man inte att flyktingbarnen behöver bli omhändertagna och ett tryggt hem att bo i, då är man korkad!

SweCon frågar retoriskt, ”Vem är det som är korkad i sammanhanget?”

GP, NorraHalland

 • PETER NYMAN

  Grattis Frillesås nu får ni vad ni röstade på,att några röstade för folket är det en liten lindring.Ni slipper säkert en massa nedskräpande turister och sommargjäster som ser sins sommarstugor gå ned i värde GRATTIS

 • Allanoskar

  Flyktingindustrin i sitt esse. Som vanligt. Här finns stora pengar att tjäna. 

 • pica_pica

  Nu vet vi ju varför multikultivurmarna pratar så vitt och brett. Det är inte av inneboende ”godhet” utan de har observerat den nisch där skattepengarna flödar lättast. Kan man bli miljonär, varför arbeta ideellt?

 • Andersonszkan

  Borde inte företaget ha hetat Flyttgamarna AB istället – så hade det stämt bättre med den verksamhet som ska bedrivas.

  • Suecote

   AB Ruffel & Båg är ledigt hos Bolagsverket…

 • dupp

  Maria Corneliusson jobbar i kvinnojouren, där ser man hur mycket hon tänker på alla svenska tjejer. För i och med kvinnojouren så måste hon ju vara insatt i hur det förhåller sig med MENA-män och svenska tjejer, hur dom blir förnedrade, våldtagna och även mördade.
  Hon skulle skämmas.

  • Suecote

   Om tanten verkligen vore smart, vilket förefaller otroligt, så kanske de båda hänger ihop: ensamkommande ”barn” = fler våldtäkter på svenska kvinnor = mer pengar till hennes kvinnojour. Men som sagt, så intelligent verkar hon inte vara… ironiskt när en sosse anklagar andra för att vara korkade och inte se verkligheten…

  • Grillmästarn

    Exakt min tanke också! Hon häller grus i hela kvinnojoursmaskineriet!

 • Lassekolja

  Här kommer lokaltidningen Norra Halland´s artikel i ämnet:

  http://www.norrahalland.se/component/content/article/37-artiklar/2360-sd-angriper-barnhem.html

 • resenaren

  Maria Corneliusson är du med?
  1-2-3 nu sjunger vi:

  Och kärringen satt i lampans sken
  och räkna’ opp ur portmonnän
  kronor en, kronor två, kronor tre, kronor fyr’,
  kronor fem, kronor sex, kronor sju, kronor åtta
  och tju’en.
  Och det är visst och sant,
  hon var så glad åt varje slant
   när hon räkna’ på nytt och på nytt och på nytt
   så fort hon nånsin hant.

  Ja, se pengar, ja, se pengar
  är till bekymmer för fattig och för rik.

  Hon drog ner rullgardinerna
  och räknade sekinerna
  kronor en, kronor två, kronor tre, kronor fyr’,
  kronor fem, kronor sex, kronor sju, kronor åtta
  och tju’två.
   Och hon var väldigt snål,
   hon åt potatisskal och kål,
   och hon stoppa’ i sockor och proppa’ i säckar
  och sydde hop med nål.

  Ja, se pengar…

  Hennes sill var sur, hennes välling blå,
   men pengar höll hon räkning på
  kronor en, kronor två, kronor tre, kronor fyr’,
  kronor fem, kronor sex, kronor sju, kronor åtta
  och tju’tre.
   Ja, det var knappt hon åt,
   hon blev så mager som en tåt,
   så hon kröp in i springan till sparbössan sin
   så ofta hon kom åt.

  Ja, se pengar…

  Så somna’ hon från alltihop
  men vakna’ plötsligt med ett rop:
  ”Kronor en, kronor två, kronor tre, kronor fyr’,
  kronor fem, kronor sex, kronor sju, kronor åtta
  och tju’fyr”.
   För se hon drömde att
   hon räkna pengar som besatt,
   och nu måste hon se om det stämde på öret
   med det hon fick i natt.

  Ja, se pengar…

 • SM811

  ” skrämselpropaganda”. Vad har de för verklighetsbild. Hjälper inte hur snälla vi är de kommer ändå att ställa till besvär.
  ”…här finns det hjärta att hjälpa andra, säger Larry Söder”
  Ja, men inte för de skattebetalande invånarna.

 • http://tveklost.wordpress.com/ Tourni

   Ja, du. Maria Corneliusson. Vem är det som är korkad egentligen?

  SD är det enda parti som är emot den politik som lett till utanförskap, våld, bilbränder och satt polis och brandkår i en situation att deras jobb är omöjligt att utföra i vissa områden.

  Den här politiken jag talar om är massinvasionen av ointegrerbara invandrare. Det kommer först en skara men vänta du bara, Maria. Dina 7 kommer inom snar framtid tvådubblas och tredubblas. Tack vare sådana som dig så får den vanliga svensken och invandraren lida, bli nedprioriterad och nedstampad.

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Så 3 politiker har ett eget företag som tar emot flykting ”barn”? Skapar inte det en situation där dom tjänar pengar privat på att göra beslut som leder till man tar emot flyktingar?

 • YOTHI_TARZAN

  Käringar som jobbar i kvinnojourer vet att blattarna är överrepresenterade som klienter
  ändå vill dom ha hit potentiella hustrumisshandlare.

  • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

   Handlar enbart om att tjäna pengar. Resten skiter de i.

  • Svensk_Tiger

   Stockholmsyndromet! 

 • YOTHI_TARZAN

  Beträffande kvinnojourer jag hittade detta nu på FRIA TIDER

  Publicerat den 5 september 2012 kl 15:27

  sexbrottsligheten.
  Enligt kvinnojouren CROP har man under
  de senaste åren bistått ca. 400 flickor under 16 års ålder som drogats,
  utnyttjats sexuellt, hotats och förnedrats av grupper av muslimska män.
  Om något liknande pågår i Sverige är oklart.
   

  • http://profile.yahoo.com/7QLCY6BSESRBSPNNECWO2KLALA PK

   Ja är  man av den uppfattning att muslimska män helt plötsligt ändrar beteende när de vällt in över  det fromma naiva Sveriges gränser så är man precis lika korkad som Maria Corneliusson.

   • http://www.facebook.com/jeanette.muster Jeanette Muster

    Korkad JA! Vill kanske också på ålderns höst bli ”berikad”:))

   • boonkaan

    Klart som fan dom ändrar beteende, dom blir sitt rätta jag. Men det vågar dom inte vara i sina egna sharialagstyrda länder. Men i sverige är det fritt att moerda, våldta, hugga, skrika skällsord, ljuga m.m. så länge du är under 18 så behover man inte foervänta sej nåt straff, eftersom det är baaaaaaaaaaaarn…..

 • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

  Vi bryr oss …., säger Maria Corneliusson >>> Klart som fan de bryr sig, om sig själva och sina plånböcker. Om samhället och oskyldig flickor/kvinnor som blir våldtagna däremot, bryr de sig inte ett skit.

  Jag tycker det är förfärligt. De borde nog ha bättre på fötterna. <<< ROFL! Undrar vem det är som har för lite på fötterna ja. Och nej, 6st gör ingen kulturkatastrof, men det är inte 6 som kommer komma, och det vet alla som har lite bättre på fötterna. J*vla pannskott.

 • Integrationelt

  Radio1 och Aschberg kör propaganda om ali ungen

  • Jarnsida

   Vilken ”Ali-unge”? Kan du utveckla?

   • Integrationelt

     som hela PK media drevar om som ska utvisas trots han blev våldtagen…

    … i Italien!

    • Jarnsida

     Tack så mycket, nu hittade jag det!

  • boonkaan

   Inte alls foervånande. Aschberg har väl pengar nog så han själv kan inhysa dom. 

 • http://www.facebook.com/jeanette.muster Jeanette Muster

  En kvinna som arbetar med kvinnor som är svårt utsatta av våld/våldtäkter, ska alltså av girighet (antagligen) ta hand om s.k. ”ensamkommande skäggbarn”! Som vi alla vet INTE är baaaarn! Vad vi däremot (vi icke sovande) VET, är att de har ett mycket dåligt synsätt på kvinnor! Och drar sig inte ens för att i grupp våldta svenska kvinnor! (Fallet i Mariannelund som t.ex.) Plussas på kan man ju göra med skadegörelser och bränder!
  Men som flera andra politiker så kommer hon tjäna storkovan på just de här! Och svenska folkets plånböcker blir allt tunnare…..(Skär så nära korven som möjligt var det väl en som sa….) Man vill bara spy!!!

 • kurtan25

  ja, girigheten har inga gränser. Undra hur många miljader invandringsindustrin (funktioner som har med invandringen att göra) omsätter, undra hur många avlönade/ privata lycksökare det finns inom invandringsindustrin. Jag tror att det är Sveriges mest luckrativa marknad, med flest anställda och med största omsättningen. Att vara god på andras bekostnad, (skattebetalarna) har utvecklas till en sjukdom i PK-Sverige. Det går bra att ta hit alla världens lycksökare, och ta åt sig äran som god, men att betala själv, nä, det ska skattebetarna göra. För att ha rå med gökungen, spar man på barn, sjuka, äldre, kosta vad det vill. En sjuk trend. Man kan jfr, Sverige o en familj. Jfr. om jag som familjefar skulle bjuda in 10 somaliebarn, ta hand om, och för att ha råd med det låter jag mina egna barn gå i gamla kläder och leva fattigt. Skulle det vara rätt mot mina barn.

 • ledsenfarmor

  Ursäkta, men den förbaskat snikna kärringen, o medarbetare, borde på i Rosengård ett år. Sedan blev diskussionen en annan.

 • denaknakejsarna

  Så låter det inte på alla håll…

  http://www.realisten.se/2012/05/22/monsteras-tar-emot-ensamkommande-flyktingbarn/

 • Fryke

  Det är så jävla konstigt i vårt land vad gäller kostnader och budgetar för olika instanser och samhällsfunktioner.
  Sjukhus ska spara och dra in på personal.
  SOS Alarm likaså.
  Skolor och äldreboende får INTE kosta mer än budgeterat och ska även där spara

  Invandring och deras boenden får tydligen kosta hur mycket som helst
  Finns det INGEN jävla gräns i den kostnadsmarginalen?
  Det är så fruktansvärt oansvarigt som politiker att göra på detta vis då en kostnad kommer skena iväg där dom inte har någon som helst kontroll på VAD dom betalar för.
  Och vem får betala för detta? Jo dumma jävla svenne igen så klart…

  När är det nog?
  Har vi inte arbetslösa invandrare tillräckligt i vårt land?
  Är det inte dags att avveckla dessa boenden och skicka hem dom?

  Varför sparas det ALDRIG in på personal där?
  Varför minskas inte anslagen till dessa boenden som kostar mer än logiskt?
  Varför sparas det inte in över huvudtaget på det området när alla andra områden ska minska med sina omkostnader?

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Oj vad förvånad jag blir ! 
  Blattar å egoistiska penningkåta politiska PKkärringar har ett samspel… Money money money , makes you funny , in poor Swedish mans world

 • UNObserver

  Finns bara ett satt kvar.
  Meddela till EU och FN att Sverige gor ett totalstopp tills folkomrostning faststaller vad medborgarna i Sverige alagger sina folkvalda att ratta sig efter.
  Annars blir vi Libanoniserade, d.v.s. Islamstyrda.
  Undrar vilken sorts lager vi etniska Svenskar far att leva i nar Waberi och ”Muslimska Broderna” har tagit makten? Detta ar redan planerat fran HK i Kopenhamn som betraktar Sverrige, Norge och Danmark som en del i Kalifatet.

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Penningkåta politiker ska casha in på invandring. Fan, jag mår illa. 

 • GudrunSpyman

  Och jag frågar retoriskt ”Vad är det för barn det pratas om?”

 • svartamalin

  Detta är inga flyktingar enligt Genevekonventionen: Sverige ägnar sig åt kvalificerad människohandel och uppmuntrar till människosmugling. Varvid vi medborgare kan anses som medbrottslingar,då det är med våra pengar som regeringen Reinfeldt bedriver denna kriminalitet . I en rättsstat och demokrati skulle inte detta få fortgå på detta vis. Seriöst?;/

  • http://www.facebook.com/jeanette.muster Jeanette Muster

   Finns bara en sak som kan rädda Sveriges folk! = revolution!! Ut med patrasket som förskingrar skattebetalarnas surt förvärvade pengar!! Som ska gå till svenska folkets välfärd, och inte till all världens lycksökare! Hur tackar dom??!! Jo, med att råna, plundra, våldta, mörda,bränna bilar/byggnader, kasta sten på polis/brand/ambulansmän, hotar med ”Vi ska ta ditt landet duu”! Det får fan i mig vara NOG NU!! Och de kallar oss som protesterar mot dyngan rasister!! Regeringshuset består enbart av LANDSFÖRRÄDARE!!

   • svartamalin

    Ja revolution!! 

   • Korpralen

    ”Revolution!! Ut med patrasket som förskingrar skattebetalarnas surt förvärvade pengar!!”
    Vadå ”ut”… I en revolution skickar man inte ut någon, man giljotinerar eller arkebuserar lands- & folkförrädarna och i lindrigare fall skickar man dem till arbetsläger där de får slava tills dom ruttnar bort.

 • Agera1

  Maria kan öppna sitt egna hem för dessa skäggebarn…

  • NE_Mannen

   Jag gillar speciellt de baaaarn som passar bäst i så kallade ‘dockskåp’, den storleken ska uppmuntras hos Ullenhag !

 • Svensk_Tiger

  Rosengård har varit platsen för utlänningar länge. Skillnaden är dock att för 30 år sedan var det främst kineser och andra östasiater som bodde där, nu är det bara MENA-folk kvar vilka har förvandlat området till ett karekteristiskt stad i mellanöstern. 

 • Svensk_Tiger

  Batiktanten själv bor på 
  Åsa Villaväg i Åsa. Ett 100% etniskt svenskt område. Men såklart ville hon inte placera skäggebarnen i sitt eget bostadsområde. Undrar varför? 

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Problemet är lättlöst – släpp inte in några ”ensamkommande” och tillse att få kontrollerat identitet och ålder på varenda kotte som kommer hit. 

  Finns inga papper? 
  Pågällande äga ej tillträde!

  Falskt intyg beträffande ålder?
  Pågällande returneras på billigaste sätt till ursprungslandet

  Brottsling?
  I samband med fällande dom – automatisk utvisning på livstid.

  Aktiv inom fanatiska religiösa våldssekter?
  Omedelbar utvisning på livstid.

  Hedersvåld? Mördare? Våldtäktsman?
  Transport till inhyrt arbetsläger i fd Sovjet

  skall vi fortsätta?  Kom gärna med flera idéer till hur vi kan få tömt landet på alla oönskade/icke-kompatibla personer och grupper

 • MakingBacon

  Låt folk folkomrösta om de vill ha dem i sitt närområde. Då är det bara att låta dem bo där.

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  Bra av SD!

 • http://vargiveum.wordpress.com Varg i Veum

  Men nu tycker jag att vi ska vara lite positiva här. Eftersom denna Maria är en medmänsklig människa så betyder det att hennes aktiebolag inte drivs i vinstsyfte, det betyder att det inte kommer att gå åt så mycket skattepengar (1900kr per dygn minst per ungdom) som för de andra flyktingbolagen. eller? Hur mycket ämnar hon att ta för sitt arbete, som logiskt sett bör ske till självkostnadspris? För inte är väl hon en hycklare?

  Anbudet som hon har gett borde ju vara offentlig handling. Får ta o se om jag kan gräva fram nåt..

  • Bolivera

   Mycket bra ide.

 • Suecote

  Hon har väl hämtat inspiration här:
  http://www.friatider.se/kvinnojour-muslimska-gang-drogade-och-skandade-400-brittiska-flickor

  Mer blattepack = mer våldtäkter = mer pengar till hennes kvinnojour

 • FranzJosefStrauss

  Maria Corneliusson vill så klart tjäna pengar. Vad som händer med Frillesås sk*ter hon i.

 • Snodden

  Är nog kärringens enda sätt att få sig lite grabbkuk, hon får köpa in ett antal ”flyktingbarn” för det ändamålet.

 • valfisken

  Det är stora pengar i detta.  Där har vi den verkliga drivkraften bakom planerna.
  Se till att avslöja kostnaderna och vart pengarna går och hur Maria Corneliusson och eller hennes vänner själva kommer att profitera på boendet. 
  Var bor denna kommunförrädare?  Kommer hon själv att få berikarna som grannar?

 • Gubbstrutt

  Maria C bor naturligtvis inte själv i Frillesås och dessutom är hennes partiordförande starkt kritisk till att ta emot sk flyktingbarn. Så viss finns det ett ekonomiskt perspektiv på detta tilltag.

 • boonkaan

  – Vi har följt debatten om ensamkommande flyktingbarn i kommunen. Vi har läst Socialstyrelsens rapport om hur de här barnen har det, och det är ingen rolig läsning, säger hon. Har hon inte foljt debattaten om sverige pensionärer, dementa som låses in på natten, underbemanning, indragen mat, betala extra foer kaffe, och dessutom ockerhyror på det boende dom befinner sej, så dom är nära konkurs den dagen dom lämnar in. Och nu ska hon själv sko sej på det hela, foer det är inga småpengar hon kommer att håva in precis. Ungarna som kommer numera är en guldgruva foer batikhäxor och politiker overhuvudtaget i Sverige numera. Det är MILJARDER som pumpas in på alla som kommer, illegalt eller inte, spelar ingen roll, då allt är tillåtet i sverige numera. 

 • jannejakan

  Det här handlar om mammon! Maria Corneliusson har hittat ett nytt sätt att tjäna grova pengar. Och det är vi skattebetalare som står för notan. Det hela är äckligt.

 • farsartat

  Tvår år kvar till valet. Snälla, det måste bli en förändring innan Sverige är helt utplånat.

 • Leikin

  Det går bra att vara humanister i Kungsbacka nu. Vänta bara tills läget blir som i Malmö med kanske 40% utländskt födda invånare, de flesta med muslimsk bakgrund. Vänta bara tills de ställer krav på att få bygga en saudifinasierad moské i Kungsbacka eller Frliiesås, då blir det nog många svenskar, från Göteborg utvandrade, som snarast lämnar kommunen.

  ,,,,,,,
  ,

 • Pingback: SD Kungsbacka kampanjar mot Frillesåsboendet för ensamkommande « Sweden Confidential