Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Juridikstudenterna och tingsnotarierna skulle röstat blått idag


UNDERSÖKNING Dagens Juridik har genomfört en väljarundersökning bland landets juridikstudenter och tingsnotarier.

Drygt 800 personer har svarat på frågan ”vilket parti skulle du rösta på om det vore val idag”. Statsvetaren Sören Holmberg säger att resultatet utmärker sig i både ålderskategori och bland studenter men att han inte är förvånad.

Det enskilt största partiet är Moderaterna med 34,5 procent och det näst största partiet, Socialdemokraterna, hamnar på 20,3 procent. Miljöpartiet kommer på tredje plats med 14,9 procent tätt följt av Folkpartiet med 13,3 procent. Därefter följer Vänsterpartiet, 7,4 procent, och Centern och Kristdemokraterna med 3,4 procent vardera.

På sista plats hamnar Sverigedemokraterna med 2,7 procent. Den borgeliga alliansen tar alltså hem segern med 54,6 procent medan de röd-gröna får 42,6 procent.

- Det här handlar om människor som, socioekonomiskt sett, kommer från eller tillhör övre medelklass och är akademiker. Där brukar man rösta borgerligt och då i första hand på Moderaterna. Och det här är ju människor som ska ut och tjäna pengar – kanske bli advokater och egna företagare, säger Sören Holmberg, professor emeritus i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.

 • RolandN

  Det blir inte lika roligt att rösta på Moderaterna när mångkulturen kommit till medel- och överklassens kvarter.

 • BlondSvensk

  Vad kan man annat vänta sig av det övre sammhällsskitket, dom har det bra från födseln och kan välja boende. Vi andra som inte har det så fett får nöja oss med vad vi har råd till. Gör en stor flyktingförläggning på Lidingö och Djursholm så får vi se vad dom tycker då. Att SD har bara 2,7 % visar att dom inte bor på utsatta ställen, det visar även att det beror på vem man frågar. Tror nog att riksgenomsnittet för SD ligger på 10%.

 • ledsenfarmor

  Självklart gör de så. Väntar bara som sign ”BlondSvensk” att de ska börja bygga flyktingförläggningar o boende för sk ensamkommande ankarbarn i deras egna bostadsområde. Men det kommer aldrig att ske.

 • YOTHI_TARZAN

  Hade dom frågat den svenske knegaren med valkar i händerna och blåställ så hade SD fått minst 5 ggr så många röster alltså runt 13 %
  Fjollpartiet får här 13,3 % skrämmande
  Miljömupparna 14.9  usch usch usch

 • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

  Vad han egentligen säger är, detta är människor som lever långt utanför mångkulturens underbara områden och som aldrig har blivit berikade. Stackars överklass, detta måste ju åtgärdas?!?

 • ankakalle

  Över-och medelklassen ju de som mest skall bidra till försörjningen
  av kanske 400-500 tusen arbetslösa berikare på livstid, 30-40 år framåt
  Vilken import moderaterna är mest skyldiga till. Det blir inte billigt,
  men det har dom inte fattat än, Fredrik har hjärntvättat dom
  och 7-klövern i övrigt mycket effektivt.

 • PETER NYMAN

  Orsaken till ett lågt SD resultat är att dessa inte behöver se Zoomalierna mer än på jobbet.Med en familj boende i trygga områden minskar givetvis rädslan för afro våldtäktsmän som mindre bemedlade SVENSKAR får leva med.hör du till lågutbildade SVENSKAR MED LÄGRE INKOMST FÅR DU ALLTID LEVA MED FRÄMLINGSRÄDSLAN

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Dom sätter även sina döttrar i privatskolor så dom slipper att komma hem till föräldrarna varje dag och berätta om vilka Mohammeds och Abdullor som tafsade på dem just den dan eller kallade dem för svennehoror.

 • TorgnySund

  Sist jag pratade med en jurist – och lagvrängare - om vad Sverigedemokraterna står för, så blev jag avbruten med: ”Om det är som du säger, så hade jag läst om det i tidningarna …”. När jag insåg hur svårt det skulle bli att fortsätta konversationen, nödgades jag vända ryggen till paragrafryttaren, i syfte att uppsöka närmaste friskluftkanal.

 • El Cid

  Har inte träffat en enda jurist som har haft sitt sinne i den rådande verkligheten.

  Dom är mentalt likställda med rödvinsvänstern och miljömupparna, det enda dom ser i mångkulturen är $$$$$$$$.

  Ju fler brottsliga invällare vi tar in, desto mer tid i tingsrätten. Enkelt ekvation. 

  O_o

  • j_london

   Ja, och sedan flyttas deciamalkommat för arvodet ett steg till höger, då fallet (i dag mer eller mindre obligatoriskt) skall vidare till hovrätten.
   Tacka fan för att jurister och advokater älskar massinvandringen. Det har ju kommit att bli deras främsta levebröd.
   Medan det ruinerar landet… då denna sinnessjuka cirkus finansieras av skattepengar, som kunde användas till hundra bättre saker som hade gynnat svenskarna i sitt eget land.

 • KarlPDal

  Vad skulle alla advokater leva på om det inte vore för att försvara alla dessa kriminella invandrare, samt alla överklaganden till Migrationsverket/Migrationsdomstolen? Jurister lever mycket gott på invandringen så naturligtvis är de emot SD, invandrare är ju deras levebröd!

  • j_london

   Fullständigt helt riktigt! Utan kriminella invandrare och asylärenden skulle det bli minst 50-procentig arbetslöshet bland advokaterna… Och man biter som bekant inte den hand som föder en!

 • Fryke

  Ja inte röstar väl dessa jurister o dyl på att deras jobb skulle minska med 75% eller vad nu statistiken säger :)
  Lite som att som egen företagare sparka sig själv från jobbet

 • getingblandhumlorna

  ”Tjäna pengar” – och bo i samma vita enklaver som sina föräldrar…

 • MakingBacon

  Jag skulle varit glad om de röstat blågult. Men den yngre generationen kommer att bli mer blågul tack och lov.

 • Steenson

  Att inte SD-stapeln inte är ”bortglömd” i det här diagrammet då, är det för att den inte råkade tangera 10% strecket, för då verkar den påverka minnet..

 • stressad_skattebetalare

  50 % av alla jobb finns i den offentliga sektorn, för advokater är säkert 80 % av jobben som finns i det offentliga, mest i flyktingindustrin. De känner säkert att de borde tiga, minst tills pensionen är säkrad. 

 • valfisken

  Söder om Göteborg finns villaområden som växt kraftigt under många år.  De flesta som flyttar ut är barnfamiljer som jag antar vill ge sina barn en fin miljö, trevliga grannar och bra skolor.  Dessa områden är till nästan 100% befolkade av etniska svenskar/nordeuropeer.
  I förra valet röstade ca. 2,5% väljarna inom flera av dessa områden på SD.  Röstandet visar på det moraliska förfall och okunskap som finns bland dessa i övrigt mycket välartade människor.
  De har stora lån och röstar för ROT, jobbskatteavdrag och låga räntor som andra får betala priset för.  De ser så gott som aldrig någon främling på nära håll och när de gör det är det en välartad sådan.  Så länge de inte ser massinvandringens konsekvenser med egna ögon så finns det inte.
  Snart kommer tvångsintegreringen att inledas och Gbg stad kommer att bebygga dessa områden med bostäder för främlingar.  När det är för sent kommer många att vakna och kanske är det då som den stora förändringen sker – när svenskarna inte kan fly längre inom Sverige. 

  Kanske SD borde analysera vad man kan göra för att få väljarna i  helsvenska områden att vakna till och se vad som kommer att drabba deras barn om bara några år.
  Det finns en stor potential för SD och andra prosvenska rörelser.