Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Dzenan Vranas slipper betala hyra för sin bowlinghall under fem år


SVENSKDISKRIMINERINGEN Dzenan Vranas har en bowlinghall i Emmaboda. Nyligen gjorde kommunen och Dzenan Vranas upp ett hyresavtal för bowlinghallen. Gratis hyra under fem år och betald lön till en drifttekniker.

Driftteknikers lön är betald under minst sex månader. Så ser Dzenan Vranas – som driver Nöjes- och Cateringrestaurangen AB - guldkantade kontrakt med Emmaboda kommun ut. Kan man få det bättre? De förra ägarna, Nöjeshuset AB och bröderna Karlsson, ville av kommuen ha gratis hyra och 200 000 kronor i bidrag per år för att fortsätta att driva bowlinghallen. Då sade kommunen bye-bye och försvann bort från svenskarna.

Kommunchef Claes Lewander sa till bröderna Karlsson att Emmaboda kommun inte kan ge enskilda näringsidkare ekonomiskt stöd enligt svensk lag.

Men det funkar tydligen hur bra som helst när en icke svensk äskar om bidrag. Dzenan Vrana som nu tecknat kontraktet med kommunen har fri hyra under fem år, inklusive – enligt kontraktet – betala en driftstekniker under inkörningsperioden som bedöms till sex månader.

Kontraktets avtal säger att Emmaboda kommun betalar en tekniker 350 kronor i timmen exklusive moms. Om teknikern arbetar heltid innebär det en kostnad för kommunen på 336 000 kronor plus moms. Ett nätt summa som Nöjeshuset AB och bröderna Karlsson kunde se sig i månen om att få av kommunen. Är detta diskriminering eller är det diskriminering?

Kallas inte detta för subventioner, Per Sigvardsson (S), ordförande i teknik- och fritidsnämnden?

Nej, det anser jag inte att det är. Bröderna Karlsson hade också fri hyra när de drev bowlingverksamheten och utöver det ville dom har 200 000 kronor per år.

Lönen till driftsteknikern då?

– Det är inte säkert att teknikern kommer arbeta heltid under de sex månaderna, men vi måste få igång verksamheten så fort som möjligt och därför valde vi att hjälpa till med en tekniker inledningsvis.

I anbudet som Dzenan Vrana lämnade in i april skulle hans och hans företag betala 120 000 kronor per år till kommunen för att driva bowlinghallen.

– När vi satte oss i förhandling med Vrana så hade han räknat på det och kommit fram till att han inte skulle kunna få någon ekonomi i det anbudet, därför blev det noll kronor, säger Per Sigvardsson.

Bowling och Nöje i Hovmantorp som bröt kontraktet skulle betala kommunen 315 000 kronor per år för att få driva bowlingverksamheten

– Vi ska diskutera om vi juridisk ska driva frågan vidare om avtalsbrott, säger Per Sigvardsson.

En fjärde anbudsgivare Thomas och Kristina Nordenson från Krylbo. Paret var villigt att betala 150 00 kronor per år för att driva bowlinghallen.

Ja, vi på SweCon skakar bara på huvudet.

ostran

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  ”vi och dom” tuggar våra politiker om – ja vilka är vi och dom? Jag känner mig som ”dom”

 • Fryke

  Nog fan är det diskriminering av SVENSKAR.
  Fattar inte vilja jävla rötägg det är som bestämmer och som faktiskt ser denna överenskommelse som någon fördel för samhället?
  Då tänker andra invandrare: ”får han ska jag också ha…”
  Så kanske blir det vi som får pension och alla invandrare kommer att jobba för vår pension?
  Ja eller hur – fet chans att det blir så.
  När man själv är pensionär så får man väl ett stort ”FUCK YOU” i pensionsutbetalningen med texten: ”Tyvärr – inga pengar tillgängliga. Alla(h) pengar har gått till invandring och integration. Försök igen i nästa liv… HAHAHAH…”

  • Jarnsida

   Nej, flytta från Sverige innan det är för sent! Jag kommer att lämna skiten så snart jag kan. Jag tänker inte betala mer skatt till dessa folkförrädare.

   • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

    Redan gjort…

   • Johan Rydberg

    Ja, det har jag gjort redan

    Tack och lov !

    Sverige är förlorat och jag funderar pa vilka som ska försörja nybyggarna när allt fler välutbildade svenskar väljer att emigrera.

   • Krille_S

    Är inte min stil att fly. Kommer stanna i detta land och kämpa, inte fly med svansen mellan benen. Kan inte förstå hur man kan vara så förbannat jävla feg och överge ett land man älskar och bryr sig om. 

    Lycka till i ert nya land och kom fan inte tillbaka när vi som stannar kvar har löst alla problem. 

    Lägga sig ner och dö… fan heller…. 

    • Jarnsida

     Du missförstår mig. Det handlar om att sluta försörja vår egen undergång. Om tillräckligt många svenskar upphör med detta kommer skeppet äntligen att sjunka. Då är det dags för revolution. Tänk dig att jobba utomlands och betala skatt där, men ändå delta i valen.

 • MakingBacon

  Det är gycklare som styr Sverige

 • SM811

  Man undrar om det är kusingifte bland politikerna? IQ förlust brukar ju bli följden och det måste det vara i detta fallet också.

 • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

  Som vanligt så gör man allt man kan för att sparka undan benen för svenskarna samtidigt som man gör allt för att gynna parasiterna.
  Hoppas verkligen att Bowling & Nöje driver frågan vidare och får rätt i rätten. För rent juridiskt kan jag inte se något annat än lagbrott. Men vi får väl se.

 • TorgnySund

  Hur skulle godhetsapostlarna argumentera, om jag hävdar att de egna barnen i en familj, blir åtsidosatta, särbehandlade och kränkta, i förhållande till den de har adopterat? 

 • http://www.facebook.com/sean.allenius Sean Allenius

  Verkar vara en albansk zigenare denna, någon som vet etnicitet på albanen?

 • TorgnySund

  Här är ett framtidsscenario: Efter 2014, så är det Thomas och Kristina Nordenson från Krylbo, som håller i bowlingkloten och Dzenan Vranas med likasinnade som står uppradade som käglor. ”Strike!”

 • YOTHI_TARZAN

  Bli inte förvånade ifall det kommer att säljas knark där i bowling hallen

 • PETER NYMAN

  Dett var väl så kommuninvånarna ville ha det när dom gick till valurnorna.Det är många som valt fel i detta landet.Det verkar som dom flesta önskar ensamkommande baaaaaaarn till grannar och som grädde på moset en hallal korv och ett gäng om 10pers familjer från Zoomalia.Man får dom gåvor man röstar till sig GRATTIS EMMABODABOR NU FICK NI VAD NI RÖSTADE FRAM

  • Avpixlat1987

   Jag bor i Emmaboda och jag röstade på SD

 • kokoo

  Det är lika orättvist i alla kommuner i hela vårt land i dag. Kommunalpolitikerna är troligtvis uppskrämda av den sk. regering som vi tyvärr har fått på halsen. Någon rättvisa kommer inte att införas förrän Alliansen försvinner. I dag gäller allt till invandrarna.
  Lös problemet med att inte besöka hallen.

 • knattefnattetjatte

  Otillbörligt gynnande av utlänning,kanske är en bra utgångspunkt, när ärendet passerar rättsväsendet.

 • Buttington

  Är det inte meningen att företag ska bidra med skatt och inte tvärt om?

 • Hotel_Suecia

  Diskrimineringen av svenskar har bara börjat och svenska folket röstar på det i val efter val. Dessutom betalar man skatt för att diskriminerad.

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Sjuka blatteDDR, som hatar Svenskar. När flyttar vi ? 

 • Buttington

  För de som inte har förstått det än:
  Svenska politikers vision om ett nästan klasslöst och välintegrerat Sverige där invandrare och Svenskar lever jämlika bredvid varandra, kan enbart gå till på ett enda sätt. Pengar och mark måste transfereras från Svenskar till invandrare tills att alla har ungefär lika mycket, så att inte avundsjuka uppstår. Utjämningen måste ske genom flera dolda och snåriga betalningar, så att inte Svenskarna gör uppror. Om det finns klasskillnader i samhället mellan olika etniska grupper så tror svenska politiker att det kommer att bli som i USA.

  Sossarnas valord och moraliska kompass: ”Alla ska med”, vilket även alliansen har annamat i viss mån för att inte förlora röster, innebär i princip att vi måste tumma på de mest fundamentala lagarna så som arvsrätten, rätten att äga egendom, allas lika rätt inför lagen osv. 

  Detta socialistiska synsätt genomsyrar verkligen hela det svenska samhället. Det har blivit en del av svensk kultur verkar det som. Kombinera det med öppna gränser och vår befolkning kommer sakta men säkert att förtvina och dö ut. 

 • Oberst

  Jag avskyr regeringen.

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  vilka svin

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Jävla landsförrädare hela högen!

 • wisdom60

  Om detta är sant så borde vi anmäla detta till DO.

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Ett litet om dock livstecken från fosterlandsvännen Milld.

  http://janmilld.wordpress.com/2012/09/05/hej-2/ 

 • ledsenfarmor

  Är inte detta svenskdiskriminering, då vet jag inte vad det är.

 • http://biblebelievers.com/come_to_jesus.html Stratiotes Iesous Christos

  Sen bränner han säkert ner hallen och tar försäkringspengarna.
  Han ser ut som en klassisk skurk.

  Frågan är vad han har för hållhakar på dessa politiker.

 • 585961

  Och vem ska betala hyran om man törs fråga , inte är det väl skattebetalarna ??? som i så fall får betala dubbelt, och jag tror inte heller   att skurken varken kommer att betala skatt eller moms det går till nåt skatteparadis, det tror bara idioter till politiker som diskriminerar svenskar och är rasister och landsförädare, SD 2014