Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Etikprövningsnämnden förfalskade handlingar – JK inkopplat


KORRUPTA MYNDIGHETER Myndigheten Centrala etikprövningsnämnden kan, efter att det uppdagats att myndigheten förfalskat handlingar, komma att granskas av Justitiekanslern, JK.

Myndigheten, som till exempel granskar forskningen i Sverige, har slarvat med tillsynsbeslut under flera år och handlingar har förfalskats när journalister begärt ut dem, något som kan komma att rubriceras urkundsförfalskning. ”Det låter anmärkningsvärt. Nu när vi har fått de här uppgifterna så måste vi titta på dem och se om det finns anledning för justitiekanslern att göra en tillsyn av detta”, säger justitiekanslern Anna Skarhed.

Ett tiotal tillsynsärenden som nämnden haft på sitt bord i flera år, och därmed saknat beslut, skapades i juni i år formella beslut men myndigheten bakdaterade dem. Många av fallen bakdaterades med flera år gamla datum. Detta gör att den som begär ut handlingarna nu, tror att de upprättats för flera år sedan.

När en journalist från Dagens Medicin nyligen begärde ut dokumenten så märkte tjänstemän att originalhandlingarna var upprättade på papper med myndighetens nya adress som gällt sedan 2009. Men eftersom flera beslut var bakdaterade till perioden före det, så klipptes adressen bort och en äldre adress klistrades dit.

Efter kopiering så fanns en ny originalhandling som gavs till journalisten. En förfalskning, menade Ingrid Helmius, doktor i offentlig rätt.

– För det första är det ett brott. Det är förmodligen fråga om urkundsförfalskning. För det andra är det oerhört korkat, sa Ingrid Helmius.

Etikprövningsnämndens ordförande, justitierådet Johan Munck, menar att inga fel begåtts.

SR

 • elefantter

  Självklart är all ”forskning” bara strunt. Nonsens. När alla andra institutioner har ruttnat ner till ett tillstånd som liknar sörja.
  Det är samma tillstånd som man har i huvudet när man fungerar i mångkulturen.

 • TorgnySund

  Etikprövningsnämndens ordförande, justitierådet Johan Munck, visar prov på ett så dåligt omdöme att han bör avgå sin befattning, till förmå för ett sundare fönuft.

 • Suecote

  ”OM det finns anledning”??? Är kärringen påtänd??? Det gör ont att se vilket genomruttet, korrupt samhälle som har uppstått i Sverige…

 • Bolivera

  Det ar i alla fall en liten trost att nagon orkar grava i dyngstacken.

 • 585961

  Fusk fusk , undanhållande av sanningen , fester , åter fester omvandlande till pesonaldagar ett evigt slöseri med andras pengar , sänk pensionsskatten först innan ni gör en massa fuskslöseri med våra pengar genomruttna oduglingar som inte ens kan sköta jobbet