Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Bostadslös svensk nekas hjälp


SVENSKDISKRIMINERINGEN Micke som är 47 år har kämpat hårt för att bli drogfri. Han har jobbat största delen av sitt vuxna liv, och det var under den tiden det började.

Micke berättar att det var okej att ta sig en öl på jobbet, men sedan blev det även piller också. Till slut var han längst ner i skiten och med fem promille i kroppen, blev det avgiftning och tvångsvård – ett LVM (lagen om vård för missbrukare). Micke kom ut från ”torken” i februari i år och har sedan dess har levt utan missbruk. Men för att fortsätta kunna komma tillbaka måste man ha nånstans att bo – men kommunen nekar hjälp.

– Egentligen är det märkligt, hur man lägger stora pengar på ett LVM och behandlingshem när man sedan inte är villig att fullt ut hjälpa den som hamnat utanför att slussas in i samhället igen, säger Micke.

Han träffade en tjej och flyttade hem till henne men tyvärr höll inte förhållandet och han fick flytta ut, säger han. När han sökte lägenhet hos det kommunala bostadsbolaget Klockaren fick han nobben. (Ring Lotta Persson på Kundtjänst 044-7752500 eller skicka ett mail till info@klockaren.com, så berättar hon mer)

– Jag har skulder hos kronofogden och inget fast jobb, utan bara min aktivitetsersättning från arbetsförmedlingen, berättar Micke som då försökte få hjälp via kommunens stödenhet, men där fick han också nobben.

Under de månader som gått har Micke haft en aktiv kontakt med sin kontaktperson på arbetsförmedlingen och Pretium Vita, ett företag som hjälper människor som riskerar att hamna utanför arbetsmarknaden.

– Både handläggaren på arbetsförmedlingen och min coach på Pretium Vita har stöttat mig och nu har jag fått möjlighet till praktikplats, som kan leda till fortsatt jobb.

Det är allmänt känt att prio för den som hamnat snett men som vill komma tillbaka är en bostad, men Östra Göinge kommun vill inte hjälpa till och stå för ett lägenhetskontrakt.

– Östra Göinge kommun har inga lägenheter. Kommunen sysslar inte med bostadsuthyrning är det krassa beskedet från en av handläggarna.

– Märkligt att samhället är villigt att lägga massor med pengar på ett LVM och sedan slå undan fötterna på en när man kommer ut, säger Micke som ordnat tak över huvudet på en båt.

Men inför vintern håller inte detta.

– Det innebär ju i sig att risken ökar för att det kan sluta med ett LVM igen och socialbidrag, konstaterar Micke som under torsdagen kallat till ett möte där representanter för arbetsförmedlingen och Pretium Vita försökte förklara hur hårt Micke jobbat för att komma in i samhället.

Det blev dock kalla handen från biståndshandläggarens sida. Micke tänker dock inte ge upp, under eftermiddagen begärde han att få en individuell biståndsprövning, med en annan handläggare.

SweCon kan informera att till exempel den muslimska kvinnomördaren i Hallunda hade fått en lägenhet i city genom att gå förbi 13 600 i bostadskön. Sedan kan vi nämna alla så kallade ensamkommande som ska slussas ut, alla somalier etc etc etc etc……. Men en etniskt svensk får inte den hjälpen. Kan nån berätta varför?

Relaterat
Jan Zafiulla Noor Zaman häktad för Hallundamordet – hedersrelaterat

kristianstadsbladet

 • Orregyllensnorre

  Som svensk med missbruksproblematik i bagaget verkar du inte vara värd ett skit, helst skulle politikerna vilja att du trilla av pinn. Om han hela tiden möter problem och motgång så är det klart att han återfaller i missbruk, de skulle jag nog själv göra med…

  Bättre då att satsa på hitresta skäggmän och se till så att de får bostad och arbete, fy fan.

  • http://www.facebook.com/people/Mikael-Hirviniemi/1469103217 Mikael Hirviniemi

   Arbete vill inte gubbarna i pyjamas ha..men bostad och bidrag! Sorgligt att vi folkvalda som hatar sina egna så mycket..vadfan har vi gjort dom egentligen?

   • http://avpixlat.info/ Morningstar

    Dom blev kanske mobbade i skolan och nu tar dom chansen att ge igen? Svinfeldt lär ju faktiskt ha blivit det när han gick i skolan.

 • TorgnySund

  Prioriteringarna som görs, fokuserar på olika målgrupper över tid. Dock tycks den tiden förbi när även etniska svenskar tillhör någon av de grupperna. Det kokar i den lilla del av det svenska folkhemmet som fortfarande finns kvar. Det gäller att inte ge upp tanken på rättvisa. Det är den Reinfeldt kommer att förlora nästa val på. Han har skjutit sig själv i foten och nu får han dras med det till politisk avlösning sker 2014.   

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Hoppas han emigrerar till Burundi med sin nya fästmö Nyamko efter valet.

 • Interasistiskt

  Och parallellt ska ”flyktingar” tvingas till kommuner där ”jobben finns”

  Operation folkbyte var god stör ej? Hur många av de 1000 nyanlända somalierna tror ni kommer vara ”bostadslös” från första dagen?ä

  Sverige har över 34.000 hemlösa – Varför reagerar inte de på nya som inte har jobb, ingen inkomst blir serverade bostäder före dessa?

  Varför får inte dessa 2 års ”etablering in i samhället” som nyanlända somalier?

 • SM811

  Man blir så förbannad på dessa politiker som prioriterar invandrare för svenskar. Självklart skall vi hjälpa svenskarna först men de kompetensbefriade sju)k)klöverpolitiker ser ned på svenskarna och prioriterar invandrarna först. Jag skulle vill höra en sju(k)klöverpolitiker hur han kan motivera att hjälpa invandrare före svenskar, om han kan.

 • Hotel_Suecia

  W Petzälls mamma skrev visst en insändare att hennes sons problem inte togs på allvar. Inom missbruksvården, där ska det sparas, men inom vissa områden och för vissa grupper finns inga sparbeting! Det finns fog för uttrycket: Nyadeln.

  I Sverige prioriterar vi utomeuropeiskt utrikes födda utan skyddsbehov före våra egna medborgare, och svensken röstar för att det ska vara så. Hallå, hallå, hallå! Hur står det till där i stugan, har ni kopplat på hjärnan ännu? Har ni fått kaffet och läst Aftonlögnen ännu? 

  • Pantertanten

   Otroligt tragiskt. Finns inte ord.

 • Oxis

  Mitt hjärta blöder för Micke och andra hemlösa, särskilt de som ofrivilligt får betala priset för alla nykomlingar som skall ha lägenheter. Tyvärr kan inte Micke tillgripa ett känt knep, dvs hälla mjölk över kroppen för att ändra hudfärg men kanske skulle det gå med kaffe eller tjära. Försöka duger.
  Då skulle nog lägenheten komma farande som i en liten ask.

  • Pantertanten

   Mitt hjärta blöder också för våra hemlösa. Inte undra på att dom tar till den enda medicin/hjälp dom kan få. Flaskan. Jag lider med dom. Jag brukar se ett par hemlösa där jag handlar. Ger dom lite mat ibland och en ville ha en sovsäck för några vintrar sedan. Han sov ute. Jag hade en sovsäck hemma i källaren som inte användes längre, den fick han och sedan kom han ihåg mig i flera månader och tackade när jag kom förbi. Jag ville bara gråta.

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Och den som läser medias filtrerade version av detta kommer att tycka att det är rätt åt Micke. Typ ”Varför ska jag betala för honom?” ”och han får väl klara sig själv.” Det är det här jag blir så j-a arg på. Att svenskar hatar sina egna, oavsett om det gäller dom som i fallet ovan har haft det svårt i livet eller om det gäller de som fött och närt dem. Jag fattar inte. Hur kan människor vara så in i h-e inskränkta och enfaldiga? Har vi svenskar genom utspädning fått en så j-a dålig genpool eller vad f-n beror det på? Om jag är upprörd? Det är bara förnamnet.

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Man ser ofta enfaldiga kommentarer i fulmediernas kommentarsfält. Tycker att våldtagna kvinnor får skyla sig själva för att dom klär sig slampigt. Samtidigt som deras egna 12-åriga döttrar säkert går till skolan i minikjol och korta toppar och hårt sminkade. Antingen ser dom det inte eller så bryr dom sig inte. Egna barn och andras ungar som det brukar heta. Dom tycker väl inte att dom egna döttrarna är slampiga oavsett hur dom ser ut. Det är bara andras ungar som är det i deras ögon. Skulle dottern sedan råka illa ut så blir det väl samma liv på dem som med det där journalist-paret vars dotter råkade ut för sexuellt ofredande av en berikare. Då först blir det ett jävla liv på dem. Samma sak med utsatta svenskar som blir hemlösa. Dom får väl ta sig i kragen och reda ut sina egna liv. Om sådana svin själva råkar illa ut så tänker jag inte röra ett finger för att hjälpa dem. 

 • 2xtom

  Micke är inte den enda som är ett offer och utsatt för denna diskriminering av etniska Svenskar. Många f.d missbrukare vill eller kan inte komma tillbaka till ett normalt liv, p.g.a psykisk sjukdom eller liknande problem. Men att neka någon hjälp, till att komma tillbaka det är för djävligt. Svenska staten kommer att under de närmaste åren att ta emot en obegripligt högt antal flyktingar. Man skiter fullständigt i de som redan finns i detta landet. Se till att vi som bor i detta landet får hjälp med de mest grundläggande behoven mat, bostad, utbildning, arbete, sjukvård. Kan vi inte erbjuda detta till oss som bor här då har man valt en farlig väg.

  Ny regering 2014

 • Interasistiskt

  Swecon borde uppdatera sina inlägg parallellt med #svpol liknande som avpixlat gör

  Både swecon och fria tider är lite dåliga på detta, många läser #svpol och ju fler som täcker än bara avpixlat desto bättre

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Jag personligen dör inte av att vänta en stund. #svpol läser jag inte och inte något annat twitterflöde heller. Min tid är för dyrbar för att läsa folks kiss-och bajstankar. Jag har fullt upp med mina egna tankar f.ö. :)

 • j_london

  Tjaaa… svenska myndigheter kanske anser att mördarideologin islam är en form av mycket gravt missbruk. Av hjärnan. Vilket det naturligtvis tveklöst också är.

  Vilket i sin tur leder till missbruk av: demokrati, kvinnofrid, tryckfrihet, religionsfrihet, det fria ordet, lag och ordning, assistansersättningar, bidrag, av barn, av kvinnor, av västerländska samhällen, av respekt för mänskligheten… etc. etc.

  Därför vill kanske svenska myndigheter försöka rehabilitera alla muslimer i hela världen. Det går inte att tolka på annat sätt – att Sverige har förvandlats till ett vidrigt och vulgärt och kriminellt muslimträsk.

  Samt att etniska svenskar inte längre är värda ett skit…

 • kokoo

  Det är precis som Alliansen,s politiker vill att Sverige skall vara, fjäska och dalta med importfolket och skit i svenskarna, Vad har vi fått för jäv.. regering ?

  • j_london

   Vi har fått den regring som 94 procent av de röstberättigade svenskarna – vilka vi dagligen konfronteras med överallt i hela landet, inklusive i vår närmaste omgivning – önskade sig!

   Under de TVÅ SENASTE riksdagsvalen…!

   Visst låter det väl fullständigt otroligt. Men inte desto mindre sant för det!

   • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

    Och det skrämmer mig så in i h-e.

 • PETER NYMAN

  Detta är ingen ovanlig situation för SVENSKAR.Alla kan få problem men när vi vägras hjälp av VÅRT eget samhälle så börjar man undra,vart vi är på väg.Här finns bara privata fastighets ägare kvar,hyr inte ut till nybyggarna ge SVENSKAR med problem en möjlighet

 • 585961

  det är verkligen för sorgligt  att dagens regering med undantag  av SD prioriterar utländskt slödder utan utbildning och språkkunskaper framför svenskar som ibland har det svårt med bostäder och bidrag till höger och vänster , hjälp era egna invånare i första hand så får ni en mycket bättre behållning och mindre  problem och kriminalitet , ge också svenska ungdomar förtur till lediga bostäder, ny regering för Sveriges bästa 2014 SD

 • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

  Socialtjänstlagen 1:a kap., 1:a §.   2:a kap., 1:a och 7:e §.  3:e kap., 3:e §.

 • BirgittaSvenne

  Missa inte Julia Caesars söndagskrönika, skrämmande och klok som alltid.
  http://snaphanen.dk/2012/09/01/sondagskronika-katalysatorerna/#more-129820

  • Pantertanten

   Skrämmande och klok. Varför ska vi ta emot somalier? Det är inte krig i Somalien nu. Länder öppnar sina ambassader där på löpande band.

   • BirgittaSvenne

    Vad vi ser nu är nermonteringen av en framstående kultur, med våra politiker och massmedias goda minne, byts vi ut mot ett gräsligt folk med en ännu värre ”kultur”. Jag orkar snart inte mer, ber varje dag att naiva svensken ska vakna. Dessvärre när jag lyssnar på ”svensson”, så ger de inget hopp !
    http://www.sydsvenskan.se/opinion/aktuella-fragor/dags-for-ud-att-tanka-om—somalia-gar-at-ratt-hall

    • Pantertanten

     Nej, jag orkar snart inte mer heller. Det är som att se en vulkan på väg. Men vad ska man göra annat än att försöka upplysa vänner och nära omkring en. Emigrera? Känns som att smita, och vart skulle man emigrera.

     • BirgittaSvenne

      Mitt svar till dig kom högre upp.

    • ledsenfarmor

     Reinfeldt borde ställas inför riksrätt. Inkl hela hans stab o medlöpare.
     Ingen nämd ingen glömd.

     • j_london

       Landsförrädaren Reinfeldt skulle behandlas på samma sätt som Vidkun Quisling i Norge, efter att ha förrått sitt land till mördarideologin nazism.

      Det är ingen skillnad att förråda sitt land till mördarideologin islamism. Därför skulle naturligtvis straffet vara det samma. Arkebusering!

 • Andersonszkan

  En 47-årig svensk får inte någon hjälp i sitt eget fosterland. En lika gammal gubbe som kommer hit från Afghanistan och påstår att han är 18 år låter man däremot resurserna regna över.

  Detta fall är bland dom smaklösaste i ensamkommandebluffen som jag någonsin sett, gå in på länken och titta på gubben – han är inte skäggig, han är GRÅHÅRIG!

  http://www.malmo.se/download/18.d8bc6b31373089f7d9800086966/VM7_FINAL.pdf

  • Pantertanten

   Jag såg också det där och reagerade. ALLA ser ju att han är en gubbe! Hur fasen kan sockärringar och liknande LÅTSAS gå på att han är under 18. Usch för våra landsförrädare!!

   • Andersonszkan

    Man förstår vad det hela går ut på; att utrota svensken och ersätta oss med lågintelligenta lallande lättmanipulerade halvapor som jobbar för 20 kronor i timmen.

    • ledsenfarmor

     Ja. och de är också valboskap.

    • Bolivera

     Med deras IQ blir jobbet sa illa gjort att det far arbetsgivaren
     att ga i konkurs,sa et blir likval en forlustaffar.

   • BirgittaSvenne

    Gick in och sökte på hans namn, han bor i en nyrenoverad STUDENTLÄGENHET vid Rosengård, hyra ca 4000 i månaden.

    • Pantertanten

     Studentlägenhet!!!! Vad säger alla studenter som inte får bostad när dom kommit in på utbildningar?!! Och soc betalar förståss hyran. Sjukt. Tack för infon.
     Skandal!
     Igen.

    • Andersonszkan

     Då har han tydligen börjat i första klass.

  • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

   Jag tog en skärmdump på eländet.

   http://screencast.com/t/3sdqXwu3v

 • http://pulse.yahoo.com/_GSZACX4IJOYGXWRHLKIQVJ3UYU Kenneth

  Så blir det när man inte tillhör gräddfilsbefolkningen

 • Bolivera

  Kan DO saga att svenskar inte diskrimineras iSverige?

  • Pantertanten

   Nej, det kan dom nog inte säga. 
   Men det är däremot helt lagligt att diskriminera svenskar.

  • Professorn

   Svenskar kan inte diskrimineras eller
   kränkas, eftersom vi inte godkänns som
   en folkgrupp.

   Det fick jag veta i brev från DO, när jag
   och hustrun blev kallade svennejävel och
   svennehora. (det är apartheid)

   • ledsenfarmor

    Möjligheten att inte bli diskriminerad som svensk, togs bort från den nya insmugna grundlagen.
    Hela riksdagen, oavsett parti, röstade för det beslutet.

   • Bolivera

    Det ar uppenbart att jag har dalig kannedom efter att varit borta lange. Tack for upplysningarna.Det var i alla fall det javligaste jag hort.Denna forbannade landsforradarregering maste BORT.

    Den 2 september 2012 08:58 skrev Disqus :

   • Kuckuu

    Om finlandssvenskarna är en erkänd svensk folkgrupp, borde inte sverigesvenskarna ha samma rättighet? Kan man inte försöka få saken prövad i EU-domstol? 
    Det är ju konstigt att det finns ett land (Sverige) som inte har ett folk!

 • tokless

  jag har pratat med flera hemlösa svenskar i jobbet och de säger ungefär samma sak. De fick ingen hjälp och  sa själva att de kände att de blev åtsidosatta av sociala och hade det inte lika lätt som andra när de behövde ha hjälp. Men nu gör ju sociala precis det som moderaterna och hela 7-klövern vill, man ställer grupper mot grupper.

 • Pantertanten

  Fick han lägenhet i Hallunda eller Huddinge? Lite förvirrande. 

  Kvinnomördaren alltså…

 • Mariah_Magdalena

  Som i de nazistiska fånglägren, så vill 7-klöverna bara ha folk som kan arbeta hårt.
  I detta fall för att försörja invandrarna.
  De svenskar som inte kan fylla den funktionen har inget som heslt värde. 
  Och de behandlas därefter.

  • ledsenfarmor

   Sant. Jag arbetar inte hårt längre. Men har gjort det i 45 år. Vad får jag för det? En spottloska i ansiktet.

 • Bernadette Ash

  Det är för sent för att fråga ”varför”. Detta har pågått systematiskt under lång tid.När hjälpte du en missbrukare senast? De har varit tyst om de svenska problemen med missbruk, misshandel, hemlöshet och psykiskt dåligmående sen slutet av 70-talet !Man blir fasligt bitter av att vänta på att ”alla anda” ska vakna upp medan folk faktiskt dör och mänskliga resurser förslösas.

 • http://vargiveum.wordpress.com Varg i Veum

  Kanske lite skokräm i ansiktet skulle kunna hjälpa honom att få bostad?

 • BirgittaSvenne

  Är övertygad att vi måste organisera oss som vänstern gör. Vid varje tillfälle så trummar de ihop mängder, vi måste göra detsamma. Emigrera vart, ideologin, politiken och muslimskt barnafödandet är utsmetat över hela västvärlden. Talade med en från Nya Zeeland, inte ens där är de förskonade.
  ( Detta var svar till Pantertanten, disques gjorde annorlunda.)

  • http://profile.yahoo.com/UL7BI4NYZNSZGYE27TVY77X6TY Anonym

   Jag har flyttat till Irland, här har vi inga större problem med muslimer.

   • BirgittaSvenne

    Katolska kyrkan är troligtvis fortfarande stark på Irland.  Där har vi kanske en lösning.

  • j_london

   Ja, du har tveklöst alldeles rätt.

   Fast tveklöst om det funkar att organisera sig i muslimträsket Sverige, där hela 94 procent av den röstberättigade svenska befolkningen – är så gränslöst korkade att man önskar att Sverige isalmiseras och samtidigt vill ha ha islam som officiell mördarideologi!

   • BirgittaSvenne

    Ibland ger jag upp. Men så läser jag något intressant och då tänds det ett litet ljus. Det lilla ljuset blir en ledfyr, inte ska jag svika mina förfäder, och framför allt inte de kommande generationerna av etniska svenskar. Den galna politiken, ideologin islam är alltför äcklig för att ta över vår fina svenska tradition och kultur. Dessutom de som tillbeder ideologin är inte värdiga att ens dela med oss.

    • j_london

     Önskar att fler i landet hade resonerat som du. Inte minst -  och särskilt – med tanke tanke på den sista meningen…

 • 2Lkopp

  Han får komma som ensamkommande flyktingbarn, åldersmässigt funkar det nog……..

 • El Cid

  Märkligt att skäggbarn och afrikanska våldtäktsmän får vara kvar och kosta samhället pengar..

  Hemskt att man inte hjälper folk som faktiskt försöker, istället för att kasta pengar på en somalisk spökplump med 17 ungar som fan inte gör ett skit för vårt land.