Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Automatiska PUT för somalier ändras snart?


SLUT-PUTAT? Statssekreterare Pål Lønseth, Norge uttalade detta för en kort tid sedan: “Vi ska bevilja dem som har behov av internationellt skydd asyl. Det är inte så, att alla som kommer från ett land som Somalia har behov av det”.

Merit Wager skriver idag på sin blogg att det verkar som om man också i Sverige börjat inse detsamma som man gjort i Norge. Det lär snart (?) komma nya direktiv på området också här, skriver hon. Dessa uppgifter ska komma från “vanligtvis välunderrättat håll”. Tydligen har Wager hittat nån form av indikation som talar för att Sverige  troligen inom snart framtid kommer att efterlikna Norges åtstramning.

Vi har i flertalet artiklar sedan en ganska lång tid tillbaka i år påtalat att situationen i Mogadishu har lättat och redan den 7 augusti kunde vi läsa i finska Hufvudstadsbladet:

Somalias islamiströrelse al-Shabaab har lämnat huvudstaden Mogadishu. I fyra år har Mogadishu lidit av brutalitet i händerna på terrorister, men nu är de borta.

Migrationsöverdomstolens dom tidigare i år gjorde att somalierna mer eller mindre kan komma från alla delar från sitt land, dra en vals och PUT-stämpeln var klar. Därtill kan de sen ösa in sina anhöriga från höger och vänster, oavsett var dessa bor.

Wager skriver vidare att ”nu lär representanter från Migrationsverket ha rest till Mogadishu, troligen i sällskap med någon eller några personer från domstolar och/eller regeringen. Det lär inte ska dröja så länge innan Migrationsverket presenterar någon typ av ny landinformation och ställer ut nya direktiv. Snart tar nog också gammelmedierna upp detta…”

meritwager

 

 • Carl Lundström

  Det enda behov som finns i den här härvan är Sjuklöverns behov av nya väljare.

 • Kalle_Kringla

  Då undrar man ju lite hur det går med de tjugosju tusen nya somalierna med vidhängande släktingar som redan är beställda. Kanske det är ångervecka på dem? Eller returrätt?

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Hell NO!!

  • Andersonszkan

   Tyvärr – gäller bara om varan köpts över disk, postorder eller av dörrförsäljare.

   I det här fallet har varan beställts över internet och lokalt med bongotrummor och röksignaler och varan har själv bekostat frakten hit. I den svenska konsumentlagen finns inga klausuler vad gäller dessa försäljningsmetoder och sålunda gäller varken ångervecka eller returrätt, däremot gäller den sedvanliga RH-garantin (Runt Hörnet-garanti).

 • Pantertanten

  Hoppas Wager har rätt. Det finns ingen som helst anledning att ta emot fler somalier!!! Svenska politiker; fatta det!!

 • Pantertanten

  Är det bara jag som tycker att den där bilden STINKER???

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Här i muslimlandet Swedistan kommer dom få automatiskt medborgarskap så fort dom sätter foten på svensk mark. Dom kommer säkert ändra i grundlagen så att hur många val som än görs emellan så kommer det inte gå att ändra tillbaka, stjärnstopp! Utom för etniska svenskar (som egentligen inte finns). Råder det oklarhet ifall någon är etnisk svensk eller inte så tillsätter man en särskild kommission (inkvisation) för att avgöra vilka som kan utvisas eller inte.

 • DragonenSWE

  ”I fyra år har Mogadishu lidit av brutalitet i händerna på terrorister, men nu är de borta.”

  Borta!? De har rest till Sverige! Det är här de är! Det är lättare att ta över Sverige än Somalia.

  Inga somalier på våra gator!!!

  • Andersonszkan

   Haha – huvet på spiken. Precis så är det, dom sitter i dom svenska shariaghettona, bankar huvudet i golvet 5 gånger om dagen och äter sig feta och vill inte kriga längre, utom en och annan som åker hem och självmordsbombar sig själv och några andra dårar.

 • http://3kronor.wordpress.com flumnisse

  ge somalierna 250.000kr var om de lämnar landet och återförenas i somalia

  • Pantertanten

   Varför ska vi ge dom en kvarts miljon var?? Hallå? En familj på 10 pers ska alltså få 2.5 mille. När fick en svensk
   familj en mindre förmögenhet av staten?

   • http://profile.yahoo.com/7QLCY6BSESRBSPNNECWO2KLALA PK

    Zoomalier ska bara ha avvisning utan några förmåner. Dom ska behandlas som de sjuka djur de är.

    • Pantertanten

     De anställda på migrationsverket kan ta sina egna bilar och skjutsa hem dem till somalia. Och betala bensinen själva.

  • Brummelisa

   De ska inte ha en krona! De bidrag de allaredan fått, inte minst alla barnbidrag, räcker och blir över till hemresa!

  • 530729

   Jag tror nisse är lite flummig?

   västeråsaren

  • Fryke

   men då kommer dom bara tillbaka som en boomerang och ska ha pengar igen för att åka hem… Det blir till slut ett kretslopp där dom åker hem med 250.000 och kommer hit igen ”utan pengar och utan ID-handling och utan familljen som dom saknar så mycket…” *boo-jävla-fucking-hooo*
   När dom kommer hit ska dom INTE ha något utöver mat och en säng – INGET annat.
   Det ska vara bättre i hemlandet än här så att dom ska LÄNGTA HEM – inte vägra åka.

  • Bolivera

   Nej,for hellvete inte ett nickel.Skicka dom tillbaka med en rakning
   pa att betala for aterresan. 

 • http://profile.yahoo.com/7QLCY6BSESRBSPNNECWO2KLALA PK

  Bilden ser ut att vara tagen utanför köpcentret Kupolen i Borlänge.

  • Pantertanten

   Stinker det mycket där?

 • Mariah_Magdalena

  Waf….? 
  Ger MP verkligen upp denna våg av blomsting och välmående som de lovat ska skölja över vårt land med de ankommande kamelfösarna och getherdarna?
  Underligt….vad kan ha fått dem att ändra sej?
  Vill de inte längre bli rika?

 • surkart

  Det borde ju komma som en skänk från ovan för regeringen! 40000-50000 bidragsberoende analfabeter inför valet är väl ingen ”hit” för att utrycka sig försiktigt. Mer av en mardröm om jag vore statsminister. Men Reinfeltarn kanske vill destabilisera och islamisera Sverige!? Ser ju faktiskt så ut, men än är ju inte svensken i minoritet, så det gäller nog att vara lite lyhörd? Det jäser ute i stugorna, eller borde åtminstone göra det! 

  • Fryke

   Nog jäser det ute i stugorna alltid.
   Det hörs på snacket från både gammal som ung tycker jag. Spelar ingen roll var man är direkt heller då man kan läsa i ansiktet på folk vad dom känner när dom ser en somalier t ex i kön i någon mataffär..
   Det är sällan du ser en svensk frivilligt och med god min ställa sig i samma kö bakom en invandrarfamilj från något arabland eller afrika… Titta på de vuxnas ansikten när ni är ute på stan och det kommer muslimer i en rulltrappa…
   Ibland är det liknande blickar där man kan läsa ”om blickar kunde döda”

  • Bolivera

   Jag hoppas att du har ratt,men hoppet ar nog inte sa stort.

 • Fryke

  Detta med PUT för somalier skulle ALDRIG ha blivit genomfört alls
  VI skulle kräva omröstningar när det gäller så pass stora påfrestningar i vårt samhälle när det gäller dessa parasiter. Det finns inte en chans att bli av med dom när dom väl kommit hit.
  Säg det bekämpningsmedel som biter på exempelvis kackerlackor? Dom är snart tillbaka igen och med större familjer – samma med somalier och andra invandrare.
  Har dom det FÖR bra och med bidrag och annat skit som VI ger dom – inga krav utan dom bara FÅR ALLT och lite till.
  Nämn en 8-barnsfamilj med flerbarnstillägg, bostadsbidrag, utbildningsbidrag, ekonomiskt bistånd (då dom aldrig kommer att jobba men dom har ju baaarn.) som efter att ha fått allt och får ALLT betalt – vill åka tillbaka till sitt hemland?
  Logiskt sett så kommer dom aldrig att lämna vårt land frivilligt i någon form.
  Spelar ingen roll hur jävla blomstrande Somalia blir, dom kommer INTE åka hem när dom får BETALT för att bara leva här. Och betalt med råge dessutom.
  Dom har mer pengar som invandrare än vad en svensk pensionär har. Hur förbannat logiskt är det sett från det hålla att vi också kommer bli pensionärer. Vi kommer att få sämre ersättning än vad invandrare får när VI ÄR pensionärer…
  Så vem jobbar vi för?
  Vi jobbar för att betala till kommande invandrare också – inte bara dom idag.
  När fan ska idioterna i regeringens 7-klöver fatta det?

  JAG har fått nog för länge sedan. Har inte många fler det tror ni?

  • surkart

    Det flesta har nog fått nog om de börjar tänka efter. Men de flesta har inte reflekterat tillräckligt än, men uppvaknandet börjar nog sprida sig. Inte minst med den allt allvarligare bostadsituationen. Svenska studenter har ju inga bostäder! I stället ger man dem till analfabeter. Smart i ett kunskapsamhälle? Not?

 • Lasselito

  Ställ ifrån dig colan eller kaffet, andas djupt, och läs det här:
  http://www.mareeg.com/fidsan.php?sid=25636&tirsan=3

  Bara i Sverige mina vänner. Tror ni att media kommer att ”orka” ta upp det påstådda faktumet att flertalet somalier ljugit för att få uppehållstillstånd? Ligger det någon sanning i detta är det inte mindre en än gigantisk skandal!!

  Nej, nej, nej, snart orkar jag inte längre läsa på nätet. Jag kommer att få ett sammanbrott.

  • Jarnsida

   ”A Djiboutian who refused to be named in fear of reprisals from his fellow country men, said that he left Djibouti on May this year, and came to Sweden via France. There is no work in Djibouti, corruption is rampant, and its hard to put food on the table there, Life in Sweden is very easy and getting papers is more easier, you don’t even have to work to put food on the table, i advised all my friends and relatives to come here, most of them are on the way, five already arrived and sought asylum, two already managed to get Permanent residence permit (PUT).”

   Jag blir så förbannad! Ska det krävas en slägga för att banka in vett i vårt folk?

   • Bolivera

    Nar inget vett finns bankar man i onodan.Banka hardare sa
    att alltihop slocknar.

  • Lasselito

   Julia Caesar om Somalia-gate:
   http://snaphanen.dk/2012/09/02/alla-somalier-ar-inte-somalier/

  • surkart

   Att det är ett gigantiskt fusk och bedrägeri som pågår det har man ju anat. Men omfattningen är det nog ingen som vet om. Man orkar helt enkelt inte ta till sig. Man riskerar blodstörtning. Sjuklövern och media kommer ju aldrig att erkänna, då vore de totalrökta inför valet 2014!

  • Bolivera

   Mitt blodtryck har natt kritisk hojd.

 • pica_pica

  Somalierna har visat sig bli den största flyktingbluffen. De är också fruktansvärt krävande (t ex eget rum till varje barn, när de föder 10 st!!). Och hur i alla världen kan de komma sig att fattiga, skrämda lyckas ta sig till just Sverige?
  Satt i halsen när (C)Annie pratade om arbetskraftsinvandring och pensionsräddare! Och så ett gott råd TUT och inte PUT. Svenskt medborgarskap ska ta minst 5 år (straffria). Skäms över att ett svenskt pass har förlorat så mycket i anseende världen över.

  • Bolivera

   I den man det ar mojligt undviker jag att saga att jag ar Svensk

 • Magentan

  ”ALLA SOMALIER ÄR INTE SOMALIER”!!!
  En svensk översättning  av den sensationella Mareeg-artikeln som Lasselito länkade till tidigare finns här av Julia Caesar:
  http://snaphanen.dk/2012/09/02/alla-somalier-ar-inte-somalier/

  Här följder ett smakprov:
  ”Tusentals afrikaner av helt andra nationaliteter har lurat till sig uppehållstillstånd i Sverige genom att påstå att de kommer från Somalia. Den somaliska nyhetssajten Mareeg uppger nu att majoriteten asylsökande som påstår sig komma från Somalia inte alls är somalier. ”Så många som 85 procent kan komma från Somalias grannländer Djibouti och Somaliland” skriver Adan Diini på Mareegs internetsajt. Asylbedrägerierna styrks av uppgifter från det lokala flyktingmottagandet i Värmland.
  En källa i Somalia som av säkerhetsskäl vill vara anonym uppger att en våg av djiboutier började söka sig till Sverige från 2007. Bara under det året uppskattas omkring 7000 djiboutier ha sökt asyl i Sverige genom att lämna falska uppgifter om att de kom från de södra delarna av Somalia …”

  Ytterligare en artikel av Julia Caesars vassa penna finns att läsa idag i Snaphanen, nämligen hennes Söndagskrönika med titeln ”Katalysatorerna”.
  http://snaphanen.dk/2012/09/01/sondagskronika-katalysatorerna/#more-129820

  Här är ett smakprov ur den:
  ”Erik Ullenhag lever i sagornas värld. Markkontakt noll. Han har regeringens särskilda uppdrag som lögnhals och propagandaminister. Det är ingen slump att just han har valts till det uppdraget. En avgörande kvalifikation är att han i likhet med historiens övriga propagandaministrar inte besväras av innehav av något samvete. Hans inre är alldeles blankt, lika nollställt som det lilla renskrubbade gosseansiktet. På den plats där samvetet skulle ha suttit har han ett arkiv fyllt till brädden med politiskt korrekta lögner. Vid behov plockar han bara fram några floskler ur arkivet och försöker se ut som om han själv tror på det han säger. En enastående skådespelarprestation i sitt slag.”

 • Oberst

  Jag gillar inte läget.

 • BirgittaSvenne

  Egentligen helt ointresserad var de kommer ifrån, men ut ska de och det utan prut. Inte snart utan nu och det gäller alla. Inga problem i somalia, jo förresten där finns inga svenska skatteslavar

 • Svensk_Riddare

  Släng för satan ut dom åt det hållet dom kom ifrån!