Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

13-årig flicka mördad i Täby av bröder med utländsk bakgrund


UPPDATERAD 3 SEP 15.15 BARNMORD I TÄBY På Örnstigen 27, Täby mördades igår eftermiddag en 13-årig svensk-kanadensisk flicka av två bröder, Tomas Hamilton, född 1984 och Liam Janis Hamilton (bilden), född 1981. Mormor och morfar till bröderna är från Lettland, pappan från Nordirland. Födda och uppvuxna i Sverige.

Liam ska ha mördat sin 13-åriga granne – med hjälp av sin lillebror Tomas. Sedan kastade sig den misstänkte mördaren ut från ett fönster. Flickan misstänks ha mördats inomhus i en lägenhet i centrala Täby i går eftermiddag. Polisen vet hur flickan mördades, men vill inte säga någonting om hur hon dog eller vilka skador hon hade. Strax före klockan 16 larmades polisen. Bara minuter senare kom den första patrullen till platsen – och hittade den döda flickan.

Liam står tydligen och övar flygteknik, och mycket riktigt flög han ut genom rutan ett par våningar upp.

– Vi har en ganska bra bild över vad som hänt, men jag vill inte gå in på det med tanke på anhöriga och utredningen, säger Anders Gillander.

Motivet till mordet är fortfarande oklart. Liam Hamilton greps misstänkt för mordet och hans 28-årige lillebror Tomas greps misstänkt för medhjälp till dådet. Båda två har nu anhållits. 31-åringen skadades allvarligt och har under dagen opererats, men hans tillstånd uppges vara stabilt. Det är oklart om han hoppade innan polisen kom till platsen eller när patrullen hade anlänt. Men poliserna som var först på plats ska inte ha sett honom hoppa.

Enligt uppgifter hade mannen mordvapnet i handen, en kniv, när han hoppade ut genom rutan.

– Varför han hoppade ut genom fönstret är svårt att spekulera i. Ingen jagade honom, säger Anders Gillander, pressansvarig på Roslagspolisen.

Enligt polisen ska bröderna inte ha någon annan känd relation med den 13-åriga flickan än att de var grannar. Bröderna delar lägenhet i den trappuppgång som flickan bodde i tillsammans med sin mamma, men är folkbokförda på en adress i centrala Stockholm. Tekniker har gjort en brottsplatsundersökning och beslagtagit ”diverse olika saker”, men Anders Gillander vill inte kommentera vilka fynd som gjorts eller om flickan hittades död i sin familjs eller i brödernas lägenhet. Båda lägenheterna är avspärrade.

En granne säger att hon hörde ett högt skrik strax innan flickan mördades.

– Det var ett väldigt högt skrik. Någon timme senare var det fullt av poliser.

Flickan är Hannah Bennet, svensk-kanadensiska och 13 år gammal. Bodde hos mamman på Örnstigen, pappan bor i Åkersberga. Enligt den norska tidningen VG så hade flickan inte utsatts för sexuellt våld.

UPPDATERING Enligt en uppgift som ännu inte är bekräftad ska Liam som hoppade ut genom fönstret blivit förlamad. Hannah skriver på en bloggsida från i år att hon har alltid haft passion för teater / skådespeleri.

”Dom flesta jag känner tycker att jag borde söka jobb. Jag har aldrig haft premium fören nu så jag har inte kunnat göra mycket åt saken. efter att jag sett hungergames på tv så fattar jag inte hur man kan bli känd? är inte det lite svårt? jo antagligen och man måste ju börja från botten för att komma till toppen. Och det är precis det jag gör nu.

Jag kan spela alla möjliga slags roller. Om en roll inkluderar nått slags utseense byte så är jag helt upp till det!. Jag kan för vissa roller sjunga eftersom att folk också tycker att jag sjunger bra. Nästa år ska jag söka till x factor så då ska jag se om personer med erfarenhet tycker om min sångröst.”

UPPDATERING 19.20 TV4-Nyheterna sade att polisen berättade att det inte finns något som tyder på sexuellt övergrepp eller droger. Polisen sade även uttryckligen att detta fall inte är hedersrelaterat? Mycket anmärkningsvärt att polisen går ut med vad det INTE är. En öm tå kanske.

UPPDATERING 19.40 

 • Liam Janis Hamilton,  810525,Valhallavägen 51, lgh 1505, Stockholm. Ogift. Anhållen misstänkt för mord.
 • Tomas Sebastian Hamilton, 840120, Valhallavägen 51, lgh 1505, Stockholm. Ogift. Anhållen misstänkt för medhjälp till mord.

Liam och Tomas är boende i samma trappuppgång som Hannah Bennet. De är inneboende i sin mormors, Gerda Bolander, lägenhet. Därav anledningen till att de är skrivna på annan adress.

UPPDATERING 3 SEP 15.15 Den 31-årige Liam har tidigare varit elev på Konstfack och ansågs mycket lovande inom sitt område. De senaste åren har ”konst­nären” varken haft jobb eller inkomst, och bott inne­boende hos mormor i Täby.

I går eftermiddag förhördes Liam Hamilton om sin inblandning i mordet. Han skadades allvarligt vid fallet från fönstret på tredje våningen, men kunde ändå lämna sin version av händelseförloppet. Enligt uppgift 31-åringen gjort vissa medgivanden, något som hans advokat Anton Strand inte vill kommentera.

Liam har alltid haft en nära relation med sin 28-årige bror Tomas Sebastian – som nu också är anhållen misstänkt för medhjälp till mord.

– Han förnekar brott å det bestämdaste, säger hans försvarare Martin Cullberg.

Den mördade 13-åriga Hannah hade precis börjat högstadiet och beskrivs av sina vänner som väldigt glad och positiv. Hon var intresserad av sång och teater, men drömde om att bli fotograf.

Från 1 juni 2012

AB

 • 2xtom

  Hur skall det Svenska rättsväsendet göra nu. Dom kommer säkert att skylla på varandra för att sedan gå fria.

 • kultainen

  Så sorgligt och onödigt. Sjukvården måste bli fungerande och straffen skall skärpas. En ung person, som har mist sitt liv! 13 år!
  Politiker, ta ert ansvar! Det här är inget pojkstreck, som ni så gärna vill få det till. Det här är ett mord begånget av sjuka personer, som inte skall gå lösa i samhället.

 • Tamaaso

  Fyfan va grovt.
  livstids utvisning är ett måste, annars är sverige ett skämt

 • BirgittaSvenne

  Om det är flickan på bilden, så ser det inte riktigt sunt ut. Förövrigt är landet Sverige inte överhuvudtaget sunt längre.

  • http://twitter.com/Dominusem Philip

   Desverre har våre naboer i Sverige det langt værre enn det vi har det i Norge, måtte vi stå sammen og forenes for som de virkerlige skandinavierne vi er. 
   Vi må få en stopp på innvandringen i landene. 

   • BirgittaSvenne

    Disques var återigen besvärligt, mitt svar till dig kom högre upp.

 • H@ck£r

  SweCon levererar som vanligt, tack så mycket.
  -
  Sorgligt detta, hur fan kan man mörda en 13 åring?
  Mina tankar till familjen.

 • BirgittaSvenne

  Ursäkta , varför får jag inte redigera , säger inget osant. Hycklare är ett svenskt honnörsord.

  • 530729

   Jag har också problem med disqus ibland, både då jag vill skicka en replik eller vill redigera ett inlägg. Mycket irriterande.

   västeråsaren

   Nu fungerade det!

 • kokoo

  Andra generationens idioter som gör grova brott i Sverige.

 • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

  Måste varit någon slags psykos med i detta. Kanske i kombination med droger.

 • Roland X

  Får en tanke om att bröderna kanske experimenterade med 
  hallucinogena droger, typ LSD och svampar. Så på Liam hur han poserar som ett flygplan på bilden, och betänk att hans hopp ut ur fönstret på tredje våningen verkar vara helt omotiverat. Kanske flickan dödades i ett LSD-rus?

  • YOTHI_TARZAN

    Det kan vara som du skriver

 • PETER NYMAN

  Orsaken till ett mord på barn eller vem som utfört det är ovidkommande.När man läser om sådana här tragiska brott,blir man enbart fylld med sorg

  • Observanten

   Vilken sorg dom anhöriga har att bära. Orkar inte tänka tanken!

 • Talibananas

  Vad skulle motivet kunna vara? Är det månne en knäpp, det har slagit slint i huvudet på den ene brodern, en stundens ingivelse, eller fanns det ett samförstånd mellan bröderna? Förefaller svårt att tro att det skulle vara ett samförstånd till ett mord… Hade de något annat i kikaren, som sedan spårade ur fullständigt?

 • Limetwist

  wow vilken bra sida, kom hit via Flashback :)

  • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

   Tackar 

   • Limetwist

     oj självaste Kapten_Krok svarade på mitt inlägg då är det jag som får tacka… keep up the good work Sir Krok ;)

  • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

   Välkommen :D

   • Limetwist

     En får tacka….

  • 530729

   Välkommen i vår krets av sanningssökare!

   västeråsaren

   • Limetwist

    Ja den arabnegroidiska vågen måste dämpas en aning för att uttrycka mig milt, därför gillar jag sidor som tar upp och visar sanningen om vad som händer i Sverige när annan media blundar för verkligheten, det är VI som är  förtryckta i vårt eget land och detta måste ändras omgående.
    Vi måste sätta stopp för den muslimska framfarten ingen hänsyn får tagas, ty hur vänliga de är ytligt, då inombords bor det en djävul.

 • kirre

  Lite kuriosa att både BO och GM bär adliga namn. Nu behöver inte det betyda att dom tillhör dom adliga ätterna som är introducerade på Riddarhuset. 

  • swebyggare

   Riddarhuset är inavlat därav har alla inte hästarna hemma.

 • swebyggare

  Dessa bör låsas in med en repsnara för all framtid för att skydda sig själva och andra.

 • mspired

  Inte så¨konstigt att så gott som alla invånare har nåot slags skjutvapen! Snart likadant i vårt land också om detta ska få fortgå!

 • mspired

  så gott som alla invånare i USA

 • http://www.facebook.com/jsodermanjaktlund Joacim Söderman Jaktlund

  anhöriga får lida resten av sina liv så varför inte införa livslångt tortyr straff för dom som blir dömda för mord 

  • Hjulben

   Livstids arkebusering.

 • denaknakejsarna

  Se på hennes bloggvideo och hennes övriga bilder där hon trycker upp brösten och putar med munnen, och förstå vilka attityder och beteenden det här samhället formar, vilka synsätt man inympar i unga människor.

 • Oberst

  13 år? Vart är vi på väg? Eller har vi redan anlänt dit?

 • BirgittaSvenne

  Tack för att ni kan tänka er att hjälpa oss. Du ska veta att vi behöver det. På norsk är det bra om det är koseligt, vi önskar att vi återigen kan ha det koseligt. Jag vill stänga alla portar till Norden,nu !!!!    ( Nu har jag problem med Disques igen.)
  …………………………… Detta var svar till Philip…………………………………..

  • 530729

   Hej BirgittaSvenne, har sett att du har problem med disqus ibland. Samma här då jag ska skicka en replik och klickar på Svara händer ingenting.
   Ett tips, som fungerat för mig, är att logga ut från disqus och sedan logga in igen.

   västeråsaren 

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Dom här knallkorkarna till bröder är inte friska någon av dom och det på riktigt!
  Enbart deras uppsyn räcker för en sådan bedömning, det handlar om något sexuellt utfört av dom bägge emot flickan .

  Tror nog att flickan tror sig varit ”övermogen” och lekt en lek som slutade illa .
  Svartsjuka av psykiskt sjuka emot kvinnlig fägring har jag sett innan och det på nära håll.
  Och det slutade väldigt nära döden då den jag talar om blev utkastad från 3 våningen när hon ”lekte” med den psykiskt sjuke lustar.

 • zakkarah

  Klart obehaglig sida detta….vad är  syftet? Att skapa en lynchmobb som skall jaga folk?
  Sedan är ¨¨ utländsk bakgrund¨ bara patetiska försök att piska upp stämningarna. Om man använder  samma utvaltskriterier som Ni gör så skulle en majoritet av sveriges befolkning sorteras som ¨utlänningar¨. Går man tillbaka till mor/farföräldrar kommer de flesta att hitta något ¨utländskt¨…….suck……..

  • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

   Tror syftet är skriva sanningen om brott och händelser som sker i samhället. Då våra nyhets media inte längre går att lite på.

   Sen om stämningen blir ”upp piskad”, beror det på dom som mördar och våldtar. Eller på dom som berättar om deras gärningar?

   • zakkarah

     De som berättar har det största ansvaret då ett vidrigt brott är en singulär vidrig företeelse medan ryktesspridning och andra internetbaserade kampanjer oftast bara har en kontraproduktiv effekt. En tidig variant på temat är bymentaliteten där någon ¨vet något¨ och glatt skvallrar vidare till den ursprungliga ¨sanningen¨ totalmuterat……sedan tvår alla sina händer och säger att de inte hade något med saken att göra. I detta fall är det så ytterligt patetiskt att vinkla detta  brott så det framstår som ett ¨utlänningsbrott¨. Personerna är för f-n födda i Sverige med en kanadensisk far och mor/farföräldrar från Baltikum. Om de sedan har en skruv lös som lett till detta mord har inget som helst med deras genetiska ursprung ( så vida inte någon i deras släkt lider av någon ärftlig psykisk ohälsa ). Mina förfäder ( nu talar vi om flera generationer bakåt ) kommer från det som idag heter Belgien…..om jag skulle begå ett brott skulle Du då kalla detta för ¨brott begått av en person med utländsk börd¨?
    Sedan är ju det där med ¨sanningen om brott¨ intressant…..vad säger att Du och skribenterna på detta forum sitter inne med sanningen?

    • http://www.facebook.com/jari.huhtala.56 Jari Huhtala

     *Gäsp*

    • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

     det finns spaltmeter med domar och bevis att berikarna ÄR överrepresenterad i all slags brottslighet och slår du upp vilken PK tidning så finns det hur många brott som helst beskrivna men nästan aldrig så sätter man ut etnisk tillhörighet eller signalement som visar på det.

     Det skiljer sig emellan oss raser och se bara på muslimer som är otroligt råa när dom begår brott. Graden av våld har vi inte skådat innan i detta land sedan invandringen började för ca 20 år sedan.

     Allt beror på hur nära i tiden invandringen begicks om man ska räknas som etnisk behörig till det landet som man bor i.

     Och som en del skriver ”vi kommer från Afrika allihopa en gång i tiden”
     Ja och på den tiden så hette det INTE Afrika och senast jag såg mig i spegeln så var jag vit i skinnet, albino kanske?  Hm… :)

     Det är ju landets värderingar och kultur som speglar av sig på individen, det genetiska arvet osv. som gör oss till det landets etniska invånare.

     Men växer man upp i Sverige i ett område där sharia lagar råder vilket det finns och inte ens bryr sig om att lära sig svenska så blir man ALDRIG etnisk svensk oavsett hur länge man än bor i Sverige! 

     Och då har man även behållit det landets värderingar man kom ifrån etc och behandlar då oxå oss etniska svenskar därefter.

  • 530729

   Fortsätt gärna att läsa andra artiklar här på SweCon, du kommer att upptäcka att det inte alls är som du tror. Sanningen om hur det står till i Sverige är obehaglig, att SweCon öppet och ärligt säger sanningen är en välgärning och ögonöppnare.
   Hur var det Elton John sjöng? Don’t shoot me, I’m just the pianoplayer.

   västeråsaren

  • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

   Du är helt ute och cyklar! Det har ju inget med den gamla typen av invandrare då vi inte hade dom här typen av problem. Den gamla invandringen kom hit för att jobba i första hand precis som jag gjorde. Den nya typen av invandring som pågår sen drygt 20 år av berikare från mena länder och övriga lågstående länder runtomkring är ute efter en sak och det är bidrag och att fuska sig till något.

   Kriminaliteten har skjutit i höjden och våldtäkterna är högst i världen! 70-80% av dom är utförda av berikare!

   Jag dömer alla invandrare som begår brott emot oss etniska svenskar till livstids utvisning.

   Och alla länder har olika ursprung men det finns en kärna som består av etniska svenskar som är födda och har bott här i urminnes tider och varifrån man har kommit en gång är inte relevant utan är man bosatt i ett land sedan många generationer så är man etnisk behörig.

   Det vi vill visa på här är att invandringen är orsaken till det som pågår i samhället just nu och att sådana som du förnekar det! Fortsätt gärna skriva men försök inte slå blå dunster i ögonen på oss för vi vet sanningen som PK media förnekar.

  • Bajen666

   ”Klart obehaglig sida detta” Ja det är den verkligen sanningen om vad som händer i Sverige år 2012 är VERKLIGEN obehaglig och det får du läsa här och på AP t.e.x inte i din lokala tidning eller Aftonlögnen….som sagt sanningen svider i PK-skinnet ..!

   SD 2014.

 • http://twitter.com/CoopCoor Coop Coor

  Detta är en fruktansvärd händelse för de anhöriga till flickan. Visa lite respekt, sluta att spekulera och sprida hat. Låt nu polisutredningen ha sin gång så kommer alla fakta på bordet. Om uppgifter och spekulationer sprids på nätet kan utredningen skapas, med risk för att de skyldiga slipper fria. Mina tankar går till Hannas anhöriga.

 • http://www.facebook.com/jari.huhtala.56 Jari Huhtala

  Hoppas att bröderna får mångkulturellt-kuk i sig.

 • 530729

  Replik till zakkarah
  Har du märkt att dina kritiska kommentarer inte tas bort? Det beror på att SweCon tror på yttrandefriheten! I den politiskt korrupta media, som t.ex. Aftonbladet, din lokala PK-blaska eller på expo, blockeras avvikande åsikter oftast eller man har inte ens möjlighet att yttra sig och protestera eller debattera.
  Om du håller en god ton och har något att säga i ämnet får du göra just detta här på denna utmärkta sajt. Och om du i någon artikel upptäcker något faktafel så är det bara att påtala det för SweCon så reagerar de och ändrar, om det visade sig verkligen vara fel. Vilket dock inte händer ofta.

  västeråsaren 

  • Pantertanten

   SweCon är bäst!!

 • kripokommissar

  Invandrare?
  Deras föräldrar kanske har kanadensiskt/baltisk ursprung, alltså inga somalier eller kurder o dyl. Därför har deras etnicitet inget med saken att göra!

  • 530729

   Jag kan inte se ordet invandrare någonstans i texten.

   västeråsaren 

 • YOTHI_TARZAN

  Eftersom jag jobbar i Täby tänkte jag berätta lite om kommunen.
  Täby är en rik kommun där det byggs överallt och det är full rulle.
  Nordens största galleria ligger i Täby och ska utökas med 30 %
  Såsseriet har inget att säga till om i kommunen och moderaterna älskar att sälja ut allting
  Täby är raka motsatsen till Malmö och tar lite flyktingar.
  Ungdomarna kan ställa till en hel del – men man är inte rädd att promenera mitt i natten.
  Mordet på Hanna Bennet är naturligtvis det värsta som har hänt i Täby på mycket länge,
  kanske en och en annan i Täby nu vaknar upp och förstår att våldet tränger sig allt djupare in i folkidyllen .

 • YOTHI_TARZAN

  Hennes kompis har skrivit detta på nätet ;
  Jag kommer ALDRIG ALDRIG glömma dig, du var
  inte bara min bästavän, du var min syster, min själsfrände. Jag kommer
  ha kvar alla minnen, dom kommer aldrig försvinna. Alla skratt och tårar,
  det var alltid du och jag. Kompisar kom och gick men du var alltid där.
  Jag växte upp med dig och det har varit de bästa 13 åren av mitt liv.
  Jag vet att du är på ett bättre ställe nu, men jag kan inte sluta undra.
  Var det här ödet? Det kan det inte ha varit. Det är inte rättvist. Du
  var den finaste människan jag har träffat, och varför du förtjänar det
  här fattar jag inte. Du och jag föralltid. Bästavänner. Hannah och Belle
  från början till slut. Jord till himmel. Till graven. ♥

 • alfonz66

  Det ryktas om att delar av swecons skribenter har själva ett kriminellt förflutet. Det är beklagligt ifall det är så.

  • YOTHI_TARZAN

    Jag är oxå kriminell jag kör i 90 på 70 vägar och använder många ggr inte bilbälte

  • boonkaan

   vafan är det beklagligt for?? Alla är lika värda om man avtjänat sitt straff. Jag är gammal kriminell for 30 år sedan, men känner mej lika som DEJ alsfonz66 idag. Lite vansinnigt att skriva så, och vad är meningen med att skriva det? Om du stor dej på att så är fallet, så sluta läsa här. Gå till expressen eller AB där dom har haft doemda pedofiler som journalister. Å andra sidan ryktas det om mycket, mest pga av att i sverige har ni jantelagen, du ska fan inte tro du är nåt. Och ryktena är i regel lika osanna som att jorden är platt. 

 • taby_bo

  http://www.expressen.se/nyheter/misstankt-for-mord-pa-13-arig-flicka-slappt/

 • taby_bo

  http://www.expressen.se/nyheter/han-storde-sig-pa-grannarna/

  • boonkaan

   Mer än underbart att jämfora SAMMA artikel på SC och Slasken expressen……Samma nyheter but not same story, i SC läser vi sanningen.

 • 2571

  Dags att vi alla i Sverige, oavsett hudfärg och nationalitet i grunden slutar mörda varandra. I grund o botten så är vi alla människor i ett välfärdssamhället där rasism och våld inte borde få förekomma. Så många i detta land som blir utsatta för det meningslösa våldet och inga protesterar mot det. MEN NU RÄCKER DET! Sluta misshandla varandra, sluta mörda och sluta slå flickor, barn o kvinnor. Alla har rätt till att få leva i trygghet, inte behöva vara rädda att missta livet. Dags att landet Sverige med sina medborgare visar övriga att nu får det vara nog med våld!

 • Jeanjalusi

  Jag tror det är de lettiska utsläppen som skadar DNA stegen