Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Syskon plus statslös man döms för bedrägerier


Allan Amer

VI GILLAR OLIKA Fyra olika bostadssökande betalade in andrahandshyra för en lägenhet i Örebro, men ingen av dem fick någon bostad. Nu har 24-åriga Ida Ljungdahl och 34-årige Allan Amer dömts för bedrägeri.

Ida Ljungdahl döms till ett års fängelse, det är också för andra brott. Allan Amer döms till fyra månader. Lägenheten annonserades ut på internet och flera hörde av sig. Fyra personer skrev kontrakt och betalade sammanlagt 35 000 kronor. Men när det var dags att flytta fanns ingen bostad att flytta in i.

Ida Ljungdahl erkänner och säger att avsikten aldrig var att hyra ut, syftet var att få pengar. Allan Amer förnekar att han insåg vad som pågick men det anser Örebro tingsrätt att han gjorde.

Domstolen hänvisar till att han var delaktig i visningen och annat som hade med affären att göra. Ida Ljungdahl döms också för att ha öppnat abonnemang och tagit emot mobiltelefoner, och annat, i en annan persons namn.

Hon säger att hon var överens med den andra kvinnan om att göra så, den som fick namnet använt säger att det inte fanns någon sådan överenskommelse.

Tingsrätten framhåller att oavsett om det fanns en överenskommelse så har den dömda vilselett teleföretaget genom att underteckna med en annans namn och att det då handlar om bedrägeri genom urkundsförfalskning.

Ida Ljungdahl döms också för ett liknande fall där en legitimation som ägaren tappat ska ha utnyttjats för att teckna abonnemang.

Hennes bror, 25-årige Jonas Ljungdahl som döms för delaktighet i lägenhetsaffären döms också i det här fallet genom att ha bekräftat att Ida Ljungdahl var den hon uppgav.

I domen mot Ida Ljungdahl ingår också ett bedrägeri angående en barnvagn, såld via internet. Den levererades men stämde inte med de uppgifter hon lämnat om den och som köparen betalat för.

Ida Ljungdahl var även åtalad för en misshandel mot Allan Amer, men det åtalet ogillas av tingsrätten. Hon döms däremot för olaga hot genom att i telefonsamtal ha sagt till Allan Amer att hon ville döda honom och att det inte fanns några gränser för vilken hämnd hon tänkte ta på honom. Genom en spark mot Allan Amer döms hon också för försök till misshandel.

Hon döms också för hotfulla sms till Allan Amer. Ida Ljungdahl säger att hon inte har någon riktig förklaring till sitt agerande men att hon var arg på Allan Amer för saker han sagt om henne som påverkat att deras gemensamma barn har omhändertagits av de sociala myndigheterna. I domen ingår även olaga hot där hon först ska ha hotat genom sms och sedan kommit till Allan Amers bostad och hällt ut tändvätska.

Tingsrätten har kommit fram till att Ida Ljungdahl ska dömas till fängelse ett år. En tidigare medgiven villkorlig frihet förverkas i och med att hon gjort sig skyldig till samma typ av brott och under pågående prövotid.

Ida Ljungdahl ska ensam betala drygt 50 000 kronor i skadestånd till olika som drabbats av brott. Solidariskt med mannen har hon att betala ytterligare 48 000.

I Allan Amers fall undanröjs en skyddstillsyn han tidigare dömts till och det blir nu fyra månaders fängelse. Ida Ljungdahl ska vara kvar i häktet i avvaktan på att börja avtjäna fängelsestraffet.

NA

Örebro tingsrätt dömer:

 • Ida Ulla Maria Sofi Ljungdahl 1988-07-04 Tallrisvägen 26 i Örebro till fängelse 1 år för bedrägeri medelst urkundsförfalskning, bedrägeri, försök till misshandel, olaga hot och skadegörelse.
 • Jonas Johnny René Ljungdahl 1987-03-28 Falkvägen 7 i Pålsboda till skyddstillsyn för bedrägeri och olovlig körning.
 • Allan Jamal Jamil Amer 1978-08-05 Granrisvägen 18 i Örebro, statslös medborgare med tolkbehov på arabiska till fängelse 4 månader för bedrägeri medelst urkundsförfalskning och bedrägeri.
 • Mål nr B 4940-10

Ida Ljungdahl förekommer tidigare under sex avsnitt i belastningsregistret. Den 16 mars 2009 dömdes hon för sju fall av bedrägeri, hemfridsbrott, stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel till skyddstillsyn. Den 22 december 2010 dömdes hon för snatteri och två fall av bedrägeri till fängelse två månader. Hon frigavs villkorligt efter intensivövervakning den 18 april 2011 med en återstående strafftid om 20 dagar. Prövotiden utgick den 18 april 2012.Det har framkommit att Ida Ljungdahl vuxit upp under mycket besvärliga förhållanden och att hon nu är djupt olycklig över att hennes barn har omhändertagits. Det sistnämnda är en händelse som också är en bakomliggande orsak till flera av de gärningar som hon nu döms för.

Jonas Ljungdahl förekommer under tio avsnitt i belastningsregistret, huvudsakligen avseende våldsbrott. Senast dömdes han den 7 april 2008 för bl.a. grov misshandel, misshandel, stöld, övergrepp i rättssak, hets mot folkgrupp och grov olovlig körning. Påföljden bestämdes till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan, alternativstraffet sattes till fängelse 1 år 8 månader. Övervakningen förlängdes i april 2009 till den 7 oktober samma år. I mars 2012 meddelades han en åtalsunderlåtelse avseende olovlig körning.

Allan Amer förekommer under två avsnitt i belastningsregistret. Senast dömdes han den 22 december 2010 för stöld till skyddstillsyn. Efter beslut av övervakningsnämnden den 12 december 2011 förlängdes övervakningen till den 22 juni 2012. Allan Amer har uppgett bl.a. följande. Han bor ensam och lever på försörjningsstöd samt vad vänner hjälper honom med. Hans situation är bättre idag än vid tiden för förra domen även om han är orolig för att hans två barn är omhändertagna.

 

 • SM811

  Att inte alla dessa invandrare kan stå för var de gör.
  Alltid är de oskyldiga enligt de själva.
  De fortsätter förtrutet att bygga på deras dåliga ryckte.

 • Fryke

  ”Ida döms för olaga hot för att i telefonsamtal ha sagt till Allan Amer att hon ville döda honom och att det inte fanns några gränser för vilken hämnd hon tänkte ta på honom.”

  ”Allan Jamal Jamil Amer, statslös medborgare med tolkbehov på arabiska”

  Dessa två ovan går inte ihop om inte Ida kan arabiska vilket jag anar att hon inte kan.
  Så hur komunicerade dessa två individer? Tecken och gester över telefon?

  Att någon är statslös är fan ett av de mest stora frågetecknen jag vet i samband med invandrare. Hur fan kan man vara statslös? Är man så urusel att det land som föddes i kastade ut dom redan som spädbarn? För alla har varit små och ALLA har blivit födda av någon kvinna… ja enligt biologikunskapen jag lärt mig.
  Så HUR kan man vara statslös?
  Ramlat ner från ett UFO?
  Att någon inte har ett land som tillhör eller är födda i verkar bara det en orsak att genast låsa in dom. Efter en tid på vatten och bröd och med stampat jordgolv skulle även dom hitta hem igen till sitt ursprung.

 • http://sqworl.com/gscvmo iPan(kreascancer)

  Stackars turkluder, nu när hon verkligen får tillgång till fängelset, så finns inga spännande män där :(

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Mixed martial art´s, brottsliga WT brudar me broder, blandar sig väl me Araber. Vad blir den mixen ? 1 Arab är 1 för mycket , å stackars Ida blir vilsen i mussan , sorry mössan. Var hennes bror blir vilsen i, vill jag inte ens spekulera i.