Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Gustav Kasselstrand omvaldes i dag som förbundsordförande SDU


SDU Gustav Kasselstrand, William Hahne och Jonas Andersson har valts till ordförande respektive vice ordförande och andre vice ordförande i SDU. Gustav Kasselstrand vann ordförandestriden mot Paula Bieler med de klara röstningssiffrorna 39 mot 10.

Politiskt sett kommer vi att fortsätta på samma bana. Vi kommer att betona nationalismen och, om det behövs, gå emot moderpartiet”, säger Gustav Kasselstrand. Strax efter klockan 12 avgjordes den viktigaste frågan under den pågående SDU-kongressen i Dalsland, där de knappt 100 ombuden avgjorde att ordförande Gustav Kasselstrand skulle sitta kvar.

SDU har med Kasselstrand fått en tydlig nationalistisk röst, och i flera frågor – bland annat Palestinafrågan – gått emot moderpartiet. Förbundet har också växt kraftigt och passerade nyligen 2 500 medlemmar, nytt rekord.

Inom moderpartiet räknas Patrik Ehn och Mikael Jansson, båda SD Göteborg, och riksdagsledamoten David Lång till Kasselstrand­falangen.

Israelfalangen som skulle göra en ”kupp” idag, består av bland andra Paula Bieler, SDU Uppland, som var falangens kandidat till ordförande­posten. Paula Bieler tillbakavisar att hennes kandidatur var en kupp från partitoppen. Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund säger i samma artikel att ledande SD-företrädare hållit sig passiva i SDU:s ordförandestrid. Gustav Kasselstrand själv säger så här efter omröstningen i dag:

– Det har jag ingen uppfattning om.

Han säger också att han inte har några ambitioner att bli partiledare för Sverigedemokraterna.

– Att vara SDU-ordförande är för mig det finaste uppdraget man kan ha. Min ambition är att fortsätta med det, jag trivs enormt bra som ordförande för Sveriges enda nationalistiska ungdomsförbund, säger Gustav Kasselstrand.

Huruvida denna ”kupp” och falangerna stämmer eller inte, har vi ingen uppfattning om. Vi redogör bara det vi själva har sett i olika media idag.

 • allemand

  ” Huruvida denna “kupp” och falangerna stämmer eller inte, har vi ingen uppfattning om. Vi redogör bara det vi själva har sett i olika media idag.”

  Men snälla var har ni varit de senaste halvåret? Detta har diskuterats i över ett halvår på diverse Internet-media. Det hela avslöjades därför att avslöjaren var rädd att de skulle lyckas om det inte blivit offentligt.

  Tack o lov blev Gustav omvald och det skall vi vara glada för idag.

  • Andersonszkan

   Tydligen har ”olika media idag” även påstått att Jönköping ligger i Dalsland….

   • lesolei

    Har väl egentligen ingenting med saken att göra! De kan bara inte sin geografi…:)

    • Andersonszkan

     Jag tror att Kaptenen vet att Jönköping inte ligger i Dalsland – det måste vara en Tryckfelsachmed som har smugit sig in :)

     • Suecote

      Södermalmsmaffian har väl inga kartor på redaktionen, ligger det utanför tullarna så har de som vanligt ingen susning…

     • Pantertanten

      Dom visste i alla fall att det ligger i ett landskap som slutar på land!

 • Calaverra

   Härligt :) bra med pro-vita ledare! Dom 2 är verkligen vita och normala.
  De behöver bara lära sig hur man försvarar sig verbalt.

 • http://www.facebook.com/jeanette.muster Jeanette Muster

  Rätt man vann! 

 • Suecote

  Gratis Gustav!

  Ju förr du ersätter Jimmie Åkesson, desto större hopp har jag om en framtid för mitt land.

 • Suecote

  Lite mer kött på benen för oss oinsatta:
  http://www.nationellidag.se/visa/default.asp?dokID=1939

  Det vore väl trevligt om SVERIGEdemokraterna kunde fokusera på vad de ska göra för att rädda Sverige istället för att tjafsa om judar vs. muslimer, den konflikten har pågått i minst 2000 år och behöver inte flyttas upp till vår höga nord, låt dem sköta det bäst de kan själva!