Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Brunnsviks boende för ensamkommande flyktingbarn upphör


SKÄGGEBARNEN Brunnsviks folkhögskola säger upp avtalet med Smedjebackens kommun om boendet för ensamkommande flyktingbarn.

Detta som en konsekvens av att folkhögskoleföreningen tidigare sagt upp det egna hyresavtalet för att utrymma anläggningen till årsskiftet. – Barnen flyttas primärt till Notgårdshemmet i Ludvika, uppger kommunalrådet Leif Nilsson (S).

Notgårdshemmet

Uppsägningen av det aktuella flyktingboendet kommer inte helt oväntat. Som tidningen tidigare redogjort för har det skurit sig ordentligt mellan folkhögskoleföreningen och hyresvärden Brunnsviks Förvaltning AB.

Hyresförhandlingarna har avbrutits och i juli sade folkhögskolan upp sig för avflyttning till den 31 december. I det sammanhanget markerade föreningen dessutom att något uppskov med flytten inte kommer att bli aktuellt.

Nu har folkhögskolan, i sin tur, sagt upp samverkansavtalet med Smedjebackens kommun om boendet för de ensamma asylbarnen. Ärendet behandlas vid kommunstyrelsens sammanträde på tisdag.

– Vi har redan fört en dialog med Brunnsviks ledning och gjort upp med Ludvikas migrationsenhet, som administrerar verksamheten, och konstaterat att det här blir bästa lösningen, fortsätter kommunalrådet Nilsson som på ett tidigt stadium informerade sig om sakernas tillstånd vid folkhögskolan.

Om Notgårdshemmet blir det permanenta boendet för Smedjebackens ensamkommande flyktingbarn är emellertid ännu en öppen fråga.

– Vi måste på kort sikt möjliggöra flytten före årsskiftet, men på lite längre sikt kan det komma fram andra lösningar. Det viktigaste är att den här gruppen barn har det bra och får den trygghet och stabilitet de behöver, betonar Nilsson som förutsätter att de berörda redan har blivit informerade om att de inte kan vara kvar på Brunnsvik så länge till.

Bo Sundqvist, chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Ludvika kommun, vill varken bekräfta eller dementera kommunalrådets besked att barnen flyttas över till Notgårdshemmet.

– Vi är inne i en process där vi diskuterar olika lösningar. Något beslut har ännu inte fattats. Det tar några veckor tills vi vet vilket alternativ vi väljer, säger han krasst.

DT

Relaterat:
Ensamkommande gick bärsärk på Notgårdshemmet – sju polisutryckningar på en månad

 • SM811

  Rätt logiskt att avveckla en verksamhet för barn som inte är barn utan vuxenbarn. Verksamheten är ju fel.
  Hoppas att många fler säger upp avtalet för alla dessa skäggbarn.

 • 530729

  Hur länge är man barn egentligen? När jag växte upp blev jag glad när jag fyllde 13 år. Då kunde ingen kalla mig för barn längre, jag var ju tonåring! Sedan när jag blev 18 år och tog körkort kände jag mig som vuxen. Och jag blev behandlad som en vuxen.

  västeråsaren

  • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

   Håller med dig till 110%.
   Har inte våra journalister/politiker också sagt att om man är med det som dessa ”barn” är med om, så växer man upp fortare?
   Iaf, för mig att lagen ändrades så att man är barn tills man fyller 25 år?

 • SM811

  *DISPATCH INTERNATIONAL* som PDF-fil finns här: http://www.e-pages.dk/dispatch/3/fullpdf/full5041c848654ab.pdf

 • PETER NYMAN

  Om dom lägger ner ett boende öppnar bara ett nytt.Och dom fylls konstant på så nya måste byggas.Kostnaderna ökar kommunernas ekonomi försvagas,Det kommer bara att öka i en skrämmande takt samma med skolbränder och väldtäckter

 • Interasistiskt

  Och ingen granskar hur det gått för ”baaarnen”? För att

  1. De är ankarbarn

  2. Ljugit om åldern

  3. Billig arbteskraft

 • http://www.facebook.com/people/Eva-Andersson/596985605 Eva Andersson

  Om några år kommer en ny sjukdomsvåg att bryta ut i Sverige. Dessa ”överåriga” baaaarn kommer att lida av demens- och ålderssjukdomar redan vid 50 års ålder. Läkarvetenskapen kommer att klia sig i huvudet och undra hur dessa sjukdomar har kunnat krypa så långt ner i åldrarna.