Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Södertäljepolitiker rasar mot flyktingstöd för somalier – hon vill ha det till irakier


Boel Godner

BIDRAGSBEROENDE INVANDRARE S-ledaren och kommunstyrelseordföranden Boel Godner rasar mot regeringens stöd för kommuner som tar emot somalier. – Det känns som en direkt provokation mot Södertälje, säger hon.

Regeringen har beslutat att satsa drygt 1,3 miljarder under fyra år till kommuner som ska ta emot somalier. Detta besked kom integrationsminister Erik Ullenhag (FP) med i torsdags. – Jag blev oerhört upprörd när jag hörde att hela stödet skulle gå till kommuner som tar emot somalier.

Och att man motiverade det med att det är så svårt för dem att få jobb. Södertälje har den högsta kostnaden för försörjningsstöd i landet och hälften av stödet går till irakier som inte fått jobb, säger Boel Godner.

Hon hade hoppats och trott att Södertälje skulle kunnat få del av regeringens integrationssatsning.

– Regeringen är ju väl medveten om att Södertälje fått ta emot 8 000 irakier och att detta gett oss stora extrakostnader och andra påfrestningar. Men regeringen struntar i Södertälje, säger Boel Godner.

Hon planerar någon typ av protest.

– Det är ju helt orimligt att Södertälje och några andra kommuner ska bestraffas för att vi tagit ett större ansvar än andra kommuner. Och nu finns dessutom en påbörjad flyktingström från Syrien, säger Boel Godner.

LT

Invandring lönsamt för alla parter AB 2009

”Det är en myt att invandringen kostar pengar för samhället Myter om invandringen

 • per12

  Som sagt…..landet slits mer och mer isär…tack för det mytenhag

  Sd 2014

 • http://verklighetenisverige.wordpress.com/ Verkligheten

  Det är ändå lite underhållande att se hur gamarna hackar på varandra. Ju förr lögnerna faller samman dess tidigare kan vi börja bygga upp ett bra samhälle igen.

 • YOTHI_TARZAN

   Bidrag, bidrag, bidrag och åter bidrag. Blir det bättre Boel med bidrag?
  Södertälje
  har haft 30 år på sig att fixa arbete åt Södertäljes invånare, och
  detta med några av Sveriges största och rikaste företag. Trots detta och
  många välutbildade människor har Södertälje inte lyckats. Vad är det
  som säger att bidrag är lösningen?

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Tror dumkärringen att vi skulle tycka synd om dom? Slöddertäljes har bara sig själv att skylla. Politiker OCH medborgare. 1977 gjordes ett försök från några handfull insiktsfulla att stoppa den totalt förvirrade och förlamande invandringen. Då gick svensson ut ur sina hus och stöttade dåvarande politiska och juridiska ordningen. Och de motsträviga fick fängelse i 8 år för att dom försvarade sig då babbarna försökte slå ner dom. RENT JUSTITIEMORD. Det har inte förändrats sedan dess. Skyll er själva , idioter. Och dagen då vi betalar tillbaka för allt, närmar sig med stormsteg.

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Den dagen väntar jag på. 

   • http://avpixlat.info/ Morningstar

    Me too. :)

 • Talibananas

  Tagit större ansvar? Ni har svikit och trotsat allt vad förnuft och hållbarhet heter. Too bad. Bär ansvaret som vuxna människor, kom inte här och böla.

 • http://www.facebook.com/people/Olle-Hilmersson/1839672612 Olle Hilmersson

  Haha, vilken soppa. Sveriges kommuner slåss om vem som ska få ta emot mest bidrag för sina kravmaskiner. 

  • SM811

    Så är det när vi har en bidragsregering.

 • PETER NYMAN

  Fattar Slöddertälje kärringen att hon har misslyckats dom 8000 kulturberikare hon fått som  gåva för att utveckla Södertälje till en drogfri gängfri framgångsrik stad utan kriminalitet och rekordlåg arbetslöshet.Det blev tack vare kärringens politik och ledning Slöddertälje en stad utan hopp utan framtid fyllt av arbetslöse låg IQ-invånare

 • Brummelisa

  Vad gnäller hon om?? Hon har ju själv medverkat till denna politik – att Sverige ska utarmas av bidragstagare! Vad spelar det för roll om det är somalier eller irakier? De ska försörjas av skattebetalarna oavsett. Synnerligen korkat fruntimmer.

 • 530729

  Jag vet var det finns jobb för irakier. Massor av jobb. Hemlandet Irak skriker efter folk som kan hjälpa till med att bygga upp landet igen.

  västeråsaren

  • Fryke

   En del har flyttat hem hörde jag… ja en liten liten del..
   Med svenskt pass då givetvis och med bidrag för att KUNNA flytta hem…
   Inte nog med att dom ska ha pengar här i landet utan VI ska skicka det till där dom flyttar också.. *??*

   Och dessa äldre – har dom fått pension i vårt land i 5 år så får dom pengarna hemskickad då dom flyttar hem igen.
   En del från bl a Croatien har gjort så efter att dom haft förtidspension.
   Märkligt att båda i ett förhållande har förtidspension och sedan flyttar hem samtidigt med pensionen kvar?
   Bäst av allt är när dessa förtidspensionärer från andra länder BOR i sina hemländer större delen av året men kommer hem o kollar till sin lägenhet och sånt??
   Hur funkar den ekonomin?
   Har man inte jobb i hemlandet då så man borde kanske inte HA pension?

 • humanalltoohuman

  Vad konstigt… irakierna jobbar inte, somalierna jobbar inte, men Maud sa ju att de bygger upp vår välfärd… jag känner mig lite förvirrad… kanske Erik Myten kan förklara hur allt hänger ihop?

  • Oxis

   Maud pratade om bävrar……. ; det kanske är dom som jobbar?

 • Oleg_Datsishin

  Pengar till alla och gräv ner alla pensionärer som byggt upp detta land – det är sjuklöverns politik…

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Ja, det är åt helvete. Hur mycket jag än saknar mina föräldrar så är jag glad att dom slapp uppleva detta helvete på jorden.

   • http://avpixlat.info/ Morningstar

    Lustigt du nämner det där. Har nämligen själv tänkt det samma många gånger dom senaste åren. Jag kommer dessutom från en familj som röstat på sossarna sedan rörelsens barndom. Tror inte dom jobbade politiskt själva men dom skulle heller aldrig kunna tänka sig att rösta på något annat än SAP. Hade dom levat idag så hade dom säkert fortfarande röstat på SAP. På det sättet är jag glad att dom är borta. Dels för att dom slipper uppleva förfallet men även för att slippa behöva bråka med dom om politik. Det hade nog varit försent att få dom att byta parti. Hade dom levat så hade dom varit i 80-års åldern och varit sossar hela livet.

 • Talibananas

  Godner, hör hon till de så kallade goda krafterna? Gode gud.

 • surkart

  När man börjar att hacka på varandra på det här viset är det ett tecken på att hela multikultibygget håller på att rasa samman. Slåss om bidrag, som om det skulle visa på någon slags utveckling! Bisarrt så det förslår. 

  Det lär nog bli värre ett bra tag innan det kan bli bättre och vi kan börja bygga ett nytt land utan den galenskap vi nu skådar. Men som sagt, det är en lång väg att vandra, innan vi kan se en förändring då förlamningen tycks sitta djupt hos svensken.

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Surt Boel, men så går det när man satsar på fel häst.

  • Andersonszkan

   Hon satsade inte ens på en häst utan på en kamel.

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  Så går det när man tar fan i båten

 • pica_pica

  Inte nog med att invandrarna slåss emot varandra nu ska kommunpolitikerna också börja bråka. Det blir trångt runt grötkastrullen! Jag har länge försökt förstå detta vansinne med att vi ska ta in människor från jordens alla hörn och dessutom ligga i topp vad gäller bistånd till krigiska nationer. Men i slutändan rör det sig om pengar som vanligt. Det finns otroligt många i Sverige som tjänar multum på massinvandringen. Och så länge dessa kan förlägga de som kommer så långt som möjligt från sig själva  så tänker de inte längre. Till syvende och sist ska någon betala. Nu ska jag bli socialfall tror jag.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000676675850 Andreas Hillerdal

  Jag älskar min farmor, men jag kan inte förstå att hon kan vara så otroligt naiv. Hon är en tok-sosse och tror stenhårt på att sossarna är det bästa för landet och hon säger att invandrarna bara för gott med sig, kan hon inte se att de tar det som rättmätligen tillhör hon själv med alla andra pensionärer? Min farmor är en klok kvinna, men när det kommer till politik är hon så naiv som det går att bli och hon märker inte själv hur lurad hon blir.

  • 530729

   Visst är det sorgligt. Min gamla pappa, som också alltid varit sosse, följer med genom att se nyheterna på TV och läsa den lokala PK-tidningen. Pratar ibland med honom om dagsaktualiteter. När han hetsar upp sig lite och blir upprörd över t.ex. invandringsproblematiken eller hur de äldre och sjuka blir illa behandlade av samhället, som han varit med att bygga upp, låter han precis som en sverigedemokrat. När jag en gång prövande föreslog honom att rösta på Sverigedemokraterna istället för som alltid sossarna, blev hans reaktion ett föraktfullt fnysande: -De! De är ju fascister!
   Indoktrineringen från PK-media och lögnerna från sjuklöverpolitikerna fungerar och är effektiv.
   Min pappa är ledsen och upprörd över hur det ser ut i Sverige idag, men röstar som så många äldre troget på det parti som en gång i tiden byggde upp landet. Det skulle bli för tungt för honom att förstå och inse att politikerna svikit och förrått honom och hela svenska folket.

   västeråsaren

   • surkart

    Det du skriver är symptomatiskt för den äldre generationen. Man förstår att något är fel, inte minst genom den attityd gentemot de gamla, som samhället och de styrande visar. Men indoktrineringen är effektiv på framförallt de äldre. Dessa ägnar sig ju inte åt nätet i någon högre grad och då finns ju bara Pk källor att ta till sig!

    • Magentan

     Surkart skriver: ”Men indoktrineringen är effektiv på framförallt de äldre. Dessa ägnar sig ju inte åt nätet i någon högre grad och då finns ju bara Pk källor att ta till sig!”

     Nu finns ju Dispatch International! Varför inte skänka en prenumeration på denna tidning till alla äldre vänsterindoktrinerade släktingar? Så får de en intressant papperstidning i brevlådan varje torsdag att läsa i.

     http://www.swedenconfidential.info/2012/07/19/dispatch-international-en-ny-tidning-pa-scenen/

    • Oxis

     Jag visade min gamla moderatmamma en film med Abderisak Waberi. Tag bort äcklet, sade, jag vill inte se mera.
     Jag berättade att han satt för nya moderaterna från Göteborg men det var som om det inte gick in.
     Att se hur verkligheten förändrats utan att man följt med hela vägen är mycket svårt för många. Det är ett ankare att hålla fast vid det gamla och kanske är det så att ju mer saker förändras desto mer håller man fast vid det som varit.

   • Andersonszkan

    Det handlar faktiskt om en mental omställning som många inte klarar av, ungefär som en skilsmässa – ingen blir ”rasist” över en natt utan det är en process som brukar ta år i anspråk från det att man först började fundera.

    • 530729

     Exakt. Min pappa tror fortfarande att jag röstar på sossarna, som jag gjorde innan jag blev ‘rasist’. Har inte hjärta att göra honom besviken på mig, som jag antagligen skulle. Frågan är för stor att ta med några samtal. När jag för några år sedan talade om för min syster att jag var sverigedemokrat, efter att hennes första chock över att jag ‘blivit rasist’ lagt sig, bad hon mig att inte berätta för pappa; han skulle inte förstå…

     västeråsaren

     • Andersonszkan

      Då har jag haft bättre tur, min mamma Anderssonskan inpräntade hos oss barn att man alltid skulle kalla saker och ting vid deras rätta namn – en brun skithög luktar skit även om man kallar den för ett avantgardistiskt konsverk eller en kulturberikande installation, det är därför jag har valt hennes smeknamn som nick och även min far tappade förtroendet för dom etablerade partierna för länge sedan.

 • Andersonszkan

  ”Enade vi stå, söndrade vi falla” – lycka till, må förloraren ta alla somalierna och ”vinnaren” alla irakierna – pajasernas kamp har börjat!

  • Oberst

   So be it. Bring in the clowns.

 • Oberst

  Boel Godner – byt namn till Boel Ondner.

  • Andersonszkan

   Hahahaha……

 • http://lawandfreedom.info/ Hans Erling Jensen

  Hahaha, hon är socce – hon kan bara skylla sig själv!

  • Fryke

   Som dom bäddat… vilket stämmer så väl in här..
   Kanske en del av väckarklockan?
   Ja jag vet – det var långsökt men hoppfullt

 • Svensk_Tiger

  Nu ska denna intoleranta rasistiska sosse vara tyst och inte ställa grupp mot grupp.

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Har ni ingen SKAM som bara ser flyktingar som pengar ni förhandlar om och har MÄNNISKOSYN?

  Ni ÄCKLAR mig!

  • Fryke

   Det kallas självbevarelsedrift.
   Om nu DU är så mån om dessa så varför inte ha dom boende hemma hos dig där DU står för alla kosnader så vi slipper trycket på våra skattepengar?
   Dessa kan läggas på våra äldre i stället så tar du över kostnader och integrationen, UTAN att kräva bidrag.
   När gav någon minister 1.3 miljarder till äldre så dom ska ha det bättre på ålderns höst?

  • 530729

   Förlåt, men är du ironisk över politikerna eller är det oss som kommenterar du spyr galla över?

   västeråsaren

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  När sossen inte får bidragspengar för sina 10000 arbetslösa irakier ryter hon till och säger sanningen om att kommuner får statligt bidrag för somalier har så svårt få jobb?

  Varför i HELVETE tar ni in 10000 somalier som inte får jobb?

  För de är VALRÖSTER åt vänstern i kommunala val?

  • http://www.facebook.com/people/Mikael-Hirviniemi/1469103217 Mikael Hirviniemi

   Dom är några slags husdjur åt politikerna…

   • Fryke

    Alla vill väl ha en liten knäneger som inte kan skriva, läsa eller lära sig regler och paragrafer samt anpassa SIG till samhället.
    Var kan dessa annars sitta än i knäet på Ullenhag och hans 7-klöver

    • Andersonszkan

     Och på det gamla kalla och dragiga slottet kan man tom ha dom som sängvärmare.

   • Oxis

    Att ha en liten somalier att gulla med i hemmet är väl nästan nödvändigt för den moderna imagen.

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Sossen gör bort sig på en sak när hon inte får bidrag

  Södertälje har tagit emot 8.000 irakier – Hur många har idag jobb – hur mycket bidrag har Södertälje fått?

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Hur många av dom sitter i finkan idag eller har gjort det tidigare?

  • surkart

   Förmodar att utan statliga miljardbidrag skulle såväl Malmö som Södertälje gått i konken! Men det är ju något som inte stämmer här : enligt den statliga propagandan borde det väl vara tvärtom att de här städerna levererade miljarder till statskassan!? Det förhållandet borde alla Pk-frälsta borde fundera över!

 • http://profile.yahoo.com/7QLCY6BSESRBSPNNECWO2KLALA PK

  Ack ack ack. Vilket Södertälje-pack!

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  ”Södertälje har den högsta kostnaden för försörjningsstöd i landet och hälften av stödet går till irakier som inte fått jobb, säger Boel Godner.”

  Konstigt. Jag har alltid trott att invandringen genererar en himla massa inkomster till landet och kommunerna. Det har jag läst i Aftonslasken och EXpressen. Har jag blivit lurad?

  • Fryke

   Samma här :P
   Är det inte det som våra politiker hela tiden talar om att det är INGEN kostnad för samhället utan bara en massa vinster…
   När kommer vinsterna?

   • Oxis

    ”Vi behöver bli fler för att klara pensionerna” – århundradets skämt. Resultatet – århundradets problem.

   • 530729

    Känn dig blåst… det var bara nitlotter i den här tombolan.

    västeråsaren

 • blapde

  Ok Ullenhag, du kan väl hosta fram 1,3 miljarder till de som tar emot irakier också.

  • Fryke

   Sssh… säg inte så då ger du Ullenhag idéer :)
   Han fladdrar omkring tillräckligt med våra skattepengar som det är

   PS! Läs detta tyst så inte Ullenhag hör dig..

   • 530729

    Tyvärr tror jag inte herr Ullenhag läser på SweCon särskilt ofta… han är väl inte rasist heller!

    västeråsaren

    • Oxis

     Han kanske har folk i staben som läser åt honom och tar temperaturen på medborgarna.

     • 530729

      Febern stiger…

      västeråsaren

 • svartamalin

  POLITIKERJÄVLAR!!!

 • ola77

  Ha ha ha ha ”tagit ansvar” hon är nu väl medveten om att Södertälje dragit 8000 nilotter och nu står hon där med byxorna nere! Grattis till alla kommuninvånare i Södertälje,det är dags att betala.

 • norrbaggen

  Har man tagit Saddam i båten får man ro’n i land.

 • SM811

  Stackare dig Boel Godner som inte får mer pengar. Att du inte begriper att hur mycket pengar ni än får kommer det inte att räcka till.
  Har du svårt att se var felet är?

  • Andersonszkan

   Ju mer man slänger åt dom ena året, desto mer måste man slänga åt dom nästa år – ungefär som om man skulle få för sig att börja mata dom ”stackars” råttorna på tippen.

   Att det ska vara så svårt att begripa en sån enkel sak.

   Svenska politiker är besatta av FANatism.

   • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

    Att inte vanligt folk fattar detta. Vad är det för fel på folk egentligen? För mycket hjärta och för lite hjärna? Underskott av lojalitet (gentemot sina likar) och överskott av idolyrkan gentemot politiker? Underskott av förmåga till logiskt tänkande och överskott av missriktad empati? Du får hjälpa mig här. Jag känner mig vilsen i världen.

    • 530729

     Ju mer man vet… desto mindre förstår man.

     västeråsaren

    • Andersonszkan

     Du är inte ensam om att undra om det är omvärlden som blivit galen eller…….Det var lite elakt att jämföra dom med råttor, vi gör ett seriöst rälneexempel istället:

     Stenåldersinvandrarna kostar det svenska samhället minst 500 miljarder om året, men eftersom dom just berikat vår kultur med en månads nattligt frossande så bjuder vi på hälften och säger 250 miljarder.

     Bidragskostnaderna ökar med 20% om året – dom blir ju 10% fler för varje år genom invandring och så lyckas dom som redan är här att på egen hand föröka sig med 10% – vi knusslar inte utan bjuder på hälften även här, vi säger att dom 250 miljarderna ökar med 10% om året.

     Om 10 år kommer kostnaden att ligga på 648 miljarder, om 20 år kommer den att hamna på 1682 miljarder, om 30 år kommer den att hamna på 4362 miljarder och det magiska året 2050 när vi svenskar kommer att vara vara i minooritet kommer den att ligga på 11 315 miljarder kronor.

     Dessa siffror som en svensk grundskoleelev ska kunna räkna ut bekymrar inte våra politiker utan dom kivas om vem som ska ha mest, somalier, irakier, iranier, libyer, syrier, afghaner, palestinier…………………….eller zigenare.

     Blev du på bättre humör nu?

     Själv funderar jag på vilket som är bäst, studsaren eller ett rep :(

     • Fryke

      Tryggt att höra på ett sätt att det är fler än jag som tröttnat och fundera på studsare eller repet…
      Dock har jag bara rep att tillgå så vad göra?
      Var det verkligen såhär som våra föräldrar tänkt sig vårt land och vår framtid?

     • Andersonszkan

      Ett rep i handen är bättre än tio studsare i skogen :(

 • Xjoson

  Det är sådana som Godner och Ullenhag som får oss att visa vårt politikerförakt, vilka avskyvärda nollor.

 • Fryke

  Och jag vill att dom lägger summan på pensionärer – ja SVENSKA pensionärer.
  Har man 1.3 miljarder så inte fan ska väl dessa jävla parasiter har pengarna?
  FAN vad jag blir förbannad

  • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Rasmusson

   Jo tack. Som nybliven pensionär så våndas jag inför den dag då jag inte längre kan ta hand om mig själv. Det finns ingen trygghet längre för gamla och sjuka i Sverige.

 • 530729

  Det här fotot på fru Godner när hon ler så glatt och förnöjt… det är väl taget vid ett tidigare tillfälle? Innan verkligheten kom ifatt henne.

  västeråsaren

 • Sweetasplumpie

  Kul med folks som ”rasar”. Om dom ändå hade gjort det från en tillräckligt hög höjd som tex en mångkulturell balkong.

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Och ingen tänker på pensionärerna. Det blir jag mest j-a förbannad över. Varför i h-e behandlar
  man dom som satt mat på våra bord, sett till att vi haft kläder på kroppen och tak över våra huvuden så j-a illa? Varför spottar man på
  pensionärer? Hade det inte varit för pensionärerna hade lyxvänstern och
  lyxfeminismen inte kunnat frodas. Och vad är tacken? Jo, en rejäl spark i
  skrevet på alla människor som närt dessa j-a missfoster vid sin barm. Fy
  fan. Fy j-a fan.

  • Interasistiskt

   Vita svenskar ska bli minoritet?

   • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

    Det blir resultatet med vad är meningen?

    • Interasistiskt

      Med majoritet invandrare i vissa invandrartäta områden kan de avgöra kommunalval tex?

     Googla röstskola så får du se. Hur omfattande är inte det?

     • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

      Jag menar givetvis högre syfte. Inte på ytte-pytte nivå.

    • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Rasmusson

     Vad som är meningen? Jo det finns en agenda att först ska Europa islamifieras och sedan USA. Det Muslimska Brödraskapet som startade i Kairo på 20-talet har en speciell plan på att låta Islam ta över. Detta ska inte ske vid någon väpnad invasion utan med en befolkningsinvasion. Det är detta som pågår just nu. Och när muslimerna är tillräckligt många för att bilda ett eget parti så kommer de att göra detta. Det där tar en generation, men det kommer att ske. Och då tar de över och förklarar alla andra partier som islamfientliga och därmed förbjuds dessa.

     Detta är deras agenda.

     • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

      Jag menar förstås Sveriges agenda. Att Islam ska spridas över klotet är en av hörnpelarna i Islam. Att det tar ca en generation att få Sverige islamskt är inte svårt att räkna ut. Försök inte på allvar att få mig att tro att SAMTLIGA politiker är så puckade att de inte ser det här komma. Så frågan igen, vad är det ytterst som får de styrande (en liten kärna) att sälja ut sitt land till ”Islam”?

     • Bolivera

      Jag tror att vi ar manga som staller oss
      samma fraga.

     • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Rasmusson

      Jag har försökt att komma på detta, att samtliga politiker (utom SD) i Sveriges Riksdag är villiga att till och med bjuda över sig själv i sin iver att öppna portarna.

      Jag är ganska konspiratoriskt lagd så naturligtvis så vill jag gärna tro att det föreligger någon form av konspiration. Svensk politik är ju i grunden en ryggdunkartradition.

      Det måste finnas någon hållhake, eller? Frågan finns men svaret hänger fortfarande i luften.

     • Bolivera

      Visst ar det sa.Men det ar omojligt att framfora
      detta.Alla ar, eller latsas vara okunniga.

     • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Rasmusson

      Jo tack, jag har förstått detta. Jag har varit med i flera internetforum och försökt förklara för folk, men så fort man nämner ”problemet” så sticker folk huvudet i sanden.

      Eller så håller de upp en skylt där det står ”Rör inte min kompis” – när de i själva verket (för det mesta) menar – ”Rör inte min illusion”

     • Bolivera

      Det har du ratt i,for svenskarna lever i en illution.

      Den 2 september 2012 16:03 skrev Disqus :

  • Fryke

   Och inte nog med det – 7-klövern importerar kriminella som våldtar, rånar, misshandlar, lurar och hotar våra äldre…
   Man kan bara hoppas att kärringen på bild också stöter på samma öde.
   En gruppvåldtäckt så skulle säkert hon vakna också…
   Eller så är det det hon söker och efteråt så skulle hon bli frontfigur för att importera fler… Fy fan för henne och hennes jämlikar

  • Bolivera

   Otack ar som bekant varldens lon.

 • j_london

  Snygg bild på en tvättäkta svensk quisling/landsförrädare…

  Må denna frånstötande Sverige-hatare och vidriga muslimkramare gå samma öde till mötes som Vidkun Quisling, efter att HAN sålt ut Norge till nazisternas ockupationsarmé. Det är min djupa och uppriktiga önskan.

  Med en innerlig förhoppning att det blir en dominoeffekt över hela riket bland ALLA kommunerna!

 • Interasistiskt

  Hon har gjort bort sig på flera punkter

  1. Hon har människosyn

  2. Hon ställer irakier mot syrier

  3. Hon säger det är orimligt

  4. Hon säger svårt få jobb

  Om jag säger samma sak stämplas jag som rasist direkt!

  Vad är loigiken bakom denna absurda ”politik”?`Är det ”rasbiologi” helt enkelt? Hur ser inte vissa områden som Ronna ut idag? Bor det några vita svenskar kvar där?
   

 • kalle008

  Vad hon menar är förstås att det är ännu dyrare att behöva ta emot irakier än att tvingas ta emot somalier.

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Rasmusson

  Jag vill gärna slänga in en liten mening här om skillnad på irakier och somalier. Det finns många högutbildade irakier. Irak har alltid haft en kultur som främjar utbildning och skolning. Det kan man knappast säga om Somalia. Summan av denna kardemumma skulle väl vara att det är lättare att få en utbildad irakier in i samhället än en somalisk analfabet.

  OM man nu ska jämföra ……..

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Från 1990 och fram till nu har skolsystemet i stort sett raserats helt. Återväxten av högutbildade går trögt. Att Irak har haft en högstående kultur tillbaka i tiden kan man knappast dra några högre växlar på nu. Tittar man på nationellt IQ ligger Irak på 87 och Somalia på 68.

   • 530729

    På den här listan är Ullenhags framtidsresurs inte ens med…
    http://www.sq.4mg.com/NationIQ.htm
    Snart lär väl även Sveriges medelvärde sjunka, eftersom somalierna numera räknas som svenskar.

    västeråsaren

   • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Rasmusson

    Hmm……….. same shit alltså……..

   • Theobservermum

    Läskunnigheten i Somalia för några år sedan var på 23 %, bland de lägsta i världen. Sverige hade 99%. Vad Sverige har idag vet jag inte, men det är väl inget man vill stoltsera med…

 • PETER NYMAN

  Är det inte kul att våra politiker kämpar så hårt om vilken grupp av inbjudna gäster som skall ha största delen av VÅRA skattepengar.Tänk om det varit lika hårda tag om vilket ålderdoms hem som skulle ha tillskott

 • 530729

  Bostadsområdet jag bor i har på mycket kort tid, mindre än 1 år, blivit tydligt ‘somaliserat’. Förut var invandrarna här mest assyrier (syrianer), vilka kom till Sverige därför att de är kristna och flydde ifrån muslimernas förtryck i hemlandet Irak. Har aldrig haft något emot den folkgruppen, förutom att de är lite väl många kanske. Men de är trevliga och skötsamma, jobbar och har lärt sig svenska.
  Nuförtiden kan jag inte gå utanför huset utan att se minst 2-3 somaliska kvinnor med barnvagnar och en ungskock runtomkring sig. Det står nog inte på förrän dem snart är 20-30 stycken… När jag ser ut från mitt fönster ser jag oftast samma syn där. Har nu slutat åka buss, mest därför att jag inte vill vara i närheten av dem, vill inte höra deras högljudda tjattrande rotvälska. 
  Det är tillochmed obehagligt att gå till affären för att handla mat, man kommer knappt fram i gångarna. Cyklar istället oftast till en affär som ligger längre bort, som ännu känns som jag är kvar i Sverige. Utanför ‘min’ affär finns en bankomat och när jag ser en av dessa somaliskor stå där och vant stoppa in bankkortet och hämta ut mina och dina pengar, får jag nästan ont i magen. Känner en blandning av ilska och förnedring när jag med egna ögon ser detta. Och snart kommer alla deras anhöriga…
  Snart blir jag rasist utan citationstecken.
  Tack Ullenhag och Reinfeldt och Lööf och Romson och alla ni andra som tvingat på mig detta, som jag inte vill ha.

  västeråsaren

  • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Rasmusson

   Det är samma där jag bor. När jag flyttade till området för 7 år sedan (fick ta den första bästa lägenhet som var ledig för att jag ville hem igen efter Jämtlandsflytten) så var där många invandrare, men det var ändå en skön blandning. En del av dem blev också bekanta som man snackade några ord med på gården. Några bar slöja, andra inte.

   Jag träffade bl a en irakisk kvinna (som inte bar slöja), som hade arbetat på USA,s ambassad i Bagdad men som fick fly i jakten på Bin Laden (och oljan).

   Men det anmärkningsvärda var nog när en kvinna, som jag nu förstår var analfabet, nästan varje dag var i tvättstugan. Hon sjöng ibland och hon snackade med alla, även med mig trots att vi inte talade samma språk. Hon var västerländsk klädd, snygg och med ett underbart hår som hon hade i olika frisyrer. Denna kvinna tvättade till folk. Det var hennes sätt att tjäna en extra slant och, som jag antar, komma ut och känna sig behövd.

   En vacker dag (eller en dyster dag) dök hon upp iklädd strikta islamska kläder och en svart slöja på huvudet. Jag kände först inte igen henne. Denna färgstarka vackra kvinna hade satts i sitt fängelse. Hon var nu bara en blek skugga…….

   Hur som helst så flyttar folk därifrån och inkommer en ny siluett, en siluett som dyker upp överallt – ett trekantigt tält med barnvagn.

   • 530729

    Jag har en stor ångestklump i magen.

    västeråsaren

  • YOTHI_TARZAN

    Flytta NU  -  nästa år kan det vara för sent

 • Roland X

  Jag vill bara påminna om en filmklassiker som handlar just om pengar till invandrare: 
  http://www.youtube.com/watch?v=XkRRdth8AHc 

 • http://avpixlat.info/ Berit

  Tror jag ska skiva till Boel Godner och säga att jag vill ha flyktingstödet till pensionärer och sjuka i stället. 

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  I vår lilla kommun har det växt upp två nya bostadshus. I den mindre fashionabla delen av kommunen. Jag har försökt få reda på om det ska användas till någonting särskilt men fått svaret att lägenheterna ska hyras ut. Det är iofs så man brukar göra när man bygger hus. Jag har dock haft mina misstankar och med tanke på att jag ser en ökning av mycket mörkvita individer så anar jag oråd. Härom veckan satte man färg på husen och det blev en mycket intressant färgläggning. Halva huset är mörkbrunt och andra halvan lite off-white. Inga andra hus i kommunen har en likadan färgläggning eller ens liknande. Jag tror att det är dags att sätta lite press på kommunen. Om jag förstått saken rätt kan de inte neka att lämna ut uppgifter. Jag ska passa på att fråga om kommunens planer och inställning till invandrare och invandring. Är jag nojig?

  • Oxis

   Knappast nojig. Verklighetens Sverige överträffar diktens många gånger om.

 • http://www.facebook.com/people/Maria-Lindstrom/630692648 Maria Lindström

  Vad bra, nu börjar politikerna gnabbas sinsemellan vilka slags invandrare som ska ha vad!! Ja men det är ju strålande (som de sa vid Tjernobyl vid rätt tillfälle)! Och så gnäller säkerligen samma politiker att våra pensionärer har för hög pension så vi kan säkert dra in lite mer där.

 • Bolivera

  Vad handlar det om?Har du mer information?

 • Pingback: ”Syriska flyktingar får det bättre i en annan kommun” « Sweden Confidential