Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Ullenhag störs av bagatellisering


ULLENHAGS SOMALIER Vellinge, Sjöbo och nu Forserum — orter med ett laddat förhållande till integration. Integrationsminister Erik Ullenhag (FP) menar att trakasserierna i Forserum inte får bagatelliseras och att samhället måste stå upp mot främlingsfientlighet.

Forserum i Nässjö kommun blev politisk och massmedial arena sedan somaliska familjer trakasserats på orten.

Integrationsminister Erik Ullenhag (FP) menar att det blir effekten när främlingsfientlighet förs upp till diskussion. Han tycker inte att förklaringen med ett struligt ungdomsgäng på orten räcker.

– Jag har stört mig när ledare lokalt har bagatelliserat vad som har hänt, säger han.

Ett samhälle måste stå upp mot rasism och främlingsfientlighet, något som han tycker att Forserum visade i ett fackeltåg till stöd för de trakasserade familjerna.

– Det har blivit alldeles för stort. Tänk på att det här är ett samhälle på 2 000 invånare, säger rektor Annika Bertling på Rosenholmsskolan i Forserum.

I Forserum talas det om Sjöbo-effekt och hur integrationsdebatter gör mindre orter rikskända.

70-åriga Percy Ljunggren och jämnåriga Ingemar Emilsson i Sjöbo minns. Båda var med 1988, när Sjöbo folkomröstade om flyktingmottagande. Nej-sidan vann.

Vi från statens sida behöver fundera på vad som är vårt ansvar.

Ingemar Emilsson är sedan flera år engagerad i fotbollsklubben Sjöbo IF där flera barn till flyktingar från Moldavien spelade. Även den gången ringde journalister. Det blev reaktioner och massmedialt intresse. Som nu i Forserum. Ett intresse som kommer att ebba ut, enligt Percy Ljunggren.

– Det har blivit belyst att det finns problem. Men de kan lösas, säger han.

Ingemar Emilsson menar att det i Sjöbo i slutet av 80-talet inte handlade om hat mot invandrare.

– Men man ville ha ett slags kontroll. Man tyckte att ”de dräller ju in”.

På 20 år har inställningen till invandring blivit mer positiv, enligt integrationsministern. Även om klagomål mot att det kommer ”för många” hörs också i dag.

– När en liten kommun, eller ort som Forserum, får ett stort antal flyktinginvandrare i förhållande till folkmängden under kort tid så behöver vi från statens sida fundera på vad som är vårt ansvar, säger Ullenhag.

Regeringen inväntar nu resultatet från en statlig utredning om främlingsfientlighet och hur sådana värderingar kan bemötas.

 • Strandnypon

  Bilden ovan är SUVERÄN!

 • Svensktolerans

  Tydligen är det andra grupper som också drabbas av ”ungdomsgänget” men när somalier blir drabbade då dras rasistkortet upp?

  I Forserum blir gänget anklagade för ”rasist” och ”främlingsfientlighet” för att trackasserat somalier

  I Kortedala blir gänget som misshandlade 61 årig svensk inte anklagade för rasist och främlingsfientlighet trots vittnen!

  Vilka gör skillnad på vi och dom? Man blir äcklad!

 • TorgnySund

  När kommer det att anses lika viktigt att tillsätta en utredning om trakasserier av etniska svenskar? Ullenhag har ingen trovärdighet alls i det han gång på gång upprepar till invandrarnas försvar. Han är en politisk fara för allmänheten.

 • http://profile.yahoo.com/3TFJMQCAVU6OTEPDODUYU3UK5I Mami

  Jag bara älskar era bilder :D

 • 530729

  Suck! Jag har så mycket att säga om detta men jag orkar snart inte varken prata eller tänka på denna man och vad han säger och gör. Detta problem har ju Ullenhag nästan på egen hand orsakat och fortsätter oförtrutet göra värre och värre! Man undrar nästan om det är ett inbördeskrig som är hans mål. Varför, varför, VARFÖR får han ställa till detta elände för vårt stackars fosterland Sverige? Men herregud, han ‘har stört sig’ på resultatet av sin idiotiska politik!
  Det är nästan så att man tror att bilden på somalierna och deras bästa vän i världen Herr Ullentott inte är ett montage utan ett äkta foto.

  västeråsaren 

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Blivit MER positiv?? Snacka om selektivt hörande!!
  Jag skulle våga påstå att det är uppror på gång och politikerna försöker med alla medel lägga locket på så att inte svennebanan blir medveten om det som pågår.

 • Steenson

  Ullenhag är redan störd! Nu är FN inkopplade!!
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kraver-kommission-for-forserum_7456878.svd

  • AliAnsen

   Aj då. nu ligger vi illa till.

   ”Kraven kommer att lämnas in i veckan till Beatrice Ask skriver Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén i ett pressmeddelande för de samarbetande organisationerna.De skriver också till FN:s specielle rapportör om rasism och till FN:s arbetsgrupp för människor med afrikanskt ursprung. Koalitionen av organisationer vill att de båda FN-organisationerna besöker Sverige och undersöker situationen.”

   Kan någon varna FN-delegationen för att undersöka situationen i Malmö, Södertälje och Göteborg. Vi kan inte garantera deras säkerhet i dessa städer.
   Tipsa dem också att inte ge sig ut ensamma ”på stan”, det gäller de flesta orter i Sverige numera.

 • 530729

  Dem som gör skillnad på ‘vi och dem’ är samtliga sjuklöverpartier och hela den politiskt korrupta media i Sverige. Men det vet ju vi som har vaknat ur törnrosasömnen alltför väl. Hur mycket ilska, vanmakt och frustration kan en sverigevän egentligen uthärda innan man spricker?

  västeråsaren

 • http://www.facebook.com/people/Gunhild-Larsson/100003462692025 Gunhild Larsson

  Ullenhag är bara för mycket. Han håvar in dessa avarter i landet och kräver att vi i samhället ska ta ansvaret för dem. Men fler och fler ser felet i hans patetiska argument och därav så ökar också motståndet till hans gullungar.

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  Hur jävla slut i huvudet kan en person bli? Ullenhag måste ha nån diagnos? A till Ö?

  • Sweetasplumpie

    Man blir tyvärr så där när man har blivit hjärntvättad av en Ideologi eller Religion .
   -Se inte utanför boxen och undvik att  se det som inte stämmer med ens verklighetsuppfattning. Skrämmande att många sitter på beslutande befattningar.

  • j_london

    Ullenhag fick sin hjärna amputerad innan psykopaten erbjöd honom platsen i regeringen…
   Det är en förutsättning för att passa in bland Quisling-lärljungarna.

  • dupp

   Nån, han har alla.

  • Andersonszkan

   Jag skulle nog påstå från A till مجنون

  • 530729

   Nog har han väl åtminstone ABCDHD… många diagnoser har ju en behandling eller terapi som kan hjälpa den drabbade, men vad gäller fallet Ullenhag står läkarvetenskapen handfallen. Han kommer nog tyvärr aldrig att tillfriskna från sin elakartade neuropsykiatriska funktionsnedsättning.

   västeråsaren

 • Johan Rydberg

  Är det nagon som kommer ihag det som hände i Södertälje för ett anatl ar sedan ?

  Tva unga svenska flickor belv svart misshandlade av ett stort gäng syrianer. Upprinnelsen var tydligen att syrianerna hade skrikit ”svennehora” at flickorna och eftersom de vagade säga till sa blev de överrösta med sparkar och slag. 

  En gruopp svenska fotbollspelare kom till undsättning och det räddade förmodligen flickornas liv. Hur mycket rapporterade media ? Jo, det var ett kort inslag i TV, Hur mycket skrev tidningarna ?En notis, I övrigt kompakt tystnad.Det var uppenbart att invandrargänget angrep flickorna pa grund av att de var svenskar, och alltsa kunde det rubriceras som hatbrott. Vilket naturligtvis inte skedde, eftersom svenskar inte kan utsättas för hatbrott. Det har vara politiker bestämt.Kom davarande integrationsministern till platsen för dadet för att manifestera alla människors lika värde ?Hur manga ställde upp i ett fackeltag mot rasismen och främlingsfientligheten som i detta fall drabbade svenskar ?Noll. Nada.Det är mer och mer uppenbart att svenskar blivit fritt villebrad och att förljugenheten och hyckleriet har natt sadana nivaer att det inte längre gar att dölja.

  • 530729

   Men herregud vilken skrämmande händelse! Har inte hört talas om detta vad jag kan minnas, men på den tiden för 4 år sedan läste jag troskyldigt PKmedia och trodde i min naivitet att jag blev informerad om vad som hände i samhället. Där bedrog man sig…

   västeråsaren

   • Johan Rydberg

    Ja, det var skrämmande.

    Vad hade för övrigt hänt om inte Internet funnits ?
    Vi hade varit utlämnade till ljugmedias mörkande och halvsanningar. Da hade det blivit en kort notis i lokaltidningen och en snutt pa TV.Jag minns ocksa en annan händelse i Södertälje ett par ar tidigare,11 september 2005.  En svensk flicka gick till en livsmedelsaffär i Ronna  och utsattes för verbala trakasserier av en hop syrianer. Hennes far kom dit för att tala ligisterna till rätta, sa även efter en stunden grupp poliser. Det uppstod handgemäng och stenkastning. Senare pa kvällen besköts polishuset i Södertälje med automatvapen. Detta var en uppmärksammad händelse även i ljugmedia. Sveriges Radio :P ublicerat: onsdag 14 september 2005 kl 16:30 , Ekot:” Ett mindre bråk ledde till den uppmärksammade sammanstötningen mellan invånare och polis i bostadsområdet Ronna i Södertälje i söndags. En av de inblandade ger nu sin version av vad som hände.
    ”Tjejer kallas hora hela tiden” 

    Händelsen i Södertälje var bara ett exempel på en längre tid av trakasserier. Det berättar en av de unga kvinnorna som nu vill ge sin version av vad som hände.
    – De började kalla mig för hora helt spontant utan att jag sa eller gjorde någonting. Jag kände att nu är det nog, liksom, säger hon.
    Långvariga trakasserierEfter tumult och skottlossning mot polisstationen i Södertälje har mycket handlat om polisens agerande och kritiken har varit stark.
    Bland annat har den utlösande faktorn för bråket beskrivits som ”frustration över en obesvarad flirt”.
    Nu ger en av de inblandade i bråket, en 17-årig flicka och hennes pappa sin version. Fram träder en bild av en ung kvinna med starkt självförtroende men som har fått nog av långvariga trakasserier.
    ”Tjejer kallas hora konstant”Hon har blivit antastad, bland annat i badhuset, en händelse som ledde till en polisanmälan. Hon har bytt skola för att få ro och i lördags vägrade hon backa.
    – Tjejer blir kallade hora konstant, det händer väldigt många tjejer som inte vågar säga nej.
    – I tidningen var det en tjej som uttalade sig om att om man visar respekt för dem så blir man inte kallad för hora. Jag kommer aldrig att visa någon människa respekt, om inte de visar mig respekt, säger hon.
    ”Det måste ta ett stopp”Flickans pappa Tony kom till bråket i Ronna på söndagskvällen. Han var rädd inför gänget på över tjugo personer.
    Men när bråket trappades upp till sammandrabbning med polisen, var han och dottern redan på polisstationen, där de fick uppleva skottlossning och polis som kröp på golvet för att ta skydd.
    – Jag anser att det måste ta ett stopp någon gång och det är som att alla är rädda och kliver undan och det är väl just det som gör att alla kan få bära sig åt hur som helst, säger han.”
    Reaktionerna fran äldre syrianer var att ”Svennehoran” hade varit uppstudsig”.. Hon hade inte visat tillräcklig respekt.Ett par manader senare gjjorde Fredrik Reinfeldt ett besök i Ronna och förklarade för publiken och media.att ursvenskt är bara barbariet, all utveckling har kommit utifran.Tala om vältajmat!

    • 530729

     Suck!

     västeråsaren

  • Andersonszkan

   Nej, enligt lagen kan svenskar vare sig utsättas för hatbrott eller diskriminering – däremot är det vår mänskliga rättighet att jobba och betala skatt tills vi dör på kuppen!

 • Johan Rydberg

  En komplettering.

  Händelsen ägde rum 5 september 2008 och antalet syrianer som angrep flickorna uppges ha varit 25 personer.

  Att det krävs 25 unga män för att sla ner och misshandla tva späda svesnak flickor beror pa att de tillhör en utsatt och svag grupp. Ett faktum som enbart kan förklaras med att utsattheten maste kompenseras av att röra sig i stort antal.

  Integrationsminister vid denna tidpunkt var Nyamko Sabuni.

  • Andersonszkan

   Att dom gör allt i flock beror också på att deras inavlade hjärnor inte klarar av att fatta några självständiga beslut – börjar en slå så hakar alla på.

 • Andersonszkan

  På  9 månader har det enligt medias rapporter hitills inträffat 3 polianmälda händelser i Forserum: En misshandel, ett ofredande och en krossad somalisk fönsterruta.

  Dessa 3 händelser har resulterat i mängder av  tidningsartiklar i PK-pressen och dussintals inslag på TV-nyheterna – ett fackeltåg och ett ministerbesök och att 100?! somalier har flyttat.

  Tydligen har det här ungdomsgänget tidigare även trakasserat folk med etniskt svensk bakgrund – varför kommer ministern på besök först nu?

  Och varför kommer aldrig ministern på besök när svenska tjejer gruppvåldtas och misshandlas eller när svenska ungdomar misshandlas och rånas eller när svenska pensionärer drabbas av åldringsrånare i hemmet………för att inte tala om dom fönstrerrutor som krossas varje år av invandrare på svenska skolor och kostar oss svenska skattebetalare mångmiljonbelopp?

  Svaret är enkelt: Vi svenskar ska knipa käft och stillatigande betala vår egen förintelse, lite som i Nazityskland där man slet ut guldplomberna ur munnen på judarna och byggde gaskammare för pengarna.

  Hur var det Mona Muslim sa?

   ”Om två lika trakasserade personer ringer polisen så ska den som heter Mohammed få hjälp”

  • 530729

   Snälla Andersonszkan, säg att du hittat på att Mona Sahlin sagt denna oerhörda dumhet! Har hon sagt detta så att andra hört det? Eller i ett rödvinsrus med några ’antirasistiska’ kamrater ur expoklicken? Men det är nog en äkta groda… det låter så idiotiskt så det måste vara sant! Har en framträdande politiker, som hon ändå är, ingen övre gräns för oikofobi och svenskhat?
   Må eftervärlden inte döma mig för hårt för att jag faktiskt (känner skammens rodnad hetta mina kinder) en gång i tiden röstat på denna muslimkramare och hennes parti.

   västeråsaren

   • j_london

    OK… 530727, det är preskiberat. Dina utomordentliga kommentarer och din medverkan på SweCon har under lång tid visat på djup ånger… och att du helt enkelt gjorde ett misstag. Vi är ju bara människor, och lång ifrån felfria!

    Själv skall jag erkänna att jag en gång röstat på moderaterna, visserligen de ”gamla”… Men ändå. Då jag tänker på det, kan jag inte se mig själv i spegeln på hela dagen…

    Jag har både biktat mig och bett om förlåtelse flera gånger!

    • 530729

     Tack jack! Nu när vi är du och bror med varann får du gärna kalla mig vid förnamn! Jag heter Jörgen och var jag bor har du säkert listat ut för länge se’n!
     Nu ska jag till tandläkaren, men vi ses snart! Ha en bra dag!

     västeråsaren

     • j_london

      Jörgen… att döma av ditt förnamn misstänker jag att du inte är i behov av tolkhjälp hos tandläkaren…;-)

      Dessutom hoppas jag du får en stjärna inklistad i ditt tandkort!

   • Kuckuu

     
    En rolig sida med Monas grodor:

    http://sv.wikiquote.org/wiki/Mona_Sahlin

   • Andersonszkan

    Hehe…nej det var en parafras på:

    ”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.”

    som ju är ungefär lika vidrigt.

    • 530729

     Tack för klargörandet, som dock inte gjorde mig vänligare ställd till denna socialistkarriärist. Det ‘äkta’ uttalandet är ju precis lika oikofobiskt som din parafras!
     Hon sjönk dock inte lägre i min ‘aktning’ p.g.a. att jag nästan trodde hon sagt det där. Hon har nämligen redan nått botten.

     västeråsaren

     • Andersonszkan

      Hon har nått botten men jag är övertygad om att hon kommer att kunna sjunka ännu lägr – svenska PK-politiker har ju en förmåga att trotsa naturlagarna.

      Hon är som ett svart hål i Universum!

  • j_london

    Jag står upp och applåderar!

   ANDERSONSZKAN FOR PRESIDENT!

   • 530729

    Och jack london får gärna bli justitieminister i vår framtida Svenska regering! Eller vill du hellre vara integrationsminister, jack? Du får välja ministerportfölj fritt!

    västeråsaren

    • j_london

     Tack min vän…
     Jag blir gärna integrationsminister, på dett villkoret att jag ensam medges disponera nyckelknippan till dörrarna vid landets gränser!

     • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

      Och JAG vill bli SKARPRÄTTARE :)

     • j_london

       Det är dessvärre ett hantverk på utdöende. Men om jag inte har fel för mig, så har både ABF och Vuxenskolan numera kvällskurser i detta ämne…
      Lärarna brukar rekryteras bland  entreprenörsivriga och kulturvurmande ”nysvenskar” från Irak, Iran och Afganistan.

     • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

      Jag har både utbildning och kunskap med mig i bagaget ;) Så vill någon gå som lärling hos mig så ordnar vi en kurs.Kanske jag kan söka bidrag från staten? :)

     • j_london

       Ja visst! Sådan framåtanda är bidragsberättigad.
      Och bjuder du sedan in EXPO för en föreläsning kommer du att bli omnänd i Aftonbladet, sannolikt av självaste Oísin Cantwell.

     • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

      Mina ögon tåras av glädje :) kanske av självaste Cantwell! 

     • Andersonszkan

      Finns det plats för en biträdande?

     • j_london

      Definitivt… i synnerhet då det är du som frågar så där lagom försynt…;-)

      Du har mitt största förtroende!

   • Andersonszkan

    Tack min vän – så som situationen utvecklar sig så skulle jag nog ta mitt ansvar och göra min plikt, men jag skulle nog bli en mycket……nyskapande, om man får kalla det så, president. Jag har erfarenhet som vägföreningens ordförande så jag är van vid att ta i med hårda nypor i umgänget med veliga kärringar och krävande kommunala tjänstemän :)

    Men tänk vilka proportioner det får när några svenska ungdomar krossar EN ”somalisk” fönsterruta. Jag läste för några år sedan i GP att glaskrosset på Göteborgs skolor och andra offentliga byggnader uppgick till 30 000 000:- om året!

    Om man behåller den här gamla siffran – idag är väl siffran betydligt högre och antar det ser ut likadant i resten av riket så får vi den lilla nätta summan 300 000 000 kronor.

    Vi svenska skattebetalare betalar alltså 300 miljoner kronor om året för fönsterrutor som till allra största delen krossas av invandrare. Lägg därtill all annan skadegörelse som tex skolbräder, bilbränningar, klotter och annan vandalisering, så är vi uppe i mångmiljardbelopp som ska pungas ut med för att berikarna ska få utlopp för sin kreativitet och skaparglädje.

    Tacka f-n för att glasmästare och andra  entreprenörer inom byggsektorn älskar den svenska massinvandringspolitiken.

    • Oxis

     Det där med vägföreningens ordförande – påminner om en sketch med Birgitta Andersson ”Sverige vackraste röst”, där hon talar om Vägföreninga någonstans i Västergötland. Kopplingar?

     • Andersonszkan

      Inga kopplingar men det finns säkert likheter – finns den på Youtube?

    • 585961

      För att inte tala om alla skolor dom bränt ner, men det är  Ulltotten väldigt tyst om den  svenskhataren

 • Orregyllensnorre

  Den av ZOOmalier svårt brännskadade och rånade Rudolf är man dock inte intresserad av i kompostmedia. Jävla AS !

  • Kuckuu

   Ja, vart tog människors lika värde vägen? Rudolfs fall är inte ens ”bagatelliserat”, det är totalt nedtystat, sopat under mattan, ICKE EXISTERANDE.

   Ullenhag börjar likna den värsta hatviglaren. Är detta partiska ställningstagande värdigt en minister? NEJ!

 • SM811

  Än en gång har IQ spelat dom ett spratt. Ullenhag – fniss.

 • Per Vanlig

  Talibanernas avrättar folk enligt Reuters
  http://www.reuters.com/article/video/idUSBRE87R15X20120828?videoId=217212878&view=217212878&sp=2602&refresh=true

 • Mariah_Magdalena

  Gänget har hållt på i åratal och trakasserat ortsborna alltmedan etablissemanget letat navelludd och förstrött tittade åt ett annat håll.
  Men så vaknar de alla till med ett ryck…..ÄNTLIGEN…..äntligen är några invandrare drabbade! 
  Och nu skapas rubriker i megaformat, de illröda TV sofforna glöder av indignation, de sedvanliga fackeltågen stampar runt i sin planlösa gnuvandring, och Ullenhag gapar och ryar över de främligsfientliga svenskarna  som han hade en skriv lös….
  Vilket han förmodligen har, för var F*N var han och alla de andra när gänget trakasserade svenskar???

  • Strandnypon

   Det förekommer påståenden på nätet att ledarna i busgänget är invandrare!

 • Bjorn_Ide

  det s k gänget, är det etniska svenskar, eller vad handlar det om? Framgår ingenstans!

  • 530729

   Vad jag förstått handlar det bara om något fjortisgäng som vill att det ska hända något i deras trista liv på vischan. Verkar inte alls vara något ‘politiskt’ eller ‘rasistiskt’ bakom deras ‘busstreck’. Det är iallafall inget ‘nazistrasistiskt’ uppror som utbrutit, det är bara, i vanlig ordning, en PK-anka. Vem vet, det kanske är ett gäng invandrade nysvenskar?

   västeråsaren

  • Oxis

   Nej det framgår inte. Vi är många som ställt den frågan. Det svar man ger sig själv är väl att då rör det sig om ett invandrargäng eller ungdomar från något behandlingshem med utländska namn som man inte vill hänga ut – det blir lite för mycket med grädde på moset så att säga.
   Hade det varit ett ungdomsgäng med svenska ungdomar hade namnen/personerna hängts ut.

 • Johan Rydberg

  Eftersom jag sedan en tid tillbaka bor i f.d DDR ( Östberlin) kan jag inte undga att göra ett par reflektioner. Vi har till exempel nyspraket, Muren i Berlin och taggtradsstängslena som omgav DDR kallades ” den antifascistiska skyddsvallen ”.

  Vi har inga tukthus, vi har ett demokratiskt samhällssystem med aett antal partier som i grunden tycker likadant.

  Vi har ett stort antal proffstyckare, politiker och ”mediapersonligheter” som latsas debattera med varandra i framför allt triviala fragor av den sorten som gör sig bra pa löpsedlar. Sverige är ett latsassamhälle, formellt en demokrati, men impregnerat av intolerans och hat mot oliktänkande. Reaktionerna efter valet 2010 gav manga exempel pa detta.

  Sanningen är denna: Sverige, enligt min mening är ett mentalt tukthus och de flesta svenskar är fruktansvärt rädda för att säga vad de egentligen tycker, i den man de överhuvudtaget  bryr sig om vad som händer med deras land.. De riskerar inte att hamna i ett tukthus liknade dem i DDR, men bestraffas pa andra sätt, blir av med sina arbeten, stigmatiseras socialt och sa vidare.

  Pa samma sätt om i forna DDR var medborgarna ganska ointresserade av politik. man ville sköta sitt utan inblandning fran andra. Nagon samlad oppostion förekom ej före vändpunkten sommaren och hösten 1989. Da kom snöbollen i rullning. I Östberlin demonsterade en miljon människor mot regimen!

  När kommer vändpunkten i Sverige ?

  Är det i samband med valet 2014 eller om tio ar.

  Vi kan skratta at det Orwellianska nyspraket som förekom i de realsocialistiska arbetarparadisen, men vi bör inte göra det, eftersom det förekommer i sa hög grad i Sverige.Malmö kallas mangkulturellt, vilket inte stämmer med verkligheten. Det är svenskar pa ena sidan och muslimer, flertalet invandrade fran Irak samt somalier pa andra sidan. Mangkulturellt later mysigt och varmt. Falafel, billiga grönsaker och frukt ( de laga priserna beror pa att nybyggrna har en osvensk inställning till trakiga företeelser som moms och skatt ).

  Sa här kan det inte fortsätta!

  • Kuckuu

   Det skulle vara intressant att höra din åsikt om samhällsklimatet i dagens Berlin. Vad jag förstått, är åsiktsförtrycket (nästan?) lika stort i Tyskland i dag som i Sverige, fast folk är nog mer frispråkiga där i alla fall. Finns det skillnader?

   • Johan Rydberg

    Det finns mycket av politisk korrekthet även här, men jag upplever att samtalskimatet är betydlgt öppnare än i Sverige.

    Om du har hört talas om Thilo Sarrazin kanske du förstar vad jag avser. 
    Hans bok ” Deutschland schafft sich ab” ( Tyskland avskaffar sig självt ) blev en enorm  bästsäljare samt mycket kontroversiell.

    I Tyskland finns en stor oro för de laga födelsetalen och den stora invandringen.

    Frisprakigheten här är betydligt större än i Sverige skulle jag utan vidare kunna pasta. 

    I en välsorterad tidningsaffär kan du köpa till exempel ” Nationale Zeittung” (organ för NPD), ”Deutsche Stimme” och ” Junge Freiheit” bada betecknas som högerradikala och regimkritiska. Dessutom far jag regelbundet  Republikanernas tidning ” Neue Republik” I brevladan ”.

    Samtliga dessa tidningar skulle brännmärkas i Sverige!Med andra ord : Det är en befrielse att ha privilegiet att bo i Tyskland och slippa den mentala svenska tvangströjan och politiskt korrekta ängsligheten.Jag upplever ocksa Tysland som ett mer civiliserat samhälle än Sverige. Tyvärr maste jag säga eftersom jag är och förblir svensk.

    • Andersonszkan

     Tysklands förbundskansler har ju heller inte klassat sina väljare som kulturlösa barbarer – hade hon gjort det så hade hon blivit friterad i gammal motorolja och upphängd nånstans som fågelskrämma :)

  • Andersonszkan

   Vilken bra beskrivning av läget :) Jag har också haft förmånen att pendla mellan DDR och BRD och dom erfarenheter och upplevelser jag har därifrån tillhör mina största skatter.

   I DDR var det kyrkan som influerade och organiserade motståndet – säkert är det av den anledningen som man såg till att omvandla den svenska kyrkan till en sandlåda för feministiska gnällkärringar.

   • Johan Rydberg

    Det är sant. Revolutionen i DDR utgick fran kyrkan. I första hand fran Nikolauskyrkan i Leipzig som blev en bas för dissidenter och regimmotstandare.
    Die Wende startade i Leipzig. Fran början var det kanske ett tusental personer som gav sig ut pa gatorna för att demonstera. 

    Detta var i september 1989, De flesta av demonstranterna var unga och manga nyfikna lockades till platsen. Efter hand vagade allt fler vanliga DDR-medborgare öppet visa vad de tyckte om diktaturen.

    Upproret spreds sig till andra städer i DDR, Rostock, Dresden. Magdeburg och Berlin.

    Snart var hundratusentals människor ute pa gator och torg för att kräva bland annat yttrandefrihet och rätt att resa utomlands. Rädslan hade som genom ett under försvunnit!

    Det hade egentligen börjat redan pa sommaren da tusentals DDR-medborgare som semestrade i Ungern helt enkelt valde att inte atervända till sitt hemland.

    9 november öppnades sa gränskontrollerna i Östberlin , den första vid Bornholmer Strasse,och tyvärr var jag inte där, men det maste ha varit en gripande upplevelse.

    • Andersonszkan

     Ja, 1989 var ett fantastiskt år. Jag var nere i Ungern där dom ungerska gränsvakterna helt sonika öppnade järnridån mot Österrike vilket slutligen fick DDR-kommunismen att kollapsa och dra med sig resten av den europeiska kommunismen…..och på nyårsaftonen ringde överlyckliga och festande vänner från Brandenburger Tor som hade förvandlats till en enorm karneval och nyårshälsade.

     Fantastiskt att man har fått uppleva allt detta och mycket mer därtill :)

  • lundabo58

   Bra jämförelse!

 • Bolivera

  Att det finns en integrationsminister ar ju ett tecken pa att samhallet
  ar sjukt.I ett friskt sammhalle behovs ingen integrtionsminister.

 • terrormc

  Bagatelliserat? Det är ju Ullentott som överdriver! Vilka jävla proportioner detta har fått. Han säger ju vad som helst den karlen (?) för att driva sin oikofobiska linje. SD 2014

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Men man kan väl antaatt Ullentott inte störs av de lögner, överdrigter och rena faqntasier som dessa skyddslingar med all tydlighet ssysslar med. Ullenhag är en skam.

 • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

  Jag har stört mig när ledare lokalt har bagatelliserat vad som har hänt, säger han. << Och jag stör mig på ditt hat & förakt mot etniska svenskar. Om du skall ha någon som helst trovärdighet samt få något som helst gehör för ditt svammlande. Så är ett tips att börja bry dig om ditt egna folk och inte bara välfärdsparasiter som gör allt för att suga ur varenda droppe ur Sverige och sen våldta landet.

 • elefantter

  Han har mycket att fundera på, den däringa ministern.

 • pica_pica

  Apropos Mona Sahlin, såg i går på nyheterna att hon är ute och söker jobb igen. De visade också att kampanjen för att få det förra jobbet ILO (?) kostade nära 1 miljon kronor?!! Jag undrar bara var kom de pengarna ifrån? Kan hon inte bara fylla i papperen på Af?

  • Erik_den_Helige

   Tillåt mig citera mig själv från ett tidigare inlägg som jag gjorde
   ”[a]tt spendera andras tillgångar minskar inte ditt anseende, tvärtom
   ökar det – det är endast att spendera dina egna pengar som skadar dig.”
   .
   - Machiavelli, 2008, Fursten, s. 115

   • 585961

    Just så fungerar pensionsräddarna , de är bara  en hög utsugar råttor från  afrika och asien, inget annat , kriminella dessutom och dessutom har Ulltotten mage att fråga varföt vi är så förbannade , han måste vara helt urblåst

 • PETER NYMAN

  Ullen hag påstår att 6500 våltäkter och 75% av all brottslighet är positiv bara för att den utföres av invandrande analfabeter med minimal IQ-nivå.SVERIGE ÄR FANTASTISKT

 • Strandnypon

  Apropå presidentkandidaten ovan:
  http://www.expressen.se/nyheter/ullig-råtta-bland-nyupptäckta-djur/

  • Strandnypon

   Sök i Expressen: ”ullig råtta”.

 • Erik_den_Helige

  Tredje september är en måndag, som protest mot allt var 7klövern står för föreslår jag att dom som har möjlighet sjukskriver sig (jag kommer att göra det!), bara för att markera att skiten i det blå skåpet inte kommer att passera ostraffat.
  .
  En mer organiserad, planerad och finansierad [?] aktion borde kunna genomföras igen innan jul, Allah ska med!
  .
  Utan Svenskarna stannar kalifatet Sverigistan.

 • Eyes Only

  Och samtidigt bagatelliseras rasism mot svenskar. Som vanligt är det rent hyckleri från dessa jävla politiker!

 • 585961

  Ullenhag den skiten måste ha sovit de senastde årtiondet som inte sett våldet som de invandrade lössen utsatt dom som försörjer dom dvs svenska skattebetalare  för ,vad är en sån sak bagatell som en avtagen slöja mot våldtäkt på en massa svenska flickor, misshandel, bedrägeri, mord ja listan kan göras lång och kan han inte uppfostra lössen så kommer det att bli värre och värre , vi har fått nog med skit av utlandsskiten, se bara familjen i rosengård som blivit grovt misshandlade av utlandsgrisarna , SD 2014 skiten ska ut

 • kokoo

  Ullenhag !!!!!!   Ha, Ha, Ha, Ha , Svenska folk förstår ni inte vad för pajaser som sitter i vår regering ??? 

 • kokoo

  Det tråkiga i hela spektaklet i vår komplett odugliga regering är att vi skattebetalare skall varje månad förse dessa oduglingar med miljoninkomster för att dom skall få fortsätta att totalförstöra Sverige , Vi MÅSTE INSE att detta slutar med en katastrof för vårt land..   Glöm inte att det måste bli en förändring senast 2014

 • 530729

  Hur vet man när Ullenhag ljuger? När han öppnar munnen och läpparna rör sig.

  västeråsaren

 • Oberst

  Finns det någon mera korkad och förhatlig svensk politiker än Ullenhag?

  • 530729

   Konkurrensen är hård på den listan. Men han har nog gått om t.o.m. Lööfskan nu. Eller ligger de på delad 1a plats?

   västeråsaren

   • Oberst

    Det är nog dött lopp dem emellan.

 • kurtan25

  Han kan inte ha alla hästar hemma, det måste vara något fel i hans huvud. Med ett  svagt  intellekt, och med utopiska tankar, kan även en dåre få gehör hos svagt begåvade gelikar. Detta har ej kunnat skett för 40-50 år sedan då hade man mer krav på en politiker. Nu verkar allt förfalla, nu är det endast ryggdunkare, en klan som styr. Tyvärr  verkar det  inte finnas någon gräns på dumhet hos våra politiker.
  En normalt begåvad människa  borde kunna se vilka stolpskott vi har som styr. Vi hade en adel som var skatte/lagbefriade för drygt 100 år sedan, idag har vi precis samma system men i bara lite annan tappning. Dumheterna upprepas ständigt,