Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Tre zigenare dömda för ett flertal åldringsbrott – vardagsbrott enligt polisen


ZIGENARKULTUREN Igår dömdes tre rumäner till fängelse efter en stöldturné i Västsverige. Tjuvarna inriktade sig uteslutande på äldre och kom över 300 000 kronor.

Kriminalinspektör Mats Wahlberg finns vid polisens enhet i Vårgårda som jobbar med åldringsbrott, och han säger att den här typen av brott mot äldre är vanliga. – Det är ju väldigt lukrativt, och sedan är det ju många äldre som har någon form av handikapp – kanske går med rollator eller har nedsatt syn och hörsel. De är lätta offer.

Tre rumäner som genomfört en stöldturné i Västsverige dömdes igår av Alingsås tingsrätt till fängelse i mellan 1 1/2 och 3 års fängelse. Det är en 46-årig kvinna och två män i 25-årsåldern som stulit från sammanlagt 26 olika personer på ett 20-tal orter, och totalt har man kommit över omkring 300 000 kronor. I många fall har man utfört flera brott samma dag.

De dömda erkänner en del av de brott de döms för, och har också berättat att ett av syftena med att komma till Sverige var att begå brott.

Stölderna har gått till så att en person har tjuvkikat när personer tagit ut pengar i en bankomat och på så sätt fått tag på pinkoder till bankkort. Sedan har en av de andra distraherat offret på något sätt, medan den tredje då har kunnat stjäla plånboken med bankkortet från offret. Därefter har man kunnat länsa kontona för sina offer.

Bevisningen i Vårgårdakommissionens utredning mot de dömda bygger framför allt på bilder och filmer från övervakningskameror. – Det är ju en lång process – dels allt att hitta konkret bevisning och dels att hitta identiteter.

Det sker genom internationellt polisssammarbete, och sedan att man får dem häktade i sin frånvaro och efterlysta. Samtliga personer har gripits utomlands, säger Kriminalinspektör Mats Wahlberg. Stölderna som de tre rumänerna dömts för inträffade mellan mars 2011 och februari 2012.

SR

Alingsås tingsrätt dömer:

 • Nagie Cerchez 1965-11-64 Saknar adress i riket, medborgare i Rumänien till fängelse i 3 år för grov stöld, grovt bedrägeri och försök till grov stöld. Den tilltalade utvisas ur riket och förbjuds att återvända hit före 2022-08-28.
 • Vasile Daniel Huma 1985-03-78 Saknar adress i riket, medborgare i Rumänien till fängelse i 1 år 6 månader för egenmäktigt förfarande, grov stöld, grovt bedrägeri och försök till grov stöld. Den tilltalade utvisas ur riket och förbjuds att återvända hit före 2022-08-28.
 • Mircea George Ghetoff 1986-06-76 Saknar adress i riket, medborgare i Rumänien till fängelse i 1 år 6 månader för grov stöld, grovt bedrägeri och försök till grov stöld. Den tilltalade utvisas ur riket och förbjuds att återvända hit före 2022-08-28.
 • Mål nr B 670-12 (Domen finns i pdf här)

Bertil Westlund tillerkänns ersättning av allmänna medel med 180 970 kr. Ingemar Gross tillerkänns ersättning av allmänna medel för arbete som målsägandebiträde med 120 250 kr. Magnus Rämsell tillerkänns ersättning av allmänna medel med 149 841 kr. Stig-Erik Söderholm tillerkänns ersättning av allmänna medel med 131 671 kr.

”Kostnaden för målsägandebiträdet och försvaret ska du som skattebetalare stå för”.

 • PETER NYMAN

  Som Ullenhagen säger att vi kommer att skämmas inför våra barn om vi inte tar hand om Zigenar frågan.Det enda omhänder tagandet som skulle få oss att inte skämmas inför våra barn och åldringar,det är nackskott

 • Hummlan

  Lika lätt att hitta en hederlig zigenare som en höna med tänder.

 • kirre

  Sånt där jävla zigenarpack skall automatiskt utvisas ur riket på livstid. 

 • Oxis

  Förfärliga brott – ordet vardagsbrott är ett hån för dem som drabbas. Äldre människor är sköra, känsliga, ängsliga. Det är vidrigt att begå sådana här brott.
  Det är tyst från Leissner och Ullenhag, har inte hört något från dem på länge angående Romernas år 2012. Inga utspel i media så vitt jag vet. Kanske inser de att verkligheten arbetar emot dem.

  • 585961

    Kan man hoppas att alla äldre och drabbade röstar rått 2014 dvs SD det enda parti som bryr sig om dom

 • Andersonszkan

  Haha…vilka underbara bilder :)

  Jasså, polisen betraktar åldringsbrott som vardagsbrott – då kan ju åldringarna  lika väl gå och hänga sig eller hoppa från balkongen. Polisen har ju prioriterat bort vardagsbrotten – också – till förmån för att bekämpa den tunga kriminaliteten, dvs den invandrade.

 • kokoo

  Maria Leissner är från en annan planet, hon vet inte vad hon talar om. Hon borde hålla käf… tills hon får uppleva verkligheten, har hon överhuvudtaget träffat en Zigenare???

  • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

   Nä men det vill hon nog inte heller. Hennes mål är inte att hjälpa ziggar utan att rasera för vita europeer. En grupp som inte har mycket till övers för.

   • Oxis

    Hennes eget personliga mål är nog att ”vara god och ädel”.

  • Bolivera

   Maria Leisner star nog i en klass for sig.Utan konkureins

 • kokoo

  E.Ullenhag , Låt mig skratta en mer korkad person tror jag inte finns?

  • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

   Nä det är nog svårslaget.

  • Oberst

   Annie Lööf är en kandidat.

   • Bolivera

    Aven Pol Pot Rainfeldt.

 • http://profile.yahoo.com/7QLCY6BSESRBSPNNECWO2KLALA PK

  Lärde sig omdömeslösa Maria Leissner sig något kan man undra eller kör hon fortfarande bil med blankslitna sommardäck på vinterväglag?

 • Bolivera

  Sa har ar det i ett sydamerikanskt U-land for att fa uppehallstillstand.
  Fast inkomst,fast bostad,intyg fran polis och interpol att man inte
  ar efterlyst och naturligtvis ett gallande pass.Att man har ett bankkonto 
  pa minst 1000 US$.Blodprov for AIDS.
  Svenska myndigheter har allt att lara fran sk.U-lander.Jag anser att 
  detta ar rimliga krav.Vi lar nog aldrig fa se Sverige infora detta.

 • 585961

  Ska inte Leissner och Ulltotten dit och reda ut varför gamla svenskar blivit rånade och misshandlade , dom måste väl behandla ALLA i Sverige lika  och inte bara i Forserum som dom är så måna om de landsförädarna och svenskfientliga  skithögarna